![]() |
E da, vidiš o Samsungu najčešće pričaju da odlazi elektronika i zato nevaljaju. E sad dal pod elektronikom podrazumijevaju te kondenzatore ili stvarno cijele sklopove.
|
Citiraj:
Jedino se ekstra problemi javljaju ako su cijevi preduge pa treba jos plina.. Ali sfusat mozes puno toga, da, uvijek... |
Malo pitanjce,
Stan 35 kvadrata - garsonjera (jedna soba koju treba hladit prvi kat okrenuta na istok) Koju klimu da uzmem + ugradnja, jel meni potreban inverter? Stan ce trebat ugrijat na proljece i jesen kad toplana steka sa grijanjem medjutim to je jako mala razlika izmedju temp vani i unutra a i ne treba jako ugrijati samo stupanj dva, tako da sta se tog tice svaka je dobra. Jel bolje kupiti tipa u klima centru ili u mercatone-u ili tako nekom i zvat sluzbeni servis? Pokusavam malo sam proucit al samo kompliciram onda, plus toliko je vruce da nemogu ni razmisljat, pa vas cijenjene kolege molim jos jednom za pomoc :) |
Za početak pročitaj prethodne stranice u temi, potom idi okolo i prikupi cijene / ponude, ne zaboravi pitati šta je uključeno u cijenu, montaža je obično dodatno cca 1.000 krznenih, . . .
|
pogledaj moj post prije par dana na ovoj stranici, ona Quadro klima, ima 5 godina garancije za 2 soma kuna... sumnjam da ćeš naći bolji best buy.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
To bi ti dečki morali nekoga preporučiti jer ja ne znam niti jednog majstora :(
|
Koliko je ova klima bolja od ovih u klima centru, pitam cisto jer ovi imaju i montazu i sve pa je jednostavnije (makar zbilja neznam kakva je kvaliteta njihovog servise kao ni ovih klima u odnosu na ovu kvadro.
procitao sam negdje da ove kvadro takodjer imaju i sve potrebno za ugradnju pa nema potrosnje dodatnog materijala? |
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: ovo se ne cini lose cak uzet ovu s inverterom. |
Molio bi preporuku za klimu za ured. Ured je u potkrovlju i ima oko 45m2, ali kako je u pitanju potkrovlje, manji dio ima punu visinu, pa prostorija ima oko 80m3 (znači samo je jedna prostorija te veličine koju treba hladiti i nema prepreka).
Već oko 12-13h ne možeš normalno mislit kolko je vruće, pa smo odlučili uzet klimu. Koristila bi se svakodnevno za održavanje neke "normalne" temperature :D. Volio bi da ima inverter jer bi je koristili možda i za grijanje u prijelaznom razdoblju. Za oko mi je zapela u Metro katalogu Panasonic CU/CS YE12MKX za 3800kn, 3.3kW za hlađenje, ali otvoren sam za sve prijedloge jer se ne razumijem u to. Cjenovni okvir bi bio taj. Thx |
45m2 za potkrovlje... mislim da trebaš nekaj jače od 12ice.
|
Ja stavim klimu i taman se vrijeme pokvari. Pas masters :D
|
Citiraj:
Je, popravit će se ovaj vikend već Eto, meni danas smontirali ovo: http://www.klimacentar.com/mitsubish...uzge-35va.html Nevjerojatno kako klima tiho radi, niti unutarnju, a ni vanjsku jedinicu ne čuješ, fantastično. I stvarni troši malo struje, po mjeraču 500 do max 800w koliko sam danas malo mjerio, maximum i je po papirima 860W. Košta, ali vrijedi svake kune |
E to, ja sam si baš tu upikirao, za tu lovu ne nalazim bolju. Samo biti će kemijanja oko montaže, home made :D
|
Da nebu problem oko ostvarivanja garancije.
Prek "veze" se da smontirati već od 600kn ak nisu jedinice preudaljene. Gledal sam da je prvo izvakumiral sustav-kaj baš nemreš sam bez alata, a bome i bušiti fi 35mm u pola metra zida-treba imati alat |
Evo, pokupio sam ovog Samsunga AQV12PWCN pa da vidimo... Dat još soma i nešto kuna za ovog Mitsubishija mi je bilo ipak malo previše.
|
Ma nije problem zbušit zid, sve od uradi sam alata imam doma. Jedino ako će trebati nešto specijalo. Što se tiče garancije, ma platio bi ja čak nekom, ali su svi u gužvetini. A i ne bi trebalo imati veze tko ugrađuje, osim ako nije ovlašteni baš za te klime. Mislim ne kužim se u to, ali ću pitati svejedno.
|
Citiraj:
Malo jača klima drastično diže cijenu :(. To mi već neće ući u budžet nikako, pa onda ostaje samo :fuming::fuming::fuming: :roller: |
gle možeš uzet 12icu, ali vjeruj mi da će se ona na toj lokaciji dobrano "oznojiti"... ko da uzmeš auto sa (pre)malo konja i onda ga stišćeš do kraja da bi držao korak.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
uzmi onaj silver iz Premium serije, takav imam ja, A kat. potrošnje struje, Prestige serija je skupa, a ona bijela Clasic je u C kategoriji potrošnje snobizam, šta drugo.."nek se vidi da se ima":lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
12 tka sasvim dosta za tu kubikažu...računaj da će u onoj prostoriji u kojoj je klima bit najhgladnije kako bi ti taj hladni zrak došao u ostale sobe da se osjeti. |
45m2 potkrovlja... računaj koje sile topline tamo vladaju.
ja bi tu jaču jebiga jerbo rađe jača tu i tamo na leru nego manja na full loadu, a 12ica tu neće biti na leru da ga yebeš. |
Citiraj:
kod mene je cca 55m2 + još 40m2 niže etaže koju gura 12tka, ako zatvorim taj dio od 55m2 onda je ko na sj. polu |
pretpostavimo da nije :D
veli čovjek da mu je već u podne pakao... mislim oke neću ja sad tu govoriti striktno da daje više para, ali eto da je po meni - ja bi dao. |
Citiraj:
|
eto osudili čovjeka ni krivog ni dužnog :D
|
Citiraj:
|
btw samo da se nadovezem da 45m2 mora ohladiti klima od 3.5kW jer kod mene doma kucu od 100kvadrata hladi 1 klima od 3.5kw pozicija soba je sjever jug. Tako da po mom misljenju klima od 3.5kw ti mora biti dostatna. Ja stan od 40m2 hladim sa jednom klimom od 2.5kw koja je i vise nego dostatna (istina pozicija stana je sjever istok)
|
Citiraj:
A bome što se tiče same potrošnje, niti jedan samsung od 3.5kw nije ni blizu mitsubishiju. Ako ćeš već gledat po tome, svaka serija ima fensi-šmensi koje su duplo skuplje, ponajviše zbog izgleda. Evo našao jedan model, ali je skuplji 1000kn, hvala, ali ne hvala... |
Za 45 m2 i u tom budgetu ja bih razmislio o ovom.
|
čisto sumnjam da bi autor vidio razlike te Panasonik, samy, toshbia i te fensi Micubiši da ide na blind test...
|
a nakon par godina? :D
|
Citiraj:
|
moj samy non-premium baš i nije :D
|
Citiraj:
imaš onu običnu bijelu u C kategoriji potrošnje, a? :roller: |
da entry, ali to je bilo od prvih plaća prije 7-8 godina tako da dobro da je i takva :)
kao što rekoh iz ruku kolege montera - tošiba, pa nitko, pa onda mitshubishi zbog kompresora i onda sve ostalo. |
Jel imao netko iskustva s Daikinom?
Vidim da su cjenovno klasa za sebe. :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:44. |