PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Race Driver: GRID (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=89622)

srale7 22.06.2008. 16:56

sto se tice moji refkea, mislim da su ok, jer vec duze vrijeme intezivno vozim LFS i GTR2, tak da mislim da nije do feelinga.. da, moja voznja u gridu zgleda kao da prvi put uopce vozim nesto i jos na volanu..

Sto se tice tvog volana, i bovaca kojisi dao za njega, tvoj problem. ja ti ga nisam kupio, tak da to recimo nije moj problem, ali mi je smijesno kad neko odluci kupit volan za ovakvl losu arkadu..ali tvoji novci..

A tko zna, mozda zavolis simulacije i samo ces se nasmijati jednog dana kad se sjetis zbog koje igre si kupio volan..

BTW koji si volan uopce uzeo?

Juggernaut 22.06.2008. 17:24

Logitech FF Formulu

Evo snimke,

Hektor 22.06.2008. 17:41

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 1064732)
Dosadan si ko proljev vec :S

Vozim se prosjecno 6 sati dnevno u autu i pun mi je burek realnosti na cesti, hocu doc doma i s frendovima bacit zabavnu partiju vozikanja u Supri.

Nego, dajte otvorite thread ispod i usporedjujte razlike u tragovima kočenja na vlaznom i suhom asfaltu i odnosu tlaka zraka prednje-straznje gume, pustite nas casual igrače da se zabavljamo.

Hvala

Bravo majstore :dobar:.

robert7 22.06.2008. 18:03

srale kak ne kuzis da si naporan vec.briga nas sto ti se igra ne svida,dovoljno je jednom rec

odi u lfs topic i tam dijeli komentare s ostalom ekipom koja vise voli simulacije i gg

Mr.Ex.President 22.06.2008. 18:12

Ne bi se tija uvlačit u vaše svađe i obračune, naprotiv izbrisao bi to jer nema smisla, ali mislim da pojedince ne izluđuje to šta Grid nije realan, jer je jasno kao dan da je Grid arkada, već ih izluđuje to šta se Grid, unatoč tome šta je arkada malko debilno ponaša, tj. auti se tako ponašaju...

E sad, neko to voli, neko ne voli. Ja osobno ne igram simulacije već duže, iako sam ljubitelj u duši, al ono u zadnje vrijeme igram arkade jer za simulacije neman ni vremena ni volje, ni opremu (čitaj volan) i kod tih arkada mi nije važno hoće li se moje auto mega-realno ponašat, hoće li me "zanosit" u lijevo jer mi je lijeva guma za 0,0016 bara niže napumpana, hoće li do 100 ubrzavat po specifikacijama za dotično vozilo, ili hoće li izbacit iz zavoja jer sam ugazija na ulje.....

Ali mi je važno da auto bude upravljiv, a u Gridu jednostavno nije upravljiv nego se ponaša kao da ledbi nad stazom.
I to me živcira, ne živcira me šta BMW dođe do 100 za 4 sekunde ili do 200 za 8, nervira me kad se igra ponaša toliko glupavo da mi je jednostavno neupravljiva i ne mogu se upustit i igrat ka kralj, nego se borim s autom i prilagođavam na glupav način vožnje...A onda to više nije ni arkada, jer se ne zabavljam, već pizdim:D

IcyTexx 22.06.2008. 18:35

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1064900)
Ali mi je važno da auto bude upravljiv, a u Gridu jednostavno nije upravljiv nego se ponaša kao da ledbi nad stazom.

Slazem se za Sraleta da konačno prestane gnjavit..

Al fakat ne kužim kako ne možeš kontrolirat auto. Da ja snimim filmić vožnje na tipkovnici?
Jednostavno normalno, arkadno ide i ne pobiram zid u svakom zavoju.

Mr.Ex.President 22.06.2008. 18:40

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 1064918)
Slazem se za Sraleta da konačno prestane gnjavit..

Al fakat ne kužim kako ne možeš kontrolirat auto. Da ja snimim filmić vožnje na tipkovnici?
Jednostavno normalno, arkadno ide i ne pobiram zid u svakom zavoju.

Ne radi se o tome da ga ne mogu kontrolirat, mogu, ali nije to to kad se više trudim da obuzdam neke gluposti koje igra radi nego šta uživam. Ne poberem ni ja zid u svakoj okuci, naprotiv iman dobar postotak završenih utrka, pogotovo Europskih koje mi najviše leže, ali mi ide na k to šta iman osjećaj da auto ne stoji na gumama, već jednostavno da lebdi stazom...

E sad, možda su moji osjećaju u kurcu, možda su tvoji, a možda smo negdje na pola puta:D Uglavnon to je moje stajalište vezano za igru, nakon neke 3,4 odvožene sezone:)

Neo-ST 22.06.2008. 18:55

potpis @ mr.ex.president | 2 times

Thoroughbred B 23.06.2008. 00:14

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 1064732)
Dosadan si ko proljev vec :S

Vozim se prosjecno 6 sati dnevno u autu i pun mi je burek realnosti na cesti, hocu doc doma i s frendovima bacit zabavnu partiju vozikanja u Supri.

Nego, dajte otvorite thread ispod i usporedjujte razlike u tragovima kočenja na vlaznom i suhom asfaltu i odnosu tlaka zraka prednje-straznje gume, pustite nas casual igrače da se zabavljamo.

Hvala

Danas sam s frendom to špilao i moram priznat IZNIMNO zabavna i zarazna kada se igra iz zahebancije...mi smo riješavali utrke i umirali od smjeha kad bi ga dobro zabili :) Da nema dobrog replaya,dobre razbijačine...igra nas nebi zadržala pred monitorom...super zabavna kad ne igraš solo,puno smjeha i uzbuđenja...inače,moram priznat da je fakat ponekad hebeno teško i na Basic!Mučili smo se s TVR-om protiv neke dvojice dobrih 45min da ih pobjedimo.

Igra za solo igrat - pušiona teška...kad je više ljudi il najbolje 2 iznimno zabavna!

Neznam jedino jel se može igrati u dvoje s npr. 2 gamepada?To nismo probali.Ili je isključivo multiplayer prek interneta?

Lihto 23.06.2008. 00:26

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 1065180)
isključivo multiplayer prek interneta

Thoroughbred B 23.06.2008. 01:05

Lihto @

fakkkkkkk... :(

gamer 23.06.2008. 01:32

evo ja se malo izprakso u voznji.:chears:

igra mi je jos uvijek retardirana u dosta slucajeva, kao pokretanje auta sa mjesta, postoje 2 verzije: kad krecete sa pocetka staze onda auto ne bjezi ali kad se spichkate negdje na stazi(bili vi na travi ili asfaltu) auto ne zeli krenut normalno nego treba drkat po gasu dok ne dobije neki zalet, kaj je vrlo PAMETNO od programera posto vas svi zaobidu u trenu, pa sad ti nemoj stiskat gas:D...

druga stvar je zakon sudara. ja njega oderem, njemu nista, ja se spichkam negdje tamo... on mene udari, njemu nista, ja se spickam tamo negdje. okeeeeee...ja popizdim, nabijem gasa i spickam se u njega, ja wasted a on vozi dalje...wtf... samo kad jako popi...i skucam se u tipa kak treba onda nekad i njega shebem...retarded!?:stoopid:

zakon superiornijih amerikanaca. onaj nathan i scott iz ravenwesta dizu zivac. kako nathan vozi na basic je nevjerojatno, ali da ga se skinuti, na serius nakon 30 min zahebavanja jedva drugi(tam neka japanska staza)... mislim stvarno, americki dio, glavni ameri, europski dio pretezito moram stizat amera, japanski dio, neki amer uvijek...fof i ameri...nervaju...bar mene:D. ocekujem stalno neki tenk na cesti ili nest...:D

eto, toliko od mene...
inace imam lvl1 po svih 6 predenih(sve sam prvi, burkiju dajem drift, mali roknuo 41 milijun na jednoj stazi:D, drift mu lezi u svakoj igri), sad sam na lvl2 sa euro i amer, a sa jap sam na 3. lvl-u...prilagodih se voznji i igram ali kao i vecina borim se sa vecinom auta jer su neupravljivi.

bweh, nemam kaj drugo igrat trenutno...:hitthewal:

vedro91 23.06.2008. 19:06

nemoguce da je tolko na driftu skupio!!
a za gas to je istina,malo glupo napravljeno ali ajd..

Newbie Pro 23.06.2008. 22:37

U 3 minute 41 milijun? Restkpa!

Ja sam jedva skucao 11 milja, fali mi vremena :/

IcyTexx 23.06.2008. 22:41

Ja skucam 32 mil, al u 7 min.

Naravno da Amer moze 44 mil u 3 min...

EDIT:
Sad sam skuzio da buraz... Respekt.

srale7 23.06.2008. 22:45

@ Ice Deamon
i tebe je grid natjerao na kupnju volana?

Lihto 23.06.2008. 23:10

slabi ste dečki neki dan 16milijuna u 3min,samo treba ostat u driftu 3 min i pazit na idiote...

Dizel 24.06.2008. 07:29

Ne znam kako vama, ali ja imam neku anomaliju da mi u svakom vecem zavoju kao malo zastane igra, ono malo zasteka i naravno iduca slika sam ja u pijesku i u kurcu. Ne pada mi framerate ispod 60fps, sve radi okej, driveri su 8.5 catalysti...ne kuzim.

Newmie 24.06.2008. 09:29

Meni se to isto nekada za desit, ali ne tako cesto tako da prezivim...

Mr.Ex.President 24.06.2008. 11:02

Meni se isto zna dogodit, al ne završin u pjesku jer je dosovno na stotinku sekunde...
Vidiš drago mi je šta nisam jedini:D

The Satara 24.06.2008. 14:38

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 1064659)
staviti zadnje drivere i ukljuciti geometry instancing u ati tray toolsu.

ovo je riješilo problem

thx :beer:

Dizel 24.06.2008. 15:04

Where the hell is ta opcija u ATT?

EDIT: Nasao, i bilo je ukljuceno...znaci 0 bodova. Idem jos probat novi catalyst.

gamer 24.06.2008. 15:34

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1066588)
Where the hell is ta opcija u ATT?

EDIT: Nasao, i bilo je ukljuceno...znaci 0 bodova. Idem jos probat novi catalyst.

drago mi je kaj nisam kupio hd3870, bas zbog ovih pizdarija...

budem rekao burkiju da jos malo drifta, pa mozda dobije vise, njegov lap igru ne moze vrtiti a moj komp je zauzet vecinu vremena, tako da neki SS puknem ovdje kad uspije nekaj grandiozno opet(ili cim skuzim di mi pise tih 40ak milijuna).

Speedbreaker 24.06.2008. 16:22

molim vas jel mi neko može reć otprilike kolko igra troši MB po satu jer bi i ja igro sa vama prek neta ako još neko igra?kad kupim grafu.fala

Newbie Pro 24.06.2008. 16:30

Citiraj:

Autor gamer (Post 1066617)
drago mi je kaj nisam kupio hd3870, bas zbog ovih pizdarija...

A meni sto sam prodao nvidiju, sad ne trebam imat 6 drajvera za 6 igara.

Juggernaut 24.06.2008. 16:42

Citiraj:

Autor Speedbreaker (Post 1066655)
molim vas jel mi neko može reć otprilike kolko igra troši MB po satu jer bi i ja igro sa vama prek neta ako još neko igra?kad kupim grafu.fala

s 5 igrača ~ 12kbps, ilitiga: ~ 750kb po minuti što te dođe nekih 45mb na sat.

bigAdvance 24.06.2008. 16:48

kad smo vec kod drifta, neki dan na freestyle driftu (multiplayer) neki kanadjanin napravio preko 1,5 mlrd. u 5min

nisam mogo vjerovat :D

gamer 24.06.2008. 23:41

evooo...uzmite u obzir da buraz ne igra igru skoro nist...al ce se najvj. jos koji puta uvalit na moj komp...:D...pa cemo vidjeti. to je neka staza sa 4 kruga, drift gp, jap.
http://img.photobucket.com/albums/v2.../62kk_GRID.jpg

dakle, u jednom kombou 62 mil...sick!

vedro91 25.06.2008. 00:20

to je bolest,kako mozete tako puno???ili ja to ne znam ili...

Core2Duo22 25.06.2008. 00:41

Evo upravo dolazim sa freestyle drifta gdje je jedan Nijemac osvojio 2,4 miijarde... :fiju: (nažalost print screen nije uspio)
...od srama cu od sad igrat samo singleplayer drift...:D - ja jadnik jedva navucem bijednih par milijuna...a on se tam razbacuje milijardama.

NITROS 25.06.2008. 00:57

Ovako da dam svoj dozivljaj igre. Grid je napravljen na temelju colina dirt pa je relativno arkadan. Neke stvari su realne, ali dobra vecina nije. Ravenwest decke ubijam na basic i normal bez beda, na ostalo nisam igrao. Pasu mi vecinom japanske i americke staze od europskih jedino ring. Svida mi se sto su stavili staze kakve su one u stvarnosti i sto mozete bas izletjeti na tim zavojima na kojima se i u stvarnosti leti. Meni se igra svida, ali poslije pocinje biti malo teza arkada. Sveukupno 7/10 bi dao.

Za one kojima su tipke preosjetljive ima advanced opcije s kojima si to postela.

MadBoY 25.06.2008. 01:46

Ne znam koja me igra zadnji put ovoliki ispizdila kao GRID. Samo zbog jedne stvari... 180 puta loading prije nego dodjem u igru i jos 20 puta prije nego pocnem vozit i onda kad napokon zavrsim utrku odma krene replay i onda jos 24puta loading jer mi pokazuje rezultate, pa koliko sam zaradio... pa moram 118 puta kliknut enter da se to brze ucita... i odna pogresno kliknem enter i uletim u neku ljevu utrku... a jos vise mi ide na zivce sta nemogu napraviti quit kad ja to hocu, recimo slupam se totalka, pa moram cekat da zavrsi animacija totalke i onda mi tek ponudi opcije... ima li kakva opcija da iskljucim te gluposti? :(
i imam cak 25fps u meniju, zakon :D

Juggernaut 25.06.2008. 08:29

Kaj zamrlo nekak kLANje :D

m&n 25.06.2008. 11:02

Nadam se da netko može pomoći naime igra mi ne prepoznaje logitechov gamepad i nikako nemogu složiz da mi ga prepozna dok kod svih drugih igara uredno radi

Atrax 25.06.2008. 11:08

vidim da ekipa ima problema sa hd3870 i grid-om, moj kompić isto, on ima sapphire-ovu. tu i tamo mu se smrzne ekran na djelić sekunde (ali dovoljno da završi na pijesku), ostatak konfe mu je skoro isti ko moj, čak ima jaču procu.

ne znam zašto je to, ja imam powercolorku PCS i sve radi odlično, i sa 8.5 je radilo kak treba, a sad sa Cat 8.6 još bolje. čak ni patch nemam gore (vidio sam da je izašao).
jel to "službeno" neki bug ili? čudno mi je to jer meni radi normalno....
reko sam kompiću da stavi novi Catalyst, al ni to nije baš pomoglo...:kafa:

Lihto 25.06.2008. 11:16

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 1067131)
Ne znam koja me igra zadnji put ovoliki ispizdila kao GRID. Samo zbog jedne stvari... 180 puta loading prije nego dodjem u igru i jos 20 puta prije nego pocnem vozit i onda kad napokon zavrsim utrku odma krene replay i onda jos 24puta loading jer mi pokazuje rezultate, pa koliko sam zaradio... pa moram 118 puta kliknut enter da se to brze ucita... i odna pogresno kliknem enter i uletim u neku ljevu utrku... a jos vise mi ide na zivce sta nemogu napraviti quit kad ja to hocu, recimo slupam se totalka, pa moram cekat da zavrsi animacija totalke i onda mi tek ponudi opcije... ima li kakva opcija da iskljucim te gluposti? :(

LOL,meni je loading trenutan i brzo upada u igru,trebo bi barem 2gige imat...

pipe 25.06.2008. 11:18

Ja igram grid oko 4 sata dnevno i nije mi se to dogodilo s mojom grafom

Atrax 25.06.2008. 11:30

Citiraj:

Autor pipe (Post 1067273)
Ja igram grid oko 4 sata dnevno i nije mi se to dogodilo s mojom grafom

da, zato je i meni čudno, općenito je igrica stvarno odlično optimizirana, i čudi me da bi uopće na bilo kojoj grafi bilo problema, al eto, očito nešto ne štima.

doduše, tog kompića je i CoD4 nešto zezao...
whatever, šta bi mu ja.
:respekt:

gamer 25.06.2008. 11:31

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 1067131)

vidis, to i mene nerva...al je gust gledat kak pare sjedaju:D

erm...pa stiskaj esc/ent, ovisno o trenutku sve mozes izbjeci, ja nist ne gledam nit ne cekam...osim onoga kaj moram.

Citiraj:

Autor Atrax (Post 1067287)
da, zato je i meni čudno, općenito je igrica stvarno odlično optimizirana, i čudi me da bi uopće na bilo kojoj grafi bilo problema, al eto, očito nešto ne štima.

doduše, tog kompića je i CoD4 nešto zezao...
whatever, šta bi mu ja.
:respekt:

eh, uvijek ce bit onih kojima sve radi i onima kojima nista ne radi.
meni igra leti, srusila se samo jednom, ni sad ne znam zasto i to je bilo to.
steta za ati-jeve kartice i te njihove drivere/probleme/bla bla, bas zato sam se ipak odlucio na GTS-icu.

Neo-ST 25.06.2008. 12:55

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1066243)
Ne znam kako vama, ali ja imam neku anomaliju da mi u svakom vecem zavoju kao malo zastane igra, ono malo zasteka i naravno iduca slika sam ja u pijesku i u kurcu. Ne pada mi framerate ispod 60fps, sve radi okej, driveri su 8.5 catalysti...ne kuzim.

Citiraj:

Autor Newmie (Post 1066301)
Meni se to isto nekada za desit, ali ne tako cesto tako da prezivim...

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1066365)
Meni se isto zna dogodit, al ne završin u pjesku jer je dosovno na stotinku sekunde...
Vidiš drago mi je šta nisam jedini:D

Meni se to stalno dešava, ali na Visti. Započne utrka, i počme zastajkivati kontinuirano, svakih 2-3 sekunde = neigrivo. Pomaže TOTALNO gašenje svih detalja i smanjenje rezolucije, ali to je glupo.
Kod XP-a nemam takvih problema (vjerovatno je caka u driverima), tako da GRID vozim u XP-u (imam dualboot), ali tu imam drugi problem - ne mogu nafrljit detalje do kraja jer igra trza. Na 1920x1200 sa ultra detaljima i 4xmaa je neigrivo, kada isključim maa onda je jedva igrivo :(
Ne znam da li je to do igre, drivera, ili šta...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:16.