PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

p3r02d3r0 06.04.2022. 17:23

Ulovio danas dashcamom novog presretača. Čitao sam da su nam ga Talijani donirali ili tako nešto. Jel to RS8?

https://streamable.com/dg01hx

Inovator 06.04.2022. 17:44

Citiraj:

Autor p3r02d3r0 (Post 3593282)
Ulovio danas dashcamom novog presretača. Čitao sam da su nam ga Talijani donirali ili tako nešto. Jel to RS8?

Sudeći po oznaci, Talijani, da. Barem je uočljiv :P

1v@n 06.04.2022. 17:50

R8

Taman za loviti prekršitelje po centru uz ove cijene goriva

lowrider 06.04.2022. 17:53

:kafa:
Citiraj:

Autor p3r02d3r0 (Post 3593282)

Jel to vijest od prvog aprila?

https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...15-ks-15178302

p3r02d3r0 06.04.2022. 18:06

Aha, to bila prvoaprilska fora. Onda su ga samo presvukli jbg.

Fora svejedno.

Garro 06.04.2022. 23:01

Uzeo jučer zadnji kompet PS5 u 225/45/17 94 (XL) u Furlanu za 101,50 EUR komad. Sad gledam cijenu, otišlo za 6 EUR gore, rok isporuke 8 dana.

Izgleda da će biti ona "tko je jamio je jamio" i s gumama...

Za PS5 zasad nemam nekih posebnih dojmova u odnosu na PS4, čekam kišu i jače kočenje da vidim kako drži. :)

sinisa1989 07.04.2022. 06:32

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3592951)
Ja sam naručio Hankook 225/45/18 Ventus S1 Evo 3. Samo se nadam da neće otkazati narudžbu. 255/40 nemaju RFT, tak da moram tražiti drugdje.

Da quotam sam sebe. Nakon par mailova, poziva i odlazaka u centar po informacije o narudžbi, na jedvite jade sam dobio gume :D
Nemam pojma kako im inače sustav funkcionira s robom koju naručuju od dobavljača isključivo po narudžbi kupaca, ali po ovom iskustvu, zakompliciralo se sve što se moglo zakomplicirati. Od nepostojeće narudžbe, platitelja, računa, potvrde narudžbe, nemogućnosti narudžbe od dobavljača, pa do poziva "ipak smo pronašli vašu narudžbu i uspjeli povući gume od dobavljača.

lowrider 07.04.2022. 07:22

Citiraj:

Autor p3r02d3r0 (Post 3593293)
Aha, to bila prvoaprilska fora. Onda su ga samo presvukli jbg.

Fora svejedno.

Auto koji bi bio policijski, nebi pisalo Polizia.
Možda je neki showcar, ako slika nije montaža

Exomaniac 07.04.2022. 11:29

Zadnji Mondeo sišao sa proizvodne trake u Valenciji

CatKiller 07.04.2022. 11:58

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3593390)

Uskoro ce jedini Fordov osobni auto limuzinskog/coupe formata biti Mustang :D .

Inovator 07.04.2022. 12:07

Takvi su trendovi, rijetki kupuju limuzine, SUV, crossoveri su IN, u nekim zeljama i karavani.

GoGzS 07.04.2022. 12:22

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 3593401)
Uskoro ce jedini Fordov osobni auto limuzinskog/coupe formata biti Mustang :D .

Nice try, boomer :p https://www.ford.com/suvs/mach-e/
Samo SUV i Crossoveri, nema vise limuzina i coupe-a.

Iako se pitam sta ce bit nakon SUV-a. Jer SUV je na pocetku bio kao, pa sigurnije se osjecam, sve mi je preglednije jer sam uzdignut(a) nad prometom bla bla... kad svi budu imali SUV-e, opet smo na istom sto se tice preglednosti. Sta ce mo onda, monster truckove pocet vozit?

pci_e3x 07.04.2022. 14:57

Citiraj:

Autor Kruno M (Post 3592974)
Hyundai i30. A cijena je 675kn, kod lokalnog dilera.

javi koji DOT ima kad stigne :)

lowrider 07.04.2022. 15:07

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 3593408)

Iako se pitam sta ce bit nakon SUV-a. Jer SUV je na pocetku bio kao, pa sigurnije se osjecam, sve mi je preglednije jer sam uzdignut(a) nad prometom bla bla... kad svi budu imali SUV-e, opet smo na istom sto se tice preglednosti. Sta ce mo onda, monster truckove pocet vozit?

Problem je što većina kupaca suvova misli da su to tzv. terenci :roller:
A ne podignute Corse, Astre, Golfovi :lol2:

Psycho 07.04.2022. 15:20

nije istina. vecina kupaca koje ja znam, myself included kupuju SUVove jer je jebeno izlaziti/ulaziti u niske aute i imas vece kvadratnije bunkere za stvari (kolica, pakete, alat, spezu). od tih kupaca SUVova, NITI JEDAN nece ici s njima kao da je kupio terensko vozilo i ici ganjati planine/ugradjivati snorkele i sl.

govori kupac jednog od tih suvova :D

https://i.ibb.co/q9whT6M/IMG-20220402-175300.jpg https://i.ibb.co/ZHg0Cfc/IMG-20220402-175314.jpg https://i.ibb.co/HgcKLLv/IMG-20220402-175324.jpg

lowrider 07.04.2022. 16:09

Većina samo misli, većina ne povezuje terence s ugradnjom snorkela i vožnju po planinama van puteva ccc...
Većina ih povezuje sa podignutim autom.
Pa dobro, koji su to tako niski auti da je takav problem u njih ulaziti/izlaziti....

coconut 07.04.2022. 16:15

Pitaj bilo koju stariju osobu je li mu lakše ulaziti u SUV ili neku limuzinu. 90% će ti odgovoriti SUV. Isto važi za sve koji imaju problema sa nogama, koljenima, kukovima,... bez obzira na godine.
Konkretno. Mojoj majci koja imaju problema sa nogama i hoda sa štakom je lakše ulaziti u mog Qashu nego u Corollu od starog.

Libertus 07.04.2022. 16:22

@Psycho

Točno to. Vozim limuzinu i sljedeći auto je vjerojatno SUV, a jedini razlog je to što si naveo. Čak mi se posebno niti ne sviđaju.

Bila bi mi top limuzina koja se diže jedno 15cm prilikom ulasaka i izlaska iz auta. :D

Exomaniac 07.04.2022. 16:43

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 3593408)

Sad će iz Ukrajine blago rabljeni T-72, T-80, T-90, Kamaz 8x8,... :D

lowrider 07.04.2022. 16:58

Naravno, tko ima kakvih problema da je lakše.
Ali nije j.....o ulaziti teže u niske aute. Možda u Lambo, Ferrari i slični ccc...

WraGG 07.04.2022. 17:45

Citiraj:

Autor Psycho (Post 3593463)
nije istina. vecina kupaca koje ja znam, myself included kupuju SUVove jer je jebeno izlaziti/ulaziti u niske aute i imas vece kvadratnije bunkere za stvari (kolica, pakete, alat, spezu). od tih kupaca SUVova, NITI JEDAN nece ici s njima kao da je kupio terensko vozilo i ici ganjati planine/ugradjivati snorkele i sl.

govori kupac jednog od tih suvova :D

https://i.ibb.co/q9whT6M/IMG-20220402-175300.jpg https://i.ibb.co/ZHg0Cfc/IMG-20220402-175314.jpg https://i.ibb.co/HgcKLLv/IMG-20220402-175324.jpg

Bravo! Al ne trebas se truditi to objasnjavati kad nitko od tih koji pljuju po SUV-ovima nikad nije niti sjeo u jednoga. Ja cak stovise niti ne vidim neku prednost limuzine/karavana nad SUV-om i vec sam nekoliko puta tu napisao da sam napravio ogromnu gresku kad sam nakon SUV-a kupio karavana.
Nego, kako si zadovoljan Edge-om? I meni je jako napet i gotovo da prizeljkujem da se BMW krene kvariti da imam razloga ga mijenjati i uzeti takvo nesto. :D

Juice 07.04.2022. 17:53

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3593481)
Ali nije j.....o ulaziti teže u niske aute. Možda u Lambo, Ferrari i slični ccc...

Nije j.....o teže ali je puno ljepše i lagodnije ulazit u viši auto.
A pogotovo klince stavljat/vadit iz sjedalice XY puta na dan. Prebiješ se u niskom autu.

Exomaniac 07.04.2022. 18:16

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3593481)

Evo, mogu ti reć iz svoje perspektive nekog tko je u dvadesetima i nema nikakvih zdravstvenih problema da mi je ljepše i ugodnije ulaziti u SUV, a i sjediti jer su sjedala viša nego u sedanu ili karavanu pa je sjedeći položaj prirodniji. A i ekipa uvijek preferira kad dođem sa CX-5 jer je isto tako zadnja klupa viša pa je ljepše sjediti, nije baš zanemariva razlika u odnosu na to kad se vozimo ili sa Meganom ili Astra karavanom. U Merivi je još dobro jer je zadnja klupa prilično visoko pa je ugodno i ima mjesta.

Nije to sad baš samo da starijima i onima sa tegobama više paše SUV ili crossover. Da nije ljudima ugodnije u SUV-ima, ne bi ih kupovali :D mada sam osobno razočaran da Mondeo odlazi jer je meni to bio krasan auto, ali kad se jednom počneš voziti u nekom povišenom autu, većini ljudi se teško vratiti natrag

1v@n 07.04.2022. 18:25

SUV kao izmišljotina 21 stoljeća je ok jer je "praktičan" i sjedi se visoko, a monovolumeni, koji od 80-ih nude istu stvar odjednom nisu?
To mi nije nikako jasno.

"Praktičan" auto u koji trebaš nešto dignuti na skoro metar i pol visine da bi to ugurao u gepek je sve samo ne praktičan.

Exomaniac 07.04.2022. 18:54

Pa Meriva bi trebala biti monovolumen i da sad moram napamet reći, ne čini mi se da ima posebne razlike u visini gepeka u odnosu na CX-5. Možda 5-10cm, ali realno, nije toliko da bi primijetio. Baš budem izmjerio kad budem u prilici, sad si me malo natjerao da razmislim o tome, nisam baš primjećivao.

E sad, jel CX-5 ima niži gepek od ostalih, jel Meriva ima viši, to stvarno ne znam :D

WraGG 07.04.2022. 19:10

Nije nitko rekao da su monovolumeni neprakticni ili da su SUV-ovi prakticniji, ali su definitivo atraktivniji. A ja iskreno ne vidim razloga zasto ne kupiti atraktivniji auto.

1v@n 07.04.2022. 19:14

Sve ok, al reci brate onda da si kupio jer je lijep, a ne jer je praktičan :)
Pa na onu Alfu SUV ne možeš ni kuku ugraditi, a vjerojatno ih ima još takvih.

WraGG 07.04.2022. 19:18

Pa lijep je i praktican. Mislim, ako vec izvalim toliku lovu za auto, onda zelim da ima sto vise pluseva i izbjegavam kompromise koliko mogu. U F11 stane vise stvari u gepek nego sto je stalo u Kugu, ali to mi treba 1-2x godisnje kad idemo na godisnji svi zajedno. Ono sto mi svaki dan fali je preglednost radi povisenog polozaja gdje je Kuga definitivno bila u prednosti. Kuka mi ne treba :D

1v@n 07.04.2022. 19:26

Kad smo već kod praktičnosti, jel ima ijedan SUV danas tri nezavisna sica iste veličine otraga ili su svi s 2 pune veličine i minijaturnom sredinom i preklapanjem 60:40?

WraGG 07.04.2022. 19:35

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3593519)
Kad smo već kod praktičnosti, jel ima ijedan SUV danas tri nezavisna sica iste veličine otraga ili su svi s 2 pune veličine i minijaturnom sredinom i preklapanjem 60:40?

Ovako na brzinu iz glave - Peugeot 5008. Mada se i nisam bas nesto puno zanimao za taj feature. A imam troje djece :D

Psycho 07.04.2022. 19:35

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3593493)
Bravo! Al ne trebas se truditi to objasnjavati kad nitko od tih koji pljuju po SUV-ovima nikad nije niti sjeo u jednoga. Ja cak stovise niti ne vidim neku prednost limuzine/karavana nad SUV-om i vec sam nekoliko puta tu napisao da sam napravio ogromnu gresku kad sam nakon SUV-a kupio karavana.
Nego, kako si zadovoljan Edge-om? I meni je jako napet i gotovo da prizeljkujem da se BMW krene kvariti da imam razloga ga mijenjati i uzeti takvo nesto. :D

ne znam da li se kuzilo po topicu, ali trazio sam neki SUV duze vrijeme. Ali cjenovno kad sam krenuo gledati vece klase sam dolazio do lijepih cifri jer je zbog korone second hand market skocio toliko da ako gledas auto do 100k km je bilo isplativije novije kupiti i cekati. U tom periodu je uletio prijatelj s ovim i prvo sam odbijao uopce pomisao jer ono..gledao sam ga kao focusa na štulama. Ali na kraju, prezadovoljan. Veci od frendovog Kodiaqa iako nema ni opciju trece klupe (sto meni ni ne treba), a gabaritima je kraci od bivse mazde 6 karavanke sto mi super za parking.

Sto se udobnosti tice, top auto iako mi je trebalo malo vremena naviknut se na voznju u zavojima. Mazda ih je gutala ko dama noci, dok je SUV tip voznje ipak polupenzionerski jer se zbog visine sjedenja vise osjecaju G sile u zavoju. Medjutim, evo u zadnja 3 tjedna 3k km u njemu po autocestama i sitno lokalnim cestama - gust za voziti.

Pogotovo sto ima sve djidje midje, automatsko blokiranje segmenata dugog svjetla da zastiti vozace iz drugog smjera ali i ako vozis iza nekoga sto mi je pregenijalno, dinamicki tempomat, cruise control (unutar linija kontrolira volan), automatsko parkiranje (ne koristim nikad) i ostalo.

gledao sam ga kao novog prije 3 godine i bio je preskup, ovaj sam uzeo polovnog za dobru cijenu i sada preeeezadovoljan.

uz dodatak svega, svaki put kad parkiram se okrecem za njim kako dobro i impozantno izgleda (a nije sveto trojstvo) :)

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3593523)
Ovako na brzinu iz glave - Peugeot 5008. Mada se i nisam bas nesto puno zanimao za taj feature. A imam troje djece :D

Tocno. Prijatelj kupio upravo radi toga (3 djece), iako je to meni vise neki poviseni monovolumen.

d0X 07.04.2022. 19:42

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3593493)
Bravo! Al ne trebas se truditi to objasnjavati kad nitko od tih koji pljuju po SUV-ovima nikad nije niti sjeo u jednoga.

Pridružujem se pljuvačima, ali sam ipak sjeo u pokojeg. Vozio sam jedino Kiu Sorento kratko (200KS automatik), ali sam se vozio u CX-5, Q3, Qashqaiju, CRV itd. Meni osobno su povišeni auti bezveze, a pogotovo kada ih voze ljudi koji ih ne znaju voziti niti parkirati. Radije bih neku Formulu zalijepljenu za pod nego te fensi tenkiće. Kada koljena prestanu funkcionirati možda promijenim priču :fiju:

fanATIk 07.04.2022. 19:42

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3593503)

"Praktičan" auto u koji trebaš nešto dignuti na skoro metar i pol visine da bi to ugurao u gepek je sve samo ne praktičan.

Ehm, kojem to SUV-u podnica gepeka počinje na metar i pol? To je već visina podnice kamionskog tovarnog prostora...

WraGG 07.04.2022. 19:51

Citiraj:

Autor Psycho (Post 3593524)
ne znam da li se kuzilo po topicu, ali trazio sam neki SUV duze vrijeme. Ali cjenovno kad sam krenuo gledati vece klase sam dolazio do lijepih cifri jer je zbog korone second hand market skocio toliko da ako gledas auto do 100k km je bilo isplativije novije kupiti i cekati. U tom periodu je uletio prijatelj s ovim i prvo sam odbijao uopce pomisao jer ono..gledao sam ga kao focusa na štulama. Ali na kraju, prezadovoljan. Veci od frendovog Kodiaqa iako nema ni opciju trece klupe (sto meni ni ne treba), a gabaritima je kraci od bivse mazde 6 karavanke sto mi super za parking.

Sto se udobnosti tice, top auto iako mi je trebalo malo vremena naviknut se na voznju u zavojima. Mazda ih je gutala ko dama noci, dok je SUV tip voznje ipak polupenzionerski jer se zbog visine sjedenja vise osjecaju G sile u zavoju. Medjutim, evo u zadnja 3 tjedna 3k km u njemu po autocestama i sitno lokalnim cestama - gust za voziti.

Pogotovo sto ima sve djidje midje, automatsko blokiranje segmenata dugog svjetla da zastiti vozace iz drugog smjera ali i ako vozis iza nekoga sto mi je pregenijalno, dinamicki tempomat, cruise control (unutar linija kontrolira volan), automatsko parkiranje (ne koristim nikad) i ostalo.

gledao sam ga kao novog prije 3 godine i bio je preskup, ovaj sam uzeo polovnog za dobru cijenu i sada preeeezadovoljan.

uz dodatak svega, svaki put kad parkiram se okrecem za njim kako dobro i impozantno izgleda (a nije sveto trojstvo) :)

Od sutra stiskam BMW-a na hladno i mijenjam ulje po propisima proizvodjaca da sto prije krepa. Hocu i ja Edge :D
Edge mi je bio prvi izbor i kad sam kupovao auto prije tri godine i ne znam kako i zasto je u stvari BMW prevagnuo. Valjda bio taj "seljacina" dio mene glasniji u tom trenutku :D Da samo nije ovako lijep, pouzdan i mocan, sutra bi isao u prodaju. Ovako se bojim da cu pozaliti ako ga prodam.

sinisa1989 07.04.2022. 20:17

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3593530)
Od sutra stiskam BMW-a na hladno i mijenjam ulje po propisima proizvodjaca da sto prije krepa. Hocu i ja Edge :D
Edge mi je bio prvi izbor i kad sam kupovao auto prije tri godine i ne znam kako i zasto je u stvari BMW prevagnuo. Valjda bio taj "seljacina" dio mene glasniji u tom trenutku :D Da samo nije ovako lijep, pouzdan i mocan, sutra bi isao u prodaju. Ovako se bojim da cu pozaliti ako ga prodam.

Znam da se o ukusima ne raspravlja, ali kad pogledaš F10/11 s malo više od osnovne opreme, ne znam da li bi ponovno pogledao Edge-a :)
Odnedavno imam solidno opremljenog F31 i svaki put me oduševi dok sjednem u njega :)

WraGG 07.04.2022. 20:21

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3593536)
Znam da se o ukusima ne raspravlja, ali kad pogledaš F10/11 s malo više od osnovne opreme, ne znam da li bi ponovno pogledao Edge-a :)
Odnedavno imam solidno opremljenog F31 i svaki put me oduševi dok sjednem u njega :)

A eto imam F11 sa malo vise od osnovne opreme pa cak i tim B&O ozvucenjem koje se u F10/11 community-ju smatra svetim gralom, ali mi dosadio brate:D
Odlican je to auto, nema price, ali tko jednom vozi SUV-a jako se tesko privikne na limuzinu/karavana opet.

sinisa1989 07.04.2022. 20:34

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3593537)
A eto imam F11 sa malo vise od osnovne opreme pa cak i tim B&O ozvucenjem koje se u F10/11 community-ju smatra svetim gralom, ali mi dosadio brate:D
Odlican je to auto, nema price, ali tko jednom vozi SUV-a jako se tesko privikne na limuzinu/karavana opet.

Meni nije jedinica dosadila nakon 6+ godina. Ovaj me oduševio u kompletu. Od motora, mjenjača, ozvučenja, vožnje... Doduše, radije bih da nije xDrive, ali brzo zaboravim na to :D

dart_tom 07.04.2022. 20:47

ja sam nakon limuzina,karavan upao u kadjara
i za razliku od vas kome je problem ulazak u auto
meni je .ucking tezi izlazak iz obicnih auto,totalno se preporodio
tjedan se na posao vozim sa legom u mercedesu c klasi
jbt izlazim iz njega i svaki put psujem ;)
tako za nas blize 50 mislim da je suv prakticniji:zdero2:

Hamm 07.04.2022. 20:55

Long story short SUV je za matore invalide i ljude za zdravstvenim problemima? :D

Uzmite si cross country modele karavana tj. all road tj. scout..kako god. :D Malo su višljiji. :p

sinisa1989 07.04.2022. 21:07

Citiraj:

Autor dart_tom (Post 3593543)
ja sam nakon limuzina,karavan upao u kadjara
i za razliku od vas kome je problem ulazak u auto
meni je .ucking tezi izlazak iz obicnih auto,totalno se preporodio
tjedan se na posao vozim sa legom u mercedesu c klasi
jbt izlazim iz njega i svaki put psujem ;)
tako za nas blize 50 mislim da je suv prakticniji:zdero2:

Punac je operirao kuk i općenito ima problem s leđima. Njemu je stvarno ulazak i izlazak tlaka. Ali zato na traktor skoči ko srna :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:56.