PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   MaxTV - pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81738)

Corporal Clegg 27.02.2009. 15:49

Mmm, imam jedno n00bovsko pitanje, odmah se ispricavam ako je vec bilo.

Dakle, trenutno imam vezu na 2 mbita. Ako uzmem MaxTV, brzinu mi automatski dignu na koliko i naplacuje li se razlika u brzini ili placam 178 kn za 2 mbita+MaxTV?

I jos jedna stvar - kada ne koristim MaxTV, spusta li mi se brzina na 2 mbita ili ostaje na toj povisenoj brzini (kolika god ona bila)?

T0mB1ll 27.02.2009. 15:54

ako zatražiš maxtv, prvo će ti par dana dignut brzinu na 6Mbit/768 da isprobaju dal to ide.. ako ide, dok ti dođe maxtv i kad ga spojiš, brzina ti se smanji na staro, za surf ide 2mbit/256, za maxtv ostalo... i kad ga ugasiš, ostaje tako... nemaš full brzinu... makar u ruteru pod status piše da je 6mbit, oni odvoje signal...

plačaš isto, samo normalno, maxtv plačaš 65kn ili koliko već..

Corporal Clegg 27.02.2009. 15:56

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1288518)
ako zatražiš maxtv, prvo će ti par dana dignut brzinu na 6Mbit/768 da isprobaju dal to ide.. ako ide, dok ti dođe maxtv i kad ga spojiš, brzina ti se smanji na staro, za surf ide 2mbit/256, za maxtv ostalo... i kad ga ugasiš, ostaje tako... nemaš full brzinu... makar u ruteru pod status piše da je 6mbit, oni odvoje signal...

plačaš isto, samo normalno, maxtv plačaš 65kn ili koliko već..

Tako sam i mislio, hvala na odgovoru :)

batuda 28.02.2009. 17:20

Evo,tražio sam po internetu mnoge načine snimanja maxtv-a na kompjuter.
I uspio sam dobiti sliku,naravno preko VLC-a.I sasd kada krenem snimat slika se izduži i ispadne usrana u najmanju ruku te negledljiva.Ne znam uopće kako namjestit pravilno to snimanje.Zna li netko kako to podesiti i da li se itko služi ovim postupkom?

baterija 28.02.2009. 18:59

kolike su sanse da maxtv radi s ovim?

i na koji nacin se to spaja (cinc,scart,nesto trece) jer google ne baca nista pametno..

malcom 28.02.2009. 21:45

ovako imam jedno pitanje (problem) u pocetku su mi povecali brzinu uploada zbog maxtv-a i neki dan idem bezveze mjerit brzinu i vidim da su vratili na 25kb/s zvao sam 08009000 i rekli su da su to nema veze sa internetom nego sa maxtv-om pa su kolege u centrali vidjeli problem i vratili na staro. je li to istina ili ne? da ih zovem i kazem da mi vrate na staro ili? tnx P.S. imam kasdu KD318MUI da trazim novi modem ili sta jer se slika zna zamrznut.

intelcore2quad 28.02.2009. 22:29

tako i meni kad sam uzo 8megabita spustili mi upload sa 75 na 55..

malcom 28.02.2009. 23:15

@baterija maxtv spojis sa routerom preko lan kabela a sa tv-om mozes preko scart-a ili HDMI kabelom.

baterija 28.02.2009. 23:48

Citiraj:

Autor malcom (Post 1289387)
@baterija maxtv spojis sa routerom preko lan kabela a sa tv-om mozes preko scart-a ili HDMI kabelom.

heh, znam to. sad stoji odstekan jer mi je nezgodno kabel preko cijele kuce. nego pitam za ovaj wireless transmitter, a kolko vidim po ovoj slici ima scart, pa bum vidio jos. :)

velorien 28.02.2009. 23:55

Citiraj:

Autor batuda (Post 1289175)
Evo,tražio sam po internetu mnoge načine snimanja maxtv-a na kompjuter.
I uspio sam dobiti sliku,naravno preko VLC-a.I sasd kada krenem snimat slika se izduži i ispadne usrana u najmanju ruku te negledljiva.Ne znam uopće kako namjestit pravilno to snimanje.Zna li netko kako to podesiti i da li se itko služi ovim postupkom?

Skini fripTV i s njim gledaj/snimaj MaxTV. Naravno, moguće je da to i T-Com nesto ujebe jer maxtv odnedavno ima i neku zastitu protiv snimanja, no do prije jedno mjesec i nešt sitno je radilo snimanje preko fripTVa bez problema.

Y lie ? 02.03.2009. 07:25

Imam problem. Do jučer je sve bilo normalno,danas upalim max tv - nestane mi desetak programa (HBO,HBO Comedy,SPORT KLUB+,MTV 2,MTV Dance itd).
Je li to do njih ili sam ja nešto shebao?

tor 02.03.2009. 07:48

nije do tebe, zovi ih...
Jedino ako si uzeo na promo razdoblje, pa ti je isteklo 3 mjeseca?

Y lie ? 02.03.2009. 07:57

Uzeo jesam promo,ali max tv imam oko 25 dana,tako da nije sigurno isteklo...

tor 02.03.2009. 08:05

e onda zovi.

Gilbert5 02.03.2009. 08:22

Citiraj:

Autor Y lie ? (Post 1290209)
Uzeo jesam promo,ali max tv imam oko 25 dana,tako da nije sigurno isteklo...

Pa mjesec dana traju plus paketi, onda sljedeća promo 2 mjeseca imaš samo osnovni paket. Tako da je ovo normalno.

Y lie ? 02.03.2009. 09:26

Znači nakon mjesec dana se vrača na promo? Koliko se plaća plus paket?

Corporal Clegg 05.03.2009. 20:39

Pitanje!

Danas sam podnio zahtjev za MaxTV uslugu, cini se da su ili vec digli brzinu ili ju tek testiraju (ruter kaze da je veza na 8700 kbit).

E sad, ono sto me zanima... Brzina downloada mi je nesto preko 4 mbita (neki dan su mi digli brzinu, stalno je bila na 4), tipa 4.1, 4.2. Je li moguce da ta brzina malo skoci pored MaxTV usluge?

CoreDownloader 06.03.2009. 12:34

jest...

T0mB1ll 10.03.2009. 21:22

hmm.. kad idem od HTV1 prema dolje sa programima, na 0 ja maxtv promo, na 999 je maxtv informacije, pa onda mi ide od 989 do 981 i tu se nalaze programi boomerang, n. geographic, pa sve od nove tv do opet prvog programa i onda tek ide playboy tv.. to sam primjetio prije par dana.. jel nekome to još tak i zašt se najedanput promijenilo..

CoreDownloader 11.03.2009. 12:14

jest, i meni je tak..čudno..pojma nemam što su time hoće ili su htjeli napraviti, ...možda iluziju stvarnih 100 programa...

Badboy 11.03.2009. 12:31

Pustili su dupli signal za sve kanale kako bi se smanjilo trzanje slike

Vejita 11.03.2009. 15:47

Meni se u zadnjih 30 dana zna slika zamrznuti a zvuk ide normalno, ali ipak bolje to pa kanal gore-dole da ide normalno nego gasi-pali pa cekaj oko 5 min da se ucita ponovno.

Corporal Clegg 11.03.2009. 20:14

Imam i ja pitanje!

Dakle, stvar je sljedeca - imam router u sobi (i pripadajucu telefonsku uticnicu), TV mi je nekih 15ak metara dalje u dnevnoj sobi, i jedini nacin da provucem UTP kabel od njega do MaxTV uredjaja jest da ga provucem po tavanu, sto mi je skroz neprakticno.

No, imam i tel. uticnicu i u dnevnoj sobi, dva metra od telke. E sad... Uzeo sam MaxTV na probni rok, zanima me je li moguce da mi tehnicar pusti DSL signal i u tu drugu uticnicu te da uz pomoc splittera jednostavno povucem UTP kabel od uticnice do tog MaxTV prijamnika, umjesto da se grcim po tavanu? :)

Vejita 11.03.2009. 20:31

Ako ti je isti broj onda bi ti trebalo raditi. Najbolje ti je da istekas modem i probas na toj uticnici dali ti radi.

win32 12.03.2009. 19:04

Danas mi napokon uveli fiksnu liniju u stan....naravno odmah tehnicar donesao i ruter i sve, ali ono sto je zanimljivo je to da me nitko nije pitao kada sam podnosio zahtjev koji paket ja hocu za adsl!? I sada sam na start paketu od hebenih 1 GB i moram cekati iducimjesec da mi prebace na flat....dali se to moze "ubrzati" i da mi odmah ovaj mjesec nekako na flat prebace!? A 5 hebenih dana sam trebao cekati i usao bih u akciju ono sa tri mj. flat-a besplatno...hebiga, losa sreca!
Izvinjavam se na OT, ali da ne piskaram okolo 15 postova...jer imam pitanje u vezi MaxTV-a....naime, idem sutra u t-centar podnesti zahtjev za MaxTV pa me zanima dali ga mogu odmah tamo preuzeti ili moram kao i prije cekati dok mi ga ne dostave kuci?
Znam da kada sam roditeljima uzimao adsl i MaxTv da su mi to poslali postom....a danas mi tehnicar adsl opremu odmah donesao, pa me zanima dali je to slucaj i sa MaxTV-om sada da ga mogu odmah uzeti u t-centru cim potpisem ugovor......a ako ne, koliko se otprilike mora cekati da ti stigne kuci!?
Skrenit cu jer u novom stanu imam samo par programa......ono, standardne programe...1, 2, Nova, RTL.....za skrenit!

P.S.

Izvinjavam se jos jednom na pocetnom OT.

BeroVK 12.03.2009. 19:09

Nazalost moraš čekat dok ti nedođe poštom.

win32 12.03.2009. 19:31

Citiraj:

Autor BeroVK (Post 1298496)
Nazalost moraš čekat dok ti nedođe poštom.

Dali znas koje je vrijeme otprilike i dali mogu u t-centru sutra rijesiti da mi odmah prebace adsl na "flat", a ne na ovo sta su mi biseri dali.....hebemu pa nisu me ni pitali koji paket hocu!?

BeroVK 12.03.2009. 20:23

Meni je doslo za otprilike 2tjedna ali za flat moras cekat iduci mjesec, a men isu ponudili da zaokruzim tamo hocu li flat, 10gb ili 1gb.

win32 13.03.2009. 09:58

Citiraj:

Autor BeroVK (Post 1298568)
Meni je doslo za otprilike 2tjedna ali za flat moras cekat iduci mjesec, a men isu ponudili da zaokruzim tamo hocu li flat, 10gb ili 1gb.

Meni su k... moj ponudili, samo su mi papire poslali i tu je ono 1 GB...ma uzas!
Idem sada tamo hebat im sve po spisku i uzeti taj MaxTv.

Nego, onako realno...dali se isplati uopce uzeti taj MaxTv ili..!?
Imam ga kod roditelja i oni bas nisu zadovoljni jer su izgleda ocekivali vise programa.....
Sta vi kazete, dali se isplati? No, ionako cu uzeti na probni rok svakako.

Navodno u stanu imam kablovsku, jer kaze gazdarica da kada se zgrada gradila bilo im je ponudeno za neku sitnu lovu da nadoplate i da svi u zgradi imaju kablovsku, e sada, meni iz zida idu tri prikljucka.....jedan obican antenski, jedan kao cinch obicni i treci ne znam kakav je to....!?

Morati cu izgleda do susjede otici pitati je za to.... :D:D:D
Mislim, glupo je ostavljati si MaxTv i placati ga ako imam "đabadave" kablovsku...jer gazdarica kaze da oni su to kao jednokratno platili pri gradnji zgrade!? Hmmm...nije bas da mi je jasno, ali ok...

Bjezim sada van isetati psa... :chears:

BeroVK 13.03.2009. 10:10

Pa slusaj znam da su se ljudi zalili na trzanja slike itd. ali kod mene je sve ok ponekad se dogodi da zatrza slika malo, ali ako vec imas kablovsku za sitne pare mislim da bi bolja opcija bila kablovska ali svakako uzmi na probni rok maxtv pa ako ti se svidi ostavi ak ne vracaj:D

win32 13.03.2009. 11:33

Citiraj:

Autor BeroVK (Post 1298827)
Pa slusaj znam da su se ljudi zalili na trzanja slike itd. ali kod mene je sve ok ponekad se dogodi da zatrza slika malo, ali ako vec imas kablovsku za sitne pare mislim da bi bolja opcija bila kablovska ali svakako uzmi na probni rok maxtv pa ako ti se svidi ostavi ak ne vracaj:D

Ma stvar je u tome sto je gazdarica rekla da je kablovska bila opcija pri gradnji zgrade i da su to kao jednokratno platili (kao dosta love je bilo u pitanju...bar tako kaze, ali ne vjerujem) i da vise nista ne moramo placati. Sada kada je spojeno na obican kabal u uticnicu u zidu imam samo one osnovne programe, a trebao bih imati kablovsku.....
MaxTv cu svakako uzeti, za par minuta idem u t-centar to rijesit i podnijeti zahtjev za taj probni rok....
No, ako netko zna kako da si spojim kablovsku uistinu bih bio zahvalan da mi kaze....a i evo kako uticnica u zidu od antene izgleda....
Ako nista drugo svratit cu do susjede iznad mene da se malo informiram...hehehe... :fiju:

http://www.imagesforme.com/out.php/t397122_P3130037.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/t397121_P3130036.JPG

Zahvaljujem unaprijed na odgovoru!

P.S.

Tehnicar mi je jucer rekao da je sa novim ruterima ispravljeno to trzanje slike kod MaxTV-a, a i sve ostale greske te ko se to trzanje, "smrzavanje slike" i ostalo nekome stalno desava da ima pravo traziti u t-centru ovaj novi ruter, tocni model je Thomson ST780i WL, speed touch.

žile 13.03.2009. 11:41

Ako imaš kablovsku,nemoj se zajebavat s MaxTV,jer po isteku probnog roka,odmah te prebacuju na ugovor od 24mj.,a naravno,neće te obavjestiti da ti ističe,tako da je taj probni rok samo zamka za medvjede.
A ja nisam nešto naručito zadovoljan,broj kanala koji se isplate nakon što ti ukinu plus i HBO paket ne prelazi 10,i uglavnom se svodi na dokumentarce,od kojih me nekih 5% stvarno i zanima.Ja na tom speedtouchu nikakvih problema nemam.

win32 13.03.2009. 12:24

Citiraj:

Autor žile (Post 1298905)
Ako imaš kablovsku,nemoj se zajebavat s MaxTV,jer po isteku probnog roka,odmah te prebacuju na ugovor od 24mj.,a naravno,neće te obavjestiti da ti ističe,tako da je taj probni rok samo zamka za medvjede.
A ja nisam nešto naručito zadovoljan,broj kanala koji se isplate nakon što ti ukinu plus i HBO paket ne prelazi 10,i uglavnom se svodi na dokumentarce,od kojih me nekih 5% stvarno i zanima.Ja na tom speedtouchu nikakvih problema nemam.

Ma tehnicar mi je rekao da su sa speedtouchem ispravili sve nedostatke oko MaxTV-a....one koje su imali stariji ruteri, npr. onaj d-link koji moji roditelji imaju....njima se stalno smrzava slika, trza i tako pa je rekao da ce im zamjeniti ruter.
Postao sam slike od uticnica u zidu i ja uistinu ne znam gdje i sta da piknem da imam kablovsku. Tri uticnice su...jedna za normalni kabal, a ove dvije ne znam kakve su.....ne znam kako da ukljucim kablovsku.
U starom stanu kada sam bio u centru isto nisam nista placao, a imao sam kablovsku no isla je normalno preko obicnoga kabla......pa me ovo sada zbunjuje jer ne znam sta da radim posto na obicnome kablu imam samo ona 3-4 osnovna programa...Nova, RTL i ostali.
Ako netko zna sta trebam napraviti i sta gdje ukopcati da imam kablovsku molim vas da mi da tu info da se ne zahebavam i da ne gnjavim susjede jer tek sam se doselio pa ih bas i ne poznajem.

TNX :chears:

MadBoY 14.03.2009. 12:18

Sva ti kabla su ti potpuno ista. Samo sto ti je na onom na vrhu isti prikljucak kao na satelitskim antenama, sta se zavrne umjesto samo utakne (ne znam kako se tocno kaze). Uglavnom, 99% je da su ti bez placanja dostupni samo HRT, RTL i Nova a ostale moras placati. U koji kod prikljucak ukopcao... imas kablovsku... isto ti je. Jedan kabel ide do tu i onda se samo dijeli na 3.
Pogledaj ponudu kablovske sta imas pa usporedi sa MaxTV i vidi da li ti se isplati uvodit MaxTV.

win32 14.03.2009. 13:13

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 1299615)
Sva ti kabla su ti potpuno ista. Samo sto ti je na onom na vrhu isti prikljucak kao na satelitskim antenama, sta se zavrne umjesto samo utakne (ne znam kako se tocno kaze). Uglavnom, 99% je da su ti bez placanja dostupni samo HRT, RTL i Nova a ostale moras placati. U koji kod prikljucak ukopcao... imas kablovsku... isto ti je. Jedan kabel ide do tu i onda se samo dijeli na 3.
Pogledaj ponudu kablovske sta imas pa usporedi sa MaxTV i vidi da li ti se isplati uvodit MaxTV.

Jucer sam podnesao zahtjev na probni rok za MaxTV, ali zanimljivo je to da u proslom stanu na obicnu antenu imao 30-ak programa, a nismo nikada nista placali posebno tj. nismo nista placali. Isto smo tako samo spojili TV i imali pun kufer programa....
Tako je i sada u ovome stanu nama gazdarica rekla da su to kao jednokratno platili kada se gradila zgrada i kao da je to-to......

win32 19.03.2009. 13:38

Danas mi stigao MAXtv i totalno mi sve usporilo na internetu.......ocekivao sam da ce mi npr. ubrzati download, a ono ga je smo usporilo.

Evo kako je to izgledalo prije MAXtv-a

http://www.imagesforme.com/out.php/t406705_Torrent1.jpg

A sada je duplo sporije.

zoky21 19.03.2009. 14:22

torrenti su full usporeni zbog maxtv a svima,a ne samo tebi,,,ne brini,download ti je vjerojatno veći mrvicu,samo ne na torrentima

danij3l 19.03.2009. 14:41

ovako. to sto ti imash u zidu je zajednicka antena na zgradi, a ne kablovska tv.

MaxTV probni period traje 3 mj.
imash 3mj +15 dana od aktiviranja MaxTV usluge da vratish uredjaje u T-Centar, ukoliko to ne ucinish AUTOMATSKI cesh dobiti ugovornu obvezu na 24 mjeseca.
u sklopu promotivne akcije Try & Buy imash HBO, Plus Paket i Snimalicu PRVI mjesec besplatno.
ukoliko u prvom mjesecu probnog perioda odlucish preci u komercijalne korisnike (unutar prvog mjeseca se odlucish na 24 mjeseca ugovorne obveze) dobit cesh josh 2 mj besplatno koristenja HBO, Plus paket i Snimalice

moguce je da ti je doshlo do usporenja Interneta koristenjem MaxTV-a. obje usluge (MaxADSL i MaxTV) koriste istu tel. paricu cija je teoretska propustnost po ADSL2+ 24Mbit. To se moze postici u lab uvijetima. pokushaj nazvati 0800 9000 i zahtjevaj mjerenje brzine. ako imash preko 10 Mbit do usporenja nebi smjelo dolaziti.

edit: ovo u crvenom nemozesh napraviti. moj zajeb

win32 19.03.2009. 17:24

Stvar je u tome da je znaci do trenutka paljenja MAXtv-a sve sljakalo kako treba......od onda je katastrofa.
Uopce me ne zanimaju njihovi problemi, vec hocu ono sto placam...a to je flat i 4 Mbit.....ne trazim vise, ali ne zelim ni manje.

Sada sam zvao SZK, ali posto nisam kod kuce ne mogu nista napraviti jer zahtjevaju da se test brzine napravi na njihovoj stranici, jer kao ostale nisu pouzdane.....je da...

Uglavnom, ako je brzina losa prijaviti ce kvar.....a brzina je katastrofa i mogu komotno reci da je smanjena u pola od kako sam stavio MAXtv.

I da, danas kada sam spojio MAX tv i mjerio brzinu, bila je jedva 2 Mbit....tj. oko 1,7 Mbit.

Dizel 19.03.2009. 20:40

A jebiga, ostaje ti utjeha da ti ostaje modem za 1kn u trajno vlasnistvo kad vratis Lesija(citaj:MaxTV receiver) nazad u T-Centar i zavrsis probavanje :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:27.