PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kupovina mobitela preko interneta, poštarina, carina, RMA, problemi... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=251059)

dabomba 12.10.2013. 17:35

Citiraj:

Autor tommyman1507 (Post 2476942)
a šta ja znam sada je rizično otvarati jer su nam tracking brojevi aktivni pa ako te paypal zatraži broj vidit će da radi i tražit će te da vide što si dobio u paketu..naravno taj paket nitko od nas neće imati jer ovi na carini ne znaju gdje da šalju kada nema adrese...ja ću probati u ponedjeljak nazvati carinu ako mogu da mi preko TN nađu pošiljku i pošalju na moju adresu da imam to sranje što je poslao kao dokaz za paypal

Carina ti na osnovu TN neče izdati paket ako nije naslovljen na tebe.

@puding
Mislim da nas je više od troje,samo ostali žele što prije zaboraviti da su bili luzeri kao i mi.
Digni dispute odmah sa naznakom da nije došlo,ako nešto dođe lako se promjeni u nije došlo to što je naručeno.
Ako dođe tvoj mob (možeš si misliti) onda zapjevaj od sreče i povuci disput na pay pal-u.
Što prije digneš prije buš dobil lovu. :chears:

puding22 12.10.2013. 20:37

Koja je to opcija disputea na paypalu. druga?
Vec sam digao jednu onu prvu na ZTE koji je tamo bio u processing.

coconut 13.10.2013. 09:24

Može li mi netko ovo pojasniti? Po meni ispada da su mi istu stvar već 4 puta poslali (zadnje 4 stavke)
http://www.pohrani.com/t/2K/q3/3kFmn...-tracking1.jpg

EDIT: hoće li ta Singapurska pošta proraditi? Već danima imaju problema sa trackingom. Imate neku alternativu za tracking SG pošiljki?

Red Dwarf 13.10.2013. 11:07

Citiraj:

Autor coconut (Post 2477169)
Može li mi netko ovo pojasniti? Po meni ispada da su mi istu stvar već 4 puta poslali (zadnje 4 stavke)
http://www.pohrani.com/t/2K/q3/3kFmn...-tracking1.jpg

EDIT: hoće li ta Singapurska pošta proraditi? Već danima imaju problema sa trackingom. Imate neku alternativu za tracking SG pošiljki?

Meni je iato bilo departured beijing 4 puta, ali mi je na kraju item stvarno i dosao :) najvjerojatnije idu ukrcati u avion pa avion ne poleti pa iskrcaju pa onda tako u krug. Zatim prodje tri cetiri europske zemlje i dodje u hr:)

coconut 13.10.2013. 12:47

Meni se stanje promijenilo tek kad sam pokrenuo dispute na PayPalu protiv Pande.

Panda je objavila da je China Post donijela odluku krajem prošlog mjeseca da više ne prima uređaje sa ugrađenom baterijom. Zbog toga oni prelaze na njemačku i belgijsku poštu. Vidim da mi je jedan paket došao iz Kine u Njemačku za 2 dana. Baš me zanima koliko će mu sada trebati do ovdje.

Necronomicon 14.10.2013. 08:29

Banggood

Evo da i ja prijavim jedno negativno iskustvo sa Banggooda.
Stvar sad rješava Paypal i nisam baš siguran u pozitivan ishod.

Prva stvar koju sam od njih naručio (Cubot Gt99 je prošlo bez problema) a ova stvar nije.
Ne radi se o mobitelu ali treba ljude informirat da ako dođe do problema da nisu ga voljni riješiti.

Vrijednost je 50$ i plaćeno 1.9. poslano navodno 3.9. dobio tracking u obliku
RBXXXXXXXXXCN koji se nije maknuo on information recieved od 6.9.
Znači prošlo je 45 dana od plaćanja, paketu ni traga ni glasa, oni se prave mutavi, na trackingu ništa, nikad Kinu napustio nije...

Zadnji put da nešto od tamo uzimam...

I taj PayPal i njihov buyer protection mi se čini sranje, znači na svaku moju pritužbu banggood se nije ni udostojio odgovorit već samo prilože ovaj nevažeći TN a to je PayPalu izgleda dovoljno...

brandon 14.10.2013. 08:37

Ja imam negativni feedback za pandawill.
Sad već ima mjesec dana kako su primili natrag pokvareni mobitel koji su mi poslali i nisu mi odgovorili niti na jedan od 3 maila, niti si mi refundali, totalni radio silence.

Dok je trajalo 45 dana od trena kupnje odgovarali su na mailove unutar dana.

Ag008 14.10.2013. 08:56

Ja u petak dobio dva paketa s ebaya, oba poslana China postom. Jedan je bio naručen prije dva tjedna a drugi je poslan 24.7 (piše na pismu, naručen 23.7). :D Dobio sam već refund i vratiti ću novac no to je stvarno smiješno. Gdje je bio taj paket...
Btw necro, poslao sam ti pm bio, da ako možeš ipsraviš link za preuzmanje xyz roma na gt99 temi.

RAUL 14.10.2013. 10:51

Citiraj:

Autor Necronomicon (Post 2477527)

I taj PayPal i njihov buyer protection mi se čini sranje, znači na svaku moju pritužbu banggood se nije ni udostojio odgovorit već samo prilože ovaj nevažeći TN a to je PayPalu izgleda dovoljno...

Ukoliko ne uspijes vratiti novac putem PayPala, obavezno preko svoje banke napravi chargeback.

rendula 14.10.2013. 11:02

Jel moze netko napisati malo o tom chargebacku, kako to funkcionira?
Mislim, kako banka provjerava sve, kako se moze dobiti dozvola za to?

RAUL 14.10.2013. 11:17

Javi se svojoj banci i ona ce ti poslati obrasac koji trebas ispuniti i tamo ces dobiti sve informacije vezano za to.Uglavnom odgovaras na pitanja koja su u obrascu i opises zbog cega trazis povrat sredstva.Ukoliko se radilo o prevari, napises to i onda banka provjerava tvoje navode.

fishkal 15.10.2013. 10:50

Kupio sam ZTE na Geeku 08.10. Javili drugi dan da je mob poslan i poslali mi TN koji ni danas još ne radi. Poslano je singapurskom poštom. Šaljem im mailove već par dana i ne javljaju se.

Vjerujem da TN ne radi zbog problema singapurske pošte, al me lagano živciraju nejavljanjem. Da zaprijetim pay palom ili da čekam?

tomov 15.10.2013. 11:28

Ne javlja se ni bang. Bojim se da je Čang Čung Lunga skužio kako hotinbuy radi :)

coconut 15.10.2013. 11:34

Singapurska pošta ima nekih problema sa trackingom već danima. Na njihovim stranicama piše da nadograđuju sistem i da bi sve trebalo biti gotovo 16.10. u 0.00 sati.

frulex 15.10.2013. 11:57

Citiraj:

Autor fishkal (Post 2478192)
Da zaprijetim pay palom ili da čekam?

Ajde ljudi smanjite doživljaje s javljanjem Paypalu nakon tjedan dana od kupnje. To je jednostavno prekratko vrijeme da se stvari u shippingu i trackingu poslože kak spada. PP-u se javlja nakon 30-40 dana kada stvari već ozbiljno ne štimaju i onda se dobije još tih 20 dana disputea gdje se obično stvari iskristaliziraju.

fishkal 15.10.2013. 12:48

Kao što piše, ne planiram otvarati dispute na pay-palu nego me zanima koliko spominjenje istog u mailovima ima utjecaja na brzinu odgovora.

Jer ipak, uplatio sam solidnu lovu, očekivao sam bar da mi pošalju mail s objašnjenjem da singapurska pošta nadograđuje sustav a ne da to sam moram saznati.

coconut 15.10.2013. 12:53

Sing Post je tek jučer objavio zbog čega imamo problema sa TN. Do sada su trubili kako imaju povećan volumen upita i da ih sistem ne stigne obraditi tako da tu nema neke krivice od strane prodavača.

dabomba 15.10.2013. 13:00

Evo stiglo i službeno sa pošte da mi se pošiljka sa hotinbuya vrača nazad kod žutog smrada,zbog nepoznatog primatelja i nepoznate adrese.
Tako je vjerojato svima koji su poslovali sa karinabuy. :D

rendula 15.10.2013. 13:05

Sad lijepo to attachajte u dispute paypalu.

tomov 15.10.2013. 13:23

Citiraj:

Autor dabomba (Post 2478261)
Evo stiglo i službeno sa pošte da mi se pošiljka sa hotinbuya vrača nazad kod žutog smrada,zbog nepoznatog primatelja i nepoznate adrese.
Tako je vjerojato svima koji su poslovali sa karinabuy. :D

Zvao jedan s drugog foruma carinu i ispada da je Čunga Lunga poslao blokić na ime Ricky Martin...

Stoga jedna prigodna:
http://www.youtube.com/watch?v=H16l-lJG-sY

:care: :goood: :lol2: :roller:

chief_wolfinjo 15.10.2013. 13:27

hahahah :D blokić :chears:

dabomba 15.10.2013. 13:50

Stiglo je zato jer sam tražio očitovanje o TN, tako da savjetujem da isto napravite da imate kad se(ako se) smrad očituje sa TN na paypalu.
Da nebi paypal čekao da smrad ponovo pošalje blokić,jer se prvi vratio zbog nesposobnih poštara koji nemogu pronači 1859 Aveniju u gradu Smokercity gdje živi Cro Smoker,njihov vjerni kupac blokića.:D

zupy 15.10.2013. 17:00

Si slao upit na mail (i koji) ili si zvao?

tommyman1507 15.10.2013. 17:33

Citiraj:

Autor zupy (Post 2478394)
Si slao upit na mail (i koji) ili si zvao?

info@posta.hr ...napišeš ime i prezime , adresu i TN broj ...naravno i objasniš o čemu se radi

zupy 15.10.2013. 19:31

Tnx - poslan upit pa bumo vidjeli šta kažu (iako 99.99999 % već znam odgovor )..

tommyman1507 15.10.2013. 19:36

Citiraj:

Autor zupy (Post 2478490)
Tnx - poslan upit pa bumo vidjeli šta kažu (iako 99.99999 % već znam odgovor )..

mislim da je bolje poslati i na ovaj mail 10004.zagreb@posta.hr ...jedan je isto na njega slao pa je dobio odgovor..ja sam isto maloprije i na njega poslao pa na koji prije odgovore

brandon 15.10.2013. 20:24

Znači ipak sav onaj info koji sam isčupao o domeni i hostingu se ispostavio kao legitiman strah. Nadam se da ćete svi dobiti svoju lovu natrag, svaka čast na mudima :)

Ag008 15.10.2013. 21:05

Ma čim stranica ima hotmail support, to već puno govori. Ništa, iskustvo za neku buduću kupovinu.

puding22 16.10.2013. 01:25

Skupo me koštalo ovo iskustvo 300$... Ako ništa od paypala teško da će išta biti od chargebacka jer sam mislim negdje pročitao da intesa sanpaolo nema tu mogućnost... :/
Brandone svaka časta za trud..

coconut 16.10.2013. 11:10

Promijenilo mi se stanje pošiljke u odnosu na #545. U 3 zadnje stavke sada pod status stoji NULL, a pod Location stoji PEK pa 2x 10010200. Valjda to znači da je krenula.

RAUL 16.10.2013. 12:17

Citiraj:

Autor puding22 (Post 2478788)
Skupo me koštalo ovo iskustvo 300$... Ako ništa od paypala teško da će išta biti od chargebacka jer sam mislim negdje pročitao da intesa sanpaolo nema tu mogućnost... :/
Brandone svaka časta za trud..

Tko ti je to rekao laze te, ja sam osobno radio chargeback putem PBZ i to mi je odradjeno u roku od 45 dana.Cak su me zvali nekoliko puta iz PBZ-a da bi se izvnili sto sam toliko dugo cekao.

puding22 16.10.2013. 13:38

PBZ i Intesa sanpaolo... Jel to isto udruženje, ja sam inače iz BiH

coconut 16.10.2013. 13:52

Banca Intesa je vlasnik PBZ-a tj. PBZ je u Intesa grupi.

tommyman1507 16.10.2013. 14:01

Pa meni su iz PBZ-a na mail poslali obrazac za dispute i rekli mi da uz njega priložim pisanu korespondenciju sa prodajnim mjestom kako bi se mogao pokreniti postupak. Znači da se može 100%. Samo ne znam šta bi trebala biti ta korespondencija valjda dokazi neki da sam naručio od DING DONGA mobitel.

Travn0Shik 16.10.2013. 14:24

*brisati*

coconut 16.10.2013. 14:56

@tommy
Pretpostavljam da bi im trebala kopija PayPal transakcije ili bankarski izvod iz kojeg se vidi plaćanje.

Necronomicon 16.10.2013. 15:23

Ovo za SingPost i njihove TNove, nadogradnje sistema i slične pizdarije mislim da su sve patke.
Opet naručen jedan mob sa minideala, dobio TN koji je proradio odmah nakon par dana, mob je već u Zagrebu.
TN koji sam 7 dana prije minidealovog dobio od Geeksranjegayinga za Haier W910 još ne radi. Vjerovatno je i nepostojeći...

Edit:

A o onom sporu sa banggoodom i paketom koji nije napustio kinu ni nakon 45 dana evo što kaže paypal:

Status je na "requiring your action"

Status

The seller has responded to our request for tracking information. We haven’t confirmed the tracking information yet but wanted to share it with you.
  • air parcel register tracking # RBxxxxxxxxxCN
What happens next
Please review the information and let us know how you would like to proceed.
If you've resolved this problem, you can cancel this claim at any time.
If you received the item but it's different than you expected, you can change the reason for your claim.

Eto strašne su mi opcije, oni priložili nevažeći TN i sad se ti hebi, strava...

coconut 16.10.2013. 16:36

Ja sam samo prepisao ono što je Singpostu pisalo na webu. Inače, mogu potvrditi da je njihov TN napokon proradio kako treba. Sad sam provjerio i obje pošiljke su mi Despatched to overseas (Country code: HR). Na ips.posta.hr za njih mi stoji Insert item into bag.

Red Dwarf 16.10.2013. 16:40

Koliko otprilike treba vremena od kupnje da proradi svedski TN (banggood)?

Jakesevic 16.10.2013. 20:16

ja sam isto narucio s banggoda,ali osim onog prvog maila kad narucis mob,nisam dobio neki mail na kojem mi pise tracking number?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:58.