![]() |
Citiraj:
ja je nedavno vadio ! :beer: |
Citiraj:
Ja sam išao produžiti vozačku pred 2 tjedna, produžili ju na 10 godina... |
Svi koji imaju stare obrasce vozačke će ih morati zamjeniti do nekog datuma u 2009 (sad neznam više koji je bio) ili će plaćati kazne jer imaju nevaljani dokument, sve nove vozačke će se (ako se ne promjeni zakon) izdavati na 10g tj 5g (za cvikeraše) tako da ekipo koja ima vozačke do sudnjeg dana - samo sanjajte... :D
|
nisam pratio previše ovaj thread, pa samo jedno pitanje:
da li je definiran "rad za opće dobro", tj. zamjena plaćanja kazne "radom" ili je još uvijek sve po starom? |
Citiraj:
|
Napraviš u javnog bilježnika... samo moraš doc ti i osoba cije je auto i tamo odma pitaš obrazazac punomoci za koristiti tuđi auto (vožnja, registracija i sl.),a možeš odma uzet i puni paket kao ja da si ga ovlašten i prodat :) u HR to dođe nekih 50 kn.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/...9,7,,132470.jl
:( Žalosno je što se lik godinama voza okolo sa svakakvim kantama od auta i murija mu sve te godine nije nista napravila. |
Citiraj:
imam prekršajni nalog u rukama za 500 kn + 110 troškova. uputa o pravnom lijeku glasi: blabla ..."ako okrivljenik plati novčanu kaznu određenu ovim prekršajnim nalogom, smatrati će se da je odustao od prigovora, u protivnom, protekom roka za prigovor, ako isti ne bude podnesen, prekršajni nalog će postati izvršan, a izrečena kazna će se na zahtjev ovog tijela po rješenju nadležnog prekršajnog suda, zamijeniti radom za opće dobro ili kaznom zatvora." znači, kao i do sada, čekam poziv na prekršajni (odnosno formular za dobrovoljni rad) i izjašnjavam se za rad za opće dobro i nikome ništa? |
Kolko ja znam (a nisam ekspert na tom području) sve prekršajne kazne (za fizičke osobe) se mogu pretvoriti u uvjetne kazne ili dobrovoljni rad (ima svega par iznimaka) neovisno o iznosu a i neke kazne po kaznenom pravu (manje od određenog trajanja zatvorskog ekvivalenta) i ako tako piše na rješenju na ročištu na prekršajnom se treba izjasniti o tome da oćeš dobrovoljni rad i trebao bi dobit rješenje di i kako ćeš to odraditi i to je to, ali trebao bi nać nekog advokata pa ga pitat...
|
blah. nalazim samo ovo:
Citiraj:
pokušati ću uloviti nekog sa prekršajnog da ga priupitam. |
Citiraj:
:beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
truč trač...lijepo su rekli, sve vaze do datuma isteka i nemoraju se mjenjati ako to vlasnik ne zeli. za sve koji misle mjenjati da budu IN i na špici, mogu zamjeniti staro za novo, nece im ostati onaj datum vaznosti kao i na staroj i to je to. no NEMORAJU ako nece. barem su tako donedavno tumacili najavu izdavanja novih vozackih. no nebi cudilo da je to jos jedan OBAVEZNI NAMET na vec odavna prazne i suplje dzepove hrvatskih ovac ups gradana. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
za prekršaje napravljene prije 01.01.2008. kazne do 500 kuna se mogu dobrovoljno "odraditi radom za opće dobro". vozač treba pričekati da prekršajni nalog postane pravmoćan. tada prekršajni sud šalje poziv na ročište sa kojim dolazi i obrazac putem kojega se vozač odlučuje na odrađivanje kazne ROD metodom. ah da, najbitnije: način odrađivanja "rada za opće dobro" nije definiran dan-danas. :D rad za opće dobro se mora "odraditi" u roku od 6 mjeseci. ako se do tada ne dobije poziv na rad, kazna se "briše". |
Prebrza vožnja i slikanje
Jel me murja može slikat, ako je malo mraćnije ili ako je mrak?:)
|
kamere su valjda uvjek na osvjetljenoj cesti...
|
Nekada se smjelo,ali više ne iz razloga što po noći moraju koristiti blic na multanovama što može oslijepiti vozača i prouzročiti nesreću!
|
slikaju kad prođeš, znaći zadnji dio auta.. al se onda ne vidi vozač što mi je malo smiješno..
|
Pa vide se tablice :)
|
budi brzi pa nece ni to ;)
|
Citiraj:
Hvala. |
Jok
multinova slika prednji kraj dakle radar je aktivira ako voziš prebrzo i slika ti prednji kraj automobila No opet nije bitno koji kraj slika i tko je vozač, bitne su tablice jer prijava ionako ide na ime vlasnika automobila Vezano za izjavu A.J.-a ako me sjećanje dobro služi u TopGear-u su pokušavali "pobjeć" kameri i za to su trebali "samo" TVR Tuscan S i vozit ga preko 170mph (preko 270km/h) |
ma tko je vidio dobiti (platiiti) kaznu u ovoj drzavi.
mene vec kaznjavaju 50x pa se uvijek izvucem na maloljetnicke dindze i kako nemam prihoda i rashoda. a kad bude 18+ onda moram smisliti nes pametnije haha |
mene zanima dal cigani smiju sakrit raketu. U varaždinu su je sakrili iza kauflandove reklame tako da ju nitko ne vidi. Sva sreca sto sam isao po precki kroz parking jer bi me ziher uslika jer onuda obicno preletim ko bič :D
|
Citiraj:
nekidan mi lik hoće napisat kaznu zato što su mi kotači proklizali na raskršću. Bilo oko pol 2, taman je ona rosa, magla pala. Valjda mu bilo krivo što nisam ništa napuho. |
Radi se o prvoj epizodi prve sezone, baš sam sada išo gledat
|
mene su jucer zaustavili zbog neupaljenih svjetala. Al sam se izvukao na opomenu posto nisam imao nikakvu kaznu (jednom sam dobio 300kn zbog prebrze voznje al sam na licu mjesta platio). Opce mi je na kraj pameti bilo da moram sad imati svjetla upaljena jer je pocelo zimsko racunanje...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ili recimo vecinu vremena za volanom provodit pod utjecajem alkohola?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Sve ima svoje za i protiv. Tako se juče vozam biciklom po gradu i baba (isto na biciklu) se uzj*** na semaforima i krene i lik zanjom i onda nešto baba stane i lik ju stepe s bicikla i još joj mahne da nije normalna i samo nastavi dalje. Iako nemogu procijeniti ko je bio kriv nisam mogao doći do sebe kako je tip samo nastavio dalje voziti. |
Citiraj:
Živciraju me i vozači,ja ne znam jesu li to debili ili im nešto nije u redu s glavom,pada kiša,magla se spusti i to gusta,i uvijek ima budala koji nisu upalili svijetlo,ili kad je već skoro mrak,frajeri se voze sa ugašenim svjetlima. A pješaci su posebna priča.Neki stvarno nisu nadareni da prelaze preko ceste.:nono: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:31. |