![]() |
Citiraj:
Ma ne treba. Znaš kako je to sa napajanjima i službenim zahtjevima. Gpu ima TDP 220w, pa usporedi sa sličnim modelima koliko treba |
Mislite da ce ove asus, msi i ostale hladit bolje od referent? Nekako mi ovaj dizajn ulijeva povjerenje...
|
Citiraj:
Oh ne :( Izgleda ide i mojih 600w napajanje na bubanj :D |
1 privitaka
Citiraj:
|
Citiraj:
Da, imaš pravo. To su sad malo prenapucali za potrebe buđenje tržišta. Moguće da nvidia izlazi sa nPSU linijom proizvoda pa da se pojača prodaja u startu :D Nego gledam ovu 3070, 5888 Cuda jezgara na 1,73 boost clocku. RTX 2080Ti ima 4352 jezgre na boostu od 1,55. U redu postoje i TMU i ROP-ovi, sve jasno ali opet. Ta 3070 bi stvarno mogla pojest grafu koja se i danas prodaje po 8k+ Sa druge strane možda to i nije tako veliko izneađenje, i GTX1070 je bio brži od 980TI. |
Nadam se sam da ove asus, zotac itd nece zahtjevat 750w PSU, koliko vidim sa reddita za founders traze 750W. Iako trenutno sa konfom kaze kalkulator 400w mi je estimated.
|
Jel ima šta za sirotinju koja igra na 1080p?
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.njuskalo.hr/graficke-kar...oglas-32101505 |
Citiraj:
Ak igras na 1080 nema smisla ti ici na novu seriju tj ak ne koristis monitor sa 144,240 ili 360hz. |
Sve super (cijena i nesto manje nego sam ocekivao) ali jedina stvar koja me brine je da pise (na nvidia strnaicama u compare listi) da samo 3090 podrzava NVlink, to bi bio ozbiljan "pad "u odnosu na seriju 20X0 jer Nvlink radi i na 2070s, 2080, 2080s, 2080Ti serijama.
To znaci da ce za nas 3D-ase "ubit" serije sa manje RAMa i nece nam dozvolit da uparim dvije i dvije pa dobijem 2*20 (sad 22GB) VRama nego ce se morati kupit 3090 ako neko zeli vise VRAMa a ona vec sam apo sebi ima dovoljno (24GB) da ni netreba NVlink. BTW za 3090 pise 2*8Pin za napajanje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Je, ali samim time ne podrzavaju ni SLI a ne samo Nvlink pa nema gaminga sa dvije grafe u paru :). |
koliko performansi u novim karticama, ali to je po meni najmanja vijest. RTX IO, sposobnost i performanse samih tensor jezgri, pravi AI za video rendering. to ce biti groundbreaking bez daljnjega za vise industrija, ne samo gaming.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Samo da još ove "3050Ti" imaju performanse slične RTX 2070 (što bi nekom analogijom trebalo biti), te da ih spuste ispod 2000kn, to bi bilo to za "ultra" 1080p 60/75hz gaming bez RT-a. Samo u mainstreamu inače nisu toliko darežljivi sa "gemerational leap" kao u high endu
|
Citiraj:
Ontopic, poslan mail za prednaruzdbu 3080 na nvidia.de, cekam 17.9 i laganu narudžbu |
Sad mene zanima hoce li AMD odnijeti tron sa PCI Express 4.0 vs Intelovih 3.0 da bi se iskoristila 3090 ili taj intelov boost per core ipak odnosi fps...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne samo to, nego i dali se intel može više "odljepiti" sa 3090 na 1080p, naspram 2080Ti, jer je headroom za napredak velik. Zapravo će veća bitka biti zen3 i rocket lake, kod aktualne generacije nekako više mislim da će intel više povećati prednost, nego što će pci-e 4.0 imati prednost (glede fps-a). Jedino što bi moglo utjecati na ono loudanje što spominje |
Citiraj:
Jel se zna kad AiB partneri kreću sa prodajom, isti datumi ili ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ta logika je samo za odlikaše...5-6 godina mira za malo para, visoko budžetne AAA igre 3-4 godina prije ostalih ako ih ostali i dobe, on line bez varalica, jednostavnost... Ove grafe treba ostaviti radnicma i rudarima, jednostavno bojkotirati jedno 4-5 godina da padnu na prosjački štap pa onda možemo krenuti od nule :D |
Sve tri RTX 3000 kartice su cjenovno taman dovoljno jedna od druge, da se između ubace Ti ili Super modeli po potrebi - ili nakon RDNA 2 izlaska.:) Bude tu još svega.
|
Da, I meni se cini da je prevelika rupa (cjenovno) izmedju 3080 i 3090 da ima mjesta za obje 3080s i 3080ti :)
|
Bude ziher neki model, samo da se šašavi AMD pojavi s konkurentim Radeon modelima i eto nam opet javljanja iz Kužine.:):D
|
A i to bi mi sad imalo smisla s onim silnim leakovima gdje se navode 16GB i 20GB verzije. U tom slucaju recimo 3080s 16Gb i 3080ti sa 20GB Vrama bi bile taman po mjeri da se uguraju cjenom i performansama.
|
Da i ovi opet mogu reći da imaju najbolje, pa čak i da budu sitni postoci u pitanju. Zajebana je to igra, ali nVidia ju igra do savršenstva već 20 godina.:)
Sam nek AMD ne izbaci neko osrednje smetje, jer 8nm Samsung je zacementiral RTX 3000 modele na polju potrošnje. |
Cijene u Njemačkoj na nvidia.de
3090 = 1499€ 3080 = 699€ 3070 = 499€ Ova 3070 ako stvarno prebaci 2080ti, bit će najbolja gpu ikada. |
Tko bu onda dao više od 350 eura za polovnu RTX 2080 ti :D
|
Taman da RTX 3070 ima identične RTX 2080 Ti performanse, ali nekoliko puta bolji RT dio, opet je dobro. Još, ako bude stvarno općenito bolja, e onda je to - to za većinu kupaca - zlatna sredina.
|
Do prije neki dan se priclao kako je RT samo gimmick, marketing, bla bla a sad vidim sve vise gamera spominje RTX :D.
Meni je RTX preporod u renderu bio i ostao od prvog dana ;). |
Citiraj:
|
Pogledao onaj DF video i vau, 3080 u prosjeku brža 80-ak% od 2080 u igrama koje je birala nv. Opaki skok, koji pripisujem i tome sto je 20xx serija zapravo bila razocaravajuca. Mogla bi 3070 stvarno šišat 2080Ti. A ako je nv ovako nešto izbacila stvarno sam sve više zainteresiran za rdna2 jer bi i to cudo moglo biti opako.
|
Citiraj:
Samo kazem da su RTX naglo porasle sa cijenama i potraznjom nakon kaj su se pokazale kao dobar boost u renderu i to je super, ali je gamerima postalo skupo... Mineri i nisu tolko zagusili trziste jer se cijeli hype oko mininga taman smanjio kad su rtx izasle... A meni samo treba nesto sta ce 7680x1440 moci lockat na 165hz bez padova. 2080Ti se tu drzala oko 90 fps u igri koja me zanima i to je bilo ajmo reci ok, ali daleko od zeljenog... |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=oz-O74SmTSQ meni se jedino to igra od tih simulacija, ili da ne uvrijedim nekoga polusimulacija. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:52. |