![]() |
Citiraj:
Hvala na odgovoru.:chears: |
Nije mi jasno zašto nisu odmah davali uređaje za MPEG4 jer sa sadašnjim uređajima ljudi nemogu gladati HTVov HD Promo.
|
Citiraj:
|
ej ljudi, može samo jedno pitanjce, nisam tražeć sad na brzaka mogo nać odgovor, pa bum pitao ovdje :D dakle, kad pređemo da dvbt, oće se ova 4 glavna programa emitirat u hd rezoluciji ili normalnoj digitaliziranoj sd? unaprijed hvala! :chears:
|
Citiraj:
|
aha, a kad se planira hd na svim kanalima? :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
no ipak se cini da se s digitalizacijom krenulo prerano Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Upalim jutros TV i imam šta vidjeti, proradio EPG na HTV1, HTV2 i RTL (signal s Učke). :)
|
Jos jucer je radio.
|
Ima i kod mene, ali neznam da li je to signal sa Sljemena ili SV. Nedelje.
HTV1, HTV2, RTL i NOVA TV (ali izgleda mi da nova malo šteka). EPG nije kompletan. Radi samo trenutna emisija i prva emisija poslije. Tj. nema EPG-a za cijeli dan. |
jep..potvrda i od mene...EPG proradio od jucer....na tv-u philips pfl7603 vidi se trenutni film/serija/dokumentarac i kratak opis sa osnovnim informacijama tipa trajanja navedenog te vremena pocetka i kraja emitiranja.takodjer sam prijmetio i da se moze doci do informacija o filmu/emisiji koja slijedi, ali tu zabava zavrsava. nadam se da ce to ipak malo prosiriti....
pozz |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja mislim da smo jadniji da jadniji ne možemo biti.
Kad pogledam mađare i koju oni sliku puštaju mi smo teški jadovani... Evo par primjera što juče i danas snimih. Smjer - Pečuh, 722MHz i 822MHz, S/Q 98/98, DTV-1000 T m1-HD 1440 x 1088 74.1MB m2-HD 1440 x 1088 98.6MB DunaTV-HD 1920 x 1088 125.5MB RTL-Klub 720 x 576 30.4MB Svi snimci su u .TS-u, plejati možete sa KMPlayer-om, koristiti Elecard MPEG Demultiplexer i CoreAVC Video Decoder. Još nešto zanimljivo, ja sa dva mađarska odašiljača imam 11 kanala, nevjerojatno ! Ako već i idu neke priče da smo rano krenuli pa dobro gdje su nam kanali...:kafa: |
Citiraj:
|
Hebemu meni sam Testne pokazuje sa duginim bojama, dok je HD promo u redu, ima tko takvih slicnih problema?
Ili o cemu se barem radi kad mi nepokazuje programe? |
Pa testisi(:D) su i meni u duginim bojama.
Tebi još uvijek ne dela niš? Mene je isto počeo zayebavati, kak se pojavil ovaj kvazi EPG svako malo program trzne. |
Ma kakvi, dok nisu nes sprckali u HRT-u mi je ok sve radilo, posto imam samo digitalni tuner hvatam HRT 1, 2, Novu, RTL, HD Promo, no odnedavno su mi ta 4 programa samo testni i pod gay parade zastavom dok je promo normalan, kad direktno ukopcam u telku hvata programe ali dosta slabije nego prije i banana...
Ma hrpa pavijana.... :nono: |
Citiraj:
a ja sam naručio hd receiver za 619kn, Strong SRT 8100, dosta hvale strongove, vidjet ćemo.... Citiraj:
:D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa pogledaj samo RTL-Klub koji ide u istoj rezi kao svi naši kanali no mpeg-4 je, ni naš dnevnik nema tako dobru sliku ko taj film što sam isječak skinio... |
Citiraj:
|
Citiraj:
jedino sam napravio apdejt firmwarea i mogu reći da ne podržava ntfs na usb sticku |
Kakav ima txt, preko cijelog ekrana ili onako mali?
|
Strong SRT 8100
Imam CRT 55 i teletext je preko cijelog ekrana, ali i filmovi s usb-a koji su 16:9 su zumirani u 4:3 pa ako netko zna kako to popraviti ...
|
Kako će uskoro u ovoj regiji krenit' samo digitalna TV, dobih par upita iz šire obitelji koji DVB-T prijemnik treba kupit'. Pročitao sam jedan dio teme al' nisam došao do odgovora.
To su sve stariji ljudi koji samo žele gledati TV i možda tu i tamo pročitat' teletekst, dakle ništa od snimanja i tako čega.(Iako nebi bilo loše da ima recimo USB port ili nešto ako se ukaže prilika.) Cijena oko 300 kuna. |
Obavijest za one koji ne žele gledati TV.
http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/168389 |
Ljudi ima netko tko zna koja je specifikacija DVB-T signala koji je HRT počeo emitirati.
Navodno da to nije ni HD signal, a kamoli FullHD. Jeli istina da je signal koji HRT emitira nije ni potpuni HD tj. da je manji od 1024x768??? Hvala. |
Signal se dijeli ovisno o rezoluciji
SD, HD imaju drugu rezoluciju. A sama kvaliteta kanala, odnosno slike / zvuka ovisi o tome koji se codec koristi, te kakav je bit rate! DVB-T kod nas je u MPEG2 SD-u katastrofalnog bit rate-a, dok je HD Promo "kanal" u HD-u, ali isti ne tako bajnog bit rate-a. |
Tako znači.
A koja je onda rezolucija i bitrate tog MPEG 2 SD-a, a koja ovog promo HD-a??? |
Evo na HTV2 sada ide birate 3-4Mbps u rezi 704 x 576.
|
Molim pomoć
Ovako imam jedno pitanje ako netko zna!! Ovako kupio dvb-t uređaj, lovim 4 programa preko odašiljača Kalnik! Signal je vrlo dobar! E pa ja nešto probao štelat antenu na 26 kanal, tu se nalaze 4 bosanska kanal! Javlja se neka kvaliteta od 20%, pa me zanima kad bi stavio neki ispravljač ili pojačalo, dal bi uspio uhvatiti? Inače živim u Novom Marofu- Varaždinska županija! I ako znadete dal je moguće, molio bih vas da mi kažete model ispravljača/pojačala, ili nećeg sličnog!!
|
|
Citiraj:
http://antena.hr/content/blogsection/6/29/ http://www.kerman.hr/index.php?optio...mid=1&vmcchk=1 http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi...stribuciju.htm |
Kombo prijemnik DVB T+S
Mislim da se ovo može uklopit u temu, ako ne štima otvorit ću posebno.
Koji kombo prijamnik kupiti? Treba mi što se DVB-T tiče dobar prijem signala jer ću ga smjestiti u Zagorje gdje ni analogni nije bio baš nešto. Što se tiče DVB-S, bitno mi je da ima RS232 i da ima relativno dobru podršku na netu što se tiče softwarea, ključeva i slično. Imam antenu s dva LNB-a bez motora. Dosad sam imao Yumatu MX+ i bio je dosta bugovit, na kraju krajeva i riknuo je taman po isteku garancije. Ima u MKE: NytroBox NB6000 + USB Opticum 4100TSCX Oba su cca 450 kn što mi odgovara, imaju RS232, ovaj Nytro ima i USB, a oba su zapravo Yumatu klonovi. Ima li netko iskustva s njima? Ili ima nekaj bolje u tom cjenovnom rangu a da nije Yumatu? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:19. |