![]() |
Trebam pomoć.
Sestra nemože otključat mobitel Xiaomi Redmi Note 7 PRO star 4 mjeseca. Imala je otključavanje na uzorak i na prst. Sad joj mobitel nudi samo otključavanje na uzorak, na koji ekran djelomično reagira. Mobitel i ekran su u mint stanju. Senzor ispod ekrana počeo se blesirat. Mobitel je naručen iz Engleske. Dal za njega vrjedi Europsko jamsto i dal mogu kod nas ostvariti pravo na besplatan servis ili ga moram platiti ili pak slat natrag u Englesku ? Citiraj:
|
Treba mi preporuka ljepila za lcd na kučište od mobitela...
Nećak razbio lcd na asus mobitelu i imao sreće... neki lik na njušci prodavao po nabavnoj cijeni sa ebay-a baš taj ekran jer je on krivi naručio (sličan model). Uglavnom, sad imam ekran i rastavio sam mu mobitel ali me muci s čim ga lijepiti a da je na našem tržištu jer mi se nećaku neda čekat e7000 ili slično sa aliexpress-a misec dana za kojeg sam čuo da je dobar. Ako netko ima iskustva iz chipoteke, bauhausa ili slično za ljepilo koje bi kvalitetno odradili posao? gledam dvokomponentni epoxy iz bauhuasa ali nemam pojma..savjeti? |
Skrsio danas ekran na s9+ starom 11 mjeseci..
Mob radi s obzirom da sam povukao podatke preko findmyphone.. Gugl izbacuje smartphoneservis kao rjesenje i nije preskupo(1119kn) i garancija 6 mjeseci..ima netko iskustva ili bolju preporuku? |
Citiraj:
Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
Zahvaljujem;)
|
Jedino koga sam sada uspjeo dobiti na telefon je Tech Doctor servis, zamjena za Galaxy s8 iznosi 15xx kn i na to dolje ide 50%. Prije 6 ili vise mjeseci je zamjena koštala oko 1100-1200 kn.... tako da da... nabijem ih
edit. da li netko zna gdje naruciti zamjenski full front assembly za samsung telefone? nasao sam na aliexpressu jedino nesto razumno cijenom oko 70 eu, ali svi imaju burn in |
Pazite ovo.
Sestri kupio mob Redmi Note 7 PRO, koji se pokvario untar 5 mjeseci. Mob je u MINT STANJU ! , otišao je touch senzor ispod displeja . Snimio kamerom ponovo pakiranje da nebi bilo kao mob fizički oštećen i te spike ... Poslao sam mob u Englesku - u trgovinu tamo gdje sam ga i kupio (preko Ebay-a). Mob je sad tocno 2 mjeseca u Engleskoj, stigao je tamo za 9 dana iz HR ali pametnjakovići su ga tek nakon 30 dana kao pronašli (paket koji sam polsao). I sad mi se javlja prodavač da ekran koji treba zamjenit nije u garanciji i da mu još platim 19 Funti :bonker: a na stranici ljepo oglašava garanciju na uređaje 1 godinu. Citiraj:
Kad sam ga slao u GB platio sam poštarinu nekih 80 KN . Dal bi mi prodavač trebao refundira poštarinu ako se utvrdilo da kvar moba nije moja greška ? Ne mislim mu plačat ni lipe za popravak to je njegova dužnost. Njegova trgovina - ebay store reklamira se da daje na sve uređaje 1 godinu garancije. |
S obzirom na njegov "ton" u mailu meni zvuci ko da pokušava izvuć makar nesto od tebe pa "ako prođe prođe". Realno da ekran kosta 42 tražio bi te 42, a ne kao ti plati 19.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
To mi je i bila prva misao, APP metoda.
Koje su sad to fore i ciganjenje za mob star 5 mjeseci koji ima garanciju 1 godinu. EDIT 2: Kontaktirao Ebay na FB Ništa od ebaya, oni samo priznaju reklamaciju do 30 dana od primitka uređaja. Kažu da je dalje sve na prodavaću da se pokušam dogovorit s njime . Eventualno ako hoću da prijavim selera. Poslao sam još 2 maila na support od Xiaomi-a i poruku na njihov FB. Citiraj:
|
Htio bi kupiti neki set alata nešto jeftino, da rastavim mob, pa ako moze preporuka gdje šta.. Može i sa ebaya, al ono tipa da ne moram čekat po dva mjeseca pošiljku. Znači mislim tipa na one plastikice i onu ko gumu tipa ko neki čep, pa se to slijepi sa poklopcem pa se prstom vuče itd.. Set torx odvijača imam..
Hoću rastaviti staru xperia z1, pa prebaciti matičnu u drugu xperiu. Trebam preporuku i za ono adhesive ljepilo, a čim se to već lijepi nazad taj poklopac kad akinem. Hvala unaprijed na bilo kakvom savjetu. Želio bi to sve sam napraviti, al prvo mi treba taj neki alat da to lakše izvedem. Sent from my SM-A530F using Tapatalk |
Ja sam cesce koristio karte nego te plastikice, ako grublje potegnes pukne ekran ili staklo a sa kartama se to ne dogadja. Malo duze traje ali je sigurnije.
A sa skoro svakim adhesive tapeom mi se odljepljivao ekran pogotovo na xperiama. Zato sam to rijesio sa crnim silikonskim ljepilom. Lijepo naneses sa cackalicom, lagano pritisnes i stavis desetak gumica da drzi dok se ne osusi, na kraju visak ostruzes sa prstima i alkoholom. |
Citiraj:
Jel ima to kod nas kupiti taj fen na vrući zrak ili kako se to već zove, eto ako može preporuka što bi mi bilo dovoljno, da krenem uopće čačkat s tim tj igrat se malo. To su mi stari mobiteli koje ne koristim pa me nije strah čačkat po njima. Sent from my SM-A530F using Tapatalk |
moze i obicni fen, grijes dok nije vruce na dodir ali da ako je plasticni poklopac moze se rastopit pa nemoj bas previse.
Nije nista komplicirano, samo polako i pazljivo i nece puknut. Xperije su inace meni bile najgore za rastavljanje jer su staklene a imaju i unutra puno flat kablova pa mi je to znalo pucat. Ali posto ti samo selis maticnu neces dirat nista osim poklopca |
Crvena obostrana ljepljiva traka, silikonsko ljepilo t8000, plasticne karte s ebaya ( naglasak na pure plastic 100%) pincete s nemagnetizirajucim vrhom, i set alata s magnetnim vrhom ( marka best je ok). Preporucujem zasebne odvijace, ne jedan s izmjenjivim vrhom. Obican fen i grijati dok se zapeku prsti ali lagano i sporo, brzim grijanjem se ljepilo ne smeksa dovoljno. To je pocetni alat ako zelis doma tu i tamo nesto sredit
Poslano sa mog MI 8 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Sent from my SM-A530F using Tapatalk |
Zna netko okvirnu cijenu zamjene ekrana za S9+?? Upravo mi otresao na asfalt,rascvjetao se kao ruža...
|
Citiraj:
baš sam u toj fazi zamjene ekrana ,radi ali sav raspucan, mob star godinu dana ali nije neka marka pa bi htio sam zamjeniti ekran jel traže 400 kuna za promjenu a na ebay 20eura komplet, mene zanima koje ljepilo i gdje kupiti i na što obratiti pažnju kod zamjene hvala |
Citiraj:
I to je s popustom ako im ostaviš stari ekran :D |
Gdje da kupim original ekran za staru xperiu z1 compact vani, a da nije neki fake. Jel ima to još uopće za kupit, a da nije opet previše para.
Citiraj:
Kupio sam na njemačkom ebayu od sellera powerseller_nr (World of Mobiles GmbH), display i ljepilo, original je. Code:
https://www.ebay.de/str/worldofmobilesmobilfunkshop |
Hvala na prijedlogu, al ne vidim logiku da mu taj lcd za xperia z1 compact košta 72€, al dobro
dali ima negdje u Zagrebu kupiti samsung (noviji modeli od s7)zaslone da si sam mjenjam
|
EU će pokušati prisiliti proizvođače mobitela da omoguće jednostavniju zamjenu baterija
https://www.gsmarena.com/the_eu_is_w...news-41699.php |
400 kn zamjena baterija za Iphone SE.
Ok cijena ili? I koliko trajanje baterije mogu dobit onda? Jel se isplati? |
Ja sam nedavno to napravia. Po meni se isplati ako si kao ja odnosno nemas namjeru minjat mob jer nema nista slicno performanse-kamera-dimenzije wise.
Moja baterija je bila dosta losa, oko 80% health i imala je vec "unexpected shutdown" odnosno da nije vise na peak performance, kako vec kazu tamo u postavkama. Sa promjenom sam dobia bar 30% vise screen timea sa nekin 3 h sot-a na 4 h sota. Realno rijetko imam 4 h sota dnevno jer ne visim toliko na mobu ali mi zato ostane 20-30% baterije na kraju dana. I nema vise onih cudnih drainova di npr. upalis 5 min youtube video i postotak baterije padne sa 70% na 30%. Moj post iz iphone teme je ispod: Citiraj:
|
Razbijeni ekrani, rezervni dijelovi, preporuke za servis, DIY popravci, alati...
Hvala ti, ma budem i ja promjenio, cekam Iphone 12 od 5.4 incha a to nece bit prije 10-11 mjeseca tako da posluzit ce SE do tada.
|
Frendu je riknuo ekran na S7. Naručio je novi mob, ako sam dobro razumio Samsung Xcover. Ne može pristupiti podacima sa moba - slike, appsi,...Palo mu je pamet da nađe novi ekran i zamijeni ga, ali to nadilazi vrijednost mobitela (netko mu je ponudio ekran i rad za 900kn).
Šta da radi? |
Ako je probao sve softverske metode, onda jedino naći neki s neispravnom matičnom ili uzeti najjeftiniji kineski ekran tek toliko da daje sliku, spasiti podatke i baciti sve u smeće.
|
Neka ga spoji na tv preko hdmi-a.
automatski bi trebo prebacit sliku na njega, a ako mu radi touch nabada po mobu preko tva. |
Koliko se sjećam Samsunzi vrše automatski backup na Samsung Cloud. Ako bi se ulogirao s istim računom, ali s novim mobitelom, bi li mogao povući zadnji backup sa clouda?
Što se tiče probavanja, čovjek nije informatički najpismeniji tako da sigurno nije pokušavao ništa osim spajanja na PC. Što bi mogao napraviti? |
jel ima itko iskustva s mijenjanjem ekrana na iphone XS, pao mi i razbio se, ali se samo raspukao onaj gornji sloj stakla, ekran je čitav, al pretpostavljammda se mora sve mjenjat u kompletu... kakvi su ti zamjenski ekrani, koliko dode ta zamjena, nekako mi se cini pre delikatno i komplicirano da sam brljam po tome...
|
Treba mi ekran za poco f1. Gdje se preporuča kupiti? Pretpostavljam da samo staklo nije moguće promjeniti?
|
Imam Lumiu 950 sa oštečenim ekranom. Ekran ne prikazuje ništa i ne reagira ali Lumia radi, alarm radi, slika i spaja se na pc. Problem je da ju ne mogu otključat, probao sam sa project my screen appom ali bezuspješno (preko usb 2.0, usb3.0 i brisanje drivera). Import ne radi ako je zaključana.
Da li ima koji drugi način osim zamjene ekrana? |
Samsung A71 polomljen. Ne pali se, pc ga prepoznaje ali ne moze mu vidjet internal storage niti karticu. Da li zna ko ima li servis neki da moze pristupit mobu da se slike skinu s njega? Hvala!
http://forum.pcekspert.com/moz-exten...r-marker-1.png |
Ako podrzava MHL da, otg podrzava ali mora MHL. Nigdje ne pise da li podrzava. Ili privremeno spojit ispravan ekran na njega,tko ga ima na lageru
Poslano sa mog MI 8 koristeći Tapatalk |
Molio bih savjet, Iphone 7, staklo stražnje kamere treba zamjenu pošto je mobitel pao i to malo staklo je napuklo. Pošto vidim da se mobitel prodaje po 800-injak kuna po oglasniku, da li se to uopće isplati raditi ili ga je bolje prodati ovakav kakav je?
Ostalo sve ok i u prilično dobrom stanju je vizualno. Prodaja ili popravak pa prodaja? :fala: |
Trebam savjet za povoljan servis na zapadnom dijelu Zagreba koji bi bio voljan zamijeniti display (isti ja osiguravam) na Redmi Note 2. Zamijenio bi ja no nemam dremel da maknem jedan vijak koji je spekao. Dakle trebam samo uslugu...
Info može na PM... |
Ekipa, gdje se može nabaviti originalna ili kvalitetna zamjenska baterija za Redmi 4X BM47 model?
|
Pogledaj na aliexpressu. Ali procitaj komentare kupaca prije kupovine.
|
Riješeno
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:18. |