![]() |
Dobro razmislite,na vama je izbor!
|
Prekrizi s5 mini. Uzas od mobitela. Ja bih birao izmedju A5 2016, Meizu, Alcatel idol 3 5.5 (odlican mob) i LG G3
Nisam imao Honor 5X ali sam imao 4x i imam samo rijeci hvale. Ako zelis dobro prodat nakon koristenja, onda A5, ako nije bitno,onda imas tezak izbor. |
Citiraj:
Isto tako Exy je proizveden u manjem proizvodnom procesu od SD615 (20nm naspram 28nm) pa bi stoga triba biti stedljiviji po pitanju baterije. Sam A5 je mobitel koji ima najbolju kvalitetu izrade od svih + sve ostalo sto ide u paketu - namece se kao najbolji izbor IMHO. S5 Neo je isto tako jako dobar mob no meni se nimalo ne svidja izgledom (kvalitetom izrade - rupicasta plastika pogotovo) i nema citac otiska prsta za razliku od A5 (pa i starog S5). G3 je isto tako dobar mob koji se moze po svemu usporediti sa S5 neo ali baterija te nece bas oduseviti kao i ekran (svjetlina istoga) u usporedbi sa A5. Ovo sve ostalo je barem 1 koplje ispod navedenih. |
Citiraj:
S5mini sam izbacio iz price isto kao i meizu i A3,s5 neo zbog losijeg izgleda od a5,a iste cijene i G3 zbog slabije baterije. Morat cu probati uzivo huawei 5x i honor 6 Alcatel sam cak i probao i cini se ko dobar mobitel,nema wow efekt A5ice ali dobar mob s pristojnim ekranom ali je podosta jeftiniji |
Predomišljam se trenutno između LG G3 (2/16GB) i Samsung Galaxy A5. Razliku u speficikacijama sam vidio, ali me zanima mišljenje ako ima ljudi koji su uspjeli koristiti oba. Da je LG G3 verzija sa 3GB rama ne bi razmišljao ni trenutka, ali HTova ponuda...
|
Ako je A5 2016, onda nemaš isto kaj razmišljat. A5 all the way.
|
Je, A5 2016 verzija je u pitanju. Daj malo elaboriraj odgovor molim te :)
|
Mobitel je bolji. Točka :)
Bolja autonomija baterije, svijetliji i puno manje reflektivan ekran, bolji dizajn (subjektivno), nešto bolja kamera po pitanju kvalitete videa i zvuka u videu, noviji je. Da se krivo ne razumijemo, G3 je odličan mob, ali meni su gorenavedene stvari dealbreaker. Zato sam recimo uzeo S5 a ne G3, a vagao sam između ta 2 moba. G3 ima veći ekran i izmjenjivu bateriju. I flagship je. A5 nije. |
Ti sad kažeš da A5 2016 ima bolju kameru, a kolko gledam po reviewovima uglavnom su ju popljuvali :D Odem danas do T-centra bas isprobat malo pa cu vidjet.
|
Kamera je bolja u vidu audio zapisa na videu i samog videa 1080p, kao što rekoh.
LG G3 kao i G2 ima malih problema sa zvukom na videu. Slike su bolje kvalitete na G3. |
Mama želi smartphone. Uzimat će ga preko telekoma. Firma produžuje ugovor. Jel zna netko što bi bilo najisplativije, ali uzmite u obzir da ona baš i ne pazi na mobitele nego ga samo ubaci u torbicu? Između 50 i 100 eura nadoplate na tarifu je ok. Mislim da joj je tarifa VPN 300 ili VPN 500, odnosno tako se nekako zvala kada je zadnji put produljivala ugovor.
|
to sve zavisi od potrebe, ali recimo ako veliki ekran odgovara, mozda Samsung Prime
|
Odlična ideja. Ima mi kolega taj mobitel i jako je zadovoljan, a isto mu je službeni.
|
Hello girls and boys,
uskoro idem kupiti novi mobilni uređaj pošto mi je Lumia 730 dosadila i počela pucati po šavovima. Da pojasnimo, budget je do max maxeva 2700kn (iako bih volio i jeftinije), uzimao bih novo, nikakvi T-Com centri i slično, već mobile shopovi i slični centri elektronike, može i webshop. Znači uzimao bih samo uređaj kao uređaj, gotovinom, bez ikakvih pretplata i slično. Daleko najbitnija stvar mi je da je responzivan. Imao sam android prije (Xperia U) i nakon onih iskustava rekao da ga više nikad ne ću uzimati (zvoni mi alarm i ne mogu ga ugasiti nikako nego da izvadim bateriju), ali eto. Znači želim lag free što dulje (minimalno 2 godine), uz naravno povremeni hard reset ako bude potrebno. Nisam heavy user, koristim par appova uz društvene mreže, internet, yt, možda neka igra za razbibrigu, mail, whapp i pozivi. Postoji li za te pare bolji izbor za mene od LG Nexusa 5x 32gb verzije? Sviđa mi se stock android, sigurni updatei još barem ~2 godine i fingerprint senzor. Za bateriju tvrde da je loša ali meni je bitno da mi izdrži od 8 ujutro do 10 navečer, a pošto je Lumia uspjevala vjerujem da bi i Nexus. Skeptičan sam pomalo i zbog hardvera (2GB RAM-a) jer se za slične novce može uzeti hardverski dosta moćniji LG G4. Koji su onda vaši prijedlozi? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Taj A5 hvale samo po pitanju dizajna i ekrana. |
Citiraj:
|
Gledam upravo i uspoređujem sa ovim:
http://www.notebookcheck.net/Google-....155885.0.html Po svemu sudeći, Nexus je kvalitetniji mobitel. Tim više što je čak i jeftiniji koju kunu. |
Citiraj:
|
Da, ali A5 mi se čini da nije neka konkurencija Nexusu. G4 novi se nađe 100-tinjak više od Nexusa, ako je bolji mobitel mogao bih se i do njega protegnuti.
Što se tiče njuškala - jasno, ali njuškalo nije opcija. |
Dalje od ta 2 ne bih ni gledao (osobne preference).. A između njih , moraš ono postaviti prioritete i to je to.
Da uzimam sebi, garant bi unatoč svim manama (barem kako po webu pišu - not so good camera, build, battery) uzeo Nexusa. Čisto na osnovu iskustva s Nexus 4. 2 gb RAM-a na stock Androidu je za navedene radnje i više no dovoljno. A sad, daleko od toga da G4 nema svoje prednosti (pogotovo kamera). |
Citiraj:
|
Za tu lovu S6 ili G4.
|
Noćas sam išao u krpe rekavši si da uzimam G4 i to je to. Vidim da je i G2 dobio/uskoro dobiva update na 6.0, a to je mobitel star 2 i po godine. Svi Nexusi su do sad bili odlični telefoni ali sam vidio puno tema po forumima i yt kako nakon par tjedana korištenja user experience ode totalno u 3 lijepe (lag na 5x).
|
Mene samo zanima u kojim to dućanima ekipa preporuča S6 i G4 za "tu lovu" ( s obzirom da ssarik traži isključivo iz dućana do 2700kn)
|
Uboo danas G4, hvala na prijedlozima ;)
|
Citiraj:
|
Yep :D
Sent from my LG-H815 using Tapatalk |
Bok
Koristim iphone 4, uskoro će biti 5.5 godina kako ga imam Počeo mi je štekat na sve strane... Mislio sam uzeti iphone 5, ili 5s s njuškala, za cca do 1500kn Je li imate koji solidan prijedlog u tom cijenovnom rangu? Prvenstveno mi je potreban brz i responzivan mobitel, nisam zahtjevan korisnik. Hvala! |
Citiraj:
Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
@trebampomoc
Imaš na tržnici LG G3 star par mjeseci za 1.700kn http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277622 |
Pitanje za kolege koji su imali SGS5 i LG G4. Bratanac bi se riješio 2 godine starog S5 pa me pita sljedeće:
Isplati li se prelazak sa S5 na G4? Naglasak je na kameri (foto i video), bateriji i ekranu. Lova nije bitna u ovoj priči jer postoje razne kemije. S6/S7 ne dolaze u obzir ni pod razno kao ni Sony. |
Kamera je sigurno puno bolja, S6/G4 je po meni generacija sa najvećim skokom u polju kamere, barem u zadnjih par godina. :)
Kod ekrana je najveća razlika IPS vs AMOLED, iako je ovaj kod LG-a stvarno vrhunski, jedino je bilo problema sa auto brightness iako je to softverski problem, na 5.1 se riješi preko dodatne aplikacije - Lux Auto Brightness, dok je na 6.0 puno bolje. |
Tražim novi Meizu M3 Note ZLATNE piture (3 /32 GB) sa što povoljnijom cijenom (do 230$) da se može naručiti (može i predbilježba) iz neke EU butige.
Svaki info dobrodoša. Hvala! :chears: |
Koli je najftiniji mobitel a 4 GB Rama, a da je dobar?
Hvala Vam na doadasnjim savjetima, divni ste:respekt:
Zanima me koji je najeftiniji mobitel sa 4 GB Rama, da je kvalitetan, da li NOA ima takav model, da li ima neki takav kod nas i koja je cijena u eurima? Hvala ! |
|
Pozdrav !
Rješavam se lumie 930 i sad gledam nekakav rabljeni android do 1,400 kn. Dobra kamera , dobra baterija, da je brz, ekran do 5". Znači samo fotografiranje i internet, igre ne igram. Gledao sam Samsung S5 i Moto G 2015 (2 GB RAM ). Moto ide za 900 kn... Nekakav Huawei s dobrom baterijom ? ? Hvala ! |
LG G3. Svakako je tek mrvicu veci nego prosjecan 5" telefon, ima MM a i sve ostalo je bolje od prosjeka za te novce.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
Možda se varam, ali nije li neki konsenzus bio da s5 daje bolje fotografije ? Baterija mu sigurno dulje traje. E sad, brzina, koliko vidim kod žene, brz je, tu i tamo ima naravno klasičan TW trademark , ali nisam dovoljno koristio za ozbiljnije zaključke.
|
Neću preko 5", hvala. Nije to za korištenje jednom rukom.
Koliko čitam recenzije S5, mobitel je dobar. Nisam ja neki ekstremni korisnik, ono internet dosta koristim preko moba i fotografiranje, to je to. Imao sam S4 i bio je dobar mob. Još neki prijedlog ? :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:45. |