![]() |
cek, znam da je mali off topic, al da netrazim, jel se to meni cini il se ti novi procevi bez K nemogu clockat?
|
Zavisi koji tocno (mislim na to jel bez oznake, jel S, P...) recimo i7 2600 non-K ima mnozitelj do 42x i ide na 4.2Ghz. ;)
EDIT: Jel mislis na Core i5/i7 trecu seriju? Mogu se svi clockat, ali ne puno, zavisi o modelu... |
mislim na ove jeftinije, celeron(G1610) i pentium(G2020) serije, eventualno i3
znam ono prije je intel bio poznat po clockanju, nije valjda da su ih zaključali sad |
Od SB na dalje, non-K verzije procesora se ne isplati klokati. Možeš dobiti malo, ali to je skoro pa zanemarivo.
|
Citiraj:
|
@Outtacontrol
Celerone i Pentiume nemozes clockati preko mnozitelja, zakljucan je. Mozes podici base clock (BCLK, nekadasnji FSB) za kojih 5-10mhz max...a to je zanemarivo...i3 neki modeli imaju "Turbo" pa se mogu malo OCati ali nista posebno... To je i meni tupavo sto su napravili da se pola proceva nemoze clockat. Ja imam jednog G530 sto je za 200kn (polovni) odlican proc, a na svojih jadnih 2.4Ghz je kao E8400 na stocku...zamisli tek da ima otkljucan mnozitelj i da ide na 4ghz :D....da bar naprave jedan takav :) |
Onda se u tom slučaju procevi sa K sufixom ne bi prodavali niti približno toliko... A Intelu je koliko ja znam u interesu zaraditi što više para :D
|
Ma znam, nego ono sto sam ja htjeo reci je da bi bilo lijepo kad bi imali Celeron ili Pentium sa K sufixom. :D
p.s. ubit ce nas modovi zbog offtopica :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jbg da li je neko tjerao Dotu2 preko IGP u g2020 :P? Interesuje me za zamjenski PC u stanu hehe.
|
Dota 2 Minimum System Requirements:
.... * Processor: Pentium 4 3.0GHz .... Tako da bi taj bez problema morao vrtit, btw ja je drzim na max sa e5300@3,2ghz i 9600GT isto malo clocknuta |
Citiraj:
A ta grafa skoro pa nema šanse pokrenuti dotu2. |
au nisam vidio da piše IGP, nedilja ujutro :P
tesko da ces moc sa integrušom, iako dota 2 stvarno nije zahtjevna evo ti low test http://www.tomshardware.com/reviews/...rk,3481-4.html |
I3 540 clocked, ide mi d2 na low. Stoga me cudi da ne moze.
|
a nezz kako oces, al ja bi radije jos kupio i neku rabljenu 9600gt ili ati 4850 i derat sve na full :)
jer taj procesor može sigurno to upogonit a sad dosta offtopica u ovoj temi u dota 2 temi mozemo pricat o tome |
Da čujem mišljenja :)
Da svoj trenutni E8400(4.2 GHz) zamijenim za jedan npr Q9550(isto bi išao max oc sa normalnim naponima) ili jače, koliko bi se to osjetilo u svakodnevnom radu, igrama i PS-u? konfa je "moj komp" |
Citiraj:
Što misliš pod svakodnevni rad? ako misliš na surfanje netom, gledanje filmova, igranje fb igrica i slušanje mjuze, nećeš osjetiti ništa. Tj. oćeš, na potrošnji ;) |
pa zamijeni ga, u igrama poput BF3, BF:BC2 i svima koje traze quad, osjetit ces i te kako, jer ovaj tvoj E8400 ne vjerujem da natera grafu HD6870 do 100%
bas probaj u gpuz senzor logu vidjet gpu load u BF i nekim drugima... koji kes, samo zamjena, doplata, sta..? |
Citiraj:
iako i sam mislim da bi možda za nijansu to išlo brže... Citiraj:
BF ne igram i nemam ga namjeru snimiti samo za taj test :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
OK, dobio sam više mišljenja što mi je bitno,
onda kad dođe vrijeme ću prodati sadašnju konfu (CPU, MBO i RAM) i uzeti novu arhitekturu btw. FarCry sam vrtio na max, jedna ili dvije postavke nisu bile na max... |
Recite mi do koliko smijem dić takt procesora q8400 sa stock ntelovim coolerom? Nije da je spor al mi je dosadno... Još jedno pitanje, šta je bottleneck u mojoj konfi?
|
Grafička kartica.
|
Evo malo mojih rezultata, g2010 @ 2.94ghz vs i7 3770k @ 4.4ghz. Grafa je gtx 650ti boost 1gb.
http://www.techpowerup.com/gpuz/ncfy8/ http://valid.canardpc.com/2823864 Sve je na 1080p na ili blizu maksimalnih postavki. Dirt 3 - 60 vs 50 Skyrim - 57 vs 34 FC3 - 39 vs 24 Metro Last.- 37 vs 27 D3, v.sync - 60 vs 60(dropovi u 30te) Res. Evil 6 bench - 6667 vs 6300, najmanja razlika u UT3 Ocekivano za procesor od 400kn. Ispod i3 nema smisla sa grafama slicne snage. |
Pa ok, ali mogao si testirati sa defaultnim taktom i7. I ako imam G2010, onda maksimalne postavke nisu realne.
Zanci defaut taktovi i medium postavke, to bi bili realni zahtjevi za usporedbu. |
Komp mi je ovaj iz opisa. E sad uzeo bi neki core 2 quad, pa me zanimaju vase preporuke.
|
Citiraj:
|
Ovako, snimio sam Metro Last Light,
PC se ponaša na slijedeći način: obadvije CPU jezgre rade na nekakvih 70%, dok GPU radi na 90%, komentari? |
Citiraj:
|
ok, finalna potvrda da ništa ne diram :)
|
Citiraj:
|
Koliko "vrijedi" intel e3300 procesor? jel se može normalno surfati s njim i ostale nezahtjevne radnje? za vrtnju 720p ili 1080p filmova je li dovoljan? treba li možda znati i ostale dijelove konfiguracije? Također koliko vrijedi u kunama?
|
Citiraj:
Vidi: http://www.tomshardware.co.uk/forum/...e3300-question |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Narucio sa ebaya e8500 za 150 kn . Mislim da je to dobar deal i prijelaz sa e4500 na ovaj.
Jel netko ima iskustva na koliko moze ic ddr3 na maticnoj iz moj komp |
Ne bih se nadao više od 1600Mhz ako i toliko(al opet nikad se ne zna),, iz mog iskustva te ploče sa dual ramovima se nisu dale baš clockati.Radit će na 1333 tako da ganjanje 100-200Mhz i nema baš nekoga smisla.Ja sam se spustio sa 1600 na 1333(a digao proc) i ne kužim nikakvu razliku za ono što ja radim
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:21. |