![]() |
BenQ PD3200U
AOC Agon AG352UCG (zakrivljen) Acer Predator X34 LG 34UC79G-B Dell UltraSharp 34 Curved Monitor U3417W Acer XR382CQK (top u toj klasi) |
Citiraj:
kada sam prvi put stavio 24 bio mi je širok i trebalo je vremena da nađem distancu i položaj sjedenja.. i trebalo je možda više navikavanja jer je prijelaz bio malo veći nego kod tebe.. i sada mi je jos uvjek presirok u gamingu.. iako generalno 24 - 16:10 je bilo najbolje od svih opcija koje sam imao i probao.. probao 27" ali a-a , previše vrtim glavom lijevo desno, i realno je izrazito tesko imati u fokusu cijeli ekran.. ta ista stvar posebno nervira bar mene prilikom gejminga zbog otežanog fokusa.. to osjetim kako sam na početku spomenuo i na ovom 24 dan-danas.. svakako mi ne bi smetalo da mi je monitor kao neka veća televizija , jer TV ne može biti prevelik :D ..ali na monitor se nisam uspio naviknuti, niti sam imao želje grindati pa kao s vremenom ću se možda naviknuti, jer 24" u smislu širine je stvarno dovoljno :fiju: |
hvala na brzom odgovoru
htio bih pitati što misliš o ovim monitorima ?: ASUS ROG Strix XG35VQ HP Z38c Curved i kad već spominjemo Dell-a Dell UltraSharp U3818DW |
Neki od monitora koje ti je mommisake nabrojao koštaju po 8500 kn, jer su to high end gamerski monitori. Je li trollaš ili ozbiljno misliš gledati samo filmove?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ASUS je top gaming monitor a Dell je odličan za ono što tebi treba. Nije baš za gaming, ali je odličan za npr. gledanje TV-a. Ali pitanje. Uzmeš 140cm high end 4k tv i spojiš komp. Zašto ne tako? Koristiš TV kao monitor. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
da objasnim
stvar je u tome što smo izbacili TV iz kuće unazad nekih 10 godina i obiteljski život se preporodio.......frustrirajuće nam je kad odemo kod nekoga u goste i u dnevnoj sobi je svima uključen TV i nešto se stalno "vrti" od programa i svako tolko, htio-ne htio, to svima odvlači pogled i to onda i nije neko druženje ovdje ako posjeduješ TV, moraš plaćati pretplatu i radi se naprosto o principu - nije da nemam pare za to, ali ne želim plaćati ono što ne koristim, jer nas TV program ne zanima .....sve što nam treba nađemo na netu i radije kao obitelj pogledamo poneki film i iz tog razloga nam monitor ispunjava svrhu (poštujem zakonski okvir, jer nema obradu TV signala, a koristi nam za ono što nam treba) |
Uzmi samo u obzir da zakrivljeni ekran nije najbolje rješenje za dnevnu sobu
(pogotovo pri manjim dijagonalama, obzirom da ne tražiš neko čudovište od 60") - ima smisla kod monitora kojem sjediš relativno blizu, ravno u centru ispred, i jedina si osoba koja ga koristi u datom trenutku. Usputno pitanje, kad već novci nisu problem a klasični TV nećeš: jesi razmišljao o nekom boljem projektoru? |
Poštujem.. čak sam i ljubomoran :)
U svakom slučaju ako se već nemože naručiti bez tunera ili tuner nekako blokirati makar na anteni, onda možeš gledati i monitore.. ne želim nešto krivo savjetovati, ali skrenuo bih pažnju da ipak postoje i veliki ekrani , evo da nabacim jedan ovakav na brzinu iz-google-an , ovaj mi se čini prastar, ali čisto da vidiš smjer u kojem možda vrijedi ići :D https://www.newegg.com/Product/Produ...82E16824001464 |
da, vidiš, projektor...........odlična ideja
imam dovoljno prostora jedino što s projektorima nisam na "ti" i uopće nemam pojma što valja i što izabrati, pa me slobodno uputi |
Tu ti nažalost ne mogu pomoći,
jer uvjete za projektor trenutno nemam pa se nisam nešto previše informirao da izbjegnem frustracije :D Ima ih ovdje koji znaju, pitaj u odgovarajućoj temi i dobit ćeš savjet. |
Citiraj:
Tebi, ako ti lova nije problem, neki setup za "kućno kino", dobar surround, dobar projektor i uživaš. |
Uzeo LG 29WK600, bio na akciji po 1700 kn.
Nakon par dana isprobavanja, preporučam. |
Znači, upravo kupljen ViewSonic VX3276-2K-MHD
300 EUR-a sa šipingom za HR. Za te novce nisam našao ništa sličnog, a trpiša ako me zajebo, jebo je ježa :D šalim se... Hvala svima na preporukama i savjetima. |
Brkoo pao pod peer pressure!! Iscipelarili ga dok neje kupio nuovo monitor. Jel barem iz Nemacke?
Sent from my Moto G Play using Tapatalk |
hehe uspjeli smo ga nagovoriti u 4 dana
dobra cijena |
Citiraj:
Prije bi rekao "nasapunali". Ali dobro, ionako sam to potajno i sam želio, trebalo me samo malo uvjeriti i ohrabriti :) Kaj ja znam odakle je. Sold by: Amazon EU S.a.r.L. Citiraj:
Hvala vam na tome. Cijena je i više nego OK. Za te pare nema niš vrijedno spomena na Amazonu. Bude dobar. Ako ne bude, ide natrag. 30 dana je dost vremena za predomislit se :D :chears: |
Citiraj:
Kad dođe vrijeme, a? :D Vrag te uzeo, 4 dana ti je trebalo da te nagovorimo :D |
Razborit sam čovek, čemu da se natežemo kad istom težimo :D sad naravno me jebe najviše kao i uvijek - waiting time :)
Sent from Usreo Mobara |
Bome fino
|
Citiraj:
|
Al ga nasapunase :D
Poprilican sam fan te 32" 1440p kombinacije. Pogotovo u cjenovnoj usporedbi sa 27" ponudom. |
Meni se više nije dalo zajebavati sa 16:9 :D
https://imgur.com/a/2f1TMEO |
Citiraj:
Iskreno, boli me glava od monitora tj recenzija. Neki model, neki ga popljuju, drugima best ever... a jebote život. Onda nemaš druge nego vjerovati kolegama sa foruma i vlasnicima istih. Kako nisam nikog zajebo (osim kolege za F710 iz japana :D ) i uvijek nastojim pomoći ljudima ovdje, tako se isto vjerujem drugima kad žele pomoć meni :) Budemo definitivno vrtili sve i sva kad dođe. Baš me zanima Metro LL na 1440P :) Sent from Usreo Mobara |
Čestitke, mene zanima vidljivi kut, probijanje pozadinskog osvjetljenja i brzina matrice...kad dođe pa baci par rečenica. :)
Monitor super izgleda, ja isto razmišljam o 32" 2K, čisto jer su jeftini, iako sam zadovoljan i sa u2412m kojeg imam. |
Nabacam i rečenica i fotki, nema greške, samo da dodže :) dok za brzinu matrice budeš moral doć na pivu jer stvarno ne znam kak da ti to izmerim :D
Sent from Usreo Mobara |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma da, skoro pa nemoguće. :) Uzeo sam ja i tvoje preporuke u obzir (naravno ne onaj od soma eura :D ) tipa 500 EUR-a ali afterall velim, ne igram MP-ove jer nisam nešto spretan u njima, a i da se nebi dogodilo ovo :D
|
:D:D
Cjenovno su modeli raspoređeni stvarno od jeftinog do ultraskupog, ali ne dobiva se proporcionalno više ni po funkcijama ni kvaliteti kako cijena raste. Nažalost po moj novčanik, moji uvjeti su bili ips, bez backlight bleeda i 144Hz, a naći neki "jeftiniji" model bez bleeda je avantura. Nakon što sam na dellu 3007wfp naučio što je monitor, letvica je bila skoro pa previsoko. Pa sam se odlučio za polovni eizo, jer sam ga mogao detaljno provjeriti prije kupnje, i naravno, bio je 30% jeftiniji neg skroz novi :) Sve to s ustupkom na dijagonali. Pažljivo prilikom vađenja iz kutije! |
E da radim u svojoj firmi ali dopisništvo Berlin uzeo bi taj Eizo Foris :) i to 2 komada od jedne plaće :D ali eto, dali su mi hrvacku plaću pa za isti ekvivalent odnosa snaga uzeo jedan Viewsonic :)
Čitao sam review za oba tvoja monitora. To je to. Radije bi to polovno nego ove nove Predator, Terminator, Swift, ROG, Alien, Guyver, Evolver, Steven Segal i slične kerefeke. Ali nažalost, mogu im se diviti samo na slikama i na reviewovima. Navodno bi danas možda, sutra sigurno, trebao stići. Pogledao sam "anboksing" na jubitou pa ću postupiti accordingly ;) Sent from Usreo Mobara |
Hype is real, a? :D
|
vec je u moj komp stavio da ga ima :D
|
To više govori o tebi nego o meni :D stvarno voliš moj komp kad stalno škicaš što imam od komponenti :D
Sent from Usreo Mobara |
Citiraj:
|
Ne vidim sa moba tvoj komp. Koji ti AOC imaš, onaj 32" sa VA panelom kakav ima Srđan? Koliko sam čitao, VA ima dosta dobru sliku za razliku od TN-ca.
BTW, kutija je stigla :) Sent from Usreo Mobara |
Stigao monitor i moram priznati da sam jako nezadovoljan i da leti natrag u Njemačku :(
https://s20.postimg.cc/8ekbibovt/20180529_155142.jpg https://s20.postimg.cc/ya421iyfd/20180529_160533.jpg https://s20.postimg.cc/xkl9p65ll/20180529_170422.jpg Pros: - veliki lijepi prostrani monitorac - odličan dizajn i vrlo kvalitetno postolje - nema dead pixela out of box niti bilo kakvih problema Cons: - iako je sharpness na 100, slika na mom LG-u je svjetlija i onako više crispy - ipak mi je prevelik, moram dosta cimat glavom lijevo desno (igrao sam PES 2017, F1 2017, Witcher 3, Metro LL) što mi je deal breaker Ako ga netko želi, neka se javi na PM. Ako se nitko ne javi do kraja dana, ide natrag u Njemačku. |
Na kojoj svjetlini drzis LGa da bi to mogao biti problem?
Inace nitko se nije naviknuo na 32" u jednom danu. Nego u 2 dana :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:53. |