![]() |
@zerovz
To baš nije dobra ploča za OC. Trenutno se isplati kupiti Phenom 960 sa Zosma jezgrom jer se eventualno može otključati u šestjezgreni procesor, ali s tom pločom ga nebi kombinirao, nego s nekom koja ima 8+1 ili 8+2 faznu regulaciju. |
Zajeb onda :/ učinila mi se po revovima dobra pa sam iskoristio 120-130 kn jeftiniju cijenu danas...budem pokušao kontaktirati Links i pitati dal je moguća zamjena za istu ploču al nekako neznam dal ću uspjeti dobiti pošto je na akciji bila. Onda je ovo najbolja opcija trenutno za mene?
|
Tako je, samo izgleda da je trenutno nema u VŽ. Ploča podržava Phenoma 960T (Zosma).
|
Citiraj:
|
Da, pošto je cijena ista kad nije na akciji mogu pričekati do kraja tjedna na nju. Hvala na prepopruci, za procesor budem pričekal do sutra da vidim ako bude koja niža cijena :)
Nadam se pozitivinom odgovoru na upit za zamjenu iz Linksa. Da a isto tako podržava i RAMe kupljene u ponedjeljak :P Dobio sam odgovor da je moguće zamjeniti ploču, no predložili su mi da ne mjenjam ploču jer je ova po stabilnosti bolja a da mi 8+1 faza netreba ukoliko ne želim ekstremni OC (4,6GHz). Što i kako dalje? Ostati s ASROCK 970 Exteme4 ili ići na GIGABYTE GA-970A-UD3? Moram napomenuti da se ne bi pretjerano bavio OC i pushanjem procesora do maksimuma... |
Odi na GA-970A-UD3, ona ima 8+2 FR, a ne 8+1....mada je to praktički isto
GA-970A-UD3 |
Hvala :) sad me zanima na navedenu matičnu ploču dal umjesto 960 BE vrijedi uzet nešto od ponuđenih pošto su danas na akciji ili da ipak idem s 960 BE?
www.links.hr/?option=akcije |
Ploču obavezno radije gigabyte, nema veze toliko sa overclockom koliko je to opet jak procesor. Čim malo digneš povuče više struje.
Što se procesora tiče moraš sam vidjet sa sobom koliko i šta želiš. 960T ti je oko 900kn - 3.0 sa mogučnošću otključavanja, manje troši a ako ga otključaš pjevaš borbene i miran si neko vrijeme. 965BE ima veči takt a cijena nije nešto u linksu jer je u drugim dučanima opet jeftiniji- 3.4 koje opet možeš dignut na oko 4 pa si miran. Ploču obavezno promjeni a za proc vidi. Isto tako se zna koji x6 zaletit po njuškalu i tržnici za soma kn. |
Pa 1055T je na akciji
Ne vidim razloga zašto ti ne bi normalno radio na ploči koju si kupio. Neki normalan OC će podnijeti bez greške, a da ne pričamo da je to 6 core procesor, čemu?! |
Muče me neka razmišljanja pa bi molio kakav savjet u vezi sa njima.
Dokopao sam se Gigabaytove ploče GA-M720-US3... U nju je trenutno utaknut 3000+ i radi ok kao surf kanta. Zanima me isplativost nabave novog proca za nekakav upgrade u game stroj koji trenutno obavlja konfa iz Moj Komp. Vidim da podržava ploča i novije procove pa su mi tako misli pobjegle prema nekom Phenomu2 X4. Može li ploča izdržati takav proc? Bi li takva konfa bila ekvivalentna (ili bolja/puno bolja) zamjena u igrama konfi iz Moj Komp overclockanoj na 4GHz? Ili bi možda trebao sve na tržnicu staviti i krenuti u nabavu SB platforme? |
Ako imas novac,svakako prijedji na SB,ako ne onda bi te PhenomII X4 posluzio bolje nego e8400 ako ga overclockiras,ali ta ploca ti nije bas za oc.Tako da je bolje da prijedjes na SB
|
Citiraj:
kada to prestane biti, onda počni razmišljati o novoj platformi i iskreno, mislim da je sb bacanje novaca za igranje igrica |
Ja se slažem sa kolegom gamerom - platforma je prestara i ne isplati se ulagati u nju.
|
Citiraj:
|
Znači ne isplati se ulagati u proc za tu ploču previše?
Ploča i nije baš za OC pa bi to još više smanjilo isplativost? Koji bi proc na defaultu bio ok za nju a da nije baš 3000+. Moguće onda da bi klincima napravio stroj za internet i pokoju igricu (uz dodatak 9800GT, a konfu pod moj komp bi upgrejdo sa nekom 5XXTi ili ATI ekvivalentom) Onda bi trebalo barem nexi X2 da ubodem za klince? Na što bi trebao pucati ... neki athlon II X2 ili phenom II? |
Ako zelis proci jeftinije mozes si ganjat neki polovni Athlon II X3 na trznici,koji ima dosta dobre performanse,a moze se otkljucati u Phenom II X4 ,ALI - tu te opet koci ploca,mozes ga drzat kao X3 i undervoltat da ublazis bolove naponskoj regulaciji,a kasnije skupiti jos para pa prodat tu plocu i uzet nesto sto se moze nosit s tim procem kako spada.
Grafu za X3/X4 amd-a nebi stavljao nista ispod GTX260/4870/5770/550Ti,jer osobno imam 5770 i znam da X4 moze kvalitetno iskoristit puno jacu grafu od grafe ovog ranga...Naravno da ce pokrenut sve danasnje naslove na dobrim postavkama ali ce radit dosta bolje sa jacom ;) |
pozdrav ljudi
troumim se izmedju phenoma x4 960t , phenoma x4 965 ,intel i3 2100 meni se cini da je najbolji omjer ulozeno-dobiveno 960t jer ga kasnije mogu otkljucati u x6 ps komp bi sluzio za gaming |
Ja bi uzeo Phenoma 960T zbog mogućnosti otključavanja dodatnih jezgri. S četiri jezgre se manje grije od Phenoma 955. Lako se nadoknadi taj manjak od 200MHz ako se ne budu dale otključati dodatne jezgre.
Naravno, ako se bude kupovao AMD onda gledati ploču s 8+1/8+2 faznom regulacijom. Za to pogledati u odgovarajućoj temi. Koju AMD ploču kupiti? Usporedba i3 2100 vs Phenom 955 |
Ja bi išao na i3 varijantu.. Jer vidim da imaš ploču za AM3, znači kupuješ Intel socket ploču.. Pa dodaj/skupi još nešto para pa uzmi neku slabiju verziju i5 :)
|
Sad tek vidim koliko je SB i3 bolji od 955.Ne mogu vjerovati.
|
Pomoć oko procesora
Na svom kompjutoru kupljenom prije nesto vise od 3 godine imam maticnu plocu http://imageshack.us/f/694/1321816812179.jpg/ na kojoj radi AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 5000+ podignut sa 2.6 na 3.2 Ghz(i to mu je neki maximum..), 4Gb DDR2..
S obzirom da na ovu plocu ne mogu ići procesori AM3 ili AM3+ .. zanima me koji mogu najbolji procesor kupiti do nekih otprilike 800 kn(manje ili vise) a da mi radi na AM2+ koji podrzava moja ploca.. (problem je u tome sto mi na Battlefieldu 3 uz moju Radeon 4850 daje malih 20-25 fps-a na 1650*1080 i medium detaljima.... 22'' monitor, a mislim da bi promjenom procesora trebao dobiti osjetno na tom podrucju.... ili se varam?!) :stoopid: Ciljam na neki četverojezgreni AMD Phenom mozda... .... što napraviti?! |
@Romano.Cule
i3 ima loš OC. @Delpiero AM2+ Phenomi su promašaj. Koji rev je ploča (rev. 1.0 ili rev. 2.0)? Rev. 1.0 podržava AM2 i AM2+ procesore, a rev. 2.0 podržava dodatno i AM3. Fazna regulacija na ploči (4+1) nije dobra za overklokanog Phenoma (bude riknula). Za vozit neklokanog Phenoma kojemu bi se mogla još spustit voltaža bi bila OK. GA-MA770-DS3 (rev. 1.0) - CPU support GA-MA770-DS3 (rev. 2.0) - CPU support |
rev. 1.0 ... a od ovih procesora koji su ovde na popisu, nema nista u prodaji.. tako da ne znam ima li nade da sta promjenim..? :/
|
Nema nade, nečeš naći ništa više na tržištu za tu matičnu. Ako želiš nešto novo kupovati, matična ti ne gine, a s njom i rami.
|
Da, shvatio sam... ne gine mi u bliskoj buducnosti kupovina istih.. Hvala :)
|
Citiraj:
Samo na grafu trza:) |
Istina, varaš se.. Grafa ti je daleko preslaba za BF3 ;)
|
http://asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3A770DE
Koj bi mi procesor preporucili uz ovu maticnu koju cu kupit za par dana? cijena do 600 kn ajmo rec. (ne mislim mijenjat misljenje o maticnoj i razmisljat o drugoj) |
Ako si već zapeo za tu ploču onda Athlon II x3 ili Athlon II x4 645 za cca 700kn.
|
koje su razlike u ovim brojevima 440 450 460 itd, ili 631 640 645 da ne nabrajam? vidim da su cijene vece pa me zanima zasto? O.o
|
|
edit: skuzio, hvala
a sto je sa phenom? to su kakti vise za high end standarde ili? |
Ne bi ja stavljao Phenoma na ploču s tom faznom regulacijom.
|
onda je athlon, kad to nabavim cu se raspitat sto se moze ucinit u vezi overclockinga, onako samo reda radi ako ce imat smisla to radit
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bez problema ide, pogledaj u sigu kako se lijepo da i downvoltati. Mislim da na forumu ima puno zadovoljnih korisnika te ploče i phenoma x4 a vidio sam i pokoji x6. Imao sam prije nje Asrock 880GMH koja je isto 4+1 ali prima proceve do 125W - to je već bilo hazarderstvo, naponska regulacija je bila vrela na dodir a proc se nije mogao dignuti ni jedan jedini mhz... |
Citiraj:
|
Uf, necu se igrat onda... znaci do 95W onda ne bi trebao imati nikakvih problema sa tom plocom. jos cu razmislit koj proc uzet tocno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:09. |