PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kriptovalute (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75)
-   -   BTC kartice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284935)

Matth€w 25.01.2018. 14:45

Citiraj:

Autor losos (Post 3155521)
prodlo je uredno. ajmo sad malo posalti na banku da se sokiraju :D

Ja razmišljam izvući svoj ukupni ulog, a ostalo (profit) ostaviti da se safta i/ili day trading, tako da ne moram brati brigu, a i za to me ne bi oporezivali, jer koliko je izašlo, toliko se i vratilo, pa nema poreza na kapitalnu dobit.

Vladimir Lukic 25.01.2018. 15:39

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3155264)
Ne, koristim kraken za uplatu na tekuci. Nekoc skrill. I coinbase. I ne, ne jebe me porezna. I ne nemam problema godinama. Da rješim odmah i ove dnevne "utjeruše straha u kosti za par k kuna ce me u zatvor".

Koliki je fee na krakenu kada imaš eth i prebaciš ga u euro i na devizni račun u Hr?

Cafa 25.01.2018. 15:43

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3155132)
SKRILL radi još uvijek. Ali je master® pa je moguce da kroz par dana prestane :)

Ajde da ne nagađamo u krivom smjeru. I Neteller i Skrill rade cijelo vrijeme i nema razloga zašto bi prestali.

Problem s njima je što je provizija na dizanje para na bankomatu u postotku a ne fiksna, 1.75%, što te izađe €15.75 na dizanje maksimalnog mogućeg iznosa od €900. Plus provizija za uplatu BTC 1%.

Znači da bi dobio €900 u ruke, popušiš €24.75 iliti 2.75%.

Brut 25.01.2018. 15:51

Citiraj:

Autor Cafa (Post 3155557)
Ajde da ne nagađamo u krivom smjeru. I Neteller i Skrill rade cijelo vrijeme i nema razloga zašto bi prestali.

Problem s njima je što je provizija na dizanje para na bankomatu u postotku a ne fiksna, 1.75%, što te izađe €15.75 na dizanje maksimalnog mogućeg iznosa od €900. Plus provizija za uplatu BTC 1%.

ako ne iskopas tko im je izdavac, tj. ako je wavecrest velika je sansa da ih ugase dok ti kartica dodje kuci:)

msantic 25.01.2018. 19:24

Evo što kažu na Skrill stranicama.

Citiraj:

The Skrill Prepaid Mastercard is issued by Paysafe Financial Services Limited pursuant to a licence from Mastercard International. Paysafe Financial Services Limited (FRN: 900015) is authorised by the Financial Conduct Authority under the Electronic Money Regulations 2011 for the issuance of electronic money and payment instruments. Mastercard® is a registered trademark of Mastercard International.
Na brznu sam kreirao account te vidim da je moguće na account dodati sredstva i preko BTC-a, međutim kad se pokrene proces, kaže slijedeće:

Citiraj:

You will be redirected to BitPay to complete your Bitcoin transaction.
You will be provided with the BTC amount, QR Code and BTC Address for payment.

Bitcoin deposits can be used immediately for transfers to Skrill merchants or transfers to other members.
Bitcoin deposits cannot be used for purchases or withdrawals using your Skrill Card. Bitcoin deposits are not refundable.
Evo kreirao sam i NETTELLER account i ista priča što se tiče BTC-a.

Citiraj:

Changes to Deposits Using Bitcoin
Bitcoin deposits can be used immediately for transfers to NETELLER merchants or transfers to other members.
Bitcoin deposits cannot be used for purchases or withdrawals using your Net+ card.
Changing the requested amount in your Bitcoin Wallet will require manual processing and could delay your transaction until the next business day.
Please wait one business day for any inquiry regarding underpayments or overpayments on deposit amounts.
If after one business day your underpayment or overpayment amount has not been credited to your account, please only contact NETELLER.
Čini se da kartičari definitivno ne vole kripto :)

RaneZ 25.01.2018. 19:26

Citiraj:

Autor Cafa (Post 3155557)

Pa to je bolje od 90% ugašenih kartica :chears::lol2:
ADvcash je imao skoro 7% :D

Vadim karticu.

lit 25.01.2018. 19:47

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3155637)
Pa to je bolje od 90% ugašenih kartica :chears::lol2:
ADvcash je imao skoro 7% :D

Vadim karticu.

Pa to i jest najbolje prema svemu :)
iako nam je frka svima, malo se strpite, Wirex će biti prvi u novim karticama, tako najavljuju da već ustvari 6 mjeseci rade na ugovorima s novim partnerima.

Facelessone 25.01.2018. 20:22

Da se prebaciti i sa ADVCash na Skrill samo je provizija ~18%. Rusi...

livada2 25.01.2018. 21:31

Citiraj:

Autor msantic (Post 3155636)
Evo što kažu na Skrill stranicama.

Na brznu sam kreirao account te vidim da je moguće na account dodati sredstva i preko BTC-a, međutim kad se pokrene proces, kaže slijedeće:

Evo kreirao sam i NETTELLER account i ista priča što se tiče BTC-a.

Čini se da kartičari definitivno ne vole kripto :)

PA dal postoji varijanta da na tu karticu saljes fiat s npr krakena ili nekog drugog servisa ? coinbasa ili nekog changera? onda nebi primao btc nego fiat al i dalje s nekog racuna ili mjenjacnice koja nije dostupna nasim vlastima :)

Brut 25.01.2018. 22:30

Citiraj:

Autor livada2 (Post 3155700)
PA dal postoji varijanta da na tu karticu saljes fiat s npr krakena ili nekog drugog servisa ? coinbasa ili nekog changera? onda nebi primao btc nego fiat al i dalje s nekog racuna ili mjenjacnice koja nije dostupna nasim vlastima :)

pa vecina ugasenih kartica nije vidila kripto valute, tipa adv punis chargerom isto dolaze dolari na nju..ugasene su zbog neceg drugog al nitko ne zna objasniti zbog cega :)

msantic 25.01.2018. 22:49

Napravio sam slijedeće.

- otvorio sam account na Bitpanda, https://www.bitpanda.com/
- otvorio sam account na Skrill
- uplodao sam 0.2 LTC na Bitpanda
- na Bitpanda sam "prodao" 0.2 LTC za 26.49 EUR koje mi je Bitpanda "uplatila" na Skrill account
- nakon desetak minuta 26.49 EUR se vidjelo na Skrill accountu
- pokrenuo sam Skrill verifikaciju na način da sam skinuo Skrill Android aplikaciju
- Android aplikacija je bitna jer se preko nje vrši verifikacija obzirom da na PC-u nemam web kameru
- preko Android aplikacije koja te vodi korak po korak, sam uslikao prvu i zadnju stanu vozačke dozvole, te na kraju jedan selfie
- nakon desetak minuta javilo mi emailom da je verifikacija uspješno prošla
- nakon toga sam mogao naručiti Mastercard karticu što je naplaćeno 10 EUR
- kažu da će stići za desetak dana i da je onda trebam aktivirati
- živi bili pa vidjeli :)

http://i68.tinypic.com/a4wiyu.jpg

livada2 25.01.2018. 23:07

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3155132)
SKRILL radi još uvijek. Ali je master® pa je moguce da kroz par dana prestane :)

Aj pogledaj otraga na kartici pise ko je izdavac kartice

Evo na ADVCACHE i na WIREX kartici otraga ljepo pise da ju je izdao WAVE CREST i ako to pise i kod tebe prestace ocito i ona uskor s radom.

sad bi bilo ljepo od ostalih da pogledaju svoje kartice koje rade ko ih je izdao pa da znamo da ne narucujemo bezveze ako ih je izdao WAVE CREST.

Izet Fazlinovic 25.01.2018. 23:19

Citiraj:

Autor livada2 (Post 3155700)

Revolut kartica? Po logici: crypto na coinbase - coinbase crypto u fiat (ili bistamp) - fiat na revolut. Meni stize kroz tjedan dva pa probam. Revolut je legit i mora dat podatke vlastima ako zatraze, al malo pomalo trosit i nece biti problema

Poslano sa mog MI 4W koristeći Tapatalk

Brut 25.01.2018. 23:32

Citiraj:

Autor livada2 (Post 3155736)

Evo na ADVCACHE i na WIREX kartici otraga ljepo pise da ju je izdao WAVE CREST i ako to pise i kod tebe prestace ocito i ona uskor s radom.

sad bi bilo ljepo od ostalih da pogledaju svoje kartice koje rade ko ih je izdao pa da znamo da ne narucujemo bezveze ako ih je izdao WAVE CREST.

http://i64.tinypic.com/ipcoip.jpg

op op :)

Facelessone 25.01.2018. 23:37

Citiraj:

Autor livada2 (Post 3155736)

Za skrill
Citiraj:

1.3 “Card Issuer” means Wirecard Card Solutions Limited, Floor 3-5, Grainger Chambers,
3-5 Hood Street, Newcastle Upon Tyne, NE1 6JQ.

Citiraj:

Autor msantic (Post 3155729)
Napravio sam slijedeće.

-

Jedino kaj ovaj tečaj na bitpandi ubija :D

nvm, zabrijao da su dolari kad ono euri

Facelessone 25.01.2018. 23:52

delete

livada2 26.01.2018. 00:07

PA onda je SKRILL rijesenje jer kolko smo citali i ostali prelaze upravo na tog izdavatelja kartica.

Ako moze jos info za SKRIL - dal mozes neverificirat karticu i kolki su joj onda limiti.

hvala

Brut 26.01.2018. 00:18

+pitanje s kolegine slike limiti su za nevertificirane? (2700e) koliki su inace?

buljaka 26.01.2018. 00:29

Citiraj:

Autor Brut (Post 3155758)
+pitanje s kolegine slike limiti su za nevertificirane? (2700e) koliki su inace?

Current account limits

Overall Monthly*?

USD 618.70 (EUR 500.00)

Overall Lifetime*?

USD 2474.80 (EUR 2000.00)

Ovo meni piše kao limit. Nisam verificiran

Facelessone 26.01.2018. 00:32

500€ mjesecno 2000€ ukupno.

Brut 26.01.2018. 00:37

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 3155763)
500€ mjesecno 2000€ ukupno.

vertificirano? puno premalo:nono:

buljaka 26.01.2018. 00:37

Citiraj:

Autor Brut (Post 3155765)
vertificirano? puno premalo:nono:

Ma ne. To je za ne verificirane

Snowrider 26.01.2018. 00:55

A jel zna tko kakva je situacija s bitpay karticom ? Jel funkcionira ili su je blokirali vec ?

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

vacs 26.01.2018. 01:01

Citiraj:

Autor Snowrider (Post 3155771)
A jel zna tko kakva je situacija s bitpay karticom ? Jel funkcionira ili su je blokirali vec ?

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

ista stvar

Citiraj:

For Non-US Residents:The BitPay Visa® Prepaid Card is issued by Wave Crest Holdings Limited pursuant to a license from Visa® Europe. Visa® is a registered trademark of Visa Incorporated. Wave Crest Holdings Limited is a licensed electronic money institution by the Financial Services Commission, Gibraltar.

Facelessone 26.01.2018. 01:02

Citiraj:

Yesterday our European BitPay Card issuer Wave Crest Holdings, Ltd. received direction from Visa® to immediately close all accounts of its prepaid Visa® debit card programs.

livada2 26.01.2018. 02:10

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3155761)
Current account limits

Overall Monthly*?

USD 618.70 (EUR 500.00)

Overall Lifetime*?

USD 2474.80 (EUR 2000.00)

Ovo meni piše kao limit. Nisam verificiran

Meni pise ovo :
How to get your Card
  • Verify your identity
  • Ensure you have sufficient funds of EUR 10.00 in your Wallet
i nemam nigdje opcije ADD kartice :(

kak si ti napravio karticu- Gdje bi mi se t otrebalo nalazit? jer eto meni to nema nigdje .

Usput na pocetku sam ostavio HRK i vise nigdje ne vidim opciju to promjenit u eure ili usdt :(

Netko je tu spomenuo i ovo :
Bitcoin deposits can be used immediately for transfers to Skrill merchants or transfers to other members. Bitcoin deposits cannot be used for purchases or withdrawals using your Skrill Card. Bitcoin deposits are not refundable.

PA sta to znaci da sve sto posaljemo na skril preko bitcoina u biti nemozemo izvuc s kartice? pa cemu onda uopce sluzi opcija slanja btc-a ?

livada2 26.01.2018. 02:50

Citiraj:

Autor msantic (Post 3155729)
Napravio sam slijedeće.

- na Bitpanda sam "prodao" 0.2 LTC za 26.49 EUR koje mi je Bitpanda "uplatila" na Skrill account
- nakon desetak minuta 26.49 EUR se vidjelo na Skrill accountu
- pokrenuo sam Skrill verifikaciju na način da sam skinuo Skrill Android aplikaciju
- Android aplikacija je bitna jer se preko nje vrši verifikacija obzirom da na PC-u nemam web kameru
- preko Android aplikacije koja te vodi korak po korak, sam uslikao prvu i zadnju stanu vozačke dozvole, te na kraju jedan selfie
- nakon desetak minuta javilo mi emailom da je verifikacija uspješno prošla
- nakon toga sam mogao naručiti Mastercard karticu što je naplaćeno 10 EUR
- kažu da će stići za desetak dana i da je onda trebam aktivirati
- živi bili pa vidjeli :)

Kolko sam shvatio nije ti dao prije verifikacije da narucis karticu?
Daj mi reci koju opciju deposita si izabrao na skrilu od ona 4 ponudjena za primanja uplata jer ima bitcoin koji baca na BITPAY - Neteler -paysafe i manual bank transfer(3-5dana)

i sto si izabrao na bitpandi za slanje?

msantic 26.01.2018. 07:00

Citiraj:

Autor livada2 (Post 3155783)
Kolko sam shvatio nije ti dao prije verifikacije da narucis karticu?
Daj mi reci koju opciju deposita si izabrao na skrilu od ona 4 ponudjena za primanja uplata jer ima bitcoin koji baca na BITPAY - Neteler -paysafe i manual bank transfer(3-5dana)

i sto si izabrao na bitpandi za slanje?

Prvo moraš imati barem 10 EUR na Skrillu, nakon toga slijedi verifikacija i tek onda možeš naručiti karticu.
Koliko sam shvatio više nije moguće naručiti karticu ukoliko nisi verificiran.

Na Skrill sam ubacio EUR preko Bitpanda servisa.
Prvo sam na Bitpanda poslao LTC, zatim sam taj LTC na Bitpandi "prodao" i izabrao da mi EUR pošalju na Skrill account.
Ukoliko direktno na Skrill account pošalješ BTC onda ta sredstva nećeš moći koristiti za plaćanje Skrill Mastercard karticom.

Brut 26.01.2018. 10:15

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3155767)
Ma ne. To je za ne verificirane

A vertificirani limiti?

Sent from my iPhone using Tapatalk

livada2 26.01.2018. 10:33

Citiraj:

Autor msantic (Post 3155789)
Prvo moraš imati barem 10 EUR na Skrillu, nakon toga slijedi verifikacija i tek onda možeš naručiti karticu.
Koliko sam shvatio više nije moguće naručiti karticu ukoliko nisi verificiran.

Na Skrill sam ubacio EUR preko Bitpanda servisa.
Prvo sam na Bitpanda poslao LTC, zatim sam taj LTC na Bitpandi "prodao" i izabrao da mi EUR pošalju na Skrill account.
Ukoliko direktno na Skrill account pošalješ BTC onda ta sredstva nećeš moći koristiti za plaćanje Skrill Mastercard karticom.

ok sad je malo jasnije al jos mi nije jasno koju si opciju izabrao na skrilu za deposit- nije bank transfer jer bi trajalo 3-5 dana. ili nisi na skrilu nista morao nego si na pandi imao opciju npr kao kod changer->advcache da posaljes eure na skril i dao samo mail?
Sry kaj davim al vec imam otvorenih acoutova svugdje pa da jos ne otvaram i na pandi posto imam kraken koji moze slat eure al neznam koju opciju da upotrijebim za deposit na skrilu.

msantic 26.01.2018. 11:16

Citiraj:

Autor livada2 (Post 3155862)
ok sad je malo jasnije al jos mi nije jasno koju si opciju izabrao na skrilu za deposit- nije bank transfer jer bi trajalo 3-5 dana. ili nisi na skrilu nista morao nego si na pandi imao opciju npr kao kod changer->advcache da posaljes eure na skril i dao samo mail?
Sry kaj davim al vec imam otvorenih acoutova svugdje pa da jos ne otvaram i na pandi posto imam kraken koji moze slat eure al neznam koju opciju da upotrijebim za deposit na skrilu.

Pa na Bitpanda odabereš opciju slanja na Skrill i to je to. Upišeš email adresu koju koristiš na Skrill i druge opcije nemaš.

Unutar Skrilla postoji nekoliko opcija dodavnja novaca no to u principu ne koristiš. Iako se unutra Skrilla može uplatiti Bitcoin, ta se sredstva nemogu koristiti za plaćanje Skrill karticom, pa stoga moramo koristiti Bitpanda servis.

Jasno tek kad dođe Skrill kartica i kad je prvi put negdje provučem, onda ću znati jel to sve funkcionira. Za sad je samo teorija :)

livada2 26.01.2018. 11:54

Citiraj:

Autor msantic (Post 3155875)
Pa na Bitpanda odabereš opciju slanja na Skrill i to je to. Upišeš email adresu koju koristiš na Skrill i druge opcije nemaš.

Unutar Skrilla postoji nekoliko opcija dodavnja novaca no to u principu ne koristiš. Iako se unutra Skrilla može uplatiti Bitcoin, ta se sredstva nemogu koristiti za plaćanje Skrill karticom, pa stoga moramo koristiti Bitpanda servis.

Jasno tek kad dođe Skrill kartica i kad je prvi put negdje provučem, onda ću znati jel to sve funkcionira. Za sad je samo teorija :)

:)

THX. sve mi je sad jasno.

PR3DA70R 26.01.2018. 14:10

@msantic

Pri registraciji na Skrill na koraku "COUNTRY & WALLET CURRENCY" si odabrao EUR zar ne?

Adzivu 26.01.2018. 14:36

Skrill/Neteller

Oboje u vlasništvu paysafe group.
Verifikacija ista na obje. Osobna/vozačka + selfie.
Za 10€ godišnje imate karticu ako niste VIP.
Ovisno o VIP levelu limiti su sljedeći:

SKrill:
1. not VIP, daily 900€ ATM, 1,75% fee za ATM withdrawal, 2700€ POS, 3,99% fee ako je druga valuta u pitanju.
2. Bronze, daily 900€ ATM, 1,8€ fee za ATM, 3000€ POS, 3,79% fee ako je druga valuta u pitanju. Da bi postali Bronze morate u kvartalu prebaciti 6000€ na merchante koji koriste Skrill kao payment method.
3. Silver, daily 1500€, no fee za withdrawal, 3000€ POS, 2,89% fee ako je druga valuta u pitanju. Da bi postali Silver morate u kvartalu prebaciti 15000€ na merchante koji koriste Skrill kao payment method.
4. Gold, daily 3000€, no fee za withdrawal, 5000€ POS, 2,59% fee ako je druga valuta u pitanju. Da bi postali Gold morate u kvartalu prebaciti 45000€ na merchante koji koriste Skrill kao payment method.

Ima i Diamond ali je malo teže doći do njega.

Neteller: Za razliku od Skrilla, Netelleru obračun "VIP levela" je na godišnjoj razini. Isto je 10€ za karticu.

1. Bronze, $10 000 godišnje na merchante.
$1000 daily ATM withdrawal limit, 1,75% fee, 3,79 FX fee. Ne znam sad točno koliko je POS limit ali je preko $3000.
2- SIlver $50 000 godišnje na merchante.
$1000 daily ATM withdrawal limit, 1,75% fee, 3,19% FX fee.
3. Gold $100 000 godišnje na merchante.
$3300 daily ATM limit, 4€ fee, 2,79% FX fee, POS limit provjereno preko 6000€

Platinum i Diamond neću spominjati jer je teško doći do njih.

Dakle, da napomenem samo da je ovo sve provjereno.
Vama koji ste u zg ili blizu slovenske granice najbolja opcija je do SLO na ATM (pod uvjetom da ste pri registraciji na Skrill/Neteller kao valutu odabrali €)

lit 26.01.2018. 14:40

Skrill za 3.korak (Gold) treba video provjeru za verifikaciju.
Ispravak: video ja za Bitpandu.

Adzivu 26.01.2018. 14:44

Za taj dio ne znam jer ih koristim dosta dugo i odavno sam taj VIP.

Evo slika kartice od iza tko je izdavač.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6748814152.jpg

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

dada-as 26.01.2018. 14:47

Payoneer takodjer ima wirecard cardsolutions LTD

msantic 26.01.2018. 14:53

Citiraj:

Autor PR3DA70R (Post 3155958)
@msantic

Pri registraciji na Skrill na koraku "COUNTRY & WALLET CURRENCY" si odabrao EUR zar ne?

Da.

gloginjaR 26.01.2018. 18:30

Jel ovo ko proučio?? https://blog.bankera.com/2018/01/07/...ready-arrived/
Navodno nove kartice! Ali se placaju 9$+1$mjesečno
+ ove ostale provizije na bankomatima??

Ps:ako kome treba referralna veza, nek se javi u pm.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0cada34e32.jpg

lit 26.01.2018. 21:08

jesi pročitao što su rekli? "The cards are already expected to reach cardholders within this quarter."

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:57.