PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Gigabyte GA-MA69G-S3H - nova dobra 690G ploča (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71992)

segregator 03.11.2010. 18:17

Citiraj:

Autor segregator (Post 1734635)
Da li je neko probao 2TB disk na ovoj ploči, ako da koji, i da li radi?

Samsung 2TB F4 radi, da odgovorim samo sebi :D

Produžen život ploči u home-made NAS serveru, nadam se za poveći broj godina

.Scorpion. 07.11.2010. 14:30

Gdje odnijeti ploču (Gigabyte GA-MA69G-S3H) da mi zamijene verziju BIOS-a?
Želio bih zadnju verziju F8E.
Nisam nikad mijenjao BIOS pa zazirem od toga jer ne bih želio uništiti ploču.

blackened 07.11.2010. 15:30

A zašto bi nosio igdje? Ja sam baš jučer apdejtovo svoj bios sa F8c na F8e. Iz windowsa ti je stvar praktički lagana kao apdejtovanje bilo kakvog antivirusnog programa.

Sve što trebaš jest s ovog linka skinuti @Bios i pustiti nek ti automatski flashuje. Cijeli proces ne traje dulje od 2 minute. Nakon toga samo resetiraj računalo i stvar je gotova.

.Scorpion. 07.11.2010. 17:04

Ako sam dobro shvatio, skinem @BIOS s ove stranice , to je "motherboard_utility_gbttools_gbt_atbios" i zauzima 2.95 MB, crno bijela ikonica s oznakom "7z". Sad je na desktopu.

Nadalje, izgasim sve programe, antivirus i kliknem na tu ikonicu?

Ovdje su upute za update BIOS-a.

4.Methods and steps :
I. Save BIOS

In the very beginning, there is "Save Current BIOS" icon shown in dialog box. It means to save the current BIOS version.
II. Update BIOS through Internet

a. Click "Internet Update" icon

b. Click "Update New BIOS" icon

c. Select @BIOS sever ( "GIGABYTE @BIOS server 1 in Taiwan" ,
"GIGABYTE @BIOS server 2 in Taiwan" ,
"GIGABYTE @BIOS server in China" ,
"GIGABYTE @BIOS server in Japan" ,
"GIGABYTE @BIOS server in USA" are available for now, the others will be completed soon)

d. Select the exact model name on your motherboard

e. System will automatically download and update the BIOS.

Trebam li na nešto posebno obratiti pozornost?

Booger 07.11.2010. 17:53

Ništa posebno. Kako ti piše u uputama save si current bios, skini bios koji hoćeš sa gigabytovog sitea, pokreni update u @biosu i usmjeri ga na taj novi bios. Ja sam tako radio već 3, 4 puta i nikad problema.

.Scorpion. 07.11.2010. 21:54

Evo, stavio sam zadnji BIOS za tu ploču, verzija F8E.

(Ipak sam koristio floppy disketicu (floppy je odavno u kućištu pa sam samo spojio kablove za ovu prigodu) jer mi se činilo sigurnije i jednostavnije.)

Greaser 03.02.2014. 21:28

Gigabyte motherboard bios problem

Bok svima!
Mozda sad skrecem sa te vase teme, ali imam jedno pitanje u vezi moje gigabyte ga-ma69g-s3h ploče. Na ploči imam ugrađen RAM od 2 gb, te sam sad uzeo u prijatelja jos jedan RAM od 2 gb ali nije iste marke i nisu istih latencija. Kada bih upalio comp sa tim dvama RAM-ovima onda bi mi se isključio driver grafičke kartice te bi se smanjila rezolucija tj. radi preko integrirane grafike. Kada bih ponovo izvadio jedan RAM te upalio comp sve bi radilo odlično kao i prije stavljanja tog RAM-a. Pokušao sam u biosu namjestit latencije ali nigdje nemogu nac to postavljanje, nigdje se u biosu ne spominje riječ "latency". Pa ako mi netko može pomoći bio bi mu vrlo zahvalan!.... ;)

segregator 17.02.2014. 12:17

Citiraj:

Autor Greaser (Post 2539778)
Bok svima!
Mozda sad skrecem sa te vase teme, ali imam jedno pitanje u vezi moje gigabyte ga-ma69g-s3h ploče. Na ploči imam ugrađen RAM od 2 gb, te sam sad uzeo u prijatelja jos jedan RAM od 2 gb ali nije iste marke i nisu istih latencija. Kada bih upalio comp sa tim dvama RAM-ovima onda bi mi se isključio driver grafičke kartice te bi se smanjila rezolucija tj. radi preko integrirane grafike. Kada bih ponovo izvadio jedan RAM te upalio comp sve bi radilo odlično kao i prije stavljanja tog RAM-a. Pokušao sam u biosu namjestit latencije ali nigdje nemogu nac to postavljanje, nigdje se u biosu ne spominje riječ "latency". Pa ako mi netko može pomoći bio bi mu vrlo zahvalan!.... ;)

Ovako napamet nisam siguran da li se dobro sjećam, ali čini mi se da nakon ulaska u bios trebaš stisnuti ctrl+F1 za napredne opcije u BIOS-u

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:52.