![]() |
Mda. Ni ja nisam imao sjajno iskustvo sa DD-WRT wifi klijentom. Što se internet radija tiče, za sad sam odustao, nema mi druge nego čekati noviju verziju softvera. Složio sam ga na Ubiquiti RouterStation Pro dok mi ne dođe TP-Link, pa sam htio da mi barem Siemens odradi spajanje na glavni AP/router. Da ne petljam sa pigtailovima i antenama, jer ovaj nema kućište.
U wifi postavkama promijeniš na client bridged, ručno upišeš SSID i enkripciju i on se spoji, ako trebaš skeniranje imaš pod statusom čini mi se. http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Client_Bridged Nije mi ni tako radilo, unutar mreže jest ali da pusti kroz gateway na internet... jok. Ne znam zašto, odustao do daljnjeg. Imam i stari Edimax pa radi preko njega. Ima potencijala, ali trenutno su porođajne muke :D |
Jedna losa vijest
Isao sam sa starim sx763 staviti isti uImage sa linka samo da vidim je li bio problem u ruteru ili u uImageu sa linka. Stavio org. firmware prvo pa secondary sa tutoriala i uImage sa linka kad opet ista stvar kao i sa prvim routerom. Tako sad imam 2 routera kod kojih na orginalnom firmwareu radi wlan dok ga u openwrt/dd-wrtu nema u opcijama. LJUDI NE KORISTITE uImage SA GORE NAVEDENOG LINKA |
Mislim da ga samo nisi našao :)
Ne bi trebao imati problema sa obični AP modom |
Ne znam gdje je nastao "problem" ali sam prije na openwrtu pod network imao tab wifi,i u ddwrt wireless.
Sad sam gledao i vidim da mi /etc/config/wireless nije kreiran prilikom instalacije firmwarea. Njega se kreira naredbom wifi detect za koju trebam imati paket kmod-madwifi koliko sam skuzio. Sad zasto se nije instalirao paket po defaultu iako sam ga vratio na orginal pa opet openwrt. A sada ga ne mogu instalirat dok im ne "proradi" opkg |
Da, na zadnju verziju koju je Delboy stavio se još ne može ništa instalirati, repozitorij za taj kernel ne postoji. Ali skini Attitude_Adjustment, radi samo nema napona na USB-u
|
.Delboy je rekao da je updateao secondary_boot da moze primit image iz trunka
jel to ovaj koji je u prvom postu ili je neki drugi? Stavio sam http://rghost.net/41020956 i on je imao gui a image http://downloads.openwrt.org/attitud...squashfs.image mi nema gui ali se mogu spojiti sa putty ,jel to sto je beta ili bi trebao biti gui ? |
Ma da al taj na rghostu nema trunk repozitorija sa paketima, nešto se pošemerilo tamo kod njih. Radi mu USB al izgleda da je malo još rano za tu verziju.
Na 12.09 se instalira. Najprije moraš editirati mrežne postavke (naredba vi /etc/config/network) da ima gateway i dns (dodaš redove) "vi" je editor, osnovne komande *i, Esc, :w i :x http://www.cs.colostate.edu/helpdocs/vi.html "vi /etc/config/network" npr. Code:
config interface 'lan' edit: trunk proradio!!11 http://downloads.openwrt.org/snapsho...ntiq/packages/ :roller: i to samo za našu platformu... zanimljivo. kome to možemo zahvaliti? edit 2: ne još. trunk je napredovao, nove promjene u kernelu pa moramo pričekati da neki kuhar skuha i za nas http://www.pohrani.com/t/1m/wk/1r3owslI/package.jpg |
Stavi onaj image koji je .Delboy stavio gdje radi USB
Code:
http://rghost.net/41020956 EDIT: Ipak nije |
Citiraj:
|
pozdrav svima, zanima me dal je iko uspio upogonit na openwrt-u usb, da radi kao file server. probo sam onaj image sa rghosta, usb svijetli, i sve je kao ok, al nema /dev/sda1 , a kao trebo bi se pojavit automatski ili grijesim? probo sam ga formatirat i sa ext3 i ext4 file sistemom i nijedan ne sljaka. samba radi, mogu mountat folder na routeru bez problema i spojit se na njega normalno, pisat i brisat... samo mi jos fali usb da ga mountam i prikljucim na network. probo sam i sa http://downloads.openwrt.org/attitud...squashfs.image -om podesio sam mrezu kao sto je Dac reko, instalirao luci preko ssh, i mogu se svi paketi instalirat, al tamo pak nema struje na usb-u... hvala :)
|
Vjerojatno fale http://wiki.openwrt.org/doc/howto/usb.essentials
Za sad imaš nezgodnu situaciju. Tih paketa ima za Attitude Adjustment, ali ne radi USB napajanje pa treba aktivni hub. Na Bleeding Edge radi USB napajanje, ali nema kompatibilnih paketa :D Ako ti je samo zbog toga, flešaj DD-WRT |
da, to sam i pretpostavio, i je samo mi je do usb-a, i file servera, a na net se spajam preko drugog rutera... a ddwrt nisam uspio flesnut, onaj uimage mi ne radi, by d vej, dal se i ddwrt ubacuje prek istog secondary_boot loadera?
|
Kod mene je isti loader stalno, nemam problema.
Što se file servera tiče, kad osposobiš ajd javi kakva je brzina. Meni nije bila neka, kao što rekoh oko 2.5 MB/s koristeći LAN, a ne vidim da je itko išta prijavio. Čisto da znamo kakva je situacija :) |
a koji uimage koristis za ddwrt? u principu mi netreba velika brzina jel mi treba file server za pohranu word i pdf dokumenata, nista veliko, ak uspijem javim brzinu
|
Mislim da je ovaj:
Citiraj:
|
da, potvrdjujem da ovaj uimage radi, jos samo moram mountat usb, jel ga nece mountat automatski
--- /dev/sda Block device, size 1000 MiB (1048576000 bytes) DOS/MBR partition map Partition 1: 999.9 MiB (1048513536 bytes, 2047878 sectors from 63) Type 0x0B (Win95 FAT32) FAT32 file system (hints score 5 of 5) Volume size 998.0 MiB (1046450176 bytes, 255481 clusters of 4 KiB) Volume name "" Status: Not mounted |
pomalo sam se privikao na openwrt i vidm koliko mogucnosti otvara ali imam par pitanja za iskusnije
Open wrt router mi je spojen sa lan kabelom na zte-ov router od h1 telekoma. I mogu se spojiti na njega preko zte-ove wlan mreze Sad ocu recimo otvorit port za transmission-web jeli ga trebam otvorit samo na routeru sa openwrtom ili na oba routera. Sad dok to sve pokrenem htio bi moci pristupiti routeru van svoje mreze pomocu dyndnsa od prijatelja. Gdje upisati podatke u router sa Openwrtom ili oba te gdje bi trebao otvoriti portove i na koje ip adrese. Mozda su smijesna pitanja ali kako kazu nema glupih pitanja.Hvala |
Citiraj:
da se nadovežem na čovjeka...a čisto bih htio biti nešto pametniji glede ovakvih kombinacija....imao sam svojevremeno ideju da se na izlaznom ruteru otvori DMZ prema ip adresi openwrt rutera a da onda openwrt sve hendla....NAT upnp, firewall... i sl.. Fantaziram...ili? |
Ne tako. Trebao bi modem/router staviti u bridge mode (sad je router), spojiti ga na WAN port nekog WRT uređaja, koji diže vezu i barata sa firewallom i svime što treba.
@techcereal - dyndns podatke upisuješ u modem/router, za upravljanje izvana moraš mu otvoriti port 9091 na IP adresu WRT-a. Za skidanje uglavnom ne trebaš ništa posebno podešavati, ili je isto kao i za komp. Firewall na Siemensu možeš ugasiti, IMHO. http://wiki.openwrt.org/doc/uci/transmission |
nakon fleshanja na zadnji ddwrt automount je proradio sam od sebe, tako da nisam morao nista specijalno radit, sve je islo glatko iz webgui-a... samba sljaka bez problema, transfer rate je oko 3.2 MB/s, na ubuntu-u isti usb stick ima transfer rate oko 10-12MB/s EDIT: na kraju se ddwrt zbrejko, sve radilo ok i nakon kaj sam ga restarto nije se htio ulogirat u gui, kad ga ponovo fleshnem opet ista stvar pingam sa zenmapom 192.168.1.1 i kaze host down. probam jos par puta i uvijek isto, cak sam ponovo download-ao uImage.bin i flesho njega za svaki slucaj da se nije nekaj sje... flesnem ponovo openwrt i radi (pisem prek njega, treba mi samo kao switch pa se nemoram zamarat aneksima...) sad vise neznam kaj bi moglo bit... mozda da vratim na tvornicki firmware pa ponovo... |
Citiraj:
|
Ja sam instalirao openwrt 12.09 beta i raskopao 2 usba data pinove spojio Openwrt---HDD , a 5v i 0v Zte-ov router---HDD i radi mi bez problema.
|
hm, da, ne da mi se raskopavat ak nemoram :)
samo nije mi jasno zasto se ddwrt nece fleshat ponovo. |
Evo samo da javim router i HDD su prezivjeli prvu noc skinut opensuse kao test
sve sljaka(ddns, firewall itd itd) Hvala .Delboyu i svima koji su ovo omogucili Hvala Dacu na pomoci pri konfiguriranju Citiraj:
|
:goood:
Citiraj:
|
na kraju je ddwrt proradio nakon fleshanja na orig firmware pa nazad... vjerojatno to ima veze sa onom konfig particijom koja ostaje...
samba u kombinaciji sa usb-om radi bez problema. Nadam se da ce skoro USB i na openwrt-u :) |
SX 763 fleshan sa Openwrt firmware-om za voip iz prvog posta. Sve uredno radi.
Trebao bi složiti VoIP preko bilo WAN bilo LAN porta, ali svi pokušaji da to napravim bili su uzaludni. Kako složiti VoIP i/ili ostale postavke da radi preko WAN ili LAN porta (svejedno), a ne preko DSL porta? SX763 je preko WAN porta spojen na lokalnu mrežu koja ima spoj na Metronetovu optiku i preko nje spoj na Internet i VPN sa drugom mrežom u drugom gradu. VoIP centrala postavljena je u drugoj mreži, ali je zbog VPN moguće pristupiti kao lokalnoj centrali, a moguć je i pristup internetom. SX763 je ostao od T-coma i trebao bi biti iskorišten da se mogu DECT telefoni spojiti na VoIP. Ima li netko ideju kako to izvesti? Sve ostalo, lan, wi-fi ... nije uopće bitno, ako radi odlično, ako ne ni ne treba. |
jel zna neko dal mogu ovaj ruter postavit umjesto tomsona na iskonu? neznam podatke za spajanje na adsl posto ih ruter sam pokupi...
|
Mozes ali prije toga nazovi sluzbu za korisnike i trazi korisnicke podakte.
Takoder pogledaj koji su VPI i VCI paramteri na Iskonu. Plus ako imas VOIP preko thomsona moras nekako izvuci korisnicke podatke iz njega. Netko drugi ti moze vise o tome reci |
da, imam i VOIP, i to dva broja...
|
Već sam x puta govorio, operateri palamude tj. sakrivaju i ne daju parametre a pogotovo za VoIp. Treba iz Thompsona iščupati konfig (user.ini) pa iz njega izvaditi podatke.
|
zasto neradi na ddwrt-u 40MHZ wifi channel? nevidi se ssid
|
sorry na dizanju starih problema, al novi sam na ovom polju, pokusavam staviti dd-wrt i zapeo sam gdje i vecina, na podizanju uimaga kod failsafe ui-a.
javlja mi, Ta web-stranica nije dostupna Prekinuta je veza s hostom 192.168.1.1. imam microsoft security essential za antivirus, iskljucio sam firewall, i pokusao sam preko ie9 i preko chroma takoder sam pokusao i preko jedne stare winxp kante s ie6 i ista stvar na routeru sam spojen na lan1, i ip sam rucno podeso prema naputku na prvoj stranici, 192.168.1.16, takoder sam probao i s .2 i .100 |
Ugasi antivirus u potpunosti!
|
kao što sam naveo na ovoj staroj kanti s winxpom nema nikakav antivirusni, a i firewall je zagasen.
|
Citiraj:
|
uspio sam preko mozzile u virtualki preko ubuntu, sada imam drugi problem, stavio sam openwrt i neznam iz kojeg razloga sam odabro onaj prvu datoteku za ddwrt i flashnuo s time, sada mi router ne reagira, pokusao sam ga resetirati na 100 nacina, samo mi blinka wlan i voip, rade jos power lampica i lan 1
|
Citiraj:
e sad, net mi radi al sta trebam tocno napravit da slozim dva telefona na ddwrt... ili bolje za to koristit openwrt? |
E sada stavis openwrt voip image, mislim da je povrđeno vec negdje u ovoj temi da radi iskonov voip s tim image-om.
Sto se tice dva telefona, ako kojim slucajem voip radi samo na jednom telefonskom izlazu onda stavis mali razdijelink i prikljucis oba telefona preko tog jednog konektora. |
Ovako izgleda moj telephony config file za iskon, radi mislim na phone 1 konektoru:
Code:
root@OpenWrt:/etc/config# cat telephony U network configu jos imam ovo za voip interface sa namještenim qos. Code:
config atm-bridge |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:42. |