PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Cyberpunk 2077 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=242839)

Mladenxy 10.12.2020. 23:07

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3470006)
Švabi i Nizozemci imaju (pisane) službene recenzije - moderan hardver (već?) na 1440p pokazuje znakove umora.

Mislim da imamo Crysis 2. Srećom zamijenio grafu, po ovim testovima bivša GTX 1070 lošija i od gtx 1660 vanila. U biti GTX 1080 ti i RX 5700 XT su neki minimum za kakvo takvo igranje :D

The Exiled 10.12.2020. 23:09

Je, tak ispada. Tvoja RTX 3060 Ti je taman za 1440p za pristojnih 60+FPS-a uz uživanje u detaljima.

Mladenxy 10.12.2020. 23:11

Taman je za 1080p uz DLSS pa da ima neku rezervu na nekih 80 fpsa za poneke dropove.

Izbacili igru u najgore vrijeme. Ljudi će si rezati vene. Na starim konzolama neigriva, novu konzolu ne možeš kupiti, a nove grafe moraš vrebati iz zasjede :D

The Exiled 10.12.2020. 23:14

Dobro, DLSS poboljšava situaciju, ali čak i bez toga, RTX 3060 Ti vrti ovu igru na 1440p bez većih poteškoća 60 sličica u sekundi.:)

Na 4K je bez DLSS-a uopće suludo pokušavati, jer RTX 3080 i 3090 imaju fini pad, kamoli ostale kartice.

Mladenxy 10.12.2020. 23:18

ma pusti te recenzije, tko zna što oni vrte i gledaju, rtx 3060 ti ima problema bez RT-a, uz DLSS na ful HD, kužim da su ovdje prikazani najgori dijelovi ali opet.

https://www.youtube.com/watch?v=sb4qZFB4Q5E&t=17s

The Exiled 10.12.2020. 23:24

Mislim, meni tak svejedno, ali oba linkana portala si i inače daju truda, a nekak izgleda da budu za koji dan i ostale (pisane) recenzije na tom tragu.

Na kraju bude RTX 3060 Ti ispala kao best-buy preporuka za sve koji se misle upustiti u ležerno igranje, a riječ je o kartici za ~4.000 kn.

Mladenxy 10.12.2020. 23:31

Ma ona to i je, sve živo rastura, rekao bi prvi da nije tako. I ova će igra biti igriva na istoj, ne mora sve na ultra, ali žalosno je da na kartici od 4000 kn ne može sve na ultra na 1080p.
Žalosno jer ovo je vrhunska igra, ali bit će kukanja idućih dana. Preko tri miliona konzolaša je kupilo igru prvi dan, a skroz je neigriva i ne vidim da to mogu pokrpati, osim da bude igriva na novim konzolama.
A PC-ijaši ako su se vodili službenim zahtjevima mogu se nadati 30 fpsa po tim službenim specifikacijama i to ne na tim detaljima, nego srezanim do ibera.

Šteta.

edit

isus bog na konzoli treba hrpa vremena da uopće učita texture, ovo je tragikomično i još se sve vrti na 720p

ha ha frajer stane sa autom i nakon desetak sekundi pop up bandera pored njega :D

https://twitter.com/i/status/1336731660524679169

Necto 10.12.2020. 23:44

Exomaniac 10.12.2020. 23:48

Na kraju će ispast da će ljudima bit žao što nisu odgodili još :lol2:

Šalu na stranu, kad je bila prva odgoda sam rekao frendu da je bolje da ne zezaju ljude nego da odgode do proljeća pa da srede to kako treba, i eto vidi sad, trebat će im sigurno do proljeća da poprave ovo sve.

slavonac90 10.12.2020. 23:55

Odigrao sam danas nekih 4 sata i prvi dojmovi su odlični, atmosfera je vrhunska, baš se pazilo na detalje, taj grad je čudo barem ovo malo što sam vidio, animacije likova su odlično napravljene, grafika super. Combat, tj. ono napucavanja što sam uspio odigrati je dobro napravljeno, jedino mi malo zasmeta što moraš cijeli šanžer u lika ispucat da rikne, ali ajde RPG je, ne pucačina pa to može proći,a i stealth je puno prihvatljivi način u ovoj igri čini mi se, al džabe kad volim pucat. :D Od bugova sam se za sada susreo samo s nekim grafičkim glitchevima, ništa posebno. Kao manu bih samo naveo pretrpanost informacijama u startu što se tiče tog cyber svijeta, priča se dosta brzo odvija, pojavljuje se dosta likova pa malo teže popratiti to sve, ali vjerujem da je s ciljem tako.Igru igram na konfi iz potpisa: ultra detalji, 4k uz naravno Dlss na balanced i tu dobijem fluidnih 60 fpsa, dok recimo kada je raytraycing u igri ta brojka znatno padne, uz RT mogu dobiti 60+ fps-a u 1440p i to naravno opet uz Dlss. Tako da sam za sada odlučio igrati bez RT, barem dok se malo ne optimizira igra jer spuštati rezoluciju zbog RT, no way. I da, kada smo kod Rt primjetio sam da se u refleksijama vidi sve osim odraz vlastitog lika, malo glupavo, pa eto još jedan razlog uz žderanje fpsa za ugasiti ga. Čini mi se igra sa ogomnim potencijalom i mislim da bi mogla opravdati sav hype onoliki, ali prerano je za išta konkretno reći na temelju prvih dojmova. Sve u svemu ja zadovoljan za sada.

tuna3 11.12.2020. 00:31

Po slikama igra čak i bolje izgleda bez RT-a.

Doktor O 11.12.2020. 01:08

fascinantno je da ovu igru zovete crysisom a izgleda kao da je iz 2018te i užasno neoptimizirana.
Izađem van, gpu usage na 30% i fps na 20.

nemoguće da 5700tka ne može držat 60 bez obzira na opcije, od low do high uvijek isto.

smiješno, nemaju smisla onda konfe preporučene.

Disco 11.12.2020. 04:27

Evo performance review sa Guru3D, premda vidim u komentarima da ljudi govore da brojke baš i nisu točne. Navodno su performanse lošije u RL.

EDIT: Tech Jesus FTW :D :D

glavas.neo 11.12.2020. 08:04

pratim priču i famu oko ove igre već duže vremena, bilo bi super da ovi koji su poćeli igrati igru napišu dojmove, neki govore da je super a neki da nije ispunila očekivanja uopće (koja su bila možda previsoka)

Mommistake 11.12.2020. 08:06

Pa teško da ćeš dobiti takav review nakon 1 dan od igre koja ima toliko bugova.

Ljudi su jednostavno previše fokusirani na bugove trenutno i do kada se igra ne ispegla do razine da ostanu mini-bugovi, teško da će netko napisati da je igra to o čemu se priča zadnjih godina.

Ne sumnjam da je igra odlična, ali treba malo vremena.

IGoR_2803 11.12.2020. 08:46

Nemam pojma kaj ljudi briju, ali jučer probao 10ak minuta (vožnja po onoj pustinji)... 1440p, konfa iz potpisa... postavke nisam dirao previše, ali mi je automatski sve stavilo na high ili na najviše, nemam pojma. smanjio sam one cascaded shadows na medium kao što je netko napisao prije stranicu, dvije. DLSS na auto... u vožnji imam 80ak FPS-a... grafika nije out-of-this-world, ali nije ni loša... bugova za tih 10ak minuta vožnje nisam vidio...

thunder11 11.12.2020. 08:52

Eto i mog iskustva sa cca 5h igranja.

Atmosfera u gradu je meni apsolutno nikakva, NPC-evi sam hodaju, odnosno pokušavaju. Zapinju jedan za druge, hodaju u zid i oni pravo čak stoje naglavačke, i svima njima su animacije dosta kratke pa se ponavljaju.

Priču za sada još neću komentirati pošto se tek otvara, ali za sada ok. Ništa posebno.
Osjećaj pucanja sa raznim pušakama, pištoljima mi je trenutno najzadovoljavajući dio. Dobar je feeling i imam gušta u tome. Doduše, nekada ne možeš vidjeti u koga ili u koji dio tijela gađaš jednom kada DMG brojke počmu skakati o rafala sa automatskih oružja, ali ok. Mislim da se da maknuti u postavkama.

Stealtk kao stealth u ostalim naslovima.
Hacking i cijeli taj dio još pokušavam razumjeti, ima dosta toga i meni osobno je malo nepregledno napravljeno pogotovo ako si usred borbe.

E sada na tehnički dio i da, bugovi gdje god se okrenem:

- U prvi puta kada upoznaš svog frenda i dođe policija, meni se samo pojavila spremna ispred mene, pop up police. Reko aj dobro.
- Išao sam kraticom do quest markera i spuštam se niz zgradu onim američkim stepenicama što uz uz visoke zgrade sa vanjskog zida, negdje zapne na stepenicama i umrem, reko aj dobro. Probam opet..ista stvar. Ajmo okolo.
- Napucavanje sa likovima iako jako dobro, često se desi da mi NPC-evi slajdaju okolo ili se stvore ispred mene dok pucam iz nekih hodnika ili prostorija.
- Vožnja po gradu da li sa autom ili motorom je čisti GTA ali FPS pada sa 80 na 30-40 (kako gdje)
- Kako navedeno prije, sakupljanje itema sa poda nekad ide nekad ne
- Nema support za 21:9 UW u meniju niti cut scene - pa mi radi toga fali dio teksta u mapi i slično.
- Svaki put kada se pogledam u ogledalo ili se gledam iz trećeg lica (kao kada prvi put ideš do svog ripperdoctora) sam gol osim majce i bez spolovila, dok kada gledam iz prvog lica sve uredu.
- nema mogućnosti "hajdanja" određenog dijela nosivog armora, tipa glave. Tako da trenutno izgledam kao Magnum P.I sa bikerskom kacigom.

Sve u svemu danas nakon posla se igra dalje :)

RaneZ 11.12.2020. 08:52

5h, predivno. Novi benchmark vjerojatno. Prica zasad super, grad ultra, fps hmm :) ali RT je show. Nisam do sada imao prilike probati tako nesto pa sam lijepo iznenadjen. Uz tweakanje na 3440x1440 sam na 50-60 fpsa sa svim modernim blagodatima (s time da mi je gpu dosta cesto na 80tak% a cpu na 99 :) mislim da je vrijeme za upenzionerit 4 core. Noc, kisa, cesta, bladerunner/ghost in the shell filing. Manjak oruzja se vidi vec sad. Crafting los. Rpg elementima ipak fali malo vise ..rpga. Plus je sto stvarno nije shooter. Npcovi su losi, ima bugova i glitcheva. No meni ne smetaju koliko je lijepa atmosfera i graficki. Sejvam prije svakog questa. Nadam se da ce past neki optimization patch :)

Imate vec online koje postavke za koju rezu smanjivat bez gubljenja a da daju najvise fps gaina.

Tajl3r 11.12.2020. 08:58

Znaci po svemu videnome i iscitanom priskocit ili ti ga ostavit dok ne "ispoliraju".Bar ce modova bit to me veseli,mada se postavlja pitanje cemu odgode tolike kad sad na izlasku imamo poluproizvod.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Exomaniac 11.12.2020. 09:01

@Igor

Najnovija kartica, performanse kakve su se do prije par mjeseci mogle sanjat i čudiš se kako ti grafika nije loša :lol2:

Mommistake 11.12.2020. 09:21

Kupio i ja, brišem videoteka verziju, instaliram GOG verziju. :)

Pa ćemo čekati poliranje.

axo 11.12.2020. 09:40

Budem ja čekao neki ljepši dan tj patch za optimizaciju.
Ne vrijedi si kvarit ugođaj sa problemima.
A mozda do tada i dozivim novu grafu i cpu.

HCS 11.12.2020. 09:42

Na sto su oni potratili, koliko, 10 godina razvoja? Najvise me ljuti sto smo sad mogli igrati novi Witcher, da se nisu upustali u ove eskapade.
Igrao jucer sat vremena, grad bezivotan, prica zasad nikakva, mis retardiran, render bugova koiko hoces. Na mojoj konfi na low se jedva vrti na 45 - 60 frejmova, kriminal.
Jos cu joj dati sansu preko vikenda samo radi beskrajnog respekta radi Witcher serijala.

Exy 11.12.2020. 09:44

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3470100)
Znaci po svemu videnome i iscitanom priskocit ili ti ga ostavit dok ne "ispoliraju".Bar ce modova bit to me veseli,mada se postavlja pitanje cemu odgode tolike kad sad na izlasku imamo poluproizvod.

Izgleda da je trebalo još 2-3 odgode, ali plač incela sa svih strana svijeta i prijetnje samoubojstvom i rezanjem žila ako se još jednom odgodi je dao svoje :D
Smiješno je da 5700XT nije u stanju dati igriv framerate, srećom nisam nestrpljiv pa ću pričekati mjesec, dva, šest. Do onda w3 :D

IHrvojeI 11.12.2020. 10:12

Ima problema sa optimizacijiom i to gadnih. Srušim dole sjene i volumetric sa high/ultra na medium i dobijem 3 fpsa.

zgmmax 11.12.2020. 10:35

Ja malo probao verziju iz dućana....

Odabrao muški lik, a priča mi ženskim glasom :D
Pa ne znam dal je to BUG ili je to tak u "posuđenoj" verziji?
Vi koji imate istu verziju jel imate taj problem?

Ponekad mi se javi bug sa skupljanjem item-a da ga nemreš skupit. ostale BUGove il nisam primjetio il ih nemam

Grafičke postavke nisam dirao, kako je igra namjestila tako sam i ostavio, jedino sam smanjio rezolucija sa 1440p na 1080. FPS nisam gledao koliko imam al ne vidim da mi zapinje negdje il štuca....

Pucanje mi je onak..meh...ne volim tu ne realnos.
Kaj se tiče priče, atmosfere ona mi je za sada super. Jedino kaj mi se čini da to sve ide nekak brzo...ne stigneš razmislit o tome kaj se desilo već ti uletava nešto novo.

Interface mi je onak, konzolaški i još se privikavam sa tastaturom i mišem...

Posudio sam igru da vidim kako će se vrtiti na konfiguraciji iz potpisa i to mi je ok. Navečer se još poigram sa postavkama

geronimo_2 11.12.2020. 10:38

:lol2::lol2::lol2:
https://i.postimg.cc/68xvRSTy/lol.jpg

IHrvojeI 11.12.2020. 10:39

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3470147)

Mislim da si slučajno maknuo slajder a glas (i meni se to desilo pa sam morao novog lika raditi) jer je debilno napravljeno to sa slajderima i M/K kombinacijom.

Mommistake 11.12.2020. 10:56

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3470147)

Ponekad mi se javi bug sa skupljanjem item-a da ga nemreš skupit. ostale BUGove il nisam primjetio il ih nemam

Grafičke postavke nisam dirao, kako je igra namjestila tako sam i ostavio, jedino sam smanjio rezolucija sa 1440p na 1080. FPS nisam gledao koliko imam al ne vidim da mi zapinje negdje il štuca....

Pucanje mi je onak..meh...ne volim tu ne realnos.
Kaj se tiče priče, atmosfere ona mi je za sada super. Jedino kaj mi se čini da to sve ide nekak brzo...ne stigneš razmislit o tome kaj se desilo već ti uletava nešto novo.

Interface mi je onak, konzolaški i još se privikavam sa tastaturom i mišem...

Posudio sam igru da vidim kako će se vrtiti na konfiguraciji iz potpisa i to mi je ok. Navečer se još poigram sa postavkama

Kod kreiranja lika imaš voice (Male or Female), 1. ili 2. slider. :D

Ja sam slučajno nokte nalakirao. :D

I pravo balkanski, pimpek najveći što može biti. :D

Tajl3r 11.12.2020. 11:05

Citiraj:

Autor Exy (Post 3470126)
Izgleda da je trebalo još 2-3 odgode, ali plač incela sa svih strana svijeta i prijetnje samoubojstvom i rezanjem žila ako se još jednom odgodi je dao svoje :D
Smiješno je da 5700XT nije u stanju dati igriv framerate, srećom nisam nestrpljiv pa ću pričekati mjesec, dva, šest. Do onda w3 :D

Posudit cu i ja igru onda da vidim kako XT nemoze drzat 60 fps/a makar na tv fhd +gamepad,ali po videnome 1440p 75hz ne treba ni pokusavat na spomenutoj grafi bumo vidli uskoro.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

IGoR_2803 11.12.2020. 11:18

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3470158)
I pravo balkanski, pimpek najveći što može biti. :D

:roller::roller::roller:

Pa to je barem zicer u ovoj igri...

MadManBD 11.12.2020. 11:27

Probao i ja nabrzinu samo da vidim kako se vrti 10tak min prije posla, čisto ok na mojoj konfi, 1440p, sve ultra, Ray tracing ultra, DLSS na balanced, ne osjetim neko trzanje, po osjecaju 50-60fpsa, budem poslije posla detaljnije se poigrao postavkama

mamutarka 11.12.2020. 11:27

ja isto napravio najveći pimpač i sve, i krenem igrat, prva scena kod mehaničara, imam ženski glas

stavio sam sve muško tak da nisam zajebo, ALT-F4, čekam par mjeseci

The Exiled 11.12.2020. 11:31

:chears:

Mommistake 11.12.2020. 11:48

Ja sam taman na oko 60-70 FPS-a, što je po meni očekivano.

Pričao sam prije više od mjesec dana da njihove "minimum requirements" nisu realni i da neće biti takve kao što piše (ne znam gdje su oni testirali, ali su totalno fulali ili je 30 FPS lock sada novi benchmark).

I rekao sam, da ne može ništa biti lockano u 4k na 60FPS-a (što su kolege demantirali).
U njihovim speckama, 2080S i 3070 bi trebalo vrtiti 4k ULTRA settings.
Ovdje se vidi da 3090 ne može vrititi ni stabilnih 40 FPS-a, kamoli 60.

Isto tako piše da bi 2060 treba vritit igru u 1440p, a vrti jedva 35 FPS-a.

I sada se možemo vratiti na post iz 11. mjeseca:
Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3461967)
Pa čisto sumnjam da pod high i ultra postavke misle na 30fps

Eto, kao što rekoh, mislim da je novi standard zadovoljiti 30FPS-a.

Ali... Ova igra nema tolike probleme u performansama koliko je nedovršena. Mislim da svi mogu igrati i složiti da igra radi fluidno bez beda, ali još uvijek je neigriva, ne zbog zahtjevnosti, nego zbog bugova.

IGoR_2803 11.12.2020. 11:57

Pričekat ćemo koji mjesec i onda odigrati kako spada. Ionako mi bagra s pošte još nije uručila paket iz SD-a.

1v@n 11.12.2020. 12:06

Zapeo već na treningu (stealth). Treba tagirati ekipu. Tab + middle click. Ništa se ne događa...

Vidim da isti problem ima i ekipa na konzolama.

Inače, igrivo mi je na 1920x1080 s low postavkama.

thunder11 11.12.2020. 12:13

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3470197)
Zapeo već na treningu (stealth). Treba tagirati ekipu. Tab + middle click. Ništa se ne događa....

Meni bilo čudno na prvu i teško za primjetiti, ali sve što se treba desiti kada stisneš middle click je da iznag glave ekipe koju tagiraš se pojave neke žute oznake, kopče, strijelice...kaj god. I to je to.
Moraju biti sve "AKTIVIRANE" ja sam klikao ko blesav okolo-naokolo pa su neki bili neki ne i zato se misija nije mogla dovršiti.

IGoR_2803 11.12.2020. 12:14

ne znam, ovo je belosvecka urota... tako su i za stalker govorili da je bugovit, majke mi ako sam ja u toj igri na 3, 4 buga naletio... prošao sam ih sve po nekoliko puta... bumo vidli, možda ipak zaigram ovaj vikend malo

franzD 11.12.2020. 12:18

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3470197)
Zapeo već na treningu (stealth). Treba tagirati ekipu. Tab + middle click. Ništa se ne događa...
Vidim da isti problem ima i ekipa na konzolama.

A ja bez problema tagirao kontrolerom na PC-ju.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:01.