PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

m4dm4n 26.07.2019. 12:31

Apropo policije na cesti, vraćam se sa mora, policijski auto iza mene,lagano se vozikamo. Motor pretiče njega i mene preko pune linije, ni da trepne. Zatim Mercedes opet preko pune nas troje (jos jedan auto bio ispred mene) i lik skoro u skare uletio jer isli auti s druge strane. Reakcije nema. Not his problem, što da se čovjek nervira. Gdje su one dobre akcijske scene izvana kad se samo upali rotirka i krene potjera.

pci_e3x 26.07.2019. 12:54

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 3323853)
Apropo policije na cesti, vraćam se sa mora, policijski auto iza mene,lagano se vozikamo. Motor pretiče njega i mene preko pune linije, ni da trepne. Zatim Mercedes opet preko pune nas troje (jos jedan auto bio ispred mene) i lik skoro u skare uletio jer isli auti s druge strane. Reakcije nema. Not his problem, što da se čovjek nervira. Gdje su one dobre akcijske scene izvana kad se samo upali rotirka i krene potjera.

Vrlo slicna situacija i kod mene. Vozim drzavnom cestom, kroz naselje. Ogranicenje cas 50, pa 70, pa 50.
Vidim policijsko auto iza sebe i drzim se na +10 od ogranicenja.
Prestizu dva motora, najprije policijsko auto pa mene.. puna crta. I nastavu dalje. Nikom ništa.
Dosadi policajcu vozit iza mene i prestiže mene s barem 20-30 kmh iznad ogranicenja, al narem nije bilo vise pune crte.

KrunoSTc 26.07.2019. 13:46

Mogu se nadovezati za ovo da nema policije na cesti. Putujem iz Vrapča prema Savici(već 2 godine) svaki dan ujutro i popodne nazad 16h jel, a prije tog sam radio na Trešnjevci isto vrijeme(6godina).
NIKAD ali NIKAD nisam vidio niti jednu patrolu da zaustavlja ili bilo što. Tako je i danas, niti jedna patrola nigdje od Savice do Vrapča.
Također 4godine idem u Zaprešić na faks i vozim se naravno od Vrapča, također u 4 godine sam samo 1xput vidio da zaustavljaju na izlasku iz Zaprešića prije mosta/kružnog toka i to je to.
A čega se sve nagledam necu ni pisati....

Stanky069 26.07.2019. 13:59

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3323835)
Mala je granica između poštenjaka i budale, moraš to znati ;)

Ok,ima i to... Ali znam ga i privatno, stvarno je čovjek poštenjačina i shvaća svoj posao ozbiljno...

A budala koji bi glumili neku silu i provodili teoror zakonom ima hrpa...

A što se tiče policije na cesti,ovdje u Stuttgartu ih nema pretjeeano,vikendom rano budu akcije zaustavljanja i ponekad se negdje smjeste,pošalju jednoga s motorolom 100-200 metara dalje da gleda pojase i javlja ovima koji zaustavljaju...ali zato na hrpi semafora su kamere pa ti vozi na crveno ...

bertone 26.07.2019. 14:39

Citiraj:

Autor Colop (Post 3323763)
Čovjek koji je radio 1990 godine u ravnateljstvu policije, kaže da je tada bilo zaposleno u njemu 50 osoba.
Danas, bez obzira na informatizaciju i digitalizaciju u ravnateljstvu policije radi 3500!!! ljudi.
Koliko sam uspio shvatiti ravnateljstvo policije je administracija i upravljanje policijskim postajama.
PP u Zagrebu su popunjene na 50 % kapaciteta, a na obali je još gore po pitanju popunjenosti...

1990. godine nije bilo ravnateljstva policije, zapravo mislim da je osnovano negdje oko 2000. godine na Ilici 335 kad se dio ljudi iz Savske 33 tamo seli... ali da ih ima previše, ima ih ;)

Colop 26.07.2019. 14:46

Citiraj:

Autor bertone (Post 3323882)
1990. godine nije bilo ravnateljstva policije, zapravo mislim da je osnovano negdje oko 2000. godine na Ilici 335 kad se dio ljudi iz Savske 33 tamo seli... ali da ih ima previše, ima ih ;)

Čovjek je napisao u intervju kako se zvalo to tijelo, samo sam ja zaboravio :)

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

Master_Hrc 26.07.2019. 15:31

Citiraj:

Autor Stanky069 (Post 3323871)
Ok,ima i to... Ali znam ga i privatno, stvarno je čovjek poštenjačina i shvaća svoj posao ozbiljno...

A budala koji bi glumili neku silu i provodili teoror zakonom ima hrpa...

A što se tiče policije na cesti,ovdje u Stuttgartu ih nema pretjeeano,vikendom rano budu akcije zaustavljanja i ponekad se negdje smjeste,pošalju jednoga s motorolom 100-200 metara dalje da gleda pojase i javlja ovima koji zaustavljaju...ali zato na hrpi semafora su kamere pa ti vozi na crveno ...

Pretpostavljam da imaju i treptajuće zeleno tako da ti se čak nemoze dogoditi ni da kad prebaci na crveno da ti "ostanes" u raskršću...
To bi obavezno trebali vratiti, to samo debili mogu ukinuti. Voziš se 60-70 po ograničenju i onda koči ko majmun da te ne potrefi crveno dok si u pola križanja...

IcyTexx 26.07.2019. 15:37

Zadnji put kad sam čitao kako se to rješava - buffer za žuto i 1sec crvenog (ali tako onda naštimani i ostali semafori), a sve ostalo se uslika i kažnjava. 1 sekunda se uzima zbog nenamjernog prolaska i poneke krive procjene vozača.

Gabre 26.07.2019. 15:49

Znaci, ovdje je 3 sekunde izmedju

Kad se prebaci na crveno, ima 3 sekunde pauze dok se krene paliti sljedecem smjeru.

Kamere za crveno rokaju u desetinlu alo ti je auto preko crte u tremutku lad se crveno upali

Kolega je dvaput prosao sa sluzbenim 0a sam dobio na stol kaznu

Tumor 26.07.2019. 16:24

Citiraj:

"Right now my job is eatin' these doughnuts"

1v@n 26.07.2019. 16:33

Citiraj:

Jednom sam u razgovoru s policajcem spomenuo identičan slučaj koji sam imao.

Ako se dobro sjećam, rekao je da ako u tom autu nije prometna policija, to nije njihov problem i neće se miješati. Pa ti reci...

gunther 26.07.2019. 16:53

Pa ono, ima logike... ak si doktor ne znaci da lijecis sve zivo, ako si profesor ne znaci da predajes sve zivo, ako si policajac ne znaci da si ujedno i prometnik i inspektor i specijalac i sta ja znam sta...

Stanky069 26.07.2019. 17:34

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3323900)
Pretpostavljam da imaju i treptajuće zeleno tako da ti se čak nemoze dogoditi ni da kad prebaci na crveno da ti "ostanes" u raskršću...
To bi obavezno trebali vratiti, to samo debili mogu ukinuti. Voziš se 60-70 po ograničenju i onda koči ko majmun da te ne potrefi crveno dok si u pola križanja...

Iskreno, nisam to ovdje vidio...niti one semafore sa odbrojavanjem...

I da,kamere blicaju dvaput,da si u slučaju stao recimo poslije crte...ili si samo sekundu u raskrižju,onda nikom ništa.

bertone 26.07.2019. 17:39

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3323911)
Jednom sam u razgovoru s policajcem spomenuo identičan slučaj koji sam imao.

Ako se dobro sjećam, rekao je da ako u tom autu nije prometna policija, to nije njihov problem i neće se miješati. Pa ti reci...

Ok, tebi je to rekao, ali... ako hitna medicinska pomoć prevozi nekoga tko je na granici da bude životno ugrožen i usput vide kako se neko popiknuo i pao, hoće li stati i ići njemu pružati eventualno potrebnu liječničku pomoć... naravno da neće,... isto je i s policijom, ako nekoga privode ili idu na neku hitnu intervenciju neće stati i ići kažnjavati nekoga tko laprda na telefon ili nije vezan.

Jbg, jasno mi je da ružno izgleda kad prolaze pored nama vidljivog kršenja zakona, ali možda imaju razlog za to plus ovo kaj je napisao gunther.

coconut 26.07.2019. 18:53

Eto novih kazni
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2104092.aspx

m4dm4n 26.07.2019. 20:03

Citiraj:

Autor bertone (Post 3323921)
Ok, tebi je to rekao, ali... ako hitna medicinska pomoć prevozi nekoga tko je na granici da bude životno ugrožen i usput vide kako se neko popiknuo i pao, hoće li stati i ići njemu pružati eventualno potrebnu liječničku pomoć... naravno da neće,... isto je i s policijom, ako nekoga privode ili idu na neku hitnu intervenciju neće stati i ići kažnjavati nekoga tko laprda na telefon ili nije vezan.

Jbg, jasno mi je da ružno izgleda kad prolaze pored nama vidljivog kršenja zakona, ali možda imaju razlog za to plus ovo kaj je napisao gunther.

Da, ali ako nemaju kaj radit, onda bi mogli i biti malo proaktivni. Uostalom imaju i te neke glupe walkie talkije, valjda mogu iskomunicirati kolegama da pripaze na slijedecim kilometrima. Jer sjetimo se da im na autima pise "Sigurnost i povjerenje", a ne "Not my problem". A stalno spominju neke preventivne i edukacijske mjere. Džabe im to sve ak ti mozes doslovno ispred njih krsiti zakon bez posljedica.

Zbrojimo tome i njihovo ocigledno krsenje zakona tipa parkiranja na zabranjenim mjestima, snimanje radarom dok su parkirani na nogostupu, skriveni iza zbunja.

Sve takve "sitnice" umanjuju povjerenje u policiju i ovakve vijesti o visokim kaznama ne znace apsolutno nista, jer nece biti dosljedne, nego selektivne.

akoj 26.07.2019. 20:49

Zadnji put sam vidio da policija kreće za nekim je bilo prije par mjeseci kad je jedan motociklist pod crvenim išao do semafora. Van naselja - kad je jedan pretjecao kombajn preko pune prošlo ljeto.

coconut 27.07.2019. 07:08

Tko namjerava kupiti polovnjaka i pritom za*ebati državu tj. proći jeftinije, neka požuri. Država je skontala da gubi brdo para s 'darivanjem' vozila pa ukidaju tu mogućnost.
https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...-kuna/9167900/

Mihael 27.07.2019. 08:36

Za jedan auto sam platio 200kn, drugi 300 prostojbu. Tak da mi se nije zaj s tim darivanjem

coconut 27.07.2019. 11:16

Znači, radije si poklonio 500kn uhljebima nego odveo porodicu na večeru i još bi ti ostalo para u džepu.

Mihael 27.07.2019. 12:31

1 privitaka
Ubrajam si to u dobra djela

Ugl našao i vcds i riješio paljenje

zkljaja 29.07.2019. 09:03

odradio sad za vikend put Zagreb-Wels, Wels-Zagreb. Ne znam jesam ikad bio toliko frustriran na autocesti kao tad put. Draže mi se vozit 40 po našem autoputu u špici sezone nego 100kmh na savršeno glatkom, ravnom, preglednom Austrijskom autoputu.

panoramix 29.07.2019. 10:52

Citiraj:

Autor papčić (Post 3324590)
odradio sad za vikend put Zagreb-Wels, Wels-Zagreb. Ne znam jesam ikad bio toliko frustriran na autocesti kao tad put. Draže mi se vozit 40 po našem autoputu u špici sezone nego 100kmh na savršeno glatkom, ravnom, preglednom Austrijskom autoputu.

Petar je Preradović sve lijepo predvidio...:D

"Ljudskom srcu uvijek nešto treba,
Zadovoljno nikad posve nije:
Čim željenog cilja se dovreba,
Opet iz njeg sto mu želja klije."

burmuz 29.07.2019. 11:55

Citiraj:

Autor papčić (Post 3324590)

Imam tamo rodbinu pa znam dobro put, ne znam meni je lijepo. Gledam one brežuljke i šume, malo tunelskog zraka udahnem pa me omami, sve u svemu često se lijepo provedem. A pogotovo kad su radovi na cesti pa gmižeš 5 na sat u gužvi. Čovjek se malo osvrne na neke stvari u životu. :D
Osim ako si krivo slovkao pa misliš na onaj gore, e tu nisam išao autom ali vjerujem da put nije lagan.

coconut 29.07.2019. 12:04

U subotu sam išao na koncert u ZG. Nekoliko puno sam stao nakon Bosiljeva iako nije bilo vidljivo zbog čega - nema radova, nema sudara,... Uglavnom smo stajali u blizini odmorišta.

Najveći krkljanac je bio na naplatnim kućicama. Na Demerju su se u vanjsku traku stalno ubacivali 'padobranci', čak i busevi. A 'biseri' na kućicama su otvorili jednu traku fast ENC-a (desnu) i onda promet s nje preusmjerili na standardnu naplatnu kućicu ENC-a tako da nisi imao ama baš nikave koristi od fast ENC-a. Kretenizam na n-tu potenciju.

zkljaja 29.07.2019. 12:07

Mislim na A9 Wels-Graz-Maribor..jednu dionicu od par km je bila baustela...ostatak posvuda 100kmh ogranicenja iako su uvjeti za 200 :)

mierdadeltorro 30.07.2019. 16:04

odb2 head up

1 privitaka
jel netko probao nešto ovakvo:
Head Up Display - A8 5.5" OBDII HUD

https://www.youtube.com/watch?v=cfUmRj976qE

40 dolara na ebay-u nije neki trošak, a na videu se čini sasvim ok.

Privitak 21405

Gabre 30.07.2019. 18:33

Novi stari pickup :D sredjuju se sitnice pa ce na cestu ubrzo
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f8a5e76e95.jpg

jed2i 31.07.2019. 14:12

Citiraj:

Autor mierdadeltorro (Post 3324948)
jel netko probao nešto ovakvo:
Head Up Display - A8 5.5" OBDII HUD

https://www.youtube.com/watch?v=cfUmRj976qE

40 dolara na ebay-u nije neki trošak, a na videu se čini sasvim ok.

Privitak 21405

Ukratko - smeće
Osim što blješti, kod huda je jako bitno na koliko je fokus podešen, ak je podešen da ti oči moraju fokusirat na šajbu onda ti uzalud HUD
Pravi hud je namješten da oči fokusiraju ispred auta i tako minimalno smeta

xlr 31.07.2019. 14:22

Neke navigacije na mobu imaju opciju da mob bacis pod sajbu pa on prikazuje sliku na sajbi (kao na tom videu). Upravo to sto jed2i kaze, fokus je na pola metra i najcesce se ulovis kako refokusiras hud dok pratis cestu pa sve skupa moze smetati. Oke, velike strelice lako vidis i van fokusa dok pratis cestu, ali tekst ne bas...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:44.