![]() |
Citiraj:
|
Ako sam dobro skuzio sa njihovih stranica.
Dobiju se 2 racuna, jedan od T-Coma a drugi od Iskona. Na onom od T-Coma dodje samo pretplata za telefon u iznosu od 73kn i ako netko slucajno zove preko tog broja, onda jos i razgovor. Na onom od Iskona se dobije pretplata za ADSL, ADSL promet i razgovori koji se ostvare preko Iskon broja. Dakle, placa se samo JEDNA pretplata za telefonski broj, iskon daje svoj broj besplatno. Tako da ne kontam zasto spominjes onih 47kn, jer T-Com nema nikakve veze sa tim tel. brojem... Taj drugi broj je napravljen preko VoIP-a. 1. Sukladno pravilniku o telekomunikacijskim uslugama, usluga telefoniranja u usluzi HR.DUO temelji se na prijenosu govora putem internetskog protokola i ne odgovara kvaliteti javne govorne usluge. U slučaju istovremenog telefoniranja i downloada podataka s interneta, moguća je lošija kvaliteta zvuka. |
Znam da je VoIP, znam da Iskon daje broj i znam da imaš dva računa
Ono što mi nije jasno je zašto bi drugu pretplatu T-u plačao 73kn Zato spominjem onih 47kn jer je to iznos pretplate za drugi priključak, a ono jest drugi priključak tj vodi se kao takav Dakle zanima me dal plačam pretplatu i za taj drugi broj ili ne (koliko vidim plačam) Onda recmo plačam pretplatu za prvi priključak koji već imam 73kn, a za ovaj koji mi daje Iskon plačam 47 jer je to drugi priključak |
:D A jesi ti zapeo za drugi prikljucak i pretplatu za to, NEMA toga :D
Ako si sad na T-Comu, pogledas racun i tamo pise da je pretplata 73kn i to je sve od pretplate sta placas (sta se tice telefona), dobijes novi Iskon VoIP broj telefona za kojeg placas 0kn pretplate :) Ostane isti T-Com broj telefona, placas istu pretplatu T-Comu, samo sta razgovore (preko Iskon broja) i internet i adsl pretplatu placas iskonu. EDIT: Citiraj:
Citiraj:
|
E pa to care.... :beer:
to me zanimalo dakle na VoIP koji daje Iskon nema pretplate onda me ukupno račun dođe 158kn + 73kn koje ionako već plaćam + pozivi koje ostvarim...onda je to OK |
To ti je to, samo kaj si još prebaci kod t-coma da imaš opciju Halo Mini koja je mjesečna pretplata 55kn (sa PDVom) i čopi trajni nalog kod iskona da dobiš 10% popusta na samu pretplatu = ~143kn + 55kn = GG NO RE :D
|
ja imam trenutno brzinu preko t-coma i promet preko iskona.naime imam problem vec tjedan dana i duze s torrentima.brzinu imam 2mb,znaci torrenti su mi isli uvjek oko 200-210kb/s e sad ovih zadnjih tjedan dana idu sam 60kb zasto?jel moguce da iskon blokira torrent promet?
|
Citiraj:
A zakaj ih ne nazoves i pitas ako vec sumnjas da je do njih? Jer na to nemaju ni pravo, buduci da nigdje nije spomenuto u ugovoru koji si potpisao s njima, pa onda mozes slobodno popraviti kvar jer ti promet nije adekvatan deklariranoj brzini na odredjenim portovima (ne moras spominjati konkretno torrente). |
Citiraj:
I jesi li siguran da nije problem s torrentom koji skidaš? Jel skidaš s public trackera? Na njima su uglavnom niže brzine skidanja. Probaj skinuti neku linux distribuciju s torrenta, one uglavnom šibaju full speed, čisto da budeš siguran da nije problem u tome. |
Citiraj:
|
ma nije do mene ziher skidam tako 2godine i sve pet...vecinu stvari skidam s privatnih trackera i mora ici 200kb/s al jednostavno nejde ja mislim da oni nest mutiju,jer promjenio sam 3 operatera i nikad problema s tim do sad....nist mi ne blokira promet ziher..
ovo mi je vise smjesno torrent sa 80seedera 1 leecer privatni torrent site,brzina 60kb/s i nejde gore...zasto e neznam... |
Hmmm, i meni se torrenti vuku. Sveukupna brzina svih torrenata se drzi uredno oko 100 kB/s. WTF :wtf: Nista mijenjano, samo sam primjetio taj usljivi novi firmware na routeru. Ako se ispostavi da mi Iskon capa torrente, bye bye Iskon.
|
drago mi je sto sam slucajno pogledao ovaj topic jer i meni zadnjih par dana ne ide preko 100 kbps, imam 16mbit flat i nikad mi se torrenti nisu ovako ponasali, kao odrezani nozem ne idu preko 100 kbps.
Recimo kad skidam 4 torrenta svaki se skida oko 25k, i cim pauziram tri preostali skoci na 100k. Nisam nista mjenjao na PCu, i problem 100% nije na mom kraju. FTP i http download/upload ide max, al torrenti ne. |
Dok sam citao ovaj post (s mail-a) bacio sam oko na download i trenutno pici u prosjeku 250 kila. Mozda nekakvo privremeno ogranicenje poradi nekih radova ili ispada veza uslijed nevremena... boktepitaj. Doduse, fascinantna je sama cinjenica da Iskon vec godinu-dvije shlepa beta korisnicke stranice i stvari su se pomaknule otprilike 1 promil. Ali bitno da semaforcici "stanje sustava" uvijek svijetle zeleno, radilo sve ili ne radilo nista :)
|
Citiraj:
"s.u" ovako aj malo prati torrente.stavi nesto skidat i prati od pocetka se vuku meni s 2mb brzinom nejdu vise od 60kb kad bi za 1h do 2h se probudili i isli 200kb/s do kraja kad se skinu...tako meni radi vec 2tjedna.bilov koji torrent stavim vuce se od pocetka,tek kasnije krene kako treba..a to nismo mi krivi nego iskon,trebao bi ih neko nazvat i pitat sta je to,ja zasad nebi jer cu se samo svadat hee... trebamo to rjesiti jer uzeo sam onaj hr.duo ako stekaju s torrentima da to odkazem..:kafa: |
Imam 1mbit flat rate i torenti skidaju prosječno 120-130k i uvijek mi ide priko 100k nikad problema s iskonom!
|
Na koju foru imaš 1Mb kad je minimum 2Mb?
|
Citiraj:
|
Da vidim sad da Iskon DUO ima 1-3-5-10 a HR.DUO 2-8-16Mb
|
iskon duo je puno isplativiji od hr dua ako neko mozda bude uzimao!
|
Problem je u dostupnosti jer Iskon.Duo nije baš svagdje dostupan, dok je HR.Duo svagdje dostupan.
|
Citiraj:
|
ja zasad nemam niti iskon.duo niti hr.duo jednostavno imam brzinu preko t-coma promet preko njih..i neznam zasto mi torrenti idu tak sporo.evo stavio nest skidat u 14h i nisam bio doma,dosao sad brzina u 14h bila 60kb/s i sad kad sam dosao doma 19h isto 60kb/s nesto tu ne stima...
http://www.speedtest.net/result/289587332.png evo napravio i speedtest sada.... |
Cek, nemas lajnu preko Iskona, niti promet preko Iskona i postas u Iskon.duo topic? Ne kuzim... jos uvijek mi ne ide preko 200 :(
|
Citiraj:
|
Evo rješenje za one koji imaju problema s brzinom:
U uTorrentu uključiti enkripciju protokola (u opcijama BitTorrent->Protocol Encryption->Outgoing postaviti na Enabled) i isključiti "Allow incoming legacy connections". Meni je tako proradilo, jer se na taj način maskira torrent promet s kojim se Iskon izgleda počeo petljati. |
Citiraj:
svaka ti dala majstore:)kak se toga nisam sjetio..radi stavio neki torrent odma poletio na 200kb i drzi brzinu zasad sve 5..ako bude promjene tipkam... |
http://www.iskon.hr/za_kucu/brzi_int...vise/flat_adsl
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Sad vidim da je stavljeno i na ostale stranice, odlično! |
ha, jucer je netko to na newsima napisao, danas se vidi na webu...
nego ovak, sta da kazem da me prebace na 992.1 modulaciju? vec sam poslao 1 mail kojeg su ignorirali (ali je kao moj zahtjev registriran -.-). zatim sam zvao sluzbu jer imam prevelik ping u igrama u odnosu na druge te zamolio promjenu modulacije. rekli mi nesto poput da oni to ne mijenjaju te da posaljem mail s tracertom sto sam bas napravio i usput opet trazio promjenu na 992.1. EDIT: eto mene prebacili na 2/384. Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 408 / 2.557 speedtest potvrduje. |
meni mojh duo super radi, samo kaj mi jos nisu povisil brzinu... jedino kaj je ovaj thompson smece koje se zblokira svaka 3-4 dana...
|
Za thompsona..... moj se bil tolko grijal da sam ga uzdignul 8cm od ormarića na kojem stoji i složil da 8cm vent puše zrak ispod njega.
|
Ovaj mjesec prelazim s t-coma na Iskon i zanima me jel bolje ostavit moj trenutni ruter Gigaset SE555 ili je Thompson koji ću dobit bolji? Gigaset me je dobro služio sve ovo vrijeme pa ga najrađe ne bih promijenio ako stvarno nije nužno.
|
thompsona moraš imat ak si na iskon duu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ukljucio sam enkripciju torrenata i sad pici ful brzinom :chears:
Nego, jesu kome digli vec brzinu, meni u modemu pise: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 852 / 6.230 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a šta se događa kod drugih torrent klijenata, jer ne koristim utorrent već bitlord? razmišljam o prelasku na carnet.duo na drugoj liniji, ali ako će se torrenti vuć 100KB/s na liniji od 5mbita onda nema smisla.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:31. |