PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2019 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=296476)

aski 03.04.2019. 09:39

Schumi mlađi bi povodom 1000. utrke F1 u Kini za 10-ak dana trebao voziti F2004. Naravno, najbolji stroj kojeg je vozio Michael. Lijepa vijest.

Bude li Vettel i dalje radio sranja, pritisak bi mogao biti sve veci pa me ne bi cudilo da ga zbilja nogiraju i zamjene Schumacherom.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Brko 03.04.2019. 10:27

Citiraj:

Autor aski (Post 3290571)
Bude li Vettel i dalje radio sranja, pritisak bi mogao biti sve veci pa me ne bi cudilo da ga zbilja nogiraju i zamjene Schumacherom.

Pozdravljam ovo. Kmeta što prije potjerati i malog Šumahera ubaciti.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Gigi1 03.04.2019. 10:53

Citiraj:

Autor SRV (Post 3290566)
Nije isto kad divebombas kad se branis i kad napadas...

nije isto kad se procjenjuje objektivno ili subjektivno, zato imamo suce koji su rekli svoje i to je to, tak da ovdje sve naše zelje i pozdravi padaju u vodu.

iduci put ce si max skršiti bolid u sl.situaciji pa ce dio foruma slaviti :)

inace, volio bi da ima vise hrvanja na utrkama nego da su vecina vozaca pickice i da kakaju po team radiju kak je ovaj ovo, a ovaj ono napravil...bar bi utrke bile zanimljivije, a prvenstvo manje predvidivo.

Brko 03.04.2019. 11:52

Red Bull je izgleda shvatio koliko je Honda ipak slaba, pa su im aero postavke u Bahrainu bile na low downforce nebili dobili malo na brzini. I eto ti panike. Na ravnici brzi kao Renault i McLaren, a kroz zavoje jedva kao Racing Point.

Za sada se Honda (još) ne spominje već traženje nekog "aero/chassis optimuma", kojeg traže prvi puta od 2009. godine. Ni u Australiji nije bilo puno bolje. Biraju se riječi, neće baš kenjat po Neweyu da nije dobro nacrtao auto, neće po Hondi jer bi se pokakali sebi u usta, pa je jedino logično tražiti "optimum" šasije. Ako se tog optiumuma ne nađe do Španjolske, idući na tapeti je Pirelli. Honda i Newey su mirni barem do početka iduće sezone...

Gigi1 03.04.2019. 13:28

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3290609)
Red Bull je izgleda shvatio koliko je Honda ipak slaba, pa su im aero postavke u Bahrainu bile na low downforce nebili dobili malo na brzini. I eto ti panike. Na ravnici brzi kao Renault i McLaren, a kroz zavoje jedva kao Racing Point.

Za sada se Honda (još) ne spominje već traženje nekog "aero/chassis optimuma", kojeg traže prvi puta od 2009. godine. Ni u Australiji nije bilo puno bolje. Biraju se riječi, neće baš kenjat po Neweyu da nije dobro nacrtao auto, neće po Hondi jer bi se pokakali sebi u usta, pa je jedino logično tražiti "optimum" šasije. Ako se tog optiumuma ne nađe do Španjolske, idući na tapeti je Pirelli. Honda i Newey su mirni barem do početka iduće sezone...

vidjet cemo vrlo brzo, ako je problem do slabe honde onda ce imati problem do kraja sezone, ako je do balansa stražnjeg dijela onda ce ga rijesiti sa iducim updejtom paketa, znaci vjeorjatno kroz par utrka.

po ovom sto citam mislim da je do sasije jer i tr i rb vuku isti problem od spanjolske, a 3 od 4 vozaca su ga vec izgubili bar jednom.

a na ravnici nisam bas vidio da imaju problem sa top speedom, pogotovo tr u australiji koji su rekli da odustaju od tweekanja stražnjeg dijela dok ne dodje upgrade i da idu na manji downforce

edit:

Australija:

Driver Speed Trap
France Pierre Gasly
321.9
Netherlands Max Verstappen
319.9
Russian Federation Daniil Kvyat
319.8
Canada Lance Stroll
319.8
Mexico Sergio Perez
318.4
Germany Nico Hulkenberg
318.0
Finland Kimi Raikkonen
314.6
United Kingdom Lando Norris
313.5
Thailand Alex Albon
312.6
Spain Carlos Sainz Jr.
312.5
Finland Valtteri Bottas
311.3
France Romain Grosjean
310.2
United Kingdom George Russell
309.8
United Kingdom Lewis Hamilton
309.3
Poland Robert Kubica
308.3
Australia Daniel Ricciardo
307.4
Germany Sebastian Vettel
303.7
Italy Antonio Giovinazzi
299.9
Monaco Charles Leclerc
297.4
Denmark Kevin Magnussen
291.8

Bahrain:

Driver Speed Trap
Thailand Alex Albon
340.4
Mexico Sergio Perez
338.9
Canada Lance Stroll
333.2
Germany Nico Hulkenberg
333.0
Australia Daniel Ricciardo
332.5
Finland Kimi Raikkonen
332.3
Spain Carlos Sainz Jr.
331.7
United Kingdom Lando Norris
331.5
Germany Sebastian Vettel
331.5
United Kingdom Lewis Hamilton
330.3
Russian Federation Daniil Kvyat
330.0
France Pierre Gasly
329.9
Monaco Charles Leclerc
329.2
United Kingdom George Russell
327.0
Italy Antonio Giovinazzi
325.2
Finland Valtteri Bottas
325.0
Poland Robert Kubica
324.8
Denmark Kevin Magnussen
318.7
Netherlands Max Verstappen
316.2
France Romain Grosjean
294.1

Brko 03.04.2019. 13:48

Pa rekao sam. Ako se taj optimum do Španjolske ne nađe, krenuti će vjerojatno neke druge priče.
Lako za top speed na ravnom, kroz zavoje puše dosta vremena i hvataju auto. Tamo gdje su do lani nadimali guzove.

Kao što rekoh, ili motor koji ne voli puno downforcea ili je Newey nešto fulao u dizajnu.

Gigi1 03.04.2019. 13:55

navodno je geomotrija za nosace masine potpuno drugacija od proslih sezona i to ih zeza

Max_Damage 03.04.2019. 15:51

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3290635)
Pa rekao sam. Ako se taj optimum do Španjolske ne nađe, krenuti će vjerojatno neke druge priče.
Lako za top speed na ravnom, kroz zavoje puše dosta vremena i hvataju auto. Tamo gdje su do lani nadimali guzove.

Kao što rekoh, ili motor koji ne voli puno downforcea ili je Newey nešto fulao u dizajnu.

Pa vrlo je moguće da je Adrian nešto zajeb, iako se ne sjećam dal je to bilo prošle ili pretprošle godine kad su imali problema na početku sezone i onda kad je došel Barca update su se preporodili...

Sent from Carmageddon

Gabre 03.04.2019. 16:14

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3290590)
nije isto kad se procjenjuje objektivno ili subjektivno, zato imamo suce koji su rekli svoje i to je to, tak da ovdje sve naše zelje i pozdravi padaju u vodu.

iduci put ce si max skršiti bolid u sl.situaciji pa ce dio foruma slaviti :)

inace, volio bi da ima vise hrvanja na utrkama nego da su vecina vozaca pickice i da kakaju po team radiju kak je ovaj ovo, a ovaj ono napravil...bar bi utrke bile zanimljivije, a prvenstvo manje predvidivo.

A i vozači su rekli svoje po pitanju maxa. Dovoljno.
Postao je predmet sprdnje kad se spomene.

Kao, a da, to je max, moras se maknut. Kuzis, pa hebote jel to normalno.

Ako nisi primijetio, ove godine su odlucili da nece kaznjavati kontakte, jedino ako dodje do orustajanja ili gubitka pozicija ili sto vec.

Puno ce se toga olabaviti sada kad charlie vise nije tu.

Brko 03.04.2019. 16:31

Ruku na srce, ni Čarli pokojni mnogo puta nije bio na nivou.

partwish 03.04.2019. 16:43

Ne kažnjavanje kontakta ili guranja je valjda zbog zvjezdice naše... I da, pročitao sam Vettelovu izjavu da bi mu iduća sezona mogla biti zadnja u F1.

Gabre 03.04.2019. 17:08

Citiraj:

Autor partwish (Post 3290666)
Ne kažnjavanje kontakta ili guranja je valjda zbog zvjezdice naše... I da, pročitao sam Vettelovu izjavu da bi mu iduća sezona mogla biti zadnja u F1.

bit ce njemu ko Alonsu. Ferrari mu sigurno nece produzit ugovor, a gdje moze dalje? Jedino nekim cudom da ga Mercedes uzme, ali ta komba sa Hamiltonom bi bio show :D

Brko 03.04.2019. 17:12

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3290670)
bit ce njemu ko Alonsu. Ferrari mu sigurno nece produzit ugovor, a gdje moze dalje? Jedino nekim cudom da ga Mercedes uzme, ali ta komba sa Hamiltonom bi bio show :D

Teško. Uz Ocona i Russella kao mečkin pomladak... ali onaj nekakav predugovor je bio. Ko zna. No nekako sumnjam.

Sent from S7 Presidency Phone

Gigi1 03.04.2019. 17:28

@gabre to sto su vozaci rekli i govore po pitanju maxa ne znaci da je svaki put kriv, isto vrijedi i za magnussena.

Gigi1 03.04.2019. 17:34

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3290662)
Ako nisi primijetio, ove godine su odlucili da nece kaznjavati kontakte, jedino ako dodje do orustajanja ili gubitka pozicija ili sto vec.

Pa sainz je odustao i izgubio poziciju i cijelu utrku pa opet nisu kaznili maxa....mozda zato jer nije kriv ;)

Gabre 03.04.2019. 17:35

hmmm... pa u slucaju Maxa je prilicno cisto. Jos nisam vidio jednu trku gdje je cisto odvezao, a da nije nekoga laganini izgurao van iz zavoja, ne ostavlja prostor, odbijance radi, itd itd. Jednostavno prgav i prljav vozac. Brzinu ima, ali na krivi nacin.

Isto kako je Kvyat sa razlogom imao nadimak torpedo Kvyat, tako ima i Mad Max.

to je moj dojam Maxa, Magnussen je za njega mica maca. No obadvojica imaju propuh u glavi.

Nisu kaznili Maxa jer Max ima poseban tretman u f1 ZA SADA.

Znaci, na ono nasrtanje i fizicki napad na ocona on dobije 2 dana skolovanja. pa daj me nemoj ...

Gigi1 03.04.2019. 17:44

Da i magnussen ima poseban tretman, i grosjean nekada.

Gabre 03.04.2019. 18:18

U pravu si

Ajmo dalje

Brko 03.04.2019. 18:46

Kako sada svi seru po Maxu, tako su svi srali i po Hamiltonu 2007 i 2008 tako da :)
Za dobrim konjem prašina se diže :)

aski 03.04.2019. 19:25

Istina je da se prašina diže.

Ali Hamilton baš u te dvije sezone nije radio ovakva sranja. 2008. ga se poprilicno bezveze kažnjavalo, a 2007. je samo bio mlad i bahat i nije se dao Alonsu, uz vjetar u leđa iz McLarena.

2011. je druga priča. Ali ja bi prvi valjda takav bio da imam milijune i ono najbitnije, trpaš Nikol. Plastika, ali te boli k jer je na kraju napucas 😁

Gigi1 03.04.2019. 19:30

Hahahaha :D

Brko 03.04.2019. 19:34

Citiraj:

Autor aski (Post 3290700)
Istina je da se prašina diže.

Ali Hamilton baš u te dvije sezone nije radio ovakva sranja. 2008. ga se poprilicno bezveze kažnjavalo, a 2007. je samo bio mlad i bahat i nije se dao Alonsu, uz vjetar u leđa iz McLarena.

2011. je druga priča. Ali ja bi prvi valjda takav bio da imam milijune i ono najbitnije, trpaš Nikol. Plastika, ali te boli k jer je na kraju napucas 😁

2008 su ga razapinjali zbog Monze kad je taknuo Glocka i Webbera. Toliko suza su mnogi isplakali, što hejteri što plačipičke od vozača.

2011 .. hahahahahaa.. to to :D

Brko 04.04.2019. 10:54

Mali Šumaher odradio odličan test day u Ferrariju i Alfi.

Ako Vettel ostane u Ferkanu do kraja 2020, nebi bilo loše maloga nagodinu već uvaliti kao i Leclerca u Alfu jer ovaj Đovinaci mi se čini dosta drven i ukočen. Rano je još suditi Đovinacija ali kao da je i dalje impresioniran F1, ali eto, malo filozoforanja.

Kimi/Šumaher - Alfa 2020
Leclerc/Šumaher - Ferrari 2021

I time ferkan ima duo nešto ala Hakkinen/Coulthard u McLarenu na 6+ godina i svoju djecu, ne trebaju kupovat mačka u vreći opet :)

Nebi bilo loše. :)

GoGzS 04.04.2019. 10:59

Trebali su poslati Vettela u Alfu, a pustit Leclerca ove godine da sa vodonosom Kimijem osvoji WDC. Imam osjecaj da ce se ponoviti prosla godina. Leclerc ce bit nr. 2 vozac a Vettel ce pucat po savovima i opet zabrljat sve.

Gabre 04.04.2019. 15:23

Vetel nije nista naucio od lani.

A lijepo mu je hamilton gurnuo na suho kasnije na interviwima. Da forsane greske nisu potrebne i da je nekad bolje zavrsiti 4 i 5 nego ne zavrsiti uopce.

Duga je sezona i bitno je zavrsiti trku i skupljati bodove. Jedan DNF okrene cijelu sezonu, khm, njemacka 2018.

Ko kaze da jece Ham imat dnf ove godine.

Leclerc/schumacher uf predobra postava za isto povijesno razdoblje.

I meni se cini giovinazzi izgubljen. Previse godina a premalo iskustva.

Brko 04.04.2019. 19:09

Epizoda 6 - Drive To Survive... čovjeku dođe da zaplače zbog Ocona. :(

Superior 04.04.2019. 19:21

Da, na kraju je rezerva u Mercedesu. Možda mu se otvori jednom. Bolji je od Botare sigurno....

Brko 04.04.2019. 19:24

Ma Bottara bi isto ove sezone mogao biti vanjska. Bojim se da ništa tu od Bottara 2.0. Čak Lujo veli "i dalje je on isti bottara samo s bradom."

Gabre 04.04.2019. 19:43

pa dobro je i rekao. grubo, ali istinito.

Bottara moze odvesti dobro kad mu se poklope zvijezde. Cim postoji imalo pritiska raspad sistema. Ne funkcionira nikako pod pritiskom, a niti kada treba vrsiti pritisak nema muda napraviti potez.
Moram pogledat ostatak netflix serije, samo prve dvije sam pogledao.

Superior 04.04.2019. 19:58

Impresivna serija. Na zadnjoj epizodi sam. Ovo su mogli snimiti samo tako da su platili masnu lovu timovima. Ovo je materijal koji je na nivou triler dokumentarca, nečeg kaj inače ne postoji.

MeanBoss 04.04.2019. 20:30

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3291011)
Epizoda 6 - Drive To Survive... čovjeku dođe da zaplače zbog Ocona. :(

Baš sam tio ovo komentirat.... Covik iz ničega dodje do F1,napravi super rezultat i pokaže se ko super vozač... Ali metla, nema love iza njega... Katastrofa! Nikoga mi nije žao ko njega!

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Brko 04.04.2019. 22:11

Citiraj:

Autor MeanBoss (Post 3291033)
Baš sam tio ovo komentirat.... Covik iz ničega dodje do F1,napravi super rezultat i pokaže se ko super vozač... Ali metla, nema love iza njega... Katastrofa! Nikoga mi nije žao ko njega!

Stvarno boli. I onda onaj debeli pizdun iz Fors Inđije Otmar kak se već zove kaže "svakako da smo izabrali Serđija zbog love jer ima Carlosa Slima iza sebe, ali primarno smo ga izabrali zbog talenta".
Kakvog mrtvog talenta, frajer je debeli debeli prosjek F1. Takvih vozača imaš koliko te volja.

I naravno, tata kupio sinu momčad. Taj Stroll je panj da nemre biti veći i Ocon šije jednog i drugog, ali moš se slikat kad ti je tata automehaničar. Velim, nadam se da bude Bottara prošetao nagodinu pa ga stave uz Hamiltona u Mečku. No mislim da Tottara voli Bottaru jer zna da je dovoljno loš da ne može ugroziti Hamiltona pogotovo sada kad imaju konkurenciju za razliku od 2014-2016 perioda kad su se utrkivali Ham i Ros, a ostali dobivali mrvice, pa je Bottara "vrhunski i odličan team player". Nije bolji od Hamiltona, ali vrijedno skuplja bodove i tako da jje Ham za WDC a Bottara za WCC.
No koliko mi je žao Ocona, toliko sam sretan zbog Leclerca. Toliko tragedije u životu da bi na kraju došao do Ferrarija kao drugi najmlađi vozač te momčadi u povijesti. Svaka čast i Ferrariju da su se odvažili na tako nešto.

Mali mi je bio simpatičan još lani, a nakon ovog mi je još draži. Definitnivno broj 1 na gridu od vozača što se mene tiče.

draksa 04.04.2019. 22:12

Zato sam rekao da pokazuju 1 stranu priče.

Kad je to Ocon bio bolji od Pereza

Gabre 04.04.2019. 22:14

Brko se zaljubio lalalalalaaaa :o

pci_e3x 06.04.2019. 08:34

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3290687)
Kako sada svi seru po Maxu, tako su svi srali i po Hamiltonu 2007 i 2008 tako da :)
Za dobrim konjem prašina se diže :)

ma opcenito da se toliko cmizdri mi nije jasno. Neki se u ovom topicu ponasaju kao Ham/Vet, samo sto se ne rasplacu.

Nekima je Max-ov potez za kaznit, no pretproslu utrku je bilo malo pretjecanja. i dosadna utrka.. I ovce i novce..
Pa ovaj potez od Maxa mi je bio sasvim ok i dio utrke.
Upravo zbog takvih sto cmizdre je f1 postala dosadnija. Pretjecanja na ravnini s drs-om? Wow, toliko napetosti, ne hvala
Napetija su pretjecanja u okukama, pa makar bilo na rubu s pravilima.
Dok se ne izgura protivnika van staze ili zavrti, po meni je ok.
Mora te pustit ako tvoj bolid prode x cm ispred drugog? NE, ima da se boriš za mjesto.

Zelite nesto gdje se igra po ps-u i gdje nema iznenadenja? Ne znam, gledajte cricket.. golf.. ?

/rant off

Gabre 06.04.2019. 14:25

Onda ti trebas gledat destruction derby, a ne F1 ako ti je napeto udaranje i izguravanje.

pci_e3x 06.04.2019. 14:27

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3291345)
Onda ti trebas gledat destruction derby, a ne F1 ako ti je napeto udaranje i izguravanje.

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3291298)
...
Dok se ne izgura protivnika van staze ili zavrti, po meni je ok.
...

sudare kao u destruction derby nisam spominjao

Gabre 06.04.2019. 14:44

Sudar je sudar i (ne)namjerno udaranje.

1v@n 06.04.2019. 15:30

Zašto bi odmah trebalo biti naguravanje i izgurivanje i destruction derby?
U open wheel utrkama je ionako šansa 50:50 da "preživiš", bez obzira jesi li kriv ili ne.

Da ovi ispred nisu toliko zaštićeni, možda bi gledali atraktivnije utrke. Ovako se voze vlakići po zavojima, a 95% pretjecanja je zbog DRS-a.

Skinut fino ta pravila i pustiti borbe po zavojima. Nek i dođe do fizičkog kontakta, dok nema oštećenja o kojima ovisi nastavak utrke, nema problema. Sve ostalo se lako dosudi kasnije, ako ide van fair playa.

beli14 06.04.2019. 17:30

Gdje gledate taj dokumentarac? Ako je na Netflixu, ima HR titlove? Ako nije, ima gdje s HR titlovima? Watch Free For 30 Days je doslovno tako kako piše ili?

Ferrari objavio da je do problema s Leclercovim bolidom došlo radi kratkog spoja na sustavu za ubrizgavanje?? Ajd, barem nije spark plug

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:02.