![]() |
Overkloking Athlon x2 6000+
Pošto sam relativno nov u ovom svemu, volio bi prijedlog glede overklokiranja....nekim svojim pokusima uspio sam ga dignut na 3,2GHz, al me zanima jos i vase misljenje?
|
Ja mislim da taj procesor nije za neka veća klokanja, opiši nam na koji si ga način digo i temperatura stara-nova.
|
FSB 215x15...velim cisto amaterski sam ga tak dignuo...al me zanima dal se moze kaj bolje s mojom konfiguracijom...Iskreno mislim da mi je MB malo u banani za bilokakvo OC al ipak svi su savjeti dobro dosli... Temperature se nisu nesto drasticno mjenjale...na 3GHz je u idle-u oko 35...a tad je bila oko 40....u opterecenju nije prelazila 57....
|
imam x2 5000+be, i zanima me koliko ga mogu dignut da bude stabilan, bez dizanja voltaže, znaci samo multiplier da dignem? pisu mi u moj komp sve komponente...s tim da je hladnjak na njemu AC freezer 7 rev2, tako da nebi trebalo bit frke sa grijanjem
:fala: |
Nemožemo mi znat kolko ide tvoj CPU probaj polako dizat frekvenciju i testiraj stabilnost.
Mislim da bi moglo na nekih 2.9-3.0 ghz sa stock voltažom, a smiješ bez straha dat još malo voltaže ako nebude stabilan. |
Svaki procesor je unikatan i morat ćeš sam otkriti do kuda ide stabilno bez dizanja napona, ali ovako odokativno, preko 3-3,1 sumnjam da će ići.
I btw, možda ti i pišu komponente u "moj komp", ali ti nije označena opcija da se to vidi :) edit: pretekao me NinX :D |
Citiraj:
Citiraj:
uglavnom idem malo pomalo pa da vidimo koliko mi pusti bez rusenja. :fala: |
Do 3.0 iduskoro pa svi, za dalje treba imat puuuno sreće sa tom serijom procesora.
Moj je išao na 3.0 stock voltaža, ali dalje od toga ni makac bez obzira koliko ja digao voltažu. |
evo meni se na 3.0 stabilizirao, nakon 2 sata wota(world of tanks), ni jedno rusenje.
probat cu ic jos vise pa da vidim ako ce izdrzat.... |
To sto ti je stabilan u nekoj igri ne mora značiti ništa. Testiraj ga Primeom ili nekim drugim programom koji će ga opteretiti 100%.
|
Citiraj:
A što se tiče procesora, dalje od 3199mhz-a neće ići. :D |
Pa zavisi, i igra će bacizi neki iksepšššššn. :)
|
AMD ATHLON 64X2 4000+ 2.11
pozdrav ljudi,recite mi taj procesoru u nazivu do kolko se može navuci ghz ?? mislim sa overlockanjem
|
Oko 2.5~2.6 Ghz možda i više ako imaš mogućnost podizanja napona i dobro hlađenje, ako je am2 cpu skini si am2tools koji će ti puno pomoći kod overclocka.
|
hlađenja imam na cpu i neko sa strane i ništa drug,znaci do 2,40-2,50 ide bez podiznanja napona i hlađenja dobrog,jel sam dobro razumio ? :D
|
AMD x2 4050e Overclock Uspjeh!
http://s1358.photobucket.com/user/Fi...4248e.jpg.html
http://s1358.photobucket.com/user/Fi...8840e.jpg.html Uspjeh! Sa 2.1Ghz Sam došao na 2.6,sve je stabilno,30 stupnjeva idle,40 stupnjeva load. Testirat ću na 2.8 pa do 3 probat doć. |
Bravo!
|
fenomenalno
Ja neznam, ovo je stvarno fenomenalno!
|
|
Ne radi ti slika. ;)
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:58. |