PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   World of Warships (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248474)

chika7ilo 25.10.2015. 19:29

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2845240)
bonus kod za važeće accounte:
1 port slot
1 premium dan

RZRDT-PH2S7-Z2DMC-UXXDU

Hvala.

Tvrdi 26.10.2015. 09:11

Citiraj:

Autor chika7ilo (Post 2845241)
Hvala.

np, uživaj

Nego, ovi ruski DD su stvarno najveći izazov u igri. Treba ostat živ u tom gunboatu i nešto napravit prije toga. Nije da si ninja kao sa japancima. Daleko od toga. Dimna zavjesa mi kod njih jako treba hehe. Sad sam u Gnjevnom a cilje je Kiev koji je navodno best performer u svom tieru. Njemačke CA ni ne igram više ali čujem da su koma. Pogotovo Karlsruhe. Jedino je navodno Nurnberg koliko toliko balansiran u svom tieru. Ali i s njim treba stalno englat jer ga broadside bušiš ko puter...

T}{OR 26.10.2015. 09:47

S japanskim DD-ima i nemaš drugog izbora nego šuljati se. Ja sam par ranijih rundi pokušavao osvajat baze, no u duelu s Ruskim i Američkim prije T8+ nemaš kaj tražiti. A i onda je upitno. Ovajanje baza je za njih, dok se s Japanskim DD-om šuljaš po mapi i tražiš mete.

Upoznat mape, skužit gdje brodovi uglavnom plove u ravnom pravcu i tu lansirat torpeda neotkriven. Alternativno skrivat se iza otoka na mapama koje su prekrivene malim otocima.

Otključao jučer New Mexico i sad treniram kapetana na njemu i grindam maknut se čim prije sa stock Hull-a. Jel ima tko kakav prijedlog koji upgrade staviti? Stavio sam Gun Fire Control System 1 za produljeni domet ali mislim da previše utječe na preciznost, u negativnom smislu...

danijel_b 26.10.2015. 09:52

New Mexico je odličan BB. Ali samo kad je full otključan. Modul za veći domet je obavezan. Inače ovom BB puno bolje paše agresivna igra, ne snajpanje kao s japancima. Armor mu je brutalan

BladeRy 26.10.2015. 11:58

Japanski DD su samo jedan stil igre. Izbaci torpeda i bjez. Nemas topove za nikakav dogfight za razliku od amera il rusa. Oni imaju losija torpeda u startu al uvijek bolje topove.

Ja se igram BBovima, predjen Kongo, uskocio u Fuso, nisam ni rundu odigrao, citam forum i los range, ok, free xp i novi hull, i onda je Shotgun Princess na djelu. Treci hull + fire control + engine + upgrade za preciznost, sve nagrindao u roku sat-dva.
Nije bas precizan na rangeu, RNG je brutalan. Al zna se potrefit tu i tamo citadela, prosjecno 50-60k dmga ko od shale.

Nije mi bilo jasno kako ekipa gadja citadele na 20km.
Pogledao par videa i malo zuljao po forumu, i vidio kako radi novi aim assist. Uglavnom, racuna brzinu broda i domet i da ti gdje da gadjas.
Naravno, sredina broda, water line. Za razliku od onoga aimasista prije, sta je bilo radio po ingame podacima.
Ovaj ima svoj XLM file sa brzinama svih brodova + brzine shella, tako ako vidite da vas netko gadja, i bez ranging shota na velike domete i sve pada prema sredini broda, to je aim assist. Al ima i svoju caku, tj, ne radi kako treba na dijagonalne mete, znaci ako brod plovi paralelno, imas waterline liniju i marker gdje da gadas. Dalje je RNG.

Ako meta ide paralelno al ajmo rec 10-20 stupnjeva od onoga sta gadja. Aimasist jos pokazuje marker, uzima u obzir kusr drugog broda, al marker je kao da taj brod sta plovi na 10-20 stupnjeva ide ravno. Znaci, promasaj je garantiran.

Kad covjek vidi kako to govno radi, i onda krene igrat, vidis koliko to ekipe koristi.

Edit. Uzeo sam jedan SS i poigrao se paintom.
http://www.pohrani.com/t/1a/ko/47epqHHs/aaa.jpg

Lakse je objasnit sa slikom. Da Fuso ide ravno pod 90°, marker na 3 bi bio tocan lead. Al fuso ide pod, ajmo rec 75-80°, shelovi ce past gdje treba, izracun je tocan, al heading broda od tih par stupnjeva razlike u 11.5 sec travel timea je da ce cijeli salvo promasit. Sad je totalno nebitno sta ima malo nepreciznosti. Brodove koji idu pod 90° se nisani ravno u citadelu, ostale radis korekciju rucno. Za BBove je ovo ogromna prednost, ako si krivo procjenio lead, cekaj 30 sec za novi rafal.

Šole 27.10.2015. 10:51

Upalite igru, naravno mozete i odigrat koju rundu, ali uglavnom ubacili na pocetni izbornik bundeve i dimne kosture. vjerojatno za halloween. Tako da ce vjerojatno to biti jos koji dan.

danijel_b 27.10.2015. 10:52

I dodali su Fujin prikladno obojan u premium shop

Tvrdi 27.10.2015. 10:52

Citiraj:

Autor Šole (Post 2845933)
Upalite igru, naravno mozete i odigrat koju rundu, ali uglavnom ubacili na pocetni izbornik bundeve i dimne kosture. vjerojatno za halloween. Tako da ce vjerojatno to biti jos koji dan.

Baš super. Budem kad dođem doma s posla. BTW, ameri su dobili premimum shipove i skinove a mi bundeve. I opet jedan preskupi bundle u storeu.

T}{OR 27.10.2015. 11:26

To je nešto čemu bi se moja žena veselila, mene ne interesira ni 5%. :)

A ovaj bundle neću ni komentirati.

Nego kad ćemo neku PCE diviziju složit? Jučer izgrajndao Hull B na New Mexicu, no onda sam morao kredita skupit da ga actually kupim lol. Sad sam na nuli, prvi put od igranja.

Mislim da ću imat vremena u četvrtak navečer, svi ostali dani su ad-hoc, i.e. ne znam kako sam s vremenom.

T}{OR 30.10.2015. 08:25

Jučer igrao skoro cijelu večer sa New Mexicom. Nešto fakat nije u redu s njemačkim krstaricama. 2 ili 3 puta pogodim Königsberg u pramac - Citadela! Žao mi je likova koji to voze, jer su brodovi ko od papira.

New Mexico s druge strane, apsolutno brutalan BB. :)

Tvrdi 30.10.2015. 09:46

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2846904)
Jučer igrao skoro cijelu večer sa New Mexicom. Nešto fakat nije u redu s njemačkim krstaricama. 2 ili 3 puta pogodim Königsberg u pramac - Citadela! Žao mi je likova koji to voze, jer su brodovi ko od papira.

New Mexico s druge strane, apsolutno brutalan BB. :)

Njemačke krstarice sam prestao igrati na t4...smeće kao što rekoh prije. Ruski DD su pravi izazov. Dosta njih pljuje po forumu ali obično ekipa koja ih ne igra ili su preglupi da skuže da se ne mogu igrati kao da su japanski DD. SAd sam Na Gnjevnom i oduševljen sam. Brodić mi daje točno toliko koliko sam koncentriran u partiji hehe..Upgrejdi obavezni. Večeras bi trebao otključati Ognevoi-a koji navodno nije puno bolji ali cilj je Kiev. Navodno je odličan. Sviđa mi se taj gunboat stil samo iziskuje više mozganja nego sam navikao u ovoj igri. Ali uzbuđenja ne manjka. Kad dođem do Kieva onda kompletiram all star ekipu: Cleveland, Minekaze, Myoko, Kiev. Pa ću gledati kako se stvari dalje budu odvijale jel mi ne pada na pamet igrat t8,9 i 10 pa da moram stalno kupovat premium...Otkjlučao sam i Pepsicolu ali taj CA je navodno u banani...

T}{OR 30.10.2015. 10:07

Moj set je od jučer kompletiran i nadograđen do kraja. :)

Nije Pepsi toliko u banani koliko je neshvaćena klasa. Totalno drukčije se igra od Cleava. Barem tako kažu. Isto je imam otključanu, ali je nisam kupio jer je sva lova otišla u New Mexico za nadogradnje i upgrade. :)

Uz oklop identičan Cleave-u, Pepsi ima spotting range kao BB - preko 15km. Mislim da joj je to najveća boljka. A i u stvarnosti je to bila laka krstarica preklasirana u tešku iz jedinog razloga što ima 203mm topove.

Trebam preporuku za CV tree, dal ići sa IJN ili USN? Koliko vidim nerfat će zračna torpeda japancima u nadolazećem patchu. Znam da je Ranger na T-7 prvi pravi CV kod amerikanaca, kakav je Hiryu?

EDIT: Da me ubiješ ne mogu u match sa Cleaveom gdje ima CV-a. A imam AA build sa dometom od 7.2km. Eventualno jedan po strani i to svaki peti MM.

Btw. igrao jučer u diviziji s jednim frendom iz Češke. On u Minekazeu, a ja u Mutsukiju. Terorizirali smo drugi tim. On spama iz bliza a ja lansiram neotkriven iz malo veće udaljenosti.

BladeRy 30.10.2015. 11:45

Pepsi nije Cleve, to ljudima tesko ide u glavu pa se zale. Cleve je HE spammer, i to WW2 brod iz 1942.
Pepsi je cruiser iz 1929, i to po, ajmo rec, starom sistemu pomorskog ratovanja. Brod ima 203mm topove i vise je heavy sniper nego brawler.

Ljudi su navikli da sa Clevelom navale i spamaju HE od jutra do sutra, imas dmg i firerate. Pepsi je sa 15 sec reloada sasvim druga stvar, i do Des Moinesa nema vise Cleve gameplaya.
I to je razlog sta je igra sa Pepsi sporija i losija glede expa, ides u veci tier, vide te ko BBa, imas malne BB reload a oklop je nikakav. Ok, bolji je od njemaca i japanaca, al to zato jer rusi uvijek gimpaju Njemce i Japance. Protiv Clevea npr, ima shanse samo ako ga citadelas, inace te cleve moze izbuist sa Ap il HE kako hoce. A i bilo je govora da ce Cleve ic koji tier gore. Sad u novi tree ili ce bit zamjena mjesta sa Pepsi.

zgmmax 30.10.2015. 11:50

Cleveland je ubojica.
Jucer igram partiju sa njime i iza mene New Mexico i Kongo i naletimo na drugi New Mexico i kasnije na Kongo i od njih nije ostalo nista.
Ja ih zapalim i napravim 10kDMGa dok se mojim BBima reloadaju topovi.

Da se napravi Divizija sa 2 Cleveleanda i jednim BBom brijem da nas nitko ne bi imao na mapi.

BladeRy 30.10.2015. 11:52

Ako te netko ne citadela :)

Neo-ST 30.10.2015. 11:54

Cleve ide u T8.
Uživajte dok možete.

zgmmax 30.10.2015. 11:58

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2846961)
Ako te netko ne citadela :)

Naravno :)
Jucer sam pobro magazine detonation od Konga, a bio mu okrenut sa krmom.

Treba onda sada grindat XP i lovu sa Clevelandom jer brijem kad ode u T8 da ce bit kanta za napucavanje. Jedan salvo od BBa u broadside i to je to.

Tvrdi 30.10.2015. 12:04

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2846962)
Cleve ide u T8.
Uživajte dok možete.

Kak ne. Najviše u t7 ako i tamo ode.

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2846964)
Treba onda sada grindat XP i lovu sa Clevelandom jer brijem kad ode u T8 da ce bit kanta za napucavanje. Jedan salvo od BBa u broadside i to je to.

Pa budem ga onda prodao. Ako tako bude. Ko ga j...

T}{OR 30.10.2015. 12:49

Cleve i bilo koji CA se lako citadela i "na nož", ako je plunging fire. I bez citadele AP runda od T-6 BB-a nosi 10000 dmg-a. 3 na pravo mjesto i ne treba ti Citadela. A da ne velim kako kupole na Cleave-u umiru ko od šale. Evo jučer ostao bez obje stražnje kad me BB izbušio.

Dok vozim New Mexico, prvo rješavam Cleave ako se mota oko protivničkog BB-a.

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2846962)
Cleve ide u T8.
Uživajte dok možete.

Odakle taj info?

Zadnje što sam čitao je da se radi na zasebnoj CL liniji.

Neo-ST 30.10.2015. 12:59

Negdje pročitao, ne sjećam se gdje.
Može bit i false info.

T}{OR 30.10.2015. 13:13

http://forum.worldofwarships.com/ind...leveland-poll/

- Thread još od 3. mjeseca, razmišljaju o tome da ju prebace u T-8 CL. Nisam siguran da bi u T-8 izdržala bez nekog buffa gdje nitko nema topove manje od 203mm.

Nemam problema s potapanjem Clevea u BB-u. I osobno ne vidim razlog za micanje koliko problem leži u načinu igranja. I kad sam u Cleave-u i kad sam u BB-u znam koliko je osjetljiv na BB granate. Pogotovo na T7+ BB sa 16" topovima.

Tvrdi 30.10.2015. 15:52

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2847002)
Negdje pročitao, ne sjećam se gdje.
Može bit i false info.

Al je zvučalo baš opako ha? hehe....

ti.le 31.10.2015. 22:24

Uf, danas sam skinuo cijelu N.Carolineu u salvi, 66k stete, sa Izumom, i BTW, novi brod u luci...

http://i.imgur.com/l6NJL62l.jpg

Lun 01.11.2015. 08:06

Nove stvari u 5.1, missions & challenges, plus reroll daily questova :goood:

https://www.youtube.com/watch?v=Fe6UTQ9UgW0

Tvrdi 01.11.2015. 15:23

Citiraj:

Autor Lun (Post 2847667)
Nove stvari u 5.1, missions & challenges, plus reroll daily questova :goood:

https://www.youtube.com/watch?v=Fe6UTQ9UgW0

Obečavajuće, posebno ovi challenges-i sa svojim nagradama a i učinit će igru zanimljivijom.

Neo-ST 03.11.2015. 00:14

Uzeo Izuma.
Pa dobro WTF.
Kako da išta ubijem s ovim smećem ?

Smoki_Gs 03.11.2015. 00:29

Sto se tice nekih divisiona... Slobodno me na P.M netko,igram svaku vecer od osam,pol 9 pa do kasnih sati .... Imam Bogue,New Mexico(max upgrade),Cleve(max upgrade),Myogi,Minekaze....

ti.le 03.11.2015. 07:53

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2848461)
Uzeo Izuma.
Pa dobro WTF.
Kako da išta ubijem s ovim smećem ?

let the suffering begin :D

Malo se popravi sa 1 hullom, nije baš svaki pogodak na tebe citadela, a i neznam kako, ali raste i šteta koju radiš (drugi hull ja nisam ni uzimao...)

T}{OR 03.11.2015. 08:36

Jučer po prvi puta me lik sa Hatsuharu-om iz prvog pogotka (bio sam na 100% HP) sredi u magazin (vozim Mutsukija). Yaay, sad imam 10 zastavica.

Jel vama radi chat / divizije? Od vikenda (mislim nedjelje) mi je nedostupan...

Smoki_Gs 04.11.2015. 00:38

ja i frend igramo zajedno i njemu radi chat,meni ne radi... on mene srecom moze inv,ja nikog -.-tak par dana

T}{OR 04.11.2015. 08:29

Meni jučer chat proradio. Odigrao jednu diviziju s Gnujkom.

Inače, čisto ako netko nije skužio ili ne zna - consumables koji se plaćaju po defaultu u dublonima, moguće je kupiti i sa ingame credits (klik na consumable i strelica dolje pokraj cijene u dublonima). Još uvijek preskupo, ali može se i bez love. Meni otkriće. :)

---

Našao dva dobra tutoriala za IJN DD na višim Tier-ima. Prvi je za Mutsukija:

- Imam sve isto složeno izuzev Rudder Shift moda, tu sam radije stavio +20% na ubrzanje kod postizanja pune brzine jer IJN DD gube puno na brzini pod punim kormilom

Drugi filmić od istog lika je kako gađat s torpedima na većoj udaljenosti, primjer Hatsuharu:

Šole 04.11.2015. 12:32

Nekako mi se cini da sve vise budala igra ovu igru. I to 5 i 6 tier, koji bi vec trebali znati, ali su do tuda vjerojatno sa srecom dosli, odnosno do tuda je jos i lako.

Ekipa krene na jednu stranu i to 3 BB, Furutaka i ja sa Cleveom, odjednom ta 3 BB nema. Gdje su, naravno okrenuli se i pobjegli, a ja sam s Furutakom :D Daljnji ishod sami zakljucite.

Pa situacije gdje se ne zna tko je na koju stranu krenuo, ili kad od 4, 3 BB ostanu na 375 km iza i gadaju iz baze.

Od 10 game-a, ako se nade 2-3 dobrih, super je.

danijel_b 04.11.2015. 12:39

Od T8 nadalje ti je sve tako, napucavanje na 20km, dosada živa. Nekad se pogodi dobar meč ali većinom je svima prioritet da prime što manje pogodaka, a ne da igraju igru.

BladeRy 04.11.2015. 12:51

Pa da, a da vidis tek uzitka, posto igras IJN cruisere, kad budes igrao sa Mogami :)
Svi imaju veci range od tebe, cak i tier nizi brodovi. Sve sta te pogodi te citadela, a repair skup u mp3. Pa ti napravi 50-60k dmga da budes na nuli :)

Furataka je frustrirajuce govno do broda. Nakon tog pakla, Aoba ima isti hull al normalne topove, pa ce bit uzivancija za igrat. Poslije toga je Myoko, e to ti je vec godlike brod za svoj tier.

T}{OR 04.11.2015. 13:51

Citiraj:

Autor Šole (Post 2848939)
Nekako mi se cini da sve vise budala igra ovu igru. I to 5 i 6 tier, koji bi vec trebali znati, ali su do tuda vjerojatno sa srecom dosli, odnosno do tuda je jos i lako.

Ekipa krene na jednu stranu i to 3 BB, Furutaka i ja sa Cleveom, odjednom ta 3 BB nema. Gdje su, naravno okrenuli se i pobjegli, a ja sam s Furutakom :D Daljnji ishod sami zakljucite.

Pa situacije gdje se ne zna tko je na koju stranu krenuo, ili kad od 4, 3 BB ostanu na 375 km iza i gadaju iz baze.

Od 10 game-a, ako se nade 2-3 dobrih, super je.

Isti dojam sam imao u nedjelju poslijepodne kad sam odigrao par partija. Skoro 0 taktike ili timske igre (na mojem timu naravno). Ja potopim 3-4 broda po bitci, i svejedno izgubimo. Sreća da sam igrao sa New Mexico pa sam uspio barem potopit dosta njih prije nego su oni mene. Toliko jazavaca da sam 2x Clevea citadelao iz jedne salve. Jedan od tih dana brijem. Većinom su mi u zadnje vrijeme dobre partije. Igranje u diviziji sa ekipom koja zna uvelike povećava užitak odnosno balansira kad se nađeš u timu s jazavcima gdje svatko vozi po svojem.

Btw. navodno se sa gumbom ALT mogu individualno lansirat torpeda. Na poslu sam do kasno navečer, jel netko to isprobao?

Izvor: https://www.themittani.com/features/...idden-controls

Smoki_Gs 04.11.2015. 18:14

https://www.dropbox.com/s/ryhggn1z0n...80715.jpg?dl=0

Hehe,ubcilo me sa cleveom u grupu 7-8 tierovi... zaljepio sam se za ally colorada kao AA shield,i za destroyere. I sakrivao iza njega :D Bas dobar game

Lun 04.11.2015. 23:25

Nekidan se ulogiram da vidim daily quest kad ono onaj za uništit 20 aviona. Uletim u Clevelanda i mislim si trebat će mi 3+ partije da ovo riješim.

Kad ono njihov Independence ima strike loadout i preleti preko mene sa 3 grupe na putu prema našem BB-u. Quest riješen u 20 sekundi :lol2:

Btw, upgradeana Furutaka nije loš brod samo je kompliciran za igrat s obzirom na tier u kojem se nalazi, pri čemu mislim da uglavnom nailaziš na HE spammer Omahe. Imao sam sve upgrade i osjećaj kada HE spammer omaha krene na tebe misleći "free kill", a ti ga spičiš prvim salvom u citadel, pa krene bežanija, je neopisiv.

Karlsruhe je brod koji niti upgradean nemože pružit dobru partiju osim ako ne igraš protiv kompeltnih idiota ili si bog i batina WoWs-a.

Aoba je sličan stil igre, i jednako je dobra protiv cruisera istog tiera. Iako ju je kompliciranije igrat od Clevelanda s kojim jednio šta treba savladat je retardirani shell arc.

Evo dva sshota mojih najboljih partija u tim brodovima

http://i.imgur.com/lGULIFn.jpg

http://i.imgur.com/q6VZdiO.jpg

Tvrdi 05.11.2015. 00:49

Kupnja Murmanska je bio potez dana.

http://oi63.tinypic.com/29ojptl.jpg

Ognevoy mi se sve više sviđa iako ne performam u njemu kao s Gnevnyem. I svaku drugu partiju mi razvale turret. Na to se žale i na forumu. Kiev je sve bliže...

T}{OR 05.11.2015. 08:10

Jučer odigrao 4 partije s Clevelandom. Prve 3 izgubio i u svakoj mi srokali po kupolu, u jednoj obje prednje pa sam mogao samo bježati... Zadnja koju smo dobili isto bzvz runda. Imam 7km domet na AA i u 5 borbi ako vidim jedan CV sam sretan. Dok vozim BB ili DD CV je u igri svaki put... MM FTW.

Mislim da ću malo držat Cleve u luci dok ne izađe patch.

Tvrdi 06.11.2015. 09:18

Kažu da je patch 5.1 vani. Navodno su nerfali brzinu (a možda i okretnost) japanskih DDova (Isokaze, Hatsuharu, Fubuki, Kagero). Još manje mi se ide dalje od Minekazea sada. BTW, sinoć opet odlična partija sa Ognevoyem. Jedva čekam taj Kiev. Vjerojatno najbolji RU DD per tier.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:42.