![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako smrdaš BIOS na 6950, lako vratiš originalni. ;) |
Citiraj:
Bacim oko na link, pa probam kad užicam na jedno popodne neku rezervnu PCI-E karticu od prijatelja. Fala;) |
Ne treba ti.
Dual bios switch imaš. Ako zahebeš editabilni bios, drugi je read only, samo prebaciš switch na njega i restartaš komp, i nazad si na stock postavkama. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ti ne moraš ni modat BIOS. Meni je bolja opcija modat postojeći BIOS, tako da ostale postavke ostanu iste. Mislim da je nama isti samo hladnjak, PCB je drugačiji, ali ni tvoja nije referentna. |
Googlao sam sad, vidim da je to neka 'bijesna' serija bez switcha.
Svašta, te ne daju switch, te kasnije daju grafe i sa switchem i sa 6970 biosom već flashanim. Luda kompanija sasvim. |
Citiraj:
Citiraj:
Čak ni sa hlađenjem nsian pretjerano zadovoljan, al eto, uletila mi tada kao dobar deal (6850+nešto keša) pa se nisan puno mislio. |
Ja sam valjda jedini na svijetu koji nije uspio otkljucat 6950 -.-
|
postupak je jednostavan i ima ga na hrpi foruma
1. Sačuvaš postojeći BIOS pomoću GPU-Z, winflash ili nekog drugog. Ja sam koristio gpu-z http://imageshack.us/photo/my-images...050unlock.jpg/ 2.Zatim ga otvoriš u radeon bios editoru http://imageshack.us/photo/my-images/849/rbe1.jpg/ odeš na additional features i označiš unlock opciju i zatim save BIOS http://imageshack.us/photo/my-images/855/rbe2.jpg/ 3. Pokreneš ATI Winflash (ja sam koristio winflash, jer mi atiflash nije pepoznao usb tipkovnicu) Load image, 2 Oče naša, zatim Program i reboot. http://imageshack.us/photo/my-images/141/winflash.jpg/ Naravno, ovo radiš na svoju odgovornost i ja neću biti odgovoran za eventualnu štetu nastalu ovim postupkom Vratio originalni BIOS i odvrtio 3Dmark: - unlock 16814 - def 16760 kod mene je dobitak 50-ak bodova u sintetici, tako da mi nije vrijedno gnjavaže |
Citiraj:
Ja na mojoj grafi sam samo gurnuo prekidac u desno gde se utkljucao u 6970 bios. Samo su klokovi ostali od 6950. Nisam morao da radim tu proceduru. Koja je tebi verzija Sapphire grafike ? Moja je twincooler sa 1gb i na njoj cim se prebaci prekidac otkljucava shadere. |
Citiraj:
Normalno da nisi dobio nikakav pomak kad nisi postavio taktove od HD6970...tih par otključanih shadera ne donosi gotovo nikakav pomak. |
To sam stavio za one koji misle otključavati. Ista razlika je i na podignutim taktovima. Ako grafička nema dual BIOS, ovih par bodova razlike nije vrijedno flashanja
|
Citiraj:
Sto si flesovao bios, kad switchom otkljucavas na 6970 ? |
Nemaju sve verzije switch.
|
Citiraj:
Koliko sam ja shvatio ti si dobio razliku samo na otključanim shaderima,a ostavio si taktove od HD6950. |
Mislio sam na razliku otključana/zaključana, na istim postavkama.
Ista mi je razlika i na podignutim taktovima. Nisam previše testirao, jer mi se nije dalo ponovo flashat sa podignutom voltažom i limitom frekvencija (def. mi je 840/1325), ali na mojoj konfiguraciji je dobitak samim otkljucavanjem nikakav. Trenutno imam instaliran samo GTA IV i u bench-u je razlika 1fps (otključana vs. zaključana) |
U ovom tutorijalu, samo promena svitcha, tvoja kartica nije kao sa ove fotke?
Ja sam mislio da sve twincooler verzije imaju switcher sa dual biosom. http://www.thinkdigit.com/forum/grap...-6970-1gb.html |
Citiraj:
Radi ona dobro s istim, to ne poričem (imao sam prije i7-ice q6600 G0 oc-an), ali ipak su q6xxx priličan bottleneck za iskoristit 69x0 u potpunosti ;) |
Citiraj:
Ak je s mojim procom radilo kak spada s malo slabijom grafom onda bi kod njega iskoristivost bila približno slična...po mom mišljenju i bolja jer je quad u pitanju. E sad na stranu novije procesore...konkretno dajem primjer njegov i moj procesor...nek da ss sa podignutim taktovima kad je već odvrtio 3DMark. |
Citiraj:
Druga stvar - nije isto na q6700 na ko zna kojem kloku i tvoj proc na 4.5 kolko vidim, a to su brojke koje niti jedan q6x00 ne može postići ;) |
Priča drži vodu jer je moj Q9550 (Stock) ogroman bottleneck u BF3. Proc je na 90-100%, a mijenjanjem postavki sa auto na low/off, dobijem desetak fps više. Kad je dignut na 3,8 itekako se osjeti razlika. Samo se još gnjavim sa rušanjima ff-a jer mi, izgleda, ram baš i ne radi kako treba.
|
Citiraj:
A q9550 na 3.8 bi trebao raditi zadovoljavajuće u kombinaciji sa adekvatnim ramom u bf3. Na stocku - teško. |
Frend ima Sapphire 6950 2GB TwinCooler karticu. Stigla je iz Kanade. Zanima me odkud mu GPU-Z ocitava da je Antilles chip, a ne Cayman.
Ja imam istu karticu sa 1GB memorije i normalno mi pise da je Cayman, kao sto jeste, dok njemu stoji Antilles. Evo kako to izgleda kod njega http://img85.imageshack.us/img85/6035/28804439.png zna li neko u cemu je fora ? |
Citiraj:
Kao što sam napisao, ako kartica nema switch, nije vrijedno gnjavaže, osim ako nije cilj izvući zadnji atom snage iz kartice. |
Unlock prosao dobro.
Idle 56>61°C Load 71>75°C Naravno +20% Powera s klokovima 6970 3DMark 11 ~4800>5630 Sretna Vam Pametna Nova |
60c je previse za idle. Trebalo bi bit ispod 40c na normalnom ambijentu i 20%+ v je mnogo. 1.3v ili sl. je malo previse za 24/7 po meni i ne znam koliko se isplati. Ja sam sa 1.2v 6950 postizo 1000mhz ili malo manje bez problema..
|
Citiraj:
S 1,20V ide do 965 MHz S 1,15V ide do 950 MHz i ovo mi pari nekako najbolji omjer. 950/1500, ka bog:) S 1,10V ide do 920 MHz |
Citiraj:
-Nego na TechPowerUp-u je pisalo da kod unlocka treba +20%powera sto mi se tada cinilo logicnim ali eto idem probati manje.... |
Namjeravam kupiti u Portiu 6950 1gb, ali se dvoumim između Sapphire dual fan i Gigabyte OC (3 venta), ne znam koja je tiša i s manjim temperaturama? Koju se više isplati uzeti?
|
Gigabyte ima bolji hladnjak, ali je dosta velika (dugačka je 29 cm), tak da ak ti stane onda gigabytica, ak ne sapphirka
|
Ne stane zbog sata konektora na ploči :(. Išla bu Sapphirka! Jel mjerio ko temperature ko ima tu Sapphirku u Furmarku koji je max za GPU i VRM?
|
Što ti grafa treba za vrtiti Furmark?
|
:D Ne, nego da znam kak se kreću temperature. Na 4890 je to bila noćna mora, pogotovo VRM, da znam jel bi išao na neki aftermarket kuler...
|
Idle će ti bit 30-35, a load do 65. S tim da će se vent vrtit u idlu-u na 1200 rpm~21%, a u load-u 2000rpm~38%. Tako je meni, grafa je tiha i hladna, nećeš pogriješiti. Mjereno u BF3.
|
Evo kako se ponaša sapphire sa Crysys 2, otključana i sa 6970 taktovima
|
daj ne vidi se baš dobro stavi veću sliku
|
AMD Athlon x4 640 bottleneck za 6950?
|
ATI Radeon HD6790 HDMI output
Dragi svi trebao bih savjet kako riješit problem audio izlaza preko HDMI porta.
Uglavnom spojio sam grafičku karticu preko HDMI 1.4a porta na TV i TV optikom spojen na Yamaha reciever. Instalirao sam zadnje drivere Catalyst, ATI HDMI drivere i Realtek drivere. Problem je u tome što nikako na HDMI izlazu nemogu omogućiti 5.1 izlaz, mogu samo stereo, pokušao sam stvarno sve od reinstalacije drivera instaliranja codeca stvarno svega ali i dalje ništa. Hvala vam na pomoći i sve najbolje u novoj 2012 godini! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:00. |