![]() |
Citiraj:
BTW, ne znam bas da je asus jak u tim karticama , radije ne uzet..... Kako vidim ova nema hardware encoding, al ako imas imalo bolji komp (citaj bilo koji core2duo i bar 2gb rama) nece bit problema. |
kupio sam takems usb tvbox.na xp-u radi i na svojim driverima i preko power cinema 5.0,a na win7 ne radi na svojim driverima.zanima me dal bi možda radilo na win 7 samo preko power cinema 5.0(dali će naći tuner bez drivera)?
|
imam AVerTV Duo Hybrid PCI-E i planiram preći na Windows7 (64-bit) pa bi htio pitati radi li ona na tom os-u
LINK |
radi na 32bit 100%, 64 vrlo vjerovatno isto tako.
|
Stavis drivere za Vistu (64-bit) i radit ce.
|
Ok, hvala :P
|
Preporuka TV kartice
Pozdrav...planiram kupiti TV karticu...potrebna mi je zbog prebacivanja VHS zapisa na DVD...mislim se malo ozbiljnije uhvatiti toga...
Koju biste mi preporučili do 600kn? P.S. Jel za prebacivanje VHS na DVD dovoljno je imati video uređaj, TV karticu, kabel koji to spaja i potreban softver? |
zar nitko nema savjet ili prijedog za gore navedenu temu?:(
|
Kao što vidiš-postoji tema:D
Moj glas ide za AverMedia kartice. Ne treba ti ništa extra za VHS, samo spoji iz videa u karticu i snimi u MPEG-2 to ti je najbrže. |
imam gigabyte u8000 i nemrem spojit vhs player i karticu (prebacio bi vhs kazetu na dvd), vhs radi na telki obicnoj, a na tv kartici nemrem nikak naci frekvenciju na analogu da bih dobio sliku, pomoc? (koristim softver koji sam dobio uz karticu presto pvr)
i da za s-video jel postoji za ovu tv karticu konverter jer sam dobio sa karticom samo antenske prikljucke njih dva (antenski i koax na šeraf), jer ako ovo prvo ne uspije za spojit morat cu preko s-videa i posebno zvuk, a to ce mi bit problem, jer imam laptop...mada znam da bi mi kvaliteta bila bolja |
Pitanje za TV karticu, ako je tko uopce koristi:
Kako ova radi sa HD sadrzajem (koji je brojan na nasem podrucju :D )? TERRATEC Cinergy T USB XXS HD http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.812.078 |
Ta bi trebala ziher raditi sa HD-om, jer ima verzija i bez HD-a u naslovu.
No Terratec HomeCinema softver dopušta da koristiš i tuđe codece za gledanje, tako da mora raditi. No ti ne bi trebao imati sa time problema jer ćeš imati od Terrateca codec za HD već po defoltu instaliran. |
Odlicno, nadao sam se ovome odgovoru. :) Thanks.
Uzimam je sutra, ako se ralica smiluje i ocisto prilaze kuci. |
Jos ih nemaju pa cekam...a pritom sam naisao na ovu fotku.
Ako npr. zelim u stick upikinuti ovaj dodatak za antenu, i onda iz njega par metara produznog koaksijalnog kabela ocito da mi vise ova mala antenica ne sluzi jer ima ovaj sitni konektor koji upada ocito samo u stick? :stoopid: |
Kupi produzni USB kabel umjesto produžnoga koaksijalnog kabla :D
|
Citiraj:
|
Bojim se da necu, ciljao sam da dodjem do prozora sa antenom, znaci barem 2m kabela mi jos treba, a za produzni USB bas i nisam...bo, budemo vidjeli, ako ne bude islo, vratim TV stick.
|
Planiram si kupiti TV karticu,ali hibridnu jer nisam siguran u dostupnost digitalnog signala ovdje kod mene.
Malo sam gledao i naisao na Gigabyte P8000(http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1011798) Dali se isplati uzet ovu TV karticu? |
Trebao bi zamijenit nekad sveprisutnu i pristojnu Leadtek TV2000XP EXPERT za neku hibridnu DVB-T & analog zato što se FM radio signal još emitira analogno.
Dakle molio bi preporuke za neku koja bi bila dostojna zamijena za nekad kultnu TV karticu. Pošto Leadteka i nema više na našem tržištu otkad je potonuo Vemulj. Hvala. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koja i kakva TV kartica?
Pozdrav,
Imam stolni komp i laptop sa windows 7 (ultimate odnosno Home premium na lapu) Stara kartica (leadtek pvr2000) mi ne radi na 7ici. Mislio sam uzeti USB da je mogu povremeno (doduše vrlo upitno koliko i da li uopće) koristiti i na laptopu. Da li su USB kartice jednako dobre kao i interne varijante? Imate li kakve preporuke, vidim na ima Hauppauge, AverMedia, Gigabayte. Što opće od toga valjda i ima li još koji brand za preporuku? Bitno mi je da ima analogno zbog kablovske doma, hibridna bi svakako bila dobra investicija u budućnost(ili ne?). |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam imao ok iskustva s Gigabyte U8000. Svakako gledat digitalna ili hibridna rjesenja jer ce se ugasit analogni signal ubrzo.
|
Neznam zašto ali taj Gigabyte koliko kog ga ljudi hvale mi ne drži vodu. Najrađe bi opet uzeo leadtek (kad bi ga imalo).
Svi dućani više manje imaju istu ponudu. Hauppauge, AverMedia, Gigabayte. Druga kartice nisam ni našao. Vidio sam da Avermedia ima PCIe izvedbu i to mi najbolje odgovara. Jest da su im malo konfuzni nazivi ali šta ćeš.... |
Citiraj:
Ono što mi se ne sviđa je software koji dolazi uz karticu. Isto tako sa softwareom od kartice se ne može istovremeno snimati više od jednog programa iako su svi na istom transponderu. Tako da ja koristim DVB viewer samo tu daljinski nema funkcije. Daljinski se ne može podesiti da radi sa drugim aplikacijama a ni sa samim softwareom od kartice ne radi najbolje osim sa mediacentrom od kartice. Eto to su zamjerke ali ni mnogi drugi nisu puno bolji. Jedina marka koja mi se stvarno svidjela po software-u je terratec. Nisam siguran jel daljinski može raditi sa drugim aplikacijama ali sa svojom radi savršeno a sam software je dobar pa nema ni potrebe za drugim. |
Citiraj:
Pa kaj on nema nekakav plug-in za konfiguraciju daljinca?:stoopid: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ni Grider? Probao si tu pronjuškat? http://www.dvbviewer.info/forum/index.php?showforum=23 |
Citiraj:
BTW na kojem OSu to ganjaš? Vidio sam na njihovom siteu da je većina kartica certificirana za MCE. Koliko sam shvatio u tom slučaju ne moraš korisiti nijhov software (ako govorimo o windows 7 ultimate npr) ali onda me brine da li daljinski (uopće) radi??? Terratec mi je čak i u boljem sjećanju od leadteka i da su dobavljivi vjerovatno bi uži izbor bio između te dvije firme. Nažalost tu je isti problem što ga je uvozio vemil i nema ga više kod nas. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kartica mi služi zapravo uglavnom za snimanje tv programa a ponekad samo za gledanje jer gledam kabelsku. Meni bi osobno vrlo koristilo da mogu daljinski koristit u drugim programima kao npr. KM player, winamp i sl. ali naravno i u tv aplikaciji. |
Citiraj:
http://slike.hr/slike/t/terratecxxs_c65c6.jpg Pod H264 decoder mi je prazno i ne mogu nista niti promijeniti. Any help? Svi ostali DVB-T kanali rade uredno. |
Instaliraj Powerdvd, ali 8icu pa odaberi njegove codece. (Jelc i Vuco bi trebali znati više o tome).
|
Instalirao sam vec PowerDVD 9 Ultra, ali mi se ne nude i dalje codeci. Ovaj SS gore je nakon instalacije PowerDVDa.
|
Citiraj:
|
Yep.
Prevrtio sam cijeli forum prije javljanja, pa sam naletio i na CoreAVC. Probao sa njime, stovise - instaliran je. Probao sam i sa drugom aplikacijom, onaj DreamDVBT ili kako se vec zove, no on mi zacudo uopce ne nalazi HD promo. |
Citiraj:
|
Zato sam i rekao 8 jer koliko znam nešto su napravili sa devetkom da ne možeš koristiti njihov codec u drugim programima.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:10. |