PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kriptovalute (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Kutak za trejdere (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=286708)

domy_os 28.02.2018. 18:02

ZCL ide dole slobodnim padom, strava...

Immortalis 28.02.2018. 18:13

Ovo je strasno...

damba_ 28.02.2018. 18:16

Dok mi se prebaci iz walleta natrag na bittrex ZCL će vrijediti 2$.
Dobro da sam prodao dio prije snapshota.

domy_os 28.02.2018. 18:20

A dobro je, oporavlja se, u par minuta skok za preko 100k satoshija. Kod mene još stoji na walletu, vidjet ćemo gdje i kako dalje.

lit 28.02.2018. 19:01

Šta nećete čekati prebacivanje u BTCP? zašto prodaja prije? ako ga prodaš prije nema onda više btcp-a

damba_ 28.02.2018. 19:28

Dovoljno je da imaš ZCL u trenutku snapshota u walletu ili na podržanoj mjenjačnici, nakon toga ga možeš slobodno prodati.
Kada objave wallet za BTCP, onda samo trebaš unesti private key od ZCL walleta i dobit ćeš isti iznos BTCP-a.
Ako si držao na mjenjačnici koja je podržala fork, onda bi to automatski trebao dobiti.
Ja sam prodao prije samo dio radi profita, a dio sam ostavio na walletu da mogu kasnije dobiti BTCP.

mbuljuba 28.02.2018. 20:36

kako znati kad je završio taj snapshot

damba_ 28.02.2018. 20:51

Snapshot je bio danas u 18h po našem vremenu.
Bilo je objavljeno na njihovom twitteru
https://twitter.com/bitcoinprivate/s...96222659596288

mbuljuba 28.02.2018. 20:56

pa jel ima smisla sada prodati taj zcl za 10% cijene
oče on sad propasti ili če se trgovati i dalje s njim

damba_ 28.02.2018. 21:02

Početkom 12. mjeseca prošle godine je vrijedio oko 2$, ja ga imam od tada tako da sam svakako u profitu.
https://coinmarketcap.com/currencies/zclassic/
Cijena je skočila samo zbog najavljenog forka u BTCP.
Neće propasti, trgovati će se i dalje s njim, ali teško da će se opet vratiti na staru cijenu.
Mislim prodati sad ovo što mi je ostalo pa kasnije lako opet kupim ako cijena padne ispod 10 dolara.

kvaju 28.02.2018. 22:46

Pa zar nije zcl ekipa sva prešla u btcp?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Immortalis 01.03.2018. 02:03

Je, ali kazu da ce community nastaviti podrzavati zcl.. sta god to znacilo :)
Nisam uspio prodati zcl uopce... tak da cu holdat za sad -_-

Gilbert5 01.03.2018. 08:10

Nemaš ga šta holdat, u slučaju da BTCP ne uspije, možda izmisle novi projekt pa naprave novi fork da izmuzu koji euro.
Trenutno je na 24$ na bittrexu, a ne možeš napraviti deposit, kada omoguće bude pao na 5$...

aerial 01.03.2018. 09:43

Ja imam dosta toga u Zencashu koji je fork od ZClassica. Podigao sam i njihov securenode kako bi dodatno zaradio nesto. Zencash mi izgleda puno zanimljivije od ZClassica za ulaganje na duge staze.

Kako gledate na ZCash? Oni najavljuju dosta novih stvari za ovu godinu, stalno govorim sebi da tu moram stavit vise vrijednosti i jos nisam. :)

markec2102 01.03.2018. 10:19

Citiraj:

Autor aerial (Post 3168773)
Ja imam dosta toga u Zencashu koji je fork od ZClassica. Podigao sam i njihov securenode kako bi dodatno zaradio nesto. Zencash mi izgleda puno zanimljivije od ZClassica za ulaganje na duge staze.

Kako gledate na ZCash? Oni najavljuju dosta novih stvari za ovu godinu, stalno govorim sebi da tu moram stavit vise vrijednosti i jos nisam. :)

Ono što sam proučavao, ZCash je po meni jedan od najozbiljnijih projekata. Dovoljno je samo pročitati biografije suradnika koji rade na ZCASHu. Čitam na njihovom forumu da su u zadnjoj fazi zapošljavanja marketing experta, a to je po meni ono što ima najviše nedostaje, ta medijska propaganda koju svi ostali ozbiljni projekti imaju, pa čak i neki shitcoini. Uglavnom, prvi upgrade mreže se očekuje krajem ovog mjeseca, a 1.1.0 verzija (trenutno se radi upgrade na 1.0.15.) navodno negdje u 6. ili 7. mjesecu. Tada ga očekujem najmanje na $1000, naravno ako ostatak kriptosvijeta bude barem na ovim razinama na kojima smo danas.

Immortalis 01.03.2018. 15:14

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3168734)
Nemaš ga šta holdat, u slučaju da BTCP ne uspije, možda izmisle novi projekt pa naprave novi fork da izmuzu koji euro.
Trenutno je na 24$ na bittrexu, a ne možeš napraviti deposit, kada omoguće bude pao na 5$...

Ma vracam se ja zen-u :D

Virus7 01.03.2018. 21:22

Altcoini idu prema dole, lagano se prebaciti na btc?

Neo-ST 02.03.2018. 02:02

Zanimljiva karta.
Po njoj, sada je idealno vrijeme za ući u altove.

https://www.turtlebc.com/tools/buy_p...?period=3years

Dambo 03.03.2018. 13:03

Evo malo svjetla na kraju tunela.
https://crobitcoin.com/nema-poreza-n...e-u-njemackoj/

:chears::chears::chears:

gunther 03.03.2018. 13:05

Znaci, trebam naci boraviste u njemackoj :)

Neo-ST 03.03.2018. 13:07

To je Njemačka.
Hrvatski uhljebi nisu u poziciji donijeti takve odluke jer je blagajna u vječnom minusu.

Dambo 03.03.2018. 13:26

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3169659)
To je Njemačka.
Hrvatski uhljebi nisu u poziciji donijeti takve odluke jer je blagajna u vječnom minusu.

Hrvatska nema definirano niti trgovanje niti mining. Pošto smo u EU nadam se da će u cijeloj EU sudska praksa biti ujednačena. A masa ljudi (pa i moja malenkost) ima nekoga u DE tko će mu otvoriti acaunte na svoje ime i poslati ti podatke, a to šta mi sestra svaki mjesec šalje određeni iznos nije predmet porezne. Dobri familjarni odnosi. :lol2:

bez_komentara 03.03.2018. 17:54

Ako sam ja dobro informiran. U Njemačkoj je već do sada bila praksa, tko drži Bitcoin duže od godine dana oslobođen je bilokakvog poreza.
Što oće reći, ako trguješ sa kriptovalutama i poslje to spremiš u bitcoin - ne diraš godinu dana, oslobođen si bilokakvih davanja.

Triba to potvrdit netko ko živi u Njemackoj i ko je već to radio.
Boravište ne treba, jer daš rođi hardwallet i on može u fiat to prebacit..:chears:

intel freak 03.03.2018. 22:41

što nije u HR 2 godine nakon toga nema poreza. Njemačka radi ono što bi trebala svaka država poticati ljude da troše ono što su zaradili na kriptovalutama prije nego novci odu ili za zamrače.

lit 04.03.2018. 08:14

Kako porezna može znati koliko dugo netko drži kriptovalute?

k31k0 04.03.2018. 08:29

Citiraj:

Autor lit (Post 3169947)
Kako porezna može znati koliko dugo netko drži kriptovalute?

To i mene zanima. Čisto sumnjam da bi prihvatili popis transakcija nekog walleta kao dokaz da osoba drži određenu kripto valutu duže od godinu dana. OK, njemačka porezna možda i bi, ali naši bi samo blijedo gledali u to... Plus, sigurno bi bilo ispostava u kojima bi tako nešto prošlo, a u nekima ne bi. Kod nas koliko ima ispostava Porezne uprave i djelatnika u njima, toliko ima tumačenja poreznih zakona. I nitko ne snosi odgovornost ako krivo protumači zakon i kaže pogrešnu informaciju poreznom obvezniku. Jedino onda taj obveznik bude kažnjen jer je slušao krivog djelatnika :-/

Poslano sa mog Redmi 3 koristeći Tapatalk

His Airness 04.03.2018. 10:42

Pa fino, doneseš im ispise iz banke i mijenjačnice, o prebacivanju novca i kupnji BTC-a.
Moraš svaku transakciju preračunati u kune po srednjem tečaju HNB-a na dan kupnje/prodaje.

Ne mora porezna ništa dokazivati, moramo mi. Ako ne možeš dokazat, nema odbitka i plaćaš porez na sve što vadiš.

lit 04.03.2018. 12:00

btw, ja sam govorio o zadržavanju novaca, a ne o nekim ispisima iz banke ili mjenjačnice.
Kako će oni recimo znati da sam ja kupio bitcoine 2013.g i čekao do danas da ne platim porez?

bez_komentara 04.03.2018. 13:29

Svaka transakcija je vidljiva, od početka do kraja.
Vidi se po transakcija di si i šta kupova...datum i svi detalji.
Imaš čak i na netu stranicu di možeš povuć sve transakcije i vidit sam sve živo što i kako si radio od prvog dana kad si uzeo kriptovalute.
Što se tiče dokazivanja, tu se nema šta dokazivat, dok držiš na walletu i ne koristiš to.

k31k0 04.03.2018. 14:31

Citiraj:

Autor bez_komentara (Post 3170027)
Svaka transakcija je vidljiva, od početka do kraja.
Vidi se po transakcija di si i šta kupova...datum i svi detalji.
Imaš čak i na netu stranicu di možeš povuć sve transakcije i vidit sam sve živo što i kako si radio od prvog dana kad si uzeo kriptovalute.
Što se tiče dokazivanja, tu se nema šta dokazivat, dok držiš na walletu i ne koristiš to.

Pa da. Ali kad prodaš BTC za fiat, onda moraš dokazati da si BTC držao duže od dvije godine. Slažem se da su sve transakcije vidljive. Ali zar stvarno misliš da bi Porezna prihvatila ispis transakcija kao dokaz? Čisto sumnjam... Čak i ako bi, opet bi svaka ispostava Porezne uprave vodila svoju politiku. Negdje bi to prihvatili, negdje ne bi...

Poslano sa mog Redmi 3 koristeći Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:58.