![]() |
Primio sam neku uplatu, sve uredno i dogovoreno.
Ali na internet bankarstvu pod Račun Platitelja stoji: 0010011112 Sve ostalo izgleda normalno,i model,i ime i prezime. Pregleda san sve transakcije zadnjih godinu dana i uvik je Račun Platitelja bio normalan Iban i slično. Skroz mi je čudno :D Jel se itko od vas susreo sa nečim sličnim? |
Možda je lik išao u poslovnicu banke da uplati pa ne piše njegov broj računa kao da je sa svog uplaćivao.
|
Zna li netko kada će u m-Zabi biti omogućeno plaćanje NFC-om za ostale kartice osim MasterCard go?
|
Pošalji im mail. Ne grizu.
|
Citiraj:
|
PBZ netbanking vraćen na staro?
|
nismo mi te sreće :)
|
Sta fali novom?
Znan da nakon promjena uvijek idu kmecanja zbog navike, ali meni se nakon kratkog vremena navikavanja ova aplikacija skroz svida. Ima iste i bolje funkcionalnosti od stare. Fingerprint login, defaultna opcija prebacivanja izmedu racuna bez da trebam imat kreiran predlozak za ziro2tekuci ili obratno, dostupni svi nalozi na jednom mjestu bez da ih trazim po transakcijama kartice, mogucnost otvaranja zatvaranja eKasice iz aplikacije, itd. Jos kad dodaju mtoken unutar te aplikacije da ne moras imat dvije - gg pbz. Koji je vas problem ili nedostak nove? Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Bonovi kupnja recimo
Ide sporo ko da radi na i386 Notifikacije mi uredno dolaze Procitam, obrisem, al ovaj jos ima brojiku iznad ikone Ostalo ok |
Hehe, a ZaBa sve to odavno ima riješeno, a ista firma radi aplikacije. :D
|
Meni i bonovi rade brzo ko zmaj. Mozda je do operatera, ja san na bonbonu.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
hipotetski samo kakva je praksa banaka, imamo li pravo žaliti se / može li se dobiti novac nazad poslan transakcijom na IBAN koji se ne poklapa sa imenom i prezimenom primatelja, ili se ne poklapa sa adresom?
|
Citiraj:
Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Trebam preporuku banke.
S obzirom da OTP ima naviku svako par mjeseci podići cijenu naknada korištenja pakata, odlučio sam presjeći sve veze s tom bankom i potražiti novu. Ono što mi je najvažnije je mogućnost što lakše online kupovine. OTP to ima super rješeno, dobiješ dodatnu prepaid karticu na koju mobilnim bankarstvom prebacuješ novce i zatim plaćaš. Koje su banke s takvim ili sličnim opcijama? Sve ispod 35 kn/mjesečno dolazi u obzir. Hvala. |
zaba recimo ima dodatnu karticu za te online kupovine, prebaciš sa glavne na nju rpeko moba i kupuješ
30kn se plaća https://www.zaba.hr/home/aktivan-platni-asistent ali mislim da može i jeftinije, ako se izbjegne ovaj platni asistent i uzmu opcije koje ti trebaju samo |
Citiraj:
|
piše na linku, visa electron za devizni račun, na nu prebacim kad treba
neznam jel to isto što i otp nudi |
Hvala mamutarka, još netko?
|
Erste isto ima debitnu deviznu Visu Electron. Pozitivno je to što je multivalutna pa ti skida onu valutu kojom si platio tako da nemaš onih konverzija gdje ti PP ili banka skidaju brdo love na račun konverzije.
|
Također i PBZ ima istu kombinaciju s Visom Electron.
Na ZABA-i plaćam 9 kn vođenje računa, 10 kn mZaba i 5 kn za devizni. Prebacuješ s jednog računa na drugi bez naknade. |
Citiraj:
|
Citiraj:
iz ovih uvjeta znači nema obavijesti svakome posebno |
Citiraj:
Teta u korisničkoj službi je rekla samo "Da, da, to vam je poskupilo od 1.10" :roller: Kad mi je para prestala izlaziti na uši, pitao sam koji je postupak prekidanja svih veza s bankom. Citiraj:
|
da, meni je isto 30kn skupo u zabi, al ajde barem 5 transakcija je besplatno, pa je to isto ok više manje
|
Citiraj:
Mislio sam da ima baš nešto takvo. |
Treba poslati upit u udrugu potrošač koliko je legalno dizati cijene bez ikakve obavijesti. Mogli su barem staviti obavijest kad se uđe u internet bankarstvo, za svaki k**** znaju pisati obavijesti ali za takve stvari ne...
Edit:Poslano... |
Citiraj:
|
sami paranoiki ovdje
ja pa imam pbz tekuči kartica na paypal i vozi miki vođenje računa 8kn =? nisam ziher pbz digitalno bankarstvo 12kn |
Citiraj:
|
Kakvih 30 kn vi ovdje spominjete? Ja imam PBZ tekući i PBZ žiro, žiro mi je za online kupovinu i prebacujem po potrebi. Što fali tom konceptu?
|
PBZ prepisujem iz transakcija:
Naknada za digitalno bankarstvo 12kn Pbz365 usluga 14kn (vidim da je neka akcija u djiru pa mi se ovo ne naplacuje cijelu godinu) Vođenje tekućeg rn 7kn Vođenje žiro rn 3,4kn Lako dodjes na 30kn. Dodas tome Amex clanarinu 250kn/god i imas lipi mjesecni iznos. Sve ovisi o potrebama pojedinca. 30kn nije neka cifra, al 2.25kn/transakciji je pbz-ovski điberski harač |
SVI deru za ta "odrzavanja" racuna i naknad epo uplati/isplati, to je danas vec standarndo. Neki dan u ZABAi na ulazu kod redomata stoji velika naljepnica i pise nesto u stilu "Naknada za promjenu deviza 25kn za one koji nisu klijenti banka".
Znaci ako nemas racun kod njih i dodjes promjenit 100 EUR uzmu ti 25kn + kupi/prodaj razliku na tecaju :D. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Favoriti su mi: Generiranje izvoda preko e kanala - prevedeno klikanje na ikonicu pdf u net bankingu da generira izvod - 15 kn. Automatska naplata osnove za plaćenje- prevedeno banka automatski naplaćuje svoj račun za obavljene usluge bez moje suglasnosti i - 5 kn Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Printanje je djabe?
Ak je onda si slozis pdf printer i nemas dodatnog troska |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imaš MasterCard Prepaid od Addiko banke ili Visa Prepaid od HPB-a
|
Citiraj:
Pa sam ih onda zaobisao sa printanjem u pdf jer je printanje djabe. Sent from my FRD-L09 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:23. |