PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Elder Scrolls V: Skyrim (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203816)

ivan77 24.11.2011. 21:10

Citiraj:

Autor donbon (Post 2033805)
Za dobroga Roguesa ili Assassina najbolja rasa je ona mačketina Khajiti.
Dobivaš odlične bonuse. Za Magiju razvijati samo destruction, flames i conjuration.Alkemiju je isto dobro razvijati.
No. Kod Roguesa je uvjek hendikep razvijanja light armora.Koliko puta će te netko udariti, ako si stalno stealth.
Jer ako si Rogues logično je da će više upotrebljavati luk i strijelu.
U početku lopina nema šanse na Master težini prolaziti one katakombe ili se ići kačiti sa two hand sword undead.U zatvorenim prostorima Rogues uvjek ima velikih problema.Moraš maksimalno iskorištavati level design.Puno pikanja strijelama i taktičkog povlačenja.Ili zaboraviti da si Rogues na početku uzeti one handed sword i štit.
U Skyrimu igram dark elfa i razbacao sam se sa perkovima na sve strane, zbog toga jer sam se samo prilagođavao situaciji u kojoj se nalazim.
Iako stalno forsiram i razvijam one hand weapon i destruction.
Odustao sam od razvijanja blocka.ALi razvijam Light armor,alternation i bow.
Moram priznati da se osjeti dobra razlika kada se borim jedan na jedan ja u light elven aromoru i npr. bandit u heavy armora. Svaki put me satre.
Koliko sam uspio skužiti u Skyrimu je skoro pa nemoguće razvijati lika u samo jednom ¨čistom¨smijeru.Smatram neka me netko ispravi.Da razmišljanje i levelanje iz Obliviona se može slobodno zaboraviti.

upravo to. Igra "tjera na miksanje". Oblivion je vukao formulu , deri s mačem , oklopom , na kraju si maher mača i oklopa. Ne moraš znat ni jednu čaroliju. Ovdje toga nema.

demetrius 24.11.2011. 21:16

čini mi se da ne mogu bit vampir ako sam već vukodlak,bio greškom u oblivionu,i zašto steal horse koji je od bandita i koji su me napali??uzeo sam ga sebi,nek mi poratw bounty,ionako mi stražari govore i know you,ali persuadam jer mi je bounty 80 zlatnika.

newyxX 24.11.2011. 21:34

Bi li skyrim radio na mojoj konfi(sve low)?

scp 24.11.2011. 21:38

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2033718)
sad na lvl 30 počeo riješavat Thives Guild , i "tamo" (da ne spojlam) gdje vas pošalju na drugi quest , doleti frost zmaj i počne opća zabava :D

To što si ti to tamo doživio ne znaci da ce itko drugi. Recimo ja nisam. Zmajevi su potpuno random bića u ovoj igri. Pojavljuju se posvuda po mapi u neodređeno vrijeme. Samo oni sa imenima su vazni za pricu i oni se pojavljuju uvijek na istom mjestu.

hetz 24.11.2011. 22:43

Igra je stvarno nešto posebno,stvarno nema nekih posebnih primjedbi, ali recimo kaj je tak teško bilo napravit otiske stopala u snjegu, mislim možeš lovit leptire i krijesnice , al ovog nema.

Mommistake 24.11.2011. 23:27

Ubio zmaja na Skyborn altaru, epic fight ;) Muvao sam se oko stupa, koristi sparkes i bow, i hilao se ;) I na kraju kada se spustio dolje, uzeo Frost Axe i napao ga, i onda imba kill cam ;) Igra je vrh vrhova ;)

Beo 25.11.2011. 00:01

Citiraj:

Autor newyxX (Post 2033839)
Bi li skyrim radio na mojoj konfi(sve low)?

Mislim da nemaš brige i na većim postavkama jer frend igra na sličnoj konfi i radi bez bada :chears:

demetrius 25.11.2011. 01:20

dwarf mjesto alftand,sve istražio da bi pokrenuo dwarf stroj mi treba što??

.: Tyrael :. 25.11.2011. 06:15

Evo nakon one diskusije o težini, prebacio sam najprije na Expert, međutim to je cjelih po procjeni 10% teže, čini mi se da kad pređeš sa Adept na Expert, jedino Destruction spellovi od NPC-a osjetno ojačaju, meel im je jož uvjek za k....., e onda sam prebacio na Masteri to je sad već sasvim druga priča, imam dva Ebony sworda upgrejdana do kraja, dmg mi je oko 130 sve skupa, armor sa Full Deadrom mi je sad cca 600, i svako male me zatucaju u zemlju :) i like it!

TheProfiler 25.11.2011. 08:27

Tko dovraga piše postove u 6:15 ujutro?? Get a job!:D
Ali da, ja igram na expert i fkt je puno bolje nego na adept, adept je za školarke i pedere.
Dodatno sam si otežao igrajuć' stealth lika u light armoru, a takve pikne komarac i umru od posljedica. Stvarno treba bit oprezan, sad se šuljam čak i kad idem po svijetu od pećine do pećine. Da me međed ne zaskoči :D

.: Tyrael :. 25.11.2011. 08:40

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 2034043)
Tko dovraga piše postove u 6:15 ujutro?? Get a job!:D

Totalno kriva pretpostavka :D

Postove u 6:15 ujutro pišu oni koje rade od 6:00 :kafa: što bi značilo dok ti dođeš na posao ja sam svoji 25% radnog dana vec odradio :)

Matijac 25.11.2011. 09:04

Jučer sam igral jedan super quest, idite u bannered mare do Sama Guevenne i natjecite se s njim u pijenju :D

donbon 25.11.2011. 09:52

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 2034043)
Da me međed ne zaskoči :D

Čuvaj se polarnih bjelih medvjeda.U daljini ih je dosta teško uočiti.
Bio sam u brdima i počela snježnja mećava.Odjednom se stvorio ispred mene.
Roooaghhh!! Zašamarao me sa dva udarca.:D

Drvoje 25.11.2011. 10:20

Derpe Sven

Mnogo dobra igra.
Trenutno lvl 36. - nord s štitom, teškim oklopom i macom = "bagerisanje" svega pred sobom uz pomoćnika koji služi ka pokretno skladište :D

Imam jedno pitanje vezano za (vjerojatno bug) ekipu koja vas može pratit na questovima - naime nakon izdane naredbe da me pričeka u kući koju sam kupija više mu nema ni traga ni glasa - ostavija me derpe jedan :)
Uglavnom BMK za Svena, već sam pokupija novu trebu da me prati, ali smrad je nesta s poprilično dobrom opremom koju sam mu zaboravija uzet :hitthewal:

Uglavnom proša sam cilu kuću, okućnicu, grad pa čak i ono njegovo selo gdje smo se prvi put poljubili - pardon sreli (njegova mama isto ne zna gdje je?!).
Ako netko zna rješenje nek podijeli - Sven mi zbilja nedostaje, ako ga nađem prvo ću skupit sve darove šta sam mu podilija, a onda napunit grand soul gem njegovim iznutricama!

TheProfiler 25.11.2011. 10:29

Možd je njega zaskočio međed.:D

scp 25.11.2011. 10:42

Mislim da ste u potpunosti promašili poantu ove igre. Ne igrate kompetitivni Starcraft 2. Stavljanje igre na nenormalnu težinu radi egotripa je girlish i pederski, a ne adept. Potpuno je glupo po meni igrati na toj tezini. Character mi je poprilicno jak, i na master ubijam zmajeve ko golubove, uđem u neki dungeon i one shota me bandit looter s bowom. To nije zabavno.

Igram na expert.

.: Tyrael :. 25.11.2011. 10:53

Citiraj:

Autor scp (Post 2034144)
Mislim da ste u potpunosti promašili poantu ove igre. Ne igrate kompetitivni Starcraft 2. Stavljanje igre na nenormalnu težinu radi egotripa je girlish i pederski, a ne adept. Potpuno je glupo po meni igrati na toj tezini. Character mi je poprilicno jak, i na master ubijam zmajeve ko golubove, uđem u neki dungeon i one shota me bandit looter s bowom. To nije zabavno.

Igram na expert.

Znaš kako kažu, sto žena, dvjesta sisa :)

Meni nije zanimljivo igrat kad sam u saznanju da sam jednostavno "najjači" lik na cjeloj mapi, više volim taktizirat oko bitke, i namučit se, tada mi je svaka pobjeda pa koliko ona beznačajna bila, odmah slađa... o kakvom ego tripu pričaš, pa tko normalan bilda ego u igrici???

Mommistake 25.11.2011. 10:54

Citiraj:

Autor .: Tyrael :. (Post 2034021)
Evo nakon one diskusije o težini, prebacio sam najprije na Expert, međutim to je cjelih po procjeni 10% teže, čini mi se da kad pređeš sa Adept na Expert, jedino Destruction spellovi od NPC-a osjetno ojačaju, meel im je jož uvjek za k....., e onda sam prebacio na Expert i to je sad već sasvim druga priča, imam dva Ebony sworda upgrejdana do kraja, dmg mi je oko 130 sve skupa, armor sa Full Deadrom mi je sad cca 600, i svako male me zatucaju u zemlju :) i like it!

Prvo na expert pa na master, ne? :)

ON Topic: I Dragon number 4 pada ;)

s.u.l.e.l.u.s 25.11.2011. 10:55

Citiraj:

Autor demetrius (Post 2034000)
dwarf mjesto alftand,sve istražio da bi pokrenuo dwarf stroj mi treba što??

Ta ruin ti je dio main questa,a djelove stroja ti da jedan lik u pećini blizu mages guilda,neću ti dalje govorit da ti ne spoilam bzveze,a i trenutno sam i sam na tom questu...

.: Tyrael :. 25.11.2011. 10:58

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2034151)
Prvo na expert pa na master, ne? :)

Jest :) tipfeler...

scp 25.11.2011. 11:03

Citiraj:

Autor .: Tyrael :. (Post 2034150)
Znaš kako kažu, sto žena, dvjesta sisa :)

Meni nije zanimljivo igrat kad sam u saznanju da sam jednostavno "najjači" lik na cjeloj mapi, više volim taktizirat oko bitke, i namučit se, tada mi je svaka pobjeda pa koliko ona beznačajna bila, odmah slađa... o kakvom ego tripu pričaš, pa tko normalan bilda ego u igrici???

Sve ok, pod uvjetom da je težina igre optimizirana kako spada. Što u skyrimu nije slucaj, upravo zbog tog "zmaj vs. bandit" odnosa.

Taj iznenadni porast snage cijele neprijateljske sile na mapi mi se zgadio već u Oblivionu, gdje je svaki šaban kasnije nosio Daedric armor (koji bi trebao biti ULTRA rijedak). What the fakin fak.
Ma obe TES igre nakon Morrowinda su genijalne ako ih uspoređujemo sa ostatkom gaming šljama danas, al ako cemo ih uspoređivat sa samim Morrowindom, mogu na koljena i cuclat :)

.: Tyrael :. 25.11.2011. 11:32

Citiraj:

Autor scp (Post 2034159)
Taj iznenadni porast snage cijele neprijateljske sile na mapi mi se zgadio već u Oblivionu, gdje je svaki šaban kasnije nosio Daedric armor (koji bi trebao biti ULTRA rijedak). What the fakin fak.
Ma obe TES igre nakon Morrowinda su genijalne ako ih uspoređujemo sa ostatkom gaming šljama danas, al ako cemo ih uspoređivat sa samim Morrowindom, mogu na koljena i cuclat :)

Absolute truth :amen:

Mad_Duke 25.11.2011. 11:38

To sam ja rekao za Morrowind nakon Daggerfalla! :P

scp 25.11.2011. 11:42

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2034191)
To sam ja rekao za Morrowind nakon Daggerfalla! :P

Nazalost nisam igrao Daggerfall, premlad sam :P Samo 22 :( :D
Nebih htio ovo pretvorit u Morrowind thread, al svatko ko je dotičnu igru iscjedio koliko i ja zna o čemu pričam :) 2-3 puta svi main questovi + sidequestovi + obe ekspanzije :fiju:

TheProfiler 25.11.2011. 11:58

Ja sam Daggerfall zaigrao neki demo samo, ako se dobro sjećam, ali je čak i demo bio toliko ogroman da ga nisam završio. Postarao se čovjek samo dok je izašao iz početnog dungeona. Tako je to nekoć bilo, demoi su fkt trajali, a ne ko danas, skidaš 22 gb demo za 11 minuta igranja.
Najkompleksnija RPG izrada lika ikad meni viđena, u tom Daggerfallu biješe. Milion odgovora na razna pitanja i tako formiraš lika, sjećam se da nisam baš ni puno razumio sve to skupa, gčilijarda statsa ovih i onih :D
Mlad bijah, tek počeo s igranjem hehe

Mommistake 25.11.2011. 12:26

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 2034211)
Ja sam Daggerfall zaigrao neki demo samo, ako se dobro sjećam, ali je čak i demo bio toliko ogroman da ga nisam završio. Postarao se čovjek samo dok je izašao iz početnog dungeona. Tako je to nekoć bilo, demoi su fkt trajali, a ne ko danas, skidaš 22 gb demo za 11 minuta igranja.
Najkompleksnija RPG izrada lika ikad meni viđena, u tom Daggerfallu biješe. Milion odgovora na razna pitanja i tako formiraš lika, sjećam se da nisam baš ni puno razumio sve to skupa, gčilijarda statsa ovih i onih :D
Mlad bijah, tek počeo s igranjem hehe

Eh, a ja npr. nisam nikad odigrao niti jedan elder scroll :) Skyrim mi je prvi :) Shame on me :) Ali ne iz razloga jer nevolim, nego nikad nisam imao dovoljno dobar komp za to :( Ovo mi je prvi gaming komp od kad sam "gamer". I to sam si sada sam kupio kad sam počeo raditi ;) Mojim starcima je za vrijeme škole i faksa vrh vrhova bio komp za 3 tisuće kuna, i onda su mislili da su kupili "zvijer" :) Sad kad sam kupio što sam htio, možda i odigram obilivion :) Ali prvo sve aktualne naslove :)

scp 25.11.2011. 12:46

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2034235)
Eh, a ja npr. nisam nikad odigrao niti jedan elder scroll :) Skyrim mi je prvi :) Shame on me :) Ali ne iz razloga jer nevolim, nego nikad nisam imao dovoljno dobar komp za to :( Ovo mi je prvi gaming komp od kad sam "gamer". I to sam si sada sam kupio kad sam počeo raditi ;) Mojim starcima je za vrijeme škole i faksa vrh vrhova bio komp za 3 tisuće kuna, i onda su mislili da su kupili "zvijer" :) Sad kad sam kupio što sam htio, možda i odigram obilivion :) Ali prvo sve aktualne naslove :)

Morrowind :P screw oblivion, LOTR ripoff! :D

demetrius 25.11.2011. 13:18

Citiraj:

Autor s.u.l.e.l.u.s (Post 2034153)

Ta ruin ti je dio main questa,a djelove stroja ti da jedan lik u pećini blizu mages guilda,neću ti dalje govorit da ti ne spoilam bzveze,a i trenutno sam i sam na tom questu...

idem osvetit kodlaka,i usput uvjek nešto vidim pa idem istražit,sad će mi propast možda quest ja sam sve počistio,cleared.

kad sam pokušo upgrejdat magic weapon ja sam zamišljao da raste ne samo damage nego i magic dio??

Lun 25.11.2011. 13:48

Trenutno sam lvl 34, destruction, sa primjesama alterationa i conjurationa. Uglavnom, pure mage. Većinu igre sam vuka Lydiu za sobom zbog nošenja loota, al je non stop umirala od mojih spellova nakon šta bi je mobovi sabili u dva šuta. Većina loadova mi je bila zbog nje.

Mislija sam da će se to popravit kad joj dam full set enchantanog legendary dragonplatea, grdno sam se prevarija. Ostavija san je mrtvu u nekom dungeonu skupa sa svim lootom koji je imala.

Sad craftam i enchantam dragonplate armor za lovu i radim instance bez straha oću li ju slučajno ubit. Više ni ne lootam osim nekih stvari koje mogu disenchantat.

Inače, san odradija Winterhold, te dio Whiteruna i Markartha šta se tiče questova. Igra je definitivno GOTY.

Nego, jeli itko uspija nać ikakve bootse sa mage statsima tipa magicka regen ili za smanjenje destruction spellova? Za bootse imam samo fortify carry weight, resist i carry weight enchante.

Gemmy 25.11.2011. 13:59

ja nasao fortify magicka tek kad sam dosao na lv40, i to kod armorsmita koji radi armor za imperialse, platio ga 5k, i odmah disenchanto i napravio setove na ring, amulet, circlet i to je extra 80% + 20% na expert destruction robe-u i eto 100% smanjenja, i jos kad stavis perk na pola, mozes spamat koliko te volja

jedini problem mi je sta sam stalno stavljao na magicku kad sam se levelao, tako da sam s armor ratingom 300 i 80% melee reductionom opet budem mrtav od jedne strijele ili random carolije :D

ivan77 25.11.2011. 14:02

Citiraj:

Autor scp (Post 2034159)

e to je to. I to je "univerzalna formula" i za Fallout i za novi Deus Ex i za sve. Jednostavno , sve što imalo valja dolazi do izražaja jer ima hrpa generičkog smeća.

Lun 25.11.2011. 14:12

Evo upravo sam uspija iskopat ovo:

http://elderscrolls.wikia.com/wiki/E...g_Enchantments

Nema pure mage boot enchanta :nono:

scp 25.11.2011. 15:09

Citiraj:

Autor Lun (Post 2034339)
Evo upravo sam uspija iskopat ovo:

http://elderscrolls.wikia.com/wiki/E...g_Enchantments

Nema pure mage boot enchanta :nono:

Čisto informativno, kak ti radi Skyrim s tim procesorom? Vidim da imamo istu grafu, tj. prakticki istu konfu, pa me zanima.

Lun 25.11.2011. 15:48

Citiraj:

Autor scp (Post 2034376)
Čisto informativno, kak ti radi Skyrim s tim procesorom? Vidim da imamo istu grafu, tj. prakticki istu konfu, pa me zanima.

Proc je clockan atm na 3.4 GHz. Skyrim radi savršeno, oko 55 fps-a, s tim da sam editira ini file po uputama sa nekog sitea, nesjećam se točno kojeg.

Ordem 25.11.2011. 15:50

jel ima neki trainer s kojim mogu resetat odredjen perk tree (npr obrisat sve heavy armor perkove i ulozit ih u light armor) i mjenjati rasu?

doista mi se ne da po 5. put pocinjat igru iz pocetka jer me zanima kako je igrati sa stealth likom umjesto fighterom ili mageom

ne mogu prijec lvl25 a da mi ne dosadi trenutni lik, a stvarno bih htio vidjeti kraj igre lol

scp 25.11.2011. 15:55

Citiraj:

Autor Lun (Post 2034399)
Proc je clockan atm na 3.4 GHz. Skyrim radi savršeno, oko 55 fps-a, s tim da sam editira ini file po uputama sa nekog sitea, nesjećam se točno kojeg.

Meh, meni van gradova radi super, 50-60 fps. U gradovima padne na 25. Proc mi je takav bottleneck da to nije normalno.

Citiraj:

Autor Ordem (Post 2034403)
doista mi se ne da po 5. put pocinjat igru iz pocetka jer me zanima kako je igrati sa stealth likom umjesto fighterom ili mageom

a da prestanes komplicirat i jednostavno igras igru?

s.u.l.e.l.u.s 25.11.2011. 16:00

Citiraj:

Autor demetrius (Post 2034284)
idem osvetit kodlaka,i usput uvjek nešto vidim pa idem istražit,sad će mi propast možda quest ja sam sve počistio,cleared.

kad sam pokušo upgrejdat magic weapon ja sam zamišljao da raste ne samo damage nego i magic dio??

nebi trebalo,jer je donji dio nevezan za gornji;koji si ti počistio

demetrius 25.11.2011. 16:22

Citiraj:

Autor s.u.l.e.l.u.s (Post 2034412)
nebi trebalo,jer je donji dio nevezan za gornji;koji si ti počistio

valjda nije ja sam sve počistio,išo prema dole onom stazom sredio nekog tipa i žensku koji su nešto pričali ispred stroja,neku mačku sa sjekirom,mislim sve,ćemo vdijet

s.u.l.e.l.u.s 25.11.2011. 16:47

Citiraj:

Autor demetrius (Post 2034426)
valjda nije ja sam sve počistio,išo prema dole onom stazom sredio nekog tipa i žensku koji su nešto pričali ispred stroja,neku mačku sa sjekirom,mislim sve,ćemo vdijet

oni su totalno nebitni,ovo dvoje su neki random lopovi,i mačka narkoman(u jednom djelu čuješ razgovor između one mrtve mačke i ove koja te napadne).

kian 26.11.2011. 10:40

Citiraj:

Autor Ordem (Post 2034403)
jel ima neki trainer s kojim mogu resetat odredjen perk tree (npr obrisat sve heavy armor perkove i ulozit ih u light armor) i mjenjati rasu?

ne mogu prijec lvl25 a da mi ne dosadi trenutni lik, a stvarno bih htio vidjeti kraj igre lol

Remove Perk Points
Skyrim Add Perk Points Trainer
Graphical Perk Planner AND TOTAL RESPEC

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:36.