![]() |
Citiraj:
Btw. sorry što sam ti unakazio post, slučajan edit. :D |
Da to me najviše i zanima kako se grafićka nosi sa ful HD-om
Možda netko ima kakvo iskustvo... U svakom slučaju hvala na pomoći. Nije problem ni koja kuna više. |
ma držat će mu integruša (Intel HD) ako ne 1080p bar 720p :) il baš mora biti 1080p(Full HD) ?
|
zakaj ne bi koristio cpu za hd nego vga?
|
pa može ovisi koja će mu brže radit :)
|
1080p hd može vrtit maltene digitron od cpu-a.
|
Eto ima sve što mu treba :)
|
Sta mislite o ovom modelu HP 630 A1E78EA za ~3000kn, ima ga vidim i u metrou na akciji po 3125kn?
|
za te pare je odličan
:goood: |
Dvoumim se jedino dal mozda uzet sa 17,3" ekranom za iste novce ovaj model HP Pavilion G7 QH939EA. Neznam kakav je taj AMD u odnosu na onaj i3 370M kod 630 serije, graficka je isto malo bolja na ovom pavilionu... :stoopid:
Šta preporučujete? :) |
Pa taj AMD je dosta slabiji, nećeš se usrećiti u igrama s njim. Istina, nećeš ni s grafičkom u oba navedena. Radije bih išao na i3, makar je i starije generacije.
Možda bi ovo bio bolji izbor, grafička je integrirana, ali je podjednaka tim low-end odvojenim, a procesor je jači. |
AMD je više za rad na računalima, tako da bolje i3 uzet nego amd ako misliš gaming
U prvom imaš bolji proc 8x, a u drugom grafu e sad nez al sa i3 ćeš dogurat više nego amd, a i grafa nije losa dalo bi se cod 8 mw3 na low settings, a te s integriranom opet ponavljam rad, a ne gaming, sad ako oćeš game 1, a ak rad i 1 i 2 i 3(koji je redscro dao) :D |
To nikako ne stoji. AMDov A6 je jači od tog Intelovog i3 starije generacije, a integrirana grafička u njemu je u većini igara bolja ili podjednaka sa 6370M (preimenovanom 5470M). Da se razumijemo, ni s jednim se neće usrećiti u igrama jer se radi o totalnom low endu, ali Asus nudi i 2g. jamstva i bolju izradu od tog HPa, pa mislim da ni on nije bez argumenata. :)
|
dobro da malo sam pretjero sam 8x :D možda je stariji al će mu dobro služiti, a o grafi kao što si reko low, ako je bolji Asus onda Asus :)
|
Da se razumijemo, laptop ni nece biti namjenjen igrama (mozda se koja zavrti cisto probe radi) nego poslovnom radu te multimediji, osnovno sto gledam je sta mogu dobiti "best buy" za ulozeno/dobiveno do tog cjenovnog ranga. Ovaj Asus uz HP 630 me sad zaintrigirao dizajnom, karakteristikama a ponajvise garancijom koja je 2 godine. Hvala puno na preporuci, vidjet cu sad sto od to dvoje mogu realizirat. :beer:
EDIT: jos jedna pozitivna stvar kod Asusa je ta sto ima USB 3.0 utor sto nije na odmet ;) |
hej društvo.
kupujem si laptop, koji bi trebao biti sposoban vrtiti Catiu, matlab - statistiku i vjerojatnosti, solidworks etc. laptopu cijena treba biti do 3000 kuna NE uzimajući u obzir povećanja cijena na kartice etc... što sam si ja gledao je: - Asus x54c-sx105 - Acer aspire lx.rn50c.012 ili [link2] - Acer aspire lx.rr80c.040 znači nešto sa nekim pentiumom b950 ili i3 370m, 4 GB rama obvezno. naravno, otvoren sam za prijedloge (zato postam ovdje) ali prijenosnika ima jako puno i na više lokacija, pa sam se malo izgubio :D I HP ne dolazi u obzir. Jednom sam se opekao i bacio novce, i onda se vucarao po servisima 3 godine i tako u krug. Unaprijed hvala na savjetima! |
Acere ćemo lagano preskočiti, dakle ostaje Asus kao dobar izbor, samo po ovoj cijeni.
Možda i bolji izbor bi bio ovaj Samsung, ne znam previše o njemu, a ima i 1g. jamstvo, no ima kakvu takvu odvojenu grafičku. Nažalost ima 3GB, a ne 4GB RAM-a, što nije tako ogromna razlika, no ako je problem, da se u tu cijenu uklopiti bez problema zamjena ovog keksa od 1GB za neki od 2/4GB. Čak je i na rate 2999kn. :) |
Ako si prekrižio HP-a, onda slobodno prekriži i Acera jer je to low end po kvaliteti.
Problem je što većina, da ne kažem svi, laptopi u toj cjenovnoj klasi, imaju integriranu grafika, a ne znam koliko je ona pogodna za Catiu. A ni B9xx nisu neki jaki procesori za jake obrade podataka. Neki i3 bi bio bolja opcija, ali on ima svoju cijenu. |
ovaj drugi laptop koji sam našao ima i3
i znam za Acerovu groznu kvalitetu izrade, i to mi ne smeta. Dosta ljudi oko mene ga ima i nikad nisu imali problema s njim, dok se meni osobno zamjerio HP. Kao da kupiš auto i svaka 2 mjeseca ga voziš u servis. Nebi ni za živu glavu ikad kupio tu marku auta, makar bila vrhunska i to se više nikad ne ponovilo. A o low-endu, mislim, neznam koliko može biti high end prijenosnik do 3000 kuna :) p.s. Catiu sam vrtio na starom core2duo sa integriranom grafikom i nije bilo problema. (radim sa starijom verzijom [v5r18]) Znači, zanemarivši Acerovu groznu kvalitetu izrade, ima li neki konkretni problem vezan za njih (hardovi krepavaju, ekran ne radi etc...)? @redscro- nemam novaca za nadogradnju RAMa, pošto je ovo sve iznenadno. Jučer sam naime "izgubio" komp i sav posao na njemu i sad moram što prije kompenzirati.. |
Pa nadogradnja RAM-a je stotinjak kuna. I s tim ostane debelo ispod 3k kn za keš.
Što se tiče Acera, da, kvare se matične, ekrani, tipkovnice, baterije... sve što se uglavnom i kvari u laptopu, kod Acera se kvari češće od prosjeka. Ako ti to nije bitno - go for it. Inače, taj stariji i3 u Aceru je tek neznatno bolji od novijeg Sandy Bridge Pentiuma u Asusu, zasigurno neprimjetno u radu. Kad uračunamo i dulje jamstvo Asusa i bolju kvalitetu, mislim da nema dvojbe da je Asus bolji izbor. |
RAM se može i kasnije nadograditi, kad budeš imao love. I nećeš izgubiti garanciju zbog toga.
|
Asus it is.
iako ću razmisliti o ovom Samsungu definitivno. Čini se ok + dobijem torbu. Hvala na savjetima momci. Ako ima još koji savjet, slobodno predložite! edit: a što se tiče vremena autonomije, kako stoje ova dva laptopa (asus i samsung)? |
Asus ima slabašnu 4-cell bateriju koja prema reviewima traje 1-3 sata, ovisno o opterećenju i postavkama. Samsung tu dosta bolje stoji, do nekih 5h maksimalne autonomije.
|
Kakva je situacija s Lenovo laptopima u ovoj kategoriji? Recimo Lenovo G570AH. Vidim da se puno preporuča Asus, pa me zanima usporedba što se tiče kvalitete izrade.
|
Pa Lenovo je u prednosti zbog bolje baterije i izrade, odnosno djelomično alu kućišta, no ima kraće jamstvo, što je u tom rangu ipak dosta bitno.
|
ovaj lenovo zgleda dobro, istina.
A recite, je li moguće kupiti novu jaču bateriju za asusa? I jel razlika sat-dva ili baš veća, tipa, 4-5 sati? |
Razlika, prema reviewima, Asus na nekim srednjim postavkama izdrži 2 i pol sata, Lenovo 4 i pol. Ako ti je baterija jako bitna, idi na Lenova.
|
pozdrav svima, molio bih ako mi možete preporučiti neki laptop prvenstveno za interent, office i pokoji film. Bilo bi poželjno da se može nadoplatiti što veća dodatna garancija
|
Pogledaj par postova prije spominjanog Asusa X54C.
|
Citiraj:
Sad što se tiče Asusa, ova 4-cell baterija na x54 seriji vjerujem da je loša, ali K53 serija ima 6-cell bateriju i znam da izdrži preko 4h gledanja filmova, ovo sam zamolio jednog kolegu da testira (K53Z sa A6 3400M). Znam da je na Asusu po specifikacijama čak i nešto bolja (5,2 Ah kod K53E, za razliku od 4,4 Ah kod Lenova). Eto, ako se uspoređuju Lenovo G570AH sa Intel B960 i Asus K53E sa istim komponentama onda zapravo Asus ima nešto bolju autonomiju. Oba su oko 3100 kn pa jedino tako ima smisla uspoređivati, sa X54 nije fer :): |
pozz, trebam lap do cca 3000 kn koja kuna vise manje nije bitno, kupuje se na rate, (diners 12 rata bez kamata) prvenstveno se trazi nesto za multimediju, najbitnije je HDMI i trajanje bat, a i dobro bi bilo kad bi se mogo zaigrati tipa cod 4 ili bfmw2, ako postoji takvo nesto molio bi da mi linkate ;) hvala
|
Dakle ovakvo nešto bi trebalo biti ok. Ima naravno HDMI, ok bateriju (4-5h) i kakvu takvu grafičku koja bi mogla pokretati navedeno. Uz to se sasvim uklapa u proračun uz plaćanje Dinersom. :)
|
Nisam više u toku pa molim neki prijedlog kome se da.
Znači tražim laptop koji bi isključio služio za napisati neki seminar, pogledati nezahtjevni fiml i surfanje, nije bitna trajnost baterije, eventualno da je garancija 2-3 godine Cifra bi bila oko 2500kn i da ide na rate. |
u metoru F-S za 2370kn na akciji.
celeron dual core b800, 2gb, 320gb 15.6 itd, jako je dobar i za to kaj trebaš bu ti mrak. |
Thanx.
Je, baš sam i to gledal, al nekak FS mi je ostal u nekom nekvalitetnom sjećanju hehe. Ionak od sutra bude nova ponuda, pa bumo vidli |
Jako su dobro napravljeni, nisu klimavi i instaliro sam i otvaro 4 komada i mogu ih samo pohvalit.
|
Dobar je taj Fujitsu, sigurno kvalitetniji od HPa i Acera u tom rangu, ali sam ja jednog identičnog kupio za 100kn manje prije 5 mjeseci pa to i nije neki popust.
Pogledaj i ovog Lenova, karakteristikama je praktički identičan Fujitsuu. Ovaj Asus je također OK zbog duljeg jamstva, iako ima slabiju bateriju od većine. |
To je to thanx.
Tak nešto ću potražiti, uglavnom nešto s B800 bude zadovoljilo sve potrebe |
HP 635 A1E47EA u metrou za 2250 kuna, jel to ok, omjer cijena i dobiveno?
|
Samo 50kn jefitnije od svijeta medija. Proc je za krepat :) Za 2300kn radije pogledaj ovo ili traži Fujitsu LifeBook AH531 koji je isto 2300kn.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:39. |