PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Telemach (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Tele2 - Pokućni internet (novo) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=285481)

silver_tip 04.07.2017. 00:25

Ima ko iz Orahovice sa pokucnim ili jel tamo normalno dela tele2 mreza samostalno 3G/LTE ili je neki roaming preko t-mulja ?

TechCentar 05.07.2017. 09:39

Citiraj:

Autor Rista (Post 3077417)
Ali stvarno, ima li tko da mu je na Huawei pucala veza, da je promijenio router i da se to u potpunosti prestalo dogadjati? Ja nisam imao vremena rjesavati to sa Tele2 jer ne skidam skoro nista a u normalnom koristenju se ne dogadja, cak ni sa 4K Netflix streamingom ali bilo bi dobro znati.

meni je pucala veza nekoliko dana dok nisam skužio u čemu je problem. Naime, na nekim mjestima u kući je dolazilo do pucanja veze zbog očito nekakvih vanjskih smetnji.. Na tim mjestima mi je i na mobitelu pucala veza... Router sam odnio na tavan, nazvao sam tele2 službu da mi vele gdje je bazna stanica u odnosu na mene. Stavio sam router na dio tavana bliži baznoj stanici i problemi sa pucanjem veze su nestali. Kupio sam jeftinu antenu na ebay i montirao sam je na krov. Od onda imam maksimalni signal i nema pucanja veze, a brzina downloada se kreće od 30 do 120Mbit-a ovisno o zakrčenosti bazne stanice, upload ide oko 45 konstantno! Prema 12Mbit-a za 180kn od optime, ovo je trenutno najbolje rješenje koje sam mogao dobiti... Dokaz ne pucanju veze je taj da tele2 ne mjenja IP adresu svaka 24 sata kao što to rade dsl operateri, već imate istu IP adresu dok ne napravite reconect... Imao sam 3 tjedna istu IP adresu dok nisam ja isključio router jer sam ga uzeo na more :)

TechCentar 05.07.2017. 09:44

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3077488)
Ima ko iz Orahovice sa pokucnim ili jel tamo normalno dela tele2 mreza samostalno 3G/LTE ili je neki roaming preko t-mulja ?

Na ovoj karti možeš točno pogledati na koju baznu se spajaš

Rista 05.07.2017. 09:58

Citiraj:

Autor TechCentar (Post 3077776)
meni je pucala veza nekoliko dana dok nisam skužio u čemu je problem. Naime, na nekim mjestima u kući je dolazilo do pucanja veze zbog očito nekakvih vanjskih smetnji.. Na tim mjestima mi je i na mobitelu pucala veza... Router sam odnio na tavan, nazvao sam tele2 službu da mi vele gdje je bazna stanica u odnosu na mene. Stavio sam router na dio tavana bliži baznoj stanici i problemi sa pucanjem veze su nestali. Kupio sam jeftinu antenu na ebay i montirao sam je na krov. Od onda imam maksimalni signal i nema pucanja veze, a brzina downloada se kreće od 30 do 120Mbit-a ovisno o zakrčenosti bazne stanice, upload ide oko 45 konstantno! Prema 12Mbit-a za 180kn od optime, ovo je trenutno najbolje rješenje koje sam mogao dobiti... Dokaz ne pucanju veze je taj da tele2 ne mjenja IP adresu svaka 24 sata kao što to rade dsl operateri, već imate istu IP adresu dok ne napravite reconect... Imao sam 3 tjedna istu IP adresu dok nisam ja isključio router jer sam ga uzeo na more :)

Je li ti pucala veza sama od sebe ili samo pri downloadu? Meni recimo nikad ne puca sama od sebe, ni pri 4K streamingu ali ako pokrenem veci download, ili vise downloada onda se dogodi. Vjerojatno ima nesto u tome sto govoris jer sam na pocetku drzao router u sobi gdje su brzine bile dosta nize i cesce je pucalo. Kad sam ga maknuo na drugu lokaciju dobio sam odlicne brzine i ucestalost pucanja se smanjila, iako se i dalje dogadja.

Stipest 05.07.2017. 10:20

Po ovim iskustvima ispada da pucanje veze nije do routera.

TechCentar 05.07.2017. 11:09

Citiraj:

Autor Rista (Post 3077781)
Je li ti pucala veza sama od sebe ili samo pri downloadu? Meni recimo nikad ne puca sama od sebe, ni pri 4K streamingu ali ako pokrenem veci download, ili vise downloada onda se dogodi. Vjerojatno ima nesto u tome sto govoris jer sam na pocetku drzao router u sobi gdje su brzine bile dosta nize i cesce je pucalo. Kad sam ga maknuo na drugu lokaciju dobio sam odlicne brzine i ucestalost pucanja se smanjila, iako se i dalje dogadja.

znači pucanje veze se događalo bez obzira što radio na internetu... imam naviku preko telke puštati glazbu na youtube i to me živciralo jer je znalo pucati svakih 2-3 minute... premještanjem routera po kući našao sam pozicije gdje su se pucanja svela na minimum. Tek pozicioniranjem routera na tavan su pucanja nestala. prošli mjesec sam napravio promet od 800GB večinom torrent i sve šljaka ko ludo. Super je gledati kako skidaš brzinama od 10MBps :D

TechCentar 05.07.2017. 11:12

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3077785)

nije sigurno... pročitao sam stotine stranica foruma o ovoj temi (bug forum i sl) i došao sam do ovih odgovora... Ova vanjska antena (najjeftinije što sam našao a radi dobro) rješava sve probleme... Trenutno sam na Pagu i ovdje mi radi bez vanjske antene. Doduše router mi je smješten na terasi i imam odličan signal.. Nema pucanja veze. preuzmite si ovu aplikaciju i provjerite kakav signal imate na routeru

signal kad ne puca veza
http://www.bug.hr/_cache/033fdcca733...rand=688424049 ž

signal kad je pucala veza
http://www.bug.hr/_cache/4eef898323a...rand=345713588

Prezime 05.07.2017. 12:17

Citiraj:

Autor Rista (Post 3077781)
Je li ti pucala veza sama od sebe ili samo pri downloadu? Meni recimo nikad ne puca sama od sebe, ni pri 4K streamingu ali ako pokrenem veci download, ili vise downloada onda se dogodi.

Kakav download koristis kad ti puca veza, http, ftp, p2p?
Mozda je to pucanje veze vezano uz tvoj program koji koristis...

Prezime 05.07.2017. 12:19

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3077785)

Party breaker :fiju:

Mr.Ex.President 05.07.2017. 16:46

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3077414)
Il citiraj kaj sam napisal il se ne trudi, jer dalje od ovakvih izmisljotina ni ne citam, jer i ostalo je sigurno samo daljnja izmisljotina :chears:

Rekao si točno ono što sam ja napisao, koja je razlika jesam li citirao ili napisao? Inače duguješ mi demonstraciju kako ti radi remote pristup na router preko noip.com, ne očekuješ se valjda izvuć ovako lako?:D
Al evo, za tvoju dušu;

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3077113)
Da, Tele2 je podjelio vise od 10000 tih routera, a tu na temi se javilo cetvero koji su imali problema.

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3076857)
@warlock25
Mozda su imali neispravne routere, koje su drugi vec isprobavali i vratili

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 3077331)
Druga stvar, previše je problema sa Huawei uređajem da bi to bila priča "podjelili 10000, 5 ih nevalja, korisnici ih pokvarili".:)

Razlike su gdje točno?

Inače van PCE imaš recenzija korisnika na uslugu na f.hr, imaš i bug.hr, imaš i FB i hrpu sličnih servisa kad ubaciš u google. Je li do korisnika ili opreme, uopće ne ulazim u to, ali činjenica je da je žalbi masu, pod masu mislim na puno više od 4. Uostalom ista je priča i sa T-com i Speedport V724W:)

Nikky 05.07.2017. 18:19

A da se nađete negdje na pola puta (u Lici), zalijete kojim pivcem / vinom ... :D

silver_tip 05.07.2017. 18:26

Ja idem u Orahovicu za par dana malo odmorit uz jezero. Budem 4 dana. Nosim Tele2 pokucni karticu, Vip karticu, Vip MF koji radi sa obje, 3-4 laptopa i jedan
WiFi AP te razne pripadajuce žnjore te kablove i antenu onu logicu koju sam preradio pa bum malo testirao obje mreze :D

sharkri 05.07.2017. 19:08

Dali na pokučnom radi i telefon jer vidim da ima ulaz za telefon ili je isključivo za data prenos?

TechCentar 05.07.2017. 19:31

Citiraj:

Autor sharkri (Post 3078021)
Dali na pokučnom radi i telefon jer vidim da ima ulaz za telefon ili je isključivo za data prenos?

isključivo internet i sms.. pazi sms je skup, 1kn po sms

sharkri 05.07.2017. 19:43

Citiraj:

Autor TechCentar (Post 3078029)
isključivo internet i sms.. pazi sms je skup, 1kn po sms

Ma ništa onda nada sam se da može i pozivi

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Prezime 05.07.2017. 22:25

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 3077963)
Razlike su gdje točno?

Ako ti ne uocavas BITNU razliku, meni te je zao i ne mogu ti pomoc. Obrati se strucnjaku ;)

c-shadow 06.07.2017. 08:37

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3077998)
Ja idem u Orahovicu za par dana malo odmorit uz jezero. Budem 4 dana. Nosim Tele2 pokucni karticu, Vip karticu, Vip MF koji radi sa obje, 3-4 laptopa i jedan
WiFi AP te razne pripadajuce žnjore te kablove i antenu onu logicu koju sam preradio pa bum malo testirao obje mreze :D

Vip MF nije zaključan na njihovu mrežu?

webmaster750 06.07.2017. 11:55

Može pomoć. Gdje najjeftinije kupiti ovaj 4G router Huawei B315s-22 kakav se nudi u paketu kod tele2? Pošta?

franzD 06.07.2017. 12:21

Citiraj:

Autor webmaster750 (Post 3078188)
Može pomoć. Gdje najjeftinije kupiti ovaj 4G router Huawei B315s-22 kakav se nudi u paketu kod tele2? Pošta?

361 kn uz ugovor od 24 mjeseca u Tele2. Bez ugovora puna cijena od 850 kn.
85 dolara (~560 kn) rabljeni iz Latvije preko eBaya. Isti seller ima i par drugih kompatibilnih modela za nešto manje para (od 55 do 100 dolara).

Mr.Ex.President 06.07.2017. 16:29

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3077993)
A da se nađete negdje na pola puta (u Lici), zalijete kojim pivcem / vinom ... :D

Ja sam završio s dotičnim, ispričavam se i slobodno izbriši ovih zadnjih par postova upućeno njemu, ionako je zainteresiraniji za ad hominem laprdanje nego da mi recimo demonstrira kako radi remote pristup na Huawei:)

Inače SZK TELE2 mi je na određeno vrijeme riješio taj problem, ali trenutno opet ne radi, očito su na knap sa brojem javnih adresa pa izvode svakojake ludosti s tim fondom adresa koje imaju...
Doduše sam remote kao remote i ne znači previše, jer moja udaljena podrška će biti potrebna u trenutku kad "ne bude interneta", a u tome trenutku se sigurno neću moć spojit pošto je ideja o backup linku ostala na ideji. Ali na jednoj drugoj lokaciji imam backup link i jučer je spasio stvar:fiju:

silver_tip 06.07.2017. 17:14

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3078122)
Vip MF nije zaključan na njihovu mrežu?

Ne znam za ostale ali moj nije. Radi sto god mu turis :D sam APN se podesi i deri...

Mr.Ex.President 06.07.2017. 17:28

Pričaš o MF283?
Nije zaključan sigurno, koristio sam 2-3 pri testu, dok su mi 2 trenutno na ovoj lokaciji koju gore spominjem, radi provjereno. Nije ni Huawei zaključan, jedino je mislim onaj D-Link DWR922 (mislim bar da je 922) od T-com bio zaključan, bar primjerak koji je mene dopao lani...

TechCentar 06.07.2017. 17:48

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 3078274)
Ja sam završio s dotičnim, ispričavam se i slobodno izbriši ovih zadnjih par postova upućeno njemu, ionako je zainteresiraniji za ad hominem laprdanje nego da mi recimo demonstrira kako radi remote pristup na Huawei:)

Inače SZK TELE2 mi je na određeno vrijeme riješio taj problem, ali trenutno opet ne radi, očito su na knap sa brojem javnih adresa pa izvode svakojake ludosti s tim fondom adresa koje imaju...
Doduše sam remote kao remote i ne znači previše, jer moja udaljena podrška će biti potrebna u trenutku kad "ne bude interneta", a u tome trenutku se sigurno neću moć spojit pošto je ideja o backup linku ostala na ideji. Ali na jednoj drugoj lokaciji imam backup link i jučer je spasio stvar:fiju:

ja konstantno dobivam javne IP adrese. Pismenim putem sam ih tražio i dobio.. Meni za sad sve štima

Mr.Ex.President 06.07.2017. 18:14

Ja zatražio i dobio na 2 dana:D
Al za razliku od tebe nisan tražio pismeno, možda u tom grmu leži zec, zahvaljujem na informaciji, zatražit ću pismenim putem.

TechCentar 06.07.2017. 22:14

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 3078304)
Ja zatražio i dobio na 2 dana:D
Al za razliku od tebe nisan tražio pismeno, možda u tom grmu leži zec, zahvaljujem na informaciji, zatražit ću pismenim putem.

evo što su meni odgovorili:

Poštovani gospodine ------,

nastavno na naš razgovor od dana 27. lipnja 2017. godine potvrđujemo da je poteškoća sa IP adresama riješena i da ste sada u mogućnosti koristiti sve usluge.

Ispričavamo se na nastalim poteškoćama se Vas ljubazno molimo da nas kontaktirate u slučaju nove poteškoće.

Srdačan pozdrav,

-------------------------------------------------------------------------------------------

inače možeš resetirati vezu nekoliko puta dok ne dobiješ javnu IP adresu i više ne diraj router... Fora je u tome da se ne mjenja IP adresa svaka 24 sata, već se mjenja tek kad ga prvi put resetiraš! Ja sam imao 3 tjedna istu IP adresu!

Markich_X 08.07.2017. 11:14

Kakva IP adresa se dobije kada nije javna? Je li to ISP-NAT (više korisnika dijeli istu IP adresu)?

webmaster750 08.07.2017. 12:28

Okolica Sesveta, nemam uopće tele2 signala. Vip i t-com imam 4G. Tele2 u potkrovlju na trenutak prikaže 3G al odma pukne i onda prikaže R(roaming). Probao na 4 različita mobitela(Iphone 7, Galaxy Note 4, Galaxy S3 i Galaxy A5 2017). Šteta.

franzD 08.07.2017. 15:37

Citiraj:

Autor Markich_X (Post 3078729)
Kakva IP adresa se dobije kada nije javna? Je li to ISP-NAT (više korisnika dijeli istu IP adresu)?

Nije adresa iz CGN rangea (100.64.0.0/10) već privatna IP adresa u 10.0.0.0/8 rangeu. Ja sam obično dobivao 10.6.x.x. ili 10.7.x.x dok sam dobivao privatne. Sada se to više ne događa, slao sam mejl SZK, ali tvrde da se privatne na pokućnom nisu ni smjele/trebale događati i odonda nisam imao takvih slučajeva.

Mr.Ex.President 08.07.2017. 18:00

Citiraj:

Autor TechCentar (Post 3078374)
evo što su meni odgovorili:

...

Fala još jednom:chears:

Router 11 days up, 33GB napravili, dobro je to, daleko od tere:D
Testira danas malo, ipak se "pročulo" za pokućni, pitalo me par susjeda, pitali neki prijatelji, više je i turista, roaming je pristupačniji nego ikad, itd, itd. Kaže;
Ping 13
65,7/37,9
Server: TELE2 ZG

Dok se držin iznad 10/10 ja zadovoljan:)

sharkri 12.07.2017. 10:16

nabavio sam si ovaj ruter od telca 2 i stavio si simpa karticu, signala imam 4 crtice ali nemam interneta, inače tu karticu koristim na mobitelu i mogu na internet normanlo, dali ja moram zvati ove iz t-mobile da mi oni nešto naprave ili ja moram nešto dodatno upisati.

warlock25 12.07.2017. 10:22

zovi sluzbu da ti kazu kak ide apn za tcom za 4g i to upisi u postavke rutera pod apn
za tele 2 je internet.tele2.hr

sharkri 12.07.2017. 10:38

riješeno

Smoker25 15.07.2017. 17:39

Koristim pokućni desetak dana i isto imam problema s pucanjem veze. Odmah drugi dan je pukla par puta, resetirao sam router na tvorničke postavke i bilo je ok sve do prije par dana.

U zadnjih par dana puca svako malo i stvarno mi već ide na živce. To nije pravo pucanje jer sve lampice svijetle i veza i dalje radi ali neće otvarat stranice i torrenti svi krepaju. Ispravi se samo od sebe nakon min-dvije ili kad ponovno pokrenem router.

Repetitor mi je blizu tak da je signal maksimalan (5 barova) što znači da je sigurno problem u ovom Huawei routeru. U ponedjeljak idem reskinut ugovor i vratit im router.

Molim preporuke koji router uzeti. Jako mi se sviđa TP-LINK MR-6400 ili Archer MR200 koji je samo malo skuplji ali nijedan nema 1 Gbps LAN portove. Na ovom Huaweu mi je brzina uglavnom ravno 100 Mbps ali nekad skoči i na 110-115 pa bi trebao isto router s gigabitnim LAN portovima jer očito može više od 100.

Edit: Ok, malo sam istraživao i uzeo bi jedan od ovih - TP-LINK Archer MR200, D-LINK DWR-953 ili ASUS 4G-AC55U. Samo TP-LINK nema gigabitni LAN port ali to i nije toliki problem ako je kvalitetan router.

Ima li tko iskustva s nekim od ova tri?

Libertus 16.07.2017. 20:04

Gdje se brzo i jednostavno može kupiti antena za tele2 ruter? Neka unutarnja, a da koristi i pojačava signal. Pod brzo, mislim nešto što se može kupiti u HR u trgovini ili može doći u roku 2-3 dana.

Dundimonio 16.07.2017. 20:06

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3081501)
Gdje se brzo i jednostavno može kupiti antena za tele2 ruter? Neka unutarnja, a da koristi i pojačava signal. Pod brzo, mislim nešto što se može kupiti u HR u trgovini ili može doći u roku 2-3 dana.

http://www.njuskalo.hr/sve-ostalo/gs...oglas-22220924

Naručio u subotu sa sajta i poslao potvrdu o uplati, stigla u ponedjeljak.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Nikky 16.07.2017. 20:57

Baš sam htio napisati iskustvo od prije neki dan u vezi "vanjske" antene za 3G/4G na spominjanom routeru.
Imao sam jednu malu antenu (vjerojatno 3 dBi) od starog Thomson routera,
stavio je čovjeku nakon šta je riješio problem sa SIM karticom (zamijenili mu),
zavidao je na br. 1 i u web konfigu uključio da je na br. 1 vanjska antena.
Testna lokacija nije bila ni malo idealna radi priključka na struju (samo sam htio potvrditi da stvar radi) ...
dobio sam rezultat 33 / 4 Mbps ... daljni komentar je nepotreban.

Dundimonio 16.07.2017. 21:21

Zar nije fora da router antene ne idu na b315 jer su WiFi a ne Gsm? Meni u takvom setupu nisu šljakale dok mi je Gsm provučena na tavan donijela +15 mbps up i down.

master72 16.07.2017. 21:37

Koju mobilnu antenu za 4G predlažete? Mislim na XPOL-A0001 ili slične. Hvala!

D/G 16.07.2017. 23:02

I ta sa njuškala i ta sa e-bay su smeće.
Dundimonio@ da si komadić žice od desetak cm spojio na vrh koaksa ili neku wifi antenu imao bi isto ako ne i bolje , jer dobit je ta viša pozicija (tavan) a ne ta "Gsm" antena čiji autori (preprodavači kineske robe) neznaju ni napisat decibel niti što on kod antene znači...i da mi je znati VSWR ... :nono:

Dundimonio 17.07.2017. 04:53

@ d/g uzeo sam 5m kabla s SMA konektorom i prvo probao sa WiFi antenom, nije išlo. Zato sam uzeo taj škart zbog dobiti više pozicije, kao što si opisao. A što misliš o nekoj home made 1800mhz yagi anteni?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:00.