![]() |
Što mislite kad bi naručio cigare preko mailboxa bili prošlo?
|
Citiraj:
|
Probaj
|
Citiraj:
Ja sam uzeo (kod nas) Kobo Libra 2 i super sam zadovoljan, fizičke tipke za page turn su meni ogromni dealbreaker. Prije toga sam imao Paperwhite, pa Oasis prve generacije (pao i puko staklo), pa obični Kindle... |
Citiraj:
|
Evo moje prvo iskustvo s mailboxom. Imao sam account odavno, ali kako nakon par neuspjesnih logina i password reseta saznao, ako se ne koristi 2 godine obrisu ti account. Nije problem, kreirao novi sa starim mailom i sve radi, samo se promijenio ID broj.
Sve proslo glatko, narucio par onih 65W powerbankova. Narucio u srijedu, u mailbox stiglo u petak, odmah poslali i danas stiglo u Split. |
ekipa .. kako je situacija vezano za ovo
amazon.de + OTP code + mailboxde trebam ja taj code na dan isporuke javljat u mailbox ili oni samo potpišu i deri dalje ? da ne vrate paket .. do sad ovo nisam imao |
Nisam neko vrijeme koristio mailbox -
ulogirao se u račun bez problema, no buni me "0,98 EUR (Recharge credit)" gore desno, što bi to bilo? Mislio sam da se sjećam detalja, kad ono. |
To znači da imaš 98 centi na računu.
|
:)
Ma ne, mislim, odakle se to stvorilo? Kakav "credit"? Konsolidaciju neću koristiti jer je samo jedan paket u pitanju - jesu li mijenjali proceduru, trebam li nešto nadoplaćivati prije narudžbe? Čisto da ne bude iznenađenja putem. |
Izgleda da stvarno dugo nisi koristio :D
Znači taj credit nadoplatiš paypalom/uplatom na račun i onda ga trošiš na slanje paketa itd. |
Aha, aha.
Ok, hvala, očito sam skroz prozujao.. godine, valjda :) U glavi mi je bilo da zaprime paket i onda šalju nakon što platiš dostavu, bez prethodne uplate. Nema veze, nije neki problem. |
Stvorilo se tako da si uplatio preko paypala 98 centi više od minimalnog iznosa kojeg je trebalo staviti na račun da bi ti poslali :D
|
gledam neki tablet sa amazon de...moze na mailbox i koliko bi me slanje sa mailboxa u HR doslo?
|
Oko 13 eura je neki prosjek za jedan paket do 2 kile
|
Gledam malom Nintendo switch OLED. Mediamrkt i mailboxde funkcionira ili ne?
|
Ekipa, prvi put koristim Mailbox. Nisam ni skuzio da imam tamo racun, i to vec neko vrijeme:)
Uzeo sa amazona 4 stvari. Splitali su pošiljku u 2 paketa, jedan je upravo dosao, dok se drugi ocekuje sredinom slijedećeg tjedna, kroz 5, 6 dana. Sto mi je sad činiti, kliknuti negjde da ovaj paket ceka dok ne dodje drugi? Ili jednostavno samo pričekati? Konsolidaciju sam platio unaprijed, za godinu dana. Pretpostavljam da se u tom slučaju placa lezarina? Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Možeš svaki poslati odvojeno ili platiti godišnju naknadu za konsolidaciju paketa (16.80€).
Kad dođe taj drugi (odabereš konsolidiraj pošiljke) spakirat će ta dva u jednu zajedničku kutiju, naplatiti kutiju + uslugu pakiranja. I na to ide još cijena dostave GLS-om |
Vec sam platio tu godišnju pretplatu.
Znaci samo cekam. Super, thx. BTW, Evo nasao i dio gdje pise koliko kosta skladištenje paketa: The package up to 5 kg: 60 days for free, up to 10 kg: 30 days, up to 20 kg: 20 days, up to 30 kg: 10 days. Consolidated shipments are sent within 5 working days. Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Kako je Mailbox masno podigao cijene, što mislite o ideji da otvorimo neki account za grupni shipping po gradovima? Fiksne namete dijelimo proporcionalno na razini HR, a prepakiravanje i shipping od Mailboxa do odredišta u HR dijeli ekipa iz odredišnog grada.
|
Naručio nekaj prvi put iz Kaufland.de na mailbox. Prema DHL u navodno isporučili no od mailboxa nije stigla nikakva obavijest o zaprimljenom paketu. Kolko treba vremena da se ažurira status na mailboxu?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...755c78a575.jpg
Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
Neki dan su mi preuzeli jedan non-amazon paket od DHL-a u nedjelju u 23h (mailbox preuzima pakete direktno u DHL-u, ne ide klasicno dostavom sljedeci radni dan), a info su poslali tek drugi dan u 12h. Ajmo reci, trebalo im je jedno jutro da ga procesiraju.
Jel pise da je paket potpisao Ondrej? Jel ti se na DHL trackingu vide svi podaci o primatelju ukljucujuci i tvoj ID? Upisi post code 02763 da vidis vise info o trackingu Mozes im se javiti na mail ako ti do sad nisu procesirali to, mozda ga nisu mogli povezati s tvojim accountom. Vjerujem da se to da lako srediti ako je potpisao Ondrej i ako je paket kod njih. |
Hvala. Riješeno. Slao sam mail. Nije bilo Id broj na paketu pa nisu znali čiji je paket. Bome skupa dostava 23 EUR za paket cca 6 kg.
Da da, nabere se toga otkad su digli handling paketa iznad 2 kile, sve je otislo malo gore po pitanju mailbox troskova... Mislim da je jedino GLS dostava ostala u slicnoj cifri kao prije, ali nisam skroz siguran.
Meni poslalo dva paketa umjesto jednog i sad me kopka dal uzeti konsolidaciju na godinu dana ili ne... Nemam to s kime podijeliti, a bilo bi fora da nas ima vise u tome |
Je da. Ja rijetko koristim... Al ovo sad mi je visoka cijena dostave..više od 10% vrijednosti robe .. puno
Jel se to sta placa? Ako samo ovako stoji otvoren
Ja ga imam otvorenog dvije godine,jednom koristen,vidim da imam i tri eura tamo Nema mi smisla taj box |
Mailbox je stvarno genijalan, utorak navečer platio monitor na mindfactory, odmah slijedeći dan je bio u mailboxu i danas prijepodne kod mene. Više bi čekao da sam kupio u HR :D
|
Takodjer. Super zadovoljan. Narucio preksinoc sa Amazona 4 paketa , vec krenulo prema vamo sa Mailboxa. Top.
Edit: stiglo, dakle od četvrtka navečer kad sam narucio sa Amazona i Mailboxa, danas, utorak, vec je tu. Sent from my SM-S928B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Dakle, to kako su monitori zabranjena roba na mailboxu je samo mrtvo slovo na papiru.
|
Citiraj:
Moram priznati da to nisam vidio da negdje piše, doduše nisam ni gledao. Normalno naručio, normalno došlo. Još sam dobio opciju nadoplate od par eura za neku jaču kutiju što sam prihvatio. |
Imaš na popisu zabranjene robe, eksplicitno monitori navedeni. Ali očito je to bilo nekada, pretpostavljam da je bilo oštećenih monitora pa su htjeli to spriječiti odnosno smanjiti tranzit istih.
Točka ar (lol) ovdje: https://www.mailboxde.com/prohibited-goods.html Još je i u crvenom. |
Dobro da to nisam vidio jer bi naivno poslušao i ne bi uopće naručio :D
|
Tako se to radi, zaletiš se i pičiš suvereno.
|
Citiraj:
|
Piše mi u profilu:
Citiraj:
|
Mora ti verificirat karticu tako da mislim da to moras ponovit.
Da ti nije kartica u medjuvremenu istekla? |
Mene je jednom tražio bankovni transfer baš, da mora doć sa IBAN-a koji glasi na mene, kao za verifikaciju. Jer sam do onda plaćao paypalom samo. Da nije to?
|
Section 69 je koliko razumijem vezan uz verifikaciju identiteta:
https://www.gesetze-im-internet.de/postg_2024/__69.html Vise o tome: https://www.mailboxde.com/identity-v...-required.html Spominje se i da bi top up preko bankovnog racuna sto Exy spominje trebao biti dovoljan. |
Top up preko bankovnog racuna. Moraju se poklapat imena....
Zna potrajat i tjedan dana Meni je trebalo 2 uplate da mi verificiraju acc Sent from my SM-S928B using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:04. |