PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

Vuco 20.12.2011. 16:01

Silvio puško stara, probaj prvo staviti neki drugi ROM preko recovery-a (tipa onaj Yoigo španjolski defoltni sa HTCManie), pa onda defoltni Huaweiev.

antebr 20.12.2011. 17:43

Originalni ROM od tele2:

RAM: 98
CPU integer: 188
CPU float: 16
2d graphics: 286
3d graphics: 483
Database IO: 130
SD write:48
SD read: 157
CPU freq: 600MHz
Total: 1406

Aletrned 20.12.2011. 19:28

Citiraj:

Autor antebr (Post 2054091)
Originalni ROM od tele2:

RAM: 98
CPU integer: 188
2d graphics: 286
3d graphics: 483
Database IO: 130
SD write:48
SD read: 157
CPU freq: 600MHz
Total: 1406

Damn, Goranovog dere i stock rom... Morat ću natrag na cyanogen...:D:D
Ali ozbiljno, meni je Gotanov čist ok, najstabilniji, nema laga, a sad, ko voli imat 60mb slobodnog rama stalno, go ahead! :goood:

Banx 20.12.2011. 20:18

Pa ja covjece ne mogu staviti pozadinsku sliku.Stalno mi je prevelika.

sipe 20.12.2011. 20:18

Citiraj:

Autor Fleks (Post 2053260)
Cisto iz dosade ajde neka netko zavrti ovo

https://market.android.com/details?i...mVuY2hNYXJrIl0.

goranov mod gore.

Ukupan score: 1283

RAM: 96
CPU integer: 189
2d graphics: 284
3d graphics: 469
Database IO: 120
SD write 27
SD read: 85
CPU freq: 780
Total: 1283

http://image.bayimg.com/galanaadg.jpg
729mhz benru stariji

KeiOffice 21.12.2011. 00:17

Za sve koji zele stock Huawei rom, moja preporuka je kineski rom, 2.3.5 verzija gingerbreada, s tim romom nakon instalacije imate slobodno cca 100mb rama, i mobitel radi vrlo brzo, sa stabilnosti nisam imao nikakvih problema!

Taj kineski rom je custom samo utoliko sto dolazi rootan i sto je pociscen od svih nepotrebnih aplikacija.

Probao sam skoro sve romove za U8650, i to je definitivno najbolji rom za one koji se ne zele igrati sa OC-om proca a zele brz i stabilan rom, i mislim da daje najvise rezultate u benchmarku od svih romova zasnovanih na stock romu.

Cyanogen po rezultatima pere sve ostale romove, meni se osobno svidja sto kod njega naprimjer kada ides napravit reboot moba pita te da li zelis klasicni reboot, reboot u recovery ili reboot u bootloader, sto imas opciju za screenshot integriranu, vise opcija za podesavanje moba, ima integrirane kontrole nad wifi-jem, bt-om, data prometom itd u notificationima kao i stock tele2 rom... ako se ne pretjeruje sa clockom proca takdjer i radi stabilno i bez restartanja moba... meni osobno jedini problem sa tim romom ostaje tih zvuk sa moje strane kod sugovornika, i vec 2-3 dana kopam po netu pokusavajuci naci nacin da povecam gain mikrofona i tako "popravim" taj bug, no bez uspjeha, neke metode koje pale kod nekih drugih android mobova koji su imali isti problem ovdje ne rade nazalost, tako da ostaje jedino da se nadam da ce benru u iducoj verziji cyanogena popraviti taj nedostatak, jer to je ta "sitnica" koja dijeli taj rom od roma za igranje i roma koji se moze bez ikakvih problema i nedostataka koristiti i na mobitelu koji je namijenjen i za koji razgovor tu i tamo :D

androidfan 21.12.2011. 11:49

Citiraj:

Autor KeiOffice (Post 2054450)
Za sve koji zele stock Huawei rom, moja preporuka je kineski rom, 2.3.5 verzija gingerbreada

i moje mišljenje je da je kinez jako dobar... Tele2 rom je ok, ali nije rootan... original je u redu... CM ima očiti problem prilikom razgovora... goranov je solidan, ali OC se toliko i ne primjeti i nije potreban, ext i swap zauzimaju dodatan prostor na SD-u što kod kineza nije slučaj... kinez je stabilan, ne blokira nakon otključavanja, očišćen je, rootan, i sa LauncherPro (još kad bi dobio nekakav update) je jako fina kombinacija... :kafa:

Banx 21.12.2011. 12:12

Moze link za taj kineski,danas cu se malo sa tim z...
Jel ima engleski normalno kada ga instaliram?

Vuco 21.12.2011. 14:11

Citiraj:

Autor Beelzeboss (Post 2054720)

Imaš link 2 stranice prije, kao i linkove za google appse i market (koje kinez nema).

Ima mislim odmah engleski uključen. Čak i ako nema, kad ti se pojavi onaj screen di trebaš stisnuti ma zelenog androida (čim ti uđe u mobitel), dolje desno je buton za promjenu jezika.

KeiOffice 21.12.2011. 15:25

Citiraj:

Autor Beelzeboss (Post 2054720)

Rom je odmah na engleskom, a imas u njemu gomilu jezika, pa tako i hrvatski ;)

Banx 21.12.2011. 16:06

Vidim da je ovaj kinez klasicni rom a cyanogen iliti benru,to je isti jel?
Ipak ima vise mod mogucnosti.

Aletrned 21.12.2011. 16:55

Jedno pitane, kad stavljam novi rom nakon cyana, bi trebalo i custom drivere i bios stavit? Uredu je da mi u boot menu ode s recoveri 5.2. nešto (s tim programom mi otvara boot loader)?:)

Vuco 21.12.2011. 17:57

Dečki, nije to BIOS to je Recovery. Benruov ROM stavlja i novi Recovery kada ga se instalira (barem je onaj stari benruov ROM to napravio). Ono u uputama preko instalabador.bat stavi Recovery verziju 4 nešto, Benru stavi verziju 5 nešto. Obje verzije (dokle god nije ona osnovna od Huawei-a koja se dobije kad se stavi iz prvog posta službeni Huawei ROM) su dobre i štimaju. Meni je osobno 5 draža.

Nakon kaj maknete Cyanogenmod ROM, odnosno Benruov, ne trebate nikakve druge stvari raditi (driveri su isti, nevažno o ROM-u, kao i Recovery).

Da se ne događaju sranja, dobro je stisnuti wipe opciju u Recovery-u te wipe-ati dalvik cache (menu u Recovery-u pod Advance). Ja osobno još i formatiram system particiju (to je Benru uveo kod instalacije zadnjeg ROM-a).

Renesis 21.12.2011. 18:18

jel ima netko ideju zasto mi neradi data konekcija? nema 3g ikonice (iako u about pise da je spojeno na 3g), nije radilo ni na goranovom, ni sada na kinezu?

Vuco 21.12.2011. 18:26

Nije ti vjerojatno upisan APN ili nisi upalio Data (vjerojatno ovo prvo).

Settings-Wireless & Networks-Mobile Networks-Access Point Names

Za postavke APN-a ću ovako iz glave ali mislim da je ovak:
Data promet odnosno internet:

Name - Tele2 Internet (manje važno)
APN - internet.tele2.hr

Ostalo kako je ili prazno.

Za MMS
Name - Tele2 MMS (isto manje važno)
apn - internet.tele2.hr
MMSC - http://mmsc.tele2.hr
MMS Proxy - 193.012.040.066
MMS port - 8080

Ostalo kako je (MCC - 219 MNC - 02) ili prazno.

ivo_k 21.12.2011. 18:46

pozz ljudi,
izguglao sam ovaj topic i vidio stvarno se hvali mob pa ga danas otisao uzeti.

i pusiona za sada, ekran, tj. touch se pocne brejkati nakon kraceg vremena prckanja po mobu te se cesto onda pokaze onaj ekran "notification" koji se ili smrzne tako ili pocne titrati.
inace sam primjetio da slabije prima touch, pogotovo ako je neko povlacenje po ekranu isl.

e sad, vidim ima u onom tajnom meniju opcija "touchscreen firmware upgrade", moze li mi to pomoci da ne nosim na reklamaciju i kako, cime napraviti flash?

btw, stavio sam sluzbeni ROM iz prvog posta misleci da ce problem nestati, ali nije..

hvala!

zkljaja 21.12.2011. 19:16

Evo meni je danas dosao moj. 500 kn, tele2 start paket, screen protector,silicone case, otkljucan. Za sad sam skroz zadovoljan brzinom, na njemu je stock rom, probao sam odma Angry Birds Rio i radi sasvim solidno. Touch screen malo slabije reagira od HTC Heroa ali to cu pripisati screen protektoru, isto tako su i boje malo ljepse na HTCu. Kad nabavim SD karticu na njega ide i custom rom jer mi se ovakav UI bas i ne svidja...

Banx 21.12.2011. 22:04

kako da promjenim jezik na hrvatski ili english...
stavio sam ovaj zadnji benru i španjolski mi je odmah...

edit:nasao sam
ali sad su mi aplikacije jos na španjolskom!?

e-one 21.12.2011. 23:56

kako da si vratim na ovom kineskom orig. romu opcije za gašneje wifi-a bt-a date i gpsa u vrh ekrana, tj u onaj dropdown menu gdje su notificationi kao što je imao tele2 rom? ovako imam jedan nepotrebni widget umjesto toga...

Vuco 22.12.2011. 00:36

Citiraj:

Autor Beelzeboss (Post 2055266)
kako da promjenim jezik na hrvatski ili english...
stavio sam ovaj zadnji benru i španjolski mi je odmah...

edit:nasao sam
ali sad su mi aplikacije jos na španjolskom!?

Nakon restarta će većina osnovnih aplikacija biti na engl. ili HR.
Citiraj:

Autor e-one (Post 2055353)
kako da si vratim na ovom kineskom orig. romu opcije za gašneje wifi-a bt-a date i gpsa u vrh ekrana, tj u onaj dropdown menu gdje su notificationi kao što je imao tele2 rom? ovako imam jedan nepotrebni widget umjesto toga...

Čim si maknuo originalni, toga više neće biti na niti jednom ROM-u. Da si pročitao temu, to se spominjalo valjda na svakoj stranici.

Ili Benruov sa CM-om.

Banx 22.12.2011. 01:24

Stavio sam ovaj zadnji benru.
Kada ga OC imam max freq i min freq,max stavim na 729 a min ostavim na 256.
Trebam li i minimum povecavat?

evo i testa

RAM: 133
CPU integer: 233
CPU float: 174
2d graphics: 285
3d graphics: 522
Database IO: 155
SD write 46
SD read: 138
CPU freq: 729
Total: 1686

edit: jeli moguce pomjeniti nacin javljanja na poziv i otkljucavanje,imam neke krugove koje moram ko debil razvlaciti?
i kako?

Vuco 22.12.2011. 01:35

Ja sam furao min. frekvu uvijek na 256. Na 122 mi je presporo palio ekran kod poziva.

Za zadnje pitanje pogledaj u opcijama Cyanogena. Tamo se postavljaju opcije unlock screena i brijem poziva. Ja sam si stavio uvijek klasičan, s lijevo na desno da vučem.

lajchi 22.12.2011. 07:24

Citiraj:

Autor djpower (Post 2025235)
unloc code
Code:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180734305891&ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123
Preporucujem covjeka sa eBay.a 11.99$...jucer oko devet navecer uplatio
danas popodne stigao cod. tel uredno radi na 98 karticu.
Inace kupio sam ga prije par dana i mogu reci da je telefon raketa za tu lovu..imam x10 pa ih uspoređujem.Nemogu jos reci dali je dobar jer ga prekratko imam, ali s obzirom da garancija traje dvije godine:goood:

Eto samo da velim da kod koji su mi poslali za U8650 ne radi (poslao im dobar IMEI i model). Tako da rađe koristite varijantu s prvog posta koja je provjerena.

tadeii 22.12.2011. 12:51

Citiraj:

Autor lajchi (Post 2055414)
Eto samo da velim da kod koji su mi poslali za U8650 ne radi (poslao im dobar IMEI i model). Tako da rađe koristite varijantu s prvog posta koja je provjerena.

ja sam kupovao sa baya 2 puta i oba puta uredno radilo bas od toga lika... ako si mu sve dobro poslao snimi video kako ti piše u uputama i pošalji mu...

antebr 22.12.2011. 13:30

Citiraj:

Autor lajchi (Post 2055414)

I ja sam kupija kod njega, sve radi OK (bonbon kartica).

Ante

lajchi 22.12.2011. 14:39

Dao sam mu dobar IMEI i prema tom IMEI-u mi je poslao kod, ujutro sam snimio video kako ne radi i poslao. Budem sad vidio kaj bude iz toga. Samo se bojom da si ne hardlockam mob, jer sam radi toga 3 ili 4 puta ukucavao key...

lajchi 22.12.2011. 15:41

U međuvremenu sam, pošto mi je poprilično hitno, naručio key od lika iz prvog linka i taj sad radi.

Ispravan key je 1132381121111241, a ovaj sa ebay je 1123381121111241, dakle zamijenili su treću i četrtu znamenku.

Aletrned 22.12.2011. 16:22

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2055118)
Dečki, nije to BIOS to je Recovery. Benruov ROM stavlja i novi Recovery kada ga se instalira (barem je onaj stari benruov ROM to napravio). Ono u uputama preko instalabador.bat stavi Recovery verziju 4 nešto, Benru stavi verziju 5 nešto. Obje verzije (dokle god nije ona osnovna od Huawei-a koja se dobije kad se stavi iz prvog posta službeni Huawei ROM) su dobre i štimaju. Meni je osobno 5 draža.

Nakon kaj maknete Cyanogenmod ROM, odnosno Benruov, ne trebate nikakve druge stvari raditi (driveri su isti, nevažno o ROM-u, kao i Recovery).

Da se ne događaju sranja, dobro je stisnuti wipe opciju u Recovery-u te wipe-ati dalvik cache (menu u Recovery-u pod Advance). Ja osobno još i formatiram system particiju (to je Benru uveo kod instalacije zadnjeg ROM-a).

Ok, fala i mislio sam da ej tako ali nisam bio siguran :-D Fala na odgovoru :D

droidzg 22.12.2011. 17:15

Citiraj:

Autor lajchi (Post 2055742)
U međuvremenu sam, pošto mi je poprilično hitno, naručio key od lika iz prvog linka i taj sad radi.

Ispravan key je 1132381121111241, a ovaj sa ebay je 1123381121111241, dakle zamijenili su treću i četrtu znamenku.

Taj sad key svi mogu koristit ili?Je vec potrosen?

lajchi 22.12.2011. 17:28

Key ti je vezan za IMEI telefona. Znači da to radi samo za moj telefon...

srebrnizg 22.12.2011. 17:33

vec sam se zabrinuo da sam fulao post....::)

srebrnizg 22.12.2011. 17:36

ako mi moze netko online,objasniti ...naime citao sam sve postove od pocetka,no na kraju nisam siguran sto uciniti?!...napraviti po prvom tutorialu ( codiakov)..ili sto?...
bojim se da nesto ne zeznem

androidfan 22.12.2011. 18:06

Citiraj:

Autor srebrnizg (Post 2055842)
ako mi moze netko online,objasniti ...naime citao sam sve postove od pocetka,no na kraju nisam siguran sto uciniti?!...napraviti po prvom tutorialu ( codiakov)..ili sto?...
bojim se da nesto ne zeznem

tutoriali u prva dva posta su dobri i po njima možeš raditi... samo na kraju odluči koji ćeš rom staviti... ne moraš taj iz tutoriala...

srebrnizg 22.12.2011. 18:21

a, zanima me jos nesto..recimo ovak...ubacim formatiranu sd karticu, phone je prepozna i napravi defoltne datoteke, nakon toga obavezno napravim backup? na karticu..
naime nisam to sve skupa nikad radio, i jos nesto ..ove sve aplikacije se zamijene nekim novima?,mislim,kad stavim novi rom
koji mi rom preporucate , meni je bitno da bude nesto brzi i da je camera malo poboljsana...nista vise..
mozda bih se kasnije okurazio nesto vise mijenjati na njemu no sad bih samo to...:)

androidfan 22.12.2011. 18:34

pa mijenja se sve, kao kad na kompu formatiraš disk i dižeš novi windows... ubrzat ga možeš sa goranovim romom, kinezom za kojeg imaš link nekoliko stranica unazad, ili CM od benrua... preporuka ide za kineza :goood:

kamera se može poboljšati jedino tako da se slika po dnevnom svjetlu :fiju:

i sa custom romom se gubi mogućnost uključivanja i isključivanja wi-fi-ja, gps-a,..., iz statusne trake (to ima samo na romu iz trgovine :))

KeiOffice 22.12.2011. 18:41

Citiraj:

Autor androidfan (Post 2055865)
i sa custom romom se gubi mogućnost uključivanja i isključivanja wi-fi-ja, gps-a,..., iz statusne trake (to ima samo na romu iz trgovine :))

Tu opciju imas i na cyanogenu ;)

srebrnizg 22.12.2011. 18:46

mda, to za cameru mi je bilo odmah jasno..:)
da si malo pojasnim..flashanje sluzbenog roma sluzi samo zbog roota?!
a, jel netko isprobao rom od onog spanjolca..ZaD!!RoM_v1.5.zip
sutra cu to sve pokusati..:)..drste mi fige....:)

androidfan 22.12.2011. 18:52

Citiraj:

Autor KeiOffice (Post 2055873)
Tu opciju imas i na cyanogenu ;)

mislio sam da ima ali nisam bio siguran (imao sam ga možda dan-dva još na počeku)... al' na cyanogenu nema normalan zvuk u slušalici... :stoopid:

KeiOffice 22.12.2011. 19:27

Citiraj:

Autor androidfan (Post 2055880)
mislio sam da ima ali nisam bio siguran (imao sam ga možda dan-dva još na počeku)... al' na cyanogenu nema normalan zvuk u slušalici... :stoopid:

Ako mislis na zvuk u slusalici onoga s kime pricas, da, gain mikrofona na cyanogenu je premal i sugovornici te jednostavno ne čuju ako ne pricas glasno nazalost...

Ako mislis na zvuk u slusalici tvog/naseg moba, ja s time nisam imao problema...

dulesbj 22.12.2011. 19:32

Ja imam problem u slušalici na zadnjem cyanogenu,dosta slabo čujem drugu stranu,a mene dobro čuju,da li se moja slušalica da ikako još pojačati,nekim programom? Ako tko zna?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:53.