PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android OS - info, pitanja, root, orginal ROM-ovi, custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194870)

Thorax 02.07.2013. 20:28

Ja samo prenosim napisano :D Vrlo dobro znam iz kojih sve razloga harver može odapeti pomoću neznalačkog korištenja softvera, a isto tako se i nadam da većina ekipe koja se upušta u te neke "rizične" radnje zna koje su moguće posljedice.

Isto tako nije problem odrootati mob, zaključati bootloader i vratiti stock ROM u normalnim slučajevima, ali sada barem ima šanse da garancija prođe i kad te radnje nije moguće obaviti jer je recimo odapeo ekran.

Brko 05.07.2013. 08:19

Pitanje za vlasnike Huaweija Y300:

Uzet ću si ga kao službenog, budući Tekomac nema Alcatelove ove nove nažalost, pa me zanimuje, nakon rootovanja i nakon što izbrišem pizdarije koje inače brišem iz moba, jel ima kakvih pizdarija da se nešto ruša ili slično?

Druga stvar, ako stavim na njega Nova ili Apex launcher, hoću li normalno imati menu sa aplikacijama, jel vidim kod frenda i na netu da nema app drawer nego je sve na destopima, a to me iritira poprilično.

Thorax 05.07.2013. 15:18

Prije rootanja sam bez problema deinstalirao sve T-com aplikacije preko app managera. Nakon rootanja sam maknuo sve što nije moglo maknuti preko app managera. Dakle, Titaniumom sam obrisao Google+, Hangouts i još neke, ne sjećam se više. Za sada mob radi savršeno, nikakvi errori, rušenja, blesiranja itd...

Huawei Emotion UI je očajan, i on kao takav nema app drawer što je i mene živciralo. Stavio sam Nova launcher i sve radi najnormalnije, imam app drawer itd., dakle standardno funkcionira i u većini slučajeva radi fluidno. Tu i tamo ima malo laga.

Brko 05.07.2013. 15:22

Citiraj:

Autor Thorax (Post 2425849)
Prije rootanja sam bez problema deinstalirao sve T-com aplikacije preko app managera. Nakon rootanja sam maknuo sve što nije moglo maknuti preko app managera. Dakle, Titaniumom sam obrisao Google+, Hangouts i još neke, ne sjećam se više. Za sada mob radi savršeno, nikakvi errori, rušenja, blesiranja itd...

Huawei Emotion UI je očajan, i on kao takav nema app drawer što je i mene živciralo. Stavio sam Nova launcher i sve radi najnormalnije, imam app drawer itd., dakle standardno funkcionira i u većini slučajeva radi fluidno. Tu i tamo ima malo laga.

Super. Onda ga definitivno uzimam. Meni će trebat za poruke i pozive i internet. I to je to.
Hvala na odgovoru.

rodriguez 05.07.2013. 18:15

http://www.phonearena.com/news/Heres...-PC_id44956#3-

Ako koga zanima JB instalirati na svom računalu.:)

Loser5 17.07.2013. 19:59

Pozdrav, danas sam dobio iOcean x7, kojeg bi trebao rootati da se rješim kineskih sranja. Pa sada, pošto već godinama nisam u tome, nemam nikakve ideje. Citao sam po forumu al neznam da li se 1 stranica odnosi na sve androide ili mozda root na ovom ide drugacije. Ako netko ima strpljanja da mi pomogne jer zbilja ne znam ništa, bio bi mu jako zahvala, thnx

LAcy 17.07.2013. 20:43

Rootanje u prvom postu se odnosi na Desire i taj dio je jako zastario. Danas je root prilično pojednostavljen. Malo potraži po netu kako ide za tvoj uređaj (http://forum.xda-developers.com/), prouči i onda pitaj ako ti nešto nije jasno.

ivan77 17.07.2013. 21:07

Citiraj:

Autor Thorax (Post 2425849)

samo pitanje. Jel rutanje neophodno da bi s instalirale razne android aplikacije "iz dućana":D , ili je to, konkretno na y300 izvedivo bez toga?
zadnje 3 godine sam na symbianu 60 , pa ne razumijem, jel rootanje=jailbreak kod iphonea?

rodriguez 17.07.2013. 21:09

http://mob.hr/sto-je-to-root/

lmgtfy

LAcy 17.07.2013. 21:11

Nije potrebno rootati da bi instalirao aplikacije mimo službenog marketa. Dovoljno je staviti kvačicu u settings, unknown sources. Root je potreban za root (administratorski) pristup systemskoj particiji, micanju aplikacija koje su došle s uređajem, zamjenu kernela... jednom riječju prčkanje po onome što je za običnog korisnike bolje da ne dira ;)

Ivan_kr 25.07.2013. 22:40

Lenovo A820 invalid IMEI

Pozdrav!
Od kad sam kupio Lenovo A820 non stop imam nekih problema s njime. Bez sumnje je to najgori kinez u mojim rukama i malo fali da završi u Savi. Inače sa kineskim mobitelima prije ovog imam samo dobra iskustva. Nakon što sam jedva napravio root i instalirao novi softver pojavio se novi problem, izbrisao se IMEI. Na internetu sam našao puno načina i raznih programa za vraćanje IMEI-a ali niti jedan nije bio uspješan. Zanima me ima li među vama netko tko se kuži u te stvari da mi da neki pametan savjet jer u suprotnom telefon stvarno ide u Savu s obzirom da više nemam živaca za njega.

Superior 26.07.2013. 13:55

Citiraj:

Autor Ivan_kr (Post 2435342)
Pozdrav!
Od kad sam kupio Lenovo A820 non stop imam nekih problema s njime. Bez sumnje je to najgori kinez u mojim rukama i malo fali da završi u Savi. Inače sa kineskim mobitelima prije ovog imam samo dobra iskustva. Nakon što sam jedva napravio root i instalirao novi softver pojavio se novi problem, izbrisao se IMEI. Na internetu sam našao puno načina i raznih programa za vraćanje IMEI-a ali niti jedan nije bio uspješan. Zanima me ima li među vama netko tko se kuži u te stvari da mi da neki pametan savjet jer u suprotnom telefon stvarno ide u Savu s obzirom da više nemam živaca za njega.

E baš si me razveselio. :) Naime i ja sam naručio isti model. Čekam da mi dođe pa već vidim da bu veselo.

Ivan_kr 27.07.2013. 00:36

Citiraj:

Autor Superior (Post 2435616)
E baš si me razveselio. :) Naime i ja sam naručio isti model. Čekam da mi dođe pa već vidim da bu veselo.

Meni su problemi počeli nakon što sam napravio update softvera. Softver koji je bio gore je bio ok, imao hr meni, google aplikacije i dobro je sve radilo. Nakon što sam pokrenuo nadogradnju softvera instalirao se softver samo sa kineskim i engleskim jezikom i bez google aplikacija te se izbrisao imei. Nakon dosta problema uspio sam rootati mobitel i instalirati drugi softver koji ima multilanguage i google play, ali invalid imei nikako ne mogu riješiti. Pokušavao sam sve načine koje sam našao na raznim forumima, ali sve bez uspjeha.
Sad imam mini tablet, a ne smartfon:)

WraGG 03.08.2013. 17:36

Probaj ovo: http://www.needrom.com/tutorial-writ...-for-mtk-65xx/

brodjo 06.08.2013. 21:23

Evo pitanje jedno, pojavile mi se zute fleke na rubu ekrana kod HTC One X. Imam garanciju u vipu pa ga planiram odnjet. E sad, mobitel je otkljucan u servisu (gzona Osijek), i na njemu je custom rom Android Revolution HD 21.0. E sad me zanima sta sve trebam napravit oko toga da ne bude problema sa garancijom?

Hvala

Brko 06.08.2013. 23:09

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2440383)
Evo pitanje jedno, pojavile mi se zute fleke na rubu ekrana kod HTC One X. Imam garanciju u vipu pa ga planiram odnjet. E sad, mobitel je otkljucan u servisu (gzona Osijek), i na njemu je custom rom Android Revolution HD 21.0. E sad me zanima sta sve trebam napravit oko toga da ne bude problema sa garancijom?

Hvala

Napravi flash tvorničkog roma. Imaš na xda detaljno objašnjeno što i kako. Postupak vrati stock ROM i zaključa bootloader, ako je prvotno bio zaključan.

brodjo 06.08.2013. 23:28

Bio je zakljucan, hocu ga moci otkljucat kasnije ikako?

Brko 06.08.2013. 23:41

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2440430)
Bio je zakljucan, hocu ga moci otkljucat kasnije ikako?

Naravno da hoćeš.

timmy 07.08.2013. 09:01

Xperia L je telefon. Ako piše ovo jel moguće kako otključavanje bootloadera

rodriguez 07.08.2013. 11:41

Ekipa brzo pomoć, kako da undervoltam i underclockam svoj nexus s, temperatura je 40 celzija baterije
Počeo mi se gasiti svako malo

LAcy 07.08.2013. 11:53

Custom kernel i onda neki od systemskih toolova. Npr System Tuner pro.

Brko 08.08.2013. 09:14

Citiraj:

Autor timmy (Post 2440500)
Xperia L je telefon. Ako piše ovo jel moguće kako otključavanje bootloadera

Ne znam kako je kod XL, ali kod XZ ekipa je otključavala BL preko tutoriala na XDA Dev forumu. Neki su dobili brick jer su nekaj sfušali, ali uglavnom su uspjevali to riješiti.

Čekiraj tamo.

LAcy 10.08.2013. 16:07

Unlockao sam i rootao Nexus 7. Zadnji update na 4.3, hangout, maps, usb otg i ostala umjetno nametnuta ograničenja su na kraju prelila čašu. Sad lijepo imam gtalk, maps bez reklama, sa navigacijom, off line mapama, usb otg, noviji linaro kernel, halo, cm modifikacije... i naravno potpunu root kontrolu.

Postupak je vrlo lak samo se slijede upute.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1766475

Brko 10.08.2013. 19:58

Citiraj:

Autor LAcy (Post 2442000)
Unlockao sam i rootao Nexus 7. Zadnji update na 4.3, hangout, maps, usb otg i ostala umjetno nametnuta ograničenja su na kraju prelila čašu. Sad lijepo imam gtalk, maps bez reklama, sa navigacijom, off line mapama, usb otg, noviji linaro kernel, halo, cm modifikacije... i naravno potpunu root kontrolu.

Postupak je vrlo lak samo se slijede upute.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1766475

Na zadnjem 4.2.2 updateu na xperiji Z, došao je hangouts, ali ovoga puta bez mogućnosti downgradea na talk. Naravno, rootovanjem sam ga ubio i stavio talk.apk koji sam negdje skino. I naravno, play odma nudi i gura upgrade na hangouts :D

Kako si riješio reklame?

LAcy 10.08.2013. 20:03

Stavio sam stariji maps 5.11. Nakon te verzije je krenulo nizbrdo.

MASVA 10.08.2013. 20:03

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2442068)

Kako si riješio reklame?

reklame možeš riješiti lucky patcherom(potreban root)

Brko 10.08.2013. 20:20

Citiraj:

Autor MASVA (Post 2442074)
reklame možeš riješiti lucky patcherom(potreban root)

Daj link da odma skinem, drkarim s moba, daleko sam od kompa i imam rut bladi rut :D hvala.

xtreme96 10.08.2013. 20:31

Imam problem sa Xperiom X8 (E15i).
Na mobu je stock 2.1 Android (Eclair). Rootao sam mob sa Superoneclick programom. Nisam nigdje napravio gresku pri rootanju. Rootao sam ga samo zato da mogu koristiti Wifi Hotspot aplikaciju (Barnacle Wifi Tether). Ta aplikacija je sasvim normalno radila. 4-5 dana nakon rootanja mi se mob samo ugasio odjednom prilikom koristenja YouTube-a. Od tada se uvijek gasio cim pokrenem nesto bio to YouTube, Explorer ili nesto trece...Tako je bilo 2-3 dana pa se nakon toga nije htjeo upaliti skroz, zapne na Sony Ericsson slici i tako se pali-gasi stalno. Onda sam sa Sony Update Service-om ponovo flashao stock software na mob i sada se upali skroz ali se opet gasi kad nesto pokrenem.... Jel ima netko ideju kako ovo rijesiti?

p.s. Mob je uvijek imao stock 2.1 android, nije nikada bio overclockiran i slicno.

Hvala unaprijed. :)

Roy 10.08.2013. 20:52

Citiraj:

Autor Ivan_kr (Post 2435342)
Pozdrav!

Ne znam da li je to jedna od stranica koju si prošao ali koliko čitam jednim od opisanih postupaka je vraćen IMEI na A830.

MASVA 10.08.2013. 20:58

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2442089)
Daj link da odma skinem, drkarim s moba, daleko sam od kompa i imam rut bladi rut :D hvala.

http://www70.zippyshare.com/v/72334092/file.html

kasko 10.08.2013. 21:31

Citiraj:

Autor LAcy (Post 2442073)
Stavio sam stariji maps 5.11. Nakon te verzije je krenulo nizbrdo.

Stavi ovaj, provjereno radi sve odlicno. Verzija 6.14.1, navigacija'n'shit...
http://db.tt/NNxoGPuM

spawn 10.08.2013. 22:10

Jel zna netko nekakav univerzalni tweak za loudness zvucnika. Radi se o HTC ONE XL uredjaju i Sonyericsson X10i. Imam custom firmware i na jednom i na drugom,i custom kernele,pa Xloud modove itd itd,ali nisam uspio naci nijedan koji stvarno digne zvuk zvona za bar 50%. Pretiho je,zvono se uopce ne cuje u dzepu,a niti dok je u futroli.

Firmware je custom 4.1.2 i ne jaednom i na drugom, ova One XL mi je malo bitniji,jer je zvuk uzas. Rom je VIPER XL s Xloud modom.

Reedy 18.08.2013. 14:04

Pozdrav! Kupio sam rabljeni HTC One X, na njemu je instaliran clockwork recovery i ništa više nikakav rom nit ništ, i sad me pita za official update i stisnem da updateam i restarta mob te uđe u recovery mod, može li se kako instalirat taj official update s tim recovery modom ili ga moram obrisat (kako??)

pero000 22.08.2013. 08:05

pozdrav,
imam huawei y200, kupljen u vip-u i otključan preko koda.
Svaka igrica koju pokrenem šteka na njemu, dal zna netko gdje je problem i dal bi rootanjem popravio stvar.
Hvala!

Brko 22.08.2013. 08:28

Citiraj:

Autor pero000 (Post 2446837)
pozdrav,
Svaka igrica koju pokrenem šteka na njemu, dal zna netko gdje je problem i dal bi rootanjem popravio stvar.
Hvala!

Nakon rootanja, možda da pobrišeš hrpu nepotrebnih aplikacija ili da staviš kakav custom ROM ako postoji.
No, to je slab mobitel, tako da ne očekuj velika čuda po pitanju poboljšanja performansi.

pero000 22.08.2013. 08:40

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2446842)
Nakon rootanja, možda da pobrišeš hrpu nepotrebnih aplikacija ili da staviš kakav custom ROM ako postoji.
No, to je slab mobitel, tako da ne očekuj velika čuda po pitanju poboljšanja performansi.

ne očekujem čuda, no recimo ninja fruit radi katastorfalno, što mi recimo na htc exploreru radi bez problema
Probao sam pobrisati sa unistalerima neke vipove gluposti (vip tv, vip tv program) ali bezuspješno

Brko 22.08.2013. 09:24

Bit će da je do RAM-a. Budući Y200 ima nešto brži procesor, ali ima samo 256MB RAM-a, u odnosu na Explorer (512MB). Probaj skinuti ES Task Manager, pobiti sve procese i onda pokrenuti Fruit Nindžu.

triki555 24.08.2013. 10:50

Citiraj:

Autor pero000 (Post 2446837)
pozdrav,
Hvala!

Mene opet kod dotičnog brine to što se često ruši internet browser.Bio to dolphin ili ovaj njegov pa me zanima jel ti se događa isto to te ako netko zna jel mogu što napraviti?

inače mobitel je rootan.

Brko 24.08.2013. 13:04

Citiraj:

Autor triki555 (Post 2447881)
Mene opet kod dotičnog brine to što se često ruši internet browser.Bio to dolphin ili ovaj njegov pa me zanima jel ti se događa isto to te ako netko zna jel mogu što napraviti?

inače mobitel je rootan.

Možda ti je sustav skenjan. Probaj reflešat sve, rootaj ponovno pa vidi.

Sanjo00 25.08.2013. 11:58

Pročitao sam prvi post i piše da se aplikacije mogu prebaciti na sd karticu bez ikakvog rootanja i particioniranja sd kartice i dan je link samo što link više ne vrijedi.
Zanima me kako da to napravim,dakle prebacim aplikacije koje zauzimaju previše memorije tipa facebook na sd karticu kao i ostale.Imam Samsung Galaxy Mini 2.3.6 Gingerbread,ako može neki tutorial pošto sam prvi put u tome.Hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:23.