![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Vidi post prije, editirao sam.
Imamo dobitnika :D |
Čekaj, nije još gotovo :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Javim svakako. |
|
Rotring 600, imam ih već. :)
|
Citiraj:
A i te njihove polu-standarde treba EU što prije zabranit. |
Evo nakon duze potrage uspio sam naci odgovarajucu (donekle) masinu za auto dijagnostiku. Dolazi meni ako bude sve po planu u ponedjeljak. A taman i da se malo zabavljam sa nadogradnjom u ovo vrijeme izolacije. Radi se o nesto skromnijoj konfiguraciji, pa cemo vremenom ici na upgrade ovoga sto se bude dalo nadograditi. Za pocetak, laptop dolazi sa 4 GB rama. Malo sam googleao ovih dana i vidim da 5300u sa novijim bios-om podrzava 16 GB rama ali je tu memoriju u jednom slotu pretesko naci a i preskupa je, dodje skoro kao cijeli laptop koji sam kupio hehe. Pa sam odlucio da zasad bar idem na 8 GB. Na lokalnim oglasima sam nasao par ponuda, pa mi pomozite jesu li ovo na slikama odgovarajuci i onda koji mi od navedenih preporucujete, samsung ili hynix?
Zasad toliko za ovo javljanje, imacu jos dosta pitanja svakakohttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...92895f7093.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...081a266ad9.jpg |
Stavi koju god. Obje su dual ranked, ista frekvencija, iste latencije.
Mašina, pogađam - X250? :) |
Jeste, tek sad vidim na nisam napisao u gornjem postu. Za poznavaco kao sto si ti nije tesko pogoditi kad vidis procesor 😁
Sto se tice rama, mislio sam vise u smislu jel se ova generacija IBM i ovog procesora vise voli sa Samsungom ili Hynixom? |
Lenovo također stavlja Samsung i SK Hynix pločice u laptope pa nemaš brige :)
Mada nemaš problema ni sa ostalima - osobno sam stavljao Kingston, Kingmax, Micron i Crucial - sve je uvijek radilo. |
Super hvala ti. Kad dodje laptop pa cu napraviti par fotografija i postaviti tu.
|
Citiraj:
Brzi test - na Windowsima radi, na Linuxu ne radi. Ali to je stvarno brzi test, ne stignem sada u detalje. |
Citiraj:
Te za sudo apt-get ThinkpadSoundOutputCrap -CTIA -cthulhu |
Ma ionako sam kanio odrzati Twitch sesiju na Windowsima, kud OBS ima nesto bolju Windows podrsku za Twitch, a imam i fleksibilniju pricu s Officeom.
Hajde dobro, barem sad imamo neku potvrdu da magicni kablic rjesava problem donekle... ;) |
Stavi nas u creditse :D
|
Zar si mislio da neću? ;)
|
Potrebna pomoć.
Riječ je o T480 na kojeg je spojen Lenovo monitor. Lockao sam laptop, nije me bilo sat, dva i monitor je otišao u Power saving mode i nikak ga probudit. Restart laptopa, iz struje, kablovi, i dalje po ekranu ide power saving mode. Koji je trik da upogonim monitor? :D |
HDMI ili DiplayPort?
|
Citiraj:
|
Imas li mozda DisplayPort za isprobati? Vec sam nekoliko puta naisao na slican problem...
|
Nemam kabel za displayport nažalost
|
Meni se slično dogodilo sa T480s, doduše nije davao sliku na monitor (HDMI).
Ugasio, maknuo sa docka, vratio, upalio radi :D |
Trebalo je kabel iz monitor baš ištekat. Nije mu dosta samo iz laptopa izgleda :D
Sad radi :D |
Tu bi "optužio" monitor, tek kad je detektirao da nema kabela nekako se inicijalizirao (probudio).
|
Ljudi, koji Power manager radi na X250? Instalirao sam zadnji(n1fup85w.exe) sa Lenovo stranice ali nista.
|
Koji OS koristiš? Power Manager radi dobro samo na Win7, za 8 i 10 se može iskombinirati, ali se resetiraju thresholdi za bateriju. Ako koristiš Win10, skini Lenovo Vantage sa storea.
|
W10 Pro je gore. Mislis na windows store? Ima li tu mogucnost da stoji ona baterija u systrayu kao stari power manager?
|
Da, imaš tamo Lenovo Vantage. Ak te pita za login, ugasiš taj prozor za login i instalirat će se bez njega.
|
Kako mi je krepao USB stick i nikako nisam mogao pokrenuti pa sam sjetio stare dobre mašine T43p sa Win 7. Spašeno u zadnji čas.
Citiraj:
Отправлено через SM-N975F |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:31. |