PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

LorD ClockaN 26.03.2007. 14:57

Ne koristim mozzilu, pa ne znam.

Ugasi Index Search i scheduled defrafmanting (ili kako se već piše). To če ti u veliko smanjiti roštanje. Isključi automatic updates i da ti defender također nije postavljen sa schedule

domy_os 26.03.2007. 15:05

Roštilja zbog SuperFetcha...

http://www.microsoft.com/windows/pro...uperfetch.mspx

crn 26.03.2007. 15:24

Usporedbe radi meni na XPu firefox se recimo otvara trenutno kao i thunderbird i explorer i 40tude, neru i Abiwordu treba 2 sec, photoshopu 5 sec a COD2 se pokreće za 3 sec. Indexing je isključen a sistemske datoteke su uvijek učitane u memoriju ('disable drivers and core paging')... koliko se brže programi učitavaju na Visti sa uključenim superfetchom ?

Mr.Ex.President 26.03.2007. 15:40

Citiraj:

Autor domy_os (Post 684952)

Jel to ima ikakvu korist ( u praksi ! ) il da gasim :D

Facelessone 26.03.2007. 15:52

Dal neko koristi Bloodshed dev-c++ na Visti? Ja nikak ne uspijevam compileat ni najjednostavniji program....a treba mi zbog škole...

demetrius 26.03.2007. 17:27

wtfffffffff adobe reader 8

http://img266.imageshack.us/img266/7...ter1jz6.th.jpg

LorD ClockaN 26.03.2007. 17:33

Ako je samo reader onda radi bez problema, a ako je full Acrobat 8 onda mislim da ima neki patch ili sl. Znam da ima nekih problema sa vistom

demetrius 26.03.2007. 17:34

samo reader sa bugovog dvd-a ali uoprno ovo javlja.morat ću malo goglati.

Zvijerko 26.03.2007. 17:35

Samo pokreni instalaciju u compatibility modu XP-a ;)

demetrius 26.03.2007. 17:40

Citiraj:

Autor Zvijerko (Post 685071)
Samo pokreni instalaciju u compatibility modu XP-a ;)

yes it works it works,mani tenkića:chears: ,ne bi se nikad toga sjetio.

LAcy 26.03.2007. 17:56

Za FF ima puno plug in-ova koji to omogućuju, ja za bookmarkse koristim Foxmark.

Stoned Rider 26.03.2007. 17:57

a, imaš i foxit reader... otvara se trenutno za razliku od readera...

iciff 26.03.2007. 19:02

pozdrav svima. ja sam neki dan stavio vistu i fontovi su mi nekako malo zamuceni, kaze frend da je i njemu tako... zna li netko u cem je fora?

LAcy 26.03.2007. 20:21

Citiraj:

Autor iciff (Post 685144)
pozdrav svima. ja sam neki dan stavio vistu i fontovi su mi nekako malo zamuceni, kaze frend da je i njemu tako... zna li netko u cem je fora?

Jel' ti to nas zezaš ili? Ako ne to je ClearType, desni klik na desktop-> Windows and Color and Appearence->Open classic...->Effects i vidjet ćeš. Start menu bolje izgleda sa uključenim ali zato neke druge stvari izgledaju mutno. Meni se ne sviđa i isključio sam.

iciff 26.03.2007. 20:40

pa kaj bih vas zezao... to sam si i ja mislio, ali cak i kad stavim na standard, opet je malo mutno:stoopid:

LAcy 26.03.2007. 20:59

Citiraj:

Autor iciff (Post 685235)
pa kaj bih vas zezao... to sam si i ja mislio, ali cak i kad stavim na standard, opet je malo mutno:stoopid:

A da isključiš? To je kao antialiasing i naravno da malo zamuti.

Mr.Ex.President 26.03.2007. 21:38

Još jedan retardiran problem:lol2:

naime iša san isključivat servise, malo na svoju ruku, malo preko ovog i nakon restarta mi je jednostavnon nestala konekcija za net. A novu ne želi napravit.

E sad, Internet mi je triba pa san doletija na XP, al sutra iden u Vistu saznat šta san usra, jer ima ko sličan problem il možda otprilike zna o kojem bi se serveru moglo radit ?

LAcy 26.03.2007. 21:46

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 685287)

naime iša san isključivat servise, malo na svoju ruku, malo preko ovog i nakon restarta mi je jednostavnon nestala konekcija za net. A novu ne želi napravit.

E sad, Internet mi je triba pa san doletija na XP, al sutra iden u Vistu saznat šta san usra, jer ima ko sličan problem il možda otprilike zna o kojem bi se serveru moglo radit ?

Servis ne server :D Pisao si ili pamtio što gasiš jel'?
Sad sam u WinXP nakon dugo vremena zbog nekog opskurnog programa koji ne radi kako treba ni na na WinXP a kamoli Visti pa ti ne mogu pomoći.

Mr.Ex.President 26.03.2007. 21:59

Citiraj:

Autor LAcy (Post 685293)
Servis ne server :D Pisao si ili pamtio što gasiš jel'?
Sad sam u WinXP nakon dugo vremena zbog nekog opskurnog programa koji ne radi kako treba ni na na WinXP a kamoli Visti pa ti ne mogu pomoći.

Ma gore san napisa servis, doli server :bonk:

Pa uglavnon san pratija onaj link, znan da san nešto na svoju ruku, a lto su bile sitnice ala Help & Support.

LAcy 26.03.2007. 22:25

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 685307)
Ma gore san napisa servis, doli server :bonk:

Pa uglavnon san pratija onaj link, znan da san nešto na svoju ruku, a lto su bile sitnice ala Help & Support.

Imaš system restore u krajnjem slučaju ili image (jel' da imaš image?)

Mr.Ex.President 26.03.2007. 22:31

Citiraj:

Autor LAcy (Post 685340)
Imaš system restore u krajnjem slučaju ili image (jel' da imaš image?)

ma rađe ću prokopat po kojen servicu nego ić pravit system restore.
ne ispalti, previše san stvari napravija :o

Image još neman... pokušavan Vistu dovest u kakav, takav red pa onda napravit image

iciff 26.03.2007. 23:19

cini se da sam ja imao image sharpening povecan... :)

domy_os 27.03.2007. 08:49

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 685287)

Instaliraš si pserv.cpl i onda uzmeš backup servisa (nekad davno sam ga napravio u slučaju da i meni nešto pođe po zlu) pa ga ubaciš preko Templates > Apply XML Template. ;)

Mr.Ex.President 27.03.2007. 16:30

Citiraj:

Autor domy_os (Post 685592)
Instaliraš si pserv.cpl i onda uzmeš backup servisa (nekad davno sam ga napravio u slučaju da i meni nešto pođe po zlu) pa ga ubaciš preko Templates > Apply XML Template. ;)

Fala, al amo ovako:D
Rađe mi pošalji svoj trenutni backup servica. Naime ovaj početni mi popravlja trrenutni problem, al opet ću ugasit nešto šta ne smin. Jer jednostavno ne kužin šta san ugasija da mreža nestane ? Danas san tome posvetija dobrih sat vrimena, 20-ak restarta i nije mi jasno...

domy_os 27.03.2007. 16:35

Maknuo sam Vistu, živce mi posisala... :D

Mr.Ex.President 27.03.2007. 17:04

Citiraj:

Autor domy_os (Post 685951)

Ni meni puno ne fali:lol2:

BTW. Aj kolege molin pomoć. Eco popis defaultnih servica. Šta sigurno mogu ugasit ( il bar stavit na manual )

POPIS

Facelessone 27.03.2007. 19:49

Citiraj:

Autor domy_os (Post 685951)

ja upravo sad idem.....neke stvari če mi falit, neke ne :D

Mr.Ex.President 27.03.2007. 20:00

Pa popizdit ću :D

Stavin FF ( 1.5.xx ), stavin sve updejtove, ekstenzije, sredin opcije, potrošin dobrih po ure. na kraju prebacin bookmarkse kad one ekran počne skakat...
Da, dobro ste pročitali, ekran, tj. slika na njemu baš počne skakat gore-dolje ka da je u pozadini neki niskotonac od par kilovata...
Neman kameru da snimin, al valjda kužite šta oću reć....

Ako još nemate pojma šta oću reć, onda otiđite u word, napišite nešto, označite, pa format-font-effect pa odabrat shimmer. Eto to mi slika radi dok mi je FF uključen :(

ja lud, živčan, neman pojma šta je... računan iden iz početka.

Opet napravin sve ono navedeno i opet se pojavi isto sranje. Očito nešto u paketu Vista / FF / Foxmarks nije baš kompabilno.

Živčan san u pm :mad:

BlackDwarf 27.03.2007. 20:43

Ja sam zato bio sretan kada je sam od sebe riknuo. :D

Lihto 27.03.2007. 21:37

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 686109)

Stavin FF ( 1.5.xx ), stavin sve updejtove, ekstenzije, sredin opcije, potrošin dobrih po ure. na kraju prebacin bookmarkse kad one ekran počne skakat...
Da, dobro ste pročitali, ekran, tj. slika na njemu baš počne skakat gore-dolje ka da je u pozadini neki niskotonac od par kilovata...

Ako još nemate pojma šta oću reć, onda otiđite u word, napišite nešto, označite, pa format-font-effect pa odabrat shimmer. Eto to mi slika radi dok mi je FF uključen :(

Opet napravin sve ono navedeno i opet se pojavi isto sranje. Očito nešto u paketu Vista / FF / Foxmarks nije baš kompabilno.

trebo bi imat barem jedan bookmark,tj. neku stranicu u onoj traci iznad tabova,onda neće skakat.Meni je to već bilo na XP-u i nikako da ga namjestim,stavljao sve verzije i onda slučajno ubacim gore i sve ok.

SniperWolf 27.03.2007. 21:59

Opera uredno radi pod vistom, brza, jednostavnija, takodjer freeware..

jonyb 27.03.2007. 22:00

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 686109)

stavi 2.0.0.3, ranije verzije znaju raditi probleme

LAcy 27.03.2007. 22:33

Citiraj:

Autor Lihto (Post 686214)
trebo bi imat barem jedan bookmark,tj. neku stranicu u onoj traci iznad tabova,onda neće skakat.Meni je to već bilo na XP-u i nikako da ga namjestim,stavljao sve verzije i onda slučajno ubacim gore i sve ok.

Ne kužim, meni nikad nije skakao?! Gdje treba imati bookmark?!

domy_os 28.03.2007. 09:30

Ne treba imati nijedan bookmark, samo se isključi bookmarks toolbar i titranje će nestati...

LAcy 28.03.2007. 09:33

Citiraj:

Autor domy_os (Post 686539)
Ne treba imati nijedan bookmark, samo se isključi bookmarks toolbar i titranje će nestati...

To ja odmah isključim po defaultu nakon prvog pokretanja, ali nisam vidio titranje ni dok nisam isključio:stoopid:

domy_os 28.03.2007. 09:43

Da, isključim i ja jer koristim bookmarks sidebar iako mi isto ne titra s toolbarom. Titranje se zna javiti u nekim kombinacijama, nema pravila uglavnom...

crn 28.03.2007. 09:49

Citiraj:

Autor domy_os (Post 686539)

Ja oduvijek koristim toolbar i nikad mi nije titralo...
OT kako uopće radite s FF bez bookmarks toolbara :stoopid: zar nije jednostavnije pristupati direktno do linkova iz toolbara nego svaki put 'kopati' po bookmarksima u sidebaru ili meniju ?
IMO bookmarks toolbar je jedna od najkorisnijh opcija u FFu - da je nema trebalo bi je izmisliti.

domy_os 28.03.2007. 09:55

Radi i meni oduvijek, ali ne koristim jer je bezveze, ne stanu svi bookmarksi u jedan red, a u više redova ružno izgleda...

LAcy 28.03.2007. 09:55

Citiraj:

Autor crn (Post 686548)
OT kako uopće radite s FF bez bookmarks toolbara :stoopid: zar nije jednostavnije pristupati direktno do linkova iz toolbara nego svaki put 'kopati' po bookmarksima u sidebaru ili meniju ?
IMO bookmarks toolbar je jedna od najkorisnijh opcija u FFu - da je nema trebalo bi je izmisliti.

Napravio sam si home page stranicu sa linkovima koje dnevno koristim. Ostale dohvatim iz bookmarka (rijetko) a ostalo googlam.

crn 28.03.2007. 09:59

Citiraj:

Autor domy_os (Post 686551)
Radi i meni oduvijek, ali ne koristim jer je bezveze, ne stanu svi bookmarksi u jedan red, a u više redova ružno izgleda...

Pa organiziraj ih u menije. Ja imam par stotina linkova i svi stanu bez problema:
...
http://img142.imageshack.us/img142/8...arkscm6.th.jpg
...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:07.