![]() |
Ja ipak malo razočaran sa ATI-jem. Kada su već predstavili svoj dx10 čip toliko mjeseci nakon nvidije bilo je realno očekivat da će perfomanse bit osjetno bolje od konkurencije a sada je jasno da od toga nema ništa. Ovo je naravno loše i za nvidija potrošače jer sada samouvjerena nvidia može mirne duše na više mjeseci zabunkerirat trenutne cijene svojih kartica u višoj klasi. Za srednju klasu ćemo još vidjeti.
|
nvidija je već spustila cijene. 8800gts 320 mb košta 250 eura
|
čekaj jel tih 250eura u hr dućanima znači 2200-2800kn ili neka najnovija još manja cijena?
|
GTS 320 MB nije direktna konkurencija s HD 2900 XT. Ta kartica pati čim se digne rezolucija. Kad kažem pati onda ne mislim da su performanse očajne nego da jako padaju u odnosu na ostale snažnije kartice nove generacije.
|
Citiraj:
http://www.fudzilla.com/index.php?op...d=962&Itemid=1 znači uskoro će i kod nas biti 50 eura jeftinije |
slatko nema šta samo ja ovu svoj 7900gs nebum mijenjal bar još godinu dana. Vjerujem da će tada ati i nvidija imat u ponudi isto odlične kartice samo malo hladnije i malo manje gladne struje nego ove sada
|
Evo tu je objasnjeno o razlici izmedu ati i nvidia vektora dosta laicki:
http://www.fudzilla.com/index.php?op...=743&Itemid=34 |
Citiraj:
|
DX 10 je ocito bio samo marketinski trik kao i 64bit. Evo dan danas 64bitne platforme nisu podrzane kako spada, a jedina igra koju cekam da je napravljena u DX10 je UT3 za kojeg jos ne postoji datum. Vjerojatno pocetkom iduce godine kad ce vec izaci nove generacije kako si rekao. Da ne govorim da je DX 10 vista only tako da mislim da ce biti trnovit put za dx 10 igre, vjerojatno negdje u ovo vrijeme iduce godine cemo vidjet par naslova.
|
Možda si u pravu no sjeti se tko je Microsoft , možemo se mi odupirati ali ali,na kraju svi mi prihvatimo (velika većina) njihova rješenja tako da će oni i Vistu nametnuti bez frke ali naravno ove godine neće biti od toga previše bar ne kod nas!
|
Da sad ne idem previse u OT, ali ovo je nova situacija i za Microsoft jer nikada do sada nisu imali otpor korisnika i velikih proizvodaca koji cak razmisljaju o alternativi. Naravno ni visoke cijene i veliki zahtjevi ne pomazu pri vecem prihvacanju viste tako da se lako moze dogoditi da ljudi preskoce vistu ako MS misli svakih 2-3 godine izdavati novi OS.
|
Citiraj:
Koliko se meni čini Fudo lupa bez veze jer nVidijin SP nema niti sličan dizajn onom iz R600. + onaj TV-ov clancic koji si linka s nVidijinom PR replikom na R600 launch specificno kaze da se SP-ovi kod G80 i derivata filaju s jednom aritmetičkom i jednom specijalnom instrukcijom po svakom taktu dok je granulacija kod R600 mnogo veća - 5 aritmetičkih instrukcija + 1 branch instrukcija E sad, gdje on tu vidi vec4 kod G80, to meni zaista nije jasno. Koliko ja mogu prosuditi, R600 ima više SP-ova koji rade na nižem taktu, ali ih je dosta teško efikasno iskorištavati. G80 ima manje SP-ova odnosno manje je paraleliziran, no istovremeno ima i finiju granulaciju što će reći da ga je lakše efikasnije iskoristiti. Dakako, ne smijemo zaboraviti i da SP-ovi kod G80 rade na osjetno višem taktu nego kod R600. |
Pa Microsoft je čak s XBOX-om 360 uspijo SONY PS baciti na noge tako da mislim da ĆEMO DOGODINE U OVO VRIJEME IMATI vISTU BAR NA 300-40% računala!
Ja je imam u dual bootu i nekoristim je previše ali ako(kad) dođe neka igra sa DX 10 nema razmišljanja |
Citiraj:
Cijena 3.032,00 kn (sa PDV-om)" Ebote, koji si ti lovator ;) Ili si kupio neku slabiju verziju? :) |
Taj članak s fudzille je lažan (pogledajte informacije na drugim sajtovima gdje je objavljena ova vjest). također AMD je objavio da ce tužit nvidiu jer je preko fudzille i još 1 site-a plasirala potpuno lažne informacije, više na inquire...
|
Citiraj:
Microsoft Windows Vista Ultimate Oem 32x DVD (66R-00765) 1671,00 kn HGSpot. Iako bi OEM verzije trebalo prodavati samo uz hardware - ja ušao, pitao, kaže prodavač: "Ma, sve iz cjenika ide pojedinačno, ne treba nikakav hardware". :fiju: |
Citiraj:
Ono što sam htio reći je da se ne može zaključivati da li će nešto i kako proći na svjetskom tržištu temelju toga što se na Balkanu može instalirati kad se poželi |
Odgovor segregatoru si čuo kad za MSDN?
|
Priznajem, nemam pojma.
Pošto počinje sa M$, dal je to neki microsoftov deal koji obavezuje svakoga ko ima XP da prijeđe na Vistu ili ide par godina u zatvor, ili nešto drugo? Na temelju prethodnog posta zaključujem da je MSDN nešto što će nas sve natjerati na Vistu? |
HAHA
|
|
Ah sad kužim, pravi se važan jer ima $10,939 za godišnju pretplatu na software :)
|
Falsch. Firma u kojoj radi ima tu pretplatu.
edit: a jesmo skrenuli s puta...ovaj teme :hitthewal: |
|
Citiraj:
I ima dodatno napajanje kaj R630 nebi trebo imat:nono: |
RV630 (Radeon HD2600XT)
Evo, našao sam nešto sitno podataka o 2600XT na netu... nemam pojma kakvi su rezultati u odnosu na konkurenciju i/ili stariju generaciju high-enda, to ostavljam na usporedbu i komentar nekom drugom ;)
LINK-2600XT bench |
Citiraj:
|
R600 - vijesti i glasine
|
Drago je u banani i nema smisla pričati o njemu...
|
Ma bitan je link, naslov je samo iz zafrkancije :)
|
Citiraj:
|
Izgleda da nove ATI-ce imaju najbolje skaliranje u multi-gpu konfiguracijama do sada (iako se meni osobno takva rješenja i dalje ne sviđaju)
|
RV630 test
Evo nekih rezultata nove ATI-jeve midrange perjanice Cak se i solidno drzi, dok se ne pikne aa i af a onda kihne nenormalno |
Citiraj:
|
55nm R680, RV660/670, RV635 i RV620
According to the latest AMD desktop graphics roadmap VR-Zone has seen, all next generation GPUs will be 55nm based even for the highest end GPU supporting DX10 Unified Shaders, Crossfire, HDMI, HDCP, UVD and PCI Express 2.0. R680 will be the successor to R600 for the enthusiast segment slated for launch in end of Q4 and mass production in Jan 2008. There will be UVD for R680 this time round. There is a new performance segment with RV660/670 while RV635 will succeed RV630 for the mainstream segment and RV620 to succeed RV610 in the value segment. They are slated for sampling in Sept while mass production in Jan '08.
http://www.max-save.org/thumbs/961090ATi.gif Izvor: VR-Zone |
Ako opet ne bude odgađanja.
|
na papiru to sve lijepo izgleda :), sad ako to prenesu u praksu...
|
Citiraj:
Mislim ono R600 je kasnio sest mjeseci i nije uspio preuzeti primat od 8800gtx, a value i mainstream tek sad dolaze u ducane a perfomance nam ne nude uopce ove godine :S ...znaci hoces dat 3000 il 1200Kn a nis izmedu... a 680 i nova ponuda takoder odgodena i to u naj boljem slucaju za sijecanj sljedece godine... |
mislim da je nvidia definitivno iznenadila amd/ati, nadam se da ce sljedeca generadija grafickih (direct x 10.1?) bit povoljnija za ati. bar zbog performansi, nvidija je trenutno na tronu tako da im se nigdje ne zuri...
|
ATI Radeon HD5800 serija
Kad izlaze grafe? Slike neke, bilo sta o njima, jel ima? Cijena ?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:45. |