PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

riceburner 27.08.2024. 07:35

Citiraj:

Autor mbed (Post 3758725)
Dobro, mogao sam i reći da ne baš set koji košta ko pola bicikla :D
Nešto do 200€ sam imao na umu.

Da li nešto na njuškalu bi odgovaralo?
Ovaj set što je riceburner stavio bi vjerujem bio ok, ali rotori su mi preveliki i gume preširoke, pa bi to morao mijenjati isto.

rotore prebacis sa originalnog seta u roku 3 minute posto su oba seta centerlock... gume s mog seta prodaj zasebno i kupi sto ti najsire ide na bajk...

devaa 27.08.2024. 08:04

Citiraj:

Autor SaleFFS (Post 3758744)
Dosta dobri kotači za tu cijenu. Mislim da i rabljeno bolje od ovoga nećeš naći.

Industrijski ležajevi, lako se zamjene, dovoljnih 23 mm interne širine, jako kvalitetne žbice...uglavnom, no brainer ako se gleda što manja cijena.

https://www.bike24.com/p2735974.html

Čovjek vise nemre kupit 6-bolt točkove. 😰

adaksinjo 27.08.2024. 08:46

lako za 6 bolt, strefilo me ovo 28" i odma ugasio tab :D

SaleFFS 27.08.2024. 10:29

Zašto? 28" / 29" / 700C, isti kuki, identična felga, samo marketinški naziv drugačiji. Sve su one 622 oko promjera prihvata gume. Guma je ta koja čini taj promjer većim :D

Tean 27.08.2024. 13:58

Citiraj:

Autor devaa (Post 3758755)
Čovjek vise nemre kupit 6-bolt točkove. 😰

Da koma, nedavno sam tražio stražnju nabu sa 6 bolt i jedino što sam našao (da mi je prihvatljiva cijena ispod 100 eura) je na aliexpress Novatec

jurica_m 28.08.2024. 00:19

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3758538)
čekamo dok ne postaneš očajan, pa ćemo ih za 100€ uzeti :D

Gledaj da ti ima razmak između sjedalice i djeteta, da ti dijete ne udara u tebe, sjedalicu ili ruksak koji imaš na leđima kad se vozite.
Thule jest skup, ali se zna naći na njuškalu rabljeni, pa pogledaj i to.

Također gledaj nagib stolice, da ti ne ispadne da se dijete ne može opustiti dok se vozite, jer je stalno nagnuto naprijed.

O čemu ti pričaš? Sa sjedalicom se dobiju detaljne upute na koji način se pričvršćuje nosač sjedalice na okvir bicikla, zatim i sama sjedalica, zatim i koliko cm mora biti između gume stražnje gume bicikla i sjedalice i brdo ostalih stvari. Isto tako, na Decathlon YouTube kanalu su detaljne upute kako se montira sjedalica na bicikl.
Inače, rijetko kad se upuštam u raspravu na forumu jer jednostavno uz troje djece ne stignemo ništa, a kamoli se upuštati u raspravu.Isto tako, uvijek se u rasprave uključi netko tko te poklopi svojim komentarom i misli da je pametniji. Čovječe, ja nisam nigdje rekao za Thule da je loš. Nego je čovjek tražio nešto za tu lovu, ja sam mu preporučio ono što smo mi kupili za tu lovu koju je tražio. Decathlon je preozbiljna firma da si dopusti nekakav fail. Sve sjedalice su testirane i uz ispravnu montažu, one rade svoj posao. Dosta prijatelja ima iste takve i nitko se nikada nije žalio. Ideš s djetetom na normalnu vožnju, ne ideš po nekakvih grabama, makadamima, nego jednostavno normalna vožnja jer iza voziš dijete, tj. živo biće. Bez ikakve ljutnje. Veliki pozdrav i svako dobro svima.

Ivo_Strojnica 28.08.2024. 10:54

kako to misliš normalna vožnja?
meni je normalna vožnja sa malim niz sljeme ići, uživa ko prase. :D

sve šta sam napisa je iz iskustva, nije baš da imam tendenciju napamet govoriti po forumu.
Razne bicikle imaju razne kuteve na ramama, a jeftinije stolice nemaju često mogućnost namještanja kuta stolice, pa se desi što se desi.
Također, netko voli sic pomaknuti dosta prema naprijed, netko nazad, nekome je sic visoko postavljen, nekom nisko....pa je ravno djetetu pred licem. Na to kad još dodaš ruksak, bude veselja :)

Ima tu puno faktora, nažalost i zato sve to treba provjeriti. Danas ništa nije jednostavno.

I nemoj se uzrujavati. Veliki pozdrav i svako dobro svima.

ti.le 28.08.2024. 13:55

Vezano uz sjedalice za bicikl, ja kada sad sada kupovao stražnju izbor sam suzio na Polisport Guppy maxi s podesavanjem nagiba, Hamax Caress ili Yepp (Thule) Maxi, ovo je i redoslijed od jeftinije prema skupljoj. Na kraju mi je uletila kao nova ova polisport za mislim 20ak EUR pa sam nju uzeo.

Par vožnji s malim odrtadio i sjedalica je OK, i kvalitetom i izvedbom.

U međuvremenu se još ipak vozimo na prednjoi Yepp Nexxt mini, jer je mršavko od 12kg

xlr 28.08.2024. 14:04

Mi se na kraju i nismo nesto vozili ovo ljeto. Uzeli rack mounted Caress (trebala bi imati i vise mjesta od frame mounted), ali mala nije nesto odusevljena... Dat cemo joj sanse do proljeca

SaleFFS 28.08.2024. 15:51

Uzmi joj shotgun i provozaj se malo lakšim makadaom, na kraju će samo tražiti još :D Pričam iz iskustva 100% roditelja kojima sam to preporučio, svi su bili oduševljeni.

devaa 28.08.2024. 16:49

Kupite vi deci bajkove nek sama pedaliraju, kakvo taksiranje. 😁

Tean 28.08.2024. 19:19

Netko vozi Canyon Grizl ? Gledam njihove sizing tablice i čini se da 2XL ima jako velik reach.

https://www.canyon.com/en-hr/gravel-...hmengroesse=XL

Ivo_Strojnica 28.08.2024. 22:07

Citiraj:

Autor devaa (Post 3759154)
Kupite vi deci bajkove nek sama pedaliraju, kakvo taksiranje. 😁

I ono, 700m dnevno prijeđemo:D

devaa 28.08.2024. 22:42

Citiraj:

Autor Tean (Post 3759181)
Netko vozi Canyon Grizl ? Gledam njihove sizing tablice i čini se da 2XL ima jako velik reach.

https://www.canyon.com/en-hr/gravel-...hmengroesse=XL

Pa koliko si brate visok ? 2,20m da ti treba 2XL ?

xlr 28.08.2024. 22:54

Citiraj:

Autor SaleFFS (Post 3759141)
Uzmi joj shotgun i provozaj se malo lakšim makadaom, na kraju će samo tražiti još :D Pričam iz iskustva 100% roditelja kojima sam to preporučio, svi su bili oduševljeni.

A radije bi ja to nekako isprobao prije kupovine da ne bi bilo opet... :) Imam na umu, vidjet cemo

Tean 29.08.2024. 10:52

Citiraj:

Autor devaa (Post 3759214)
Pa koliko si brate visok ? 2,20m da ti treba 2XL ?

Ma gledam općenito, i cestovni Canyon modeli imaju nekako dugačke mjere, čini se duže nego ostali proizvođači.

devaa 29.08.2024. 10:55

Citiraj:

Autor Tean (Post 3759294)
Ma gledam općenito, i cestovni Canyon modeli imaju nekako dugačke mjere, čini se duže nego ostali proizvođači.

Yes, veći su :D ja sam gledao Grizlija, međutim nikako nisam mogao uhvatiti veličinu modela kojeg sam htio... 182cm, njihov size chart i isprobavanje po lokalnim shopovima su svi ukazivali na M, na kraju sam i uzeo M gravela, unatoč tome što mi je montić zajedno sa komjuterom L.

nub 29.08.2024. 11:27

Citiraj:

Autor Tean (Post 3759294)

Gledaš geometriju, prvenstveno stack i reach, i imaš onaj kalkulator na njihovom sajtu koji ti otprilike kaže koja veličina je za tebe najbolja. Radi na temelju visine i dužine nogu, objašnjeno je kako izmjeriti. A nazivi (L, XL itd) su samo neka proizvođačeva klasifikacija i varira od proizvođača do proizvođača pa se nije pouzdano po tom ravnat.

Sam Fischer 29.08.2024. 12:29

Može mala pomoć oko krovnih nosača za bike?

Trebam uzeti nešto za karbonski road bike, a auto je Tesla Model 3 (Highland).

Ima netko neku preporuku, totalni sam noob oko toga, a vidim da cijene ozbiljno variraju u svim smjerovima...

devaa 29.08.2024. 12:42

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3759326)
Može mala pomoć oko krovnih nosača za bike?

Trebam uzeti nešto za karbonski road bike, a auto je Tesla Model 3 (Highland).

Ima netko neku preporuku, totalni sam noob oko toga, a vidim da cijene ozbiljno variraju u svim smjerovima...

Koliko mi je prenio jedan vlasnik tesle, trebaju biti neki njihovi nosači jer od 3rd party nosača hoće otići stakleni krov tesle...

SaleFFS 29.08.2024. 12:49

Koliko sam skužio traži nosač za bike pa pretpostavljam da ima poprečne nosače a možda se i varam :D

Thule ProRide598 je uvijek dobar izbor uz zaštitnu za karbonske rame. Nemam cestovni ali vozim mtb karbonske godinama i nikad problema.

https://biolab.hr/proizvod/dodatna-o...-rame-bicikla/

Sam Fischer 29.08.2024. 12:55

Citiraj:

Autor devaa (Post 3759329)
Koliko mi je prenio jedan vlasnik tesle, trebaju biti neki njihovi nosači jer od 3rd party nosača hoće otići stakleni krov tesle...

Auf, nisam ovo ovome razmišljao, ima smisla. Thx. Da da, zato jer su lagano Teslini poprečni nosači 660€ :D

Citiraj:

Autor SaleFFS (Post 3759331)
Koliko sam skužio traži nosač za bike pa pretpostavljam da ima poprečne nosače a možda se i varam :D

Thule ProRide598 je uvijek dobar izbor uz zaštitnu za karbonske rame. Nemam cestovni ali vozim mtb karbonske godinama i nikad problema.

https://biolab.hr/proizvod/dodatna-o...-rame-bicikla/

Ma tražim i poprečne, nemam niš, totalni sam noob. Ali hvala za ovaj ProRide, vidim i na Mallu neku akciju za njega...

nub 29.08.2024. 13:07

Za stakleni krov? Ovak nekaj? :)

https://seasucker.eu/collections/bik...products/talon

devaa 29.08.2024. 13:09

Citiraj:

Autor nub (Post 3759338)

Ne baš neki teslini.

Tajl3r 29.08.2024. 13:20

Sta uzet za 2.02 cm ,makadam/trail ali ne bas super zahtjevne staze sta se terena tice.
Da izdrzi 140/50 km misecno.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Ivo_Strojnica 29.08.2024. 13:22

Triban u decathlona, best buy za nezahtjevne.
Pogledaj.

Sam Fischer 29.08.2024. 13:24

Citiraj:

Autor nub (Post 3759338)

Ali ovo bi zapravo moglo super raditi, jer je cijeli krov staklo. Ima videa na netu gdje 2 lika skaču po tome krovu gore, i ništa ne puca, etc. Sumnjam da će par suction cupova napraviti štetu na takvom staklu. A pošto je staklo full glatka površina, moglo bi super držati...

murina 29.08.2024. 13:25

Citiraj:

Autor xlr (Post 3759217)
A radije bi ja to nekako isprobao prije kupovine da ne bi bilo opet... :) Imam na umu, vidjet cemo

I ja ti to predlažem. Mi imamo Mac Ride

Ivo_Strojnica 29.08.2024. 14:46

naravno da je dite crnac u videu (iako je tata bijelac, a i mama, čini se) :D

devaa 29.08.2024. 15:46

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3759362)
naravno da je dite crnac u videu (iako je tata bijelac, a i mama, čini se) :D

Propali bi da ne ubace diversity vjerojatno. #niggalivesmatter

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:43.