![]() |
noctua nh-d14, 980X na 4GHz drži na oko 50 stupnjeva prosječne temperature...automatska regulacija ventilatora
|
i7 920 Stock,idile se krece izmedu 26-31c.Bolesno :D!Sobna temp 20c!
i7 920 1.36V 10min OCCT,100% Load,temp 58-62c. Jebote strava od kulera :D! |
Imam jedno pitanje :
Namjeravam kupiti AC Freezer 7 Pro Rev.2, koji bi hladio E5400, na Ausovoj mATX ploči, pa me zanima da li će biti ikakvih problema prilikom ugradnje (zbog dimenzija hladnjaka). |
Ne, ako će i rami smetat okreneš ventilator na drugu stranu.
|
hvala ;)
|
Preporuka za s775 cooler
Trebao bih preporuku za cooler s775 s time da prednost dajem cijeni / tišini / efikasnosti i to tim redom, s predpostavkom da bi jednog dana hladio neki Q6600 pa do Q9550 bez namjere za nekim ekstremnik OC-om.
Gledam Cooler ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 za 180-ak kn, ali nigdje ne vidim podatak o buci. Ukoliko nije preko 25 dB to bi mi izgledalo taman ... Gooknite slobodno koji prijedlog (iz prakse naravno) ... EDIT: Malo googlao i naletio : - The Freezer 7 Pro Rev.2 generates only 0.8 Sone at 2,500rpm which is much quieter than the standard cooler and other aftermarket coolers. -Can anyone give me an idea of how loud that is? -It's roughly 38 decibels. :wtf2: Ako je tako - ispada odmah. Drugi koji mi je zapeo je Cooler SCYTHE Grand Kama Cross SCKC-2000, no 280 kn malo probija buđet. Malo je nezgodno samo Googlat i uspoređivat brojeve. :fala: sorry mod, malo sam maka :) |
Moja preporuka za katanu 3, 159 kn isplativo, samo sto je za soc 775 i 1366 ili samo za soc za AMD (trenutno nedostupna) a za sve sockete kosta 179!
|
Citiraj:
Noise Level: 7.2 - 31.07 dBA |
Imam katanu 2 i pri 1500 rpm po specifikaciji buka je 22dBA, sigurno ti u normalnom radu nece prelazit vise od 1500 rpm a to bi trebalo biti ista razina buke kao kod katane 2!
|
mislim da ću i ja onda ubosti katanu 3.
|
Citiraj:
Od novih koji ide na tvoj socket postoji TT Contac29 koji je jako slican performansama Hyperu 212+ (barem po reviewima), i imas ga za 198kn (gotovina) u Protisa (i jos drugih 20tak "trgovinica"). Ima 4pin PWM fan i ide na pun kufer socketa. Moga si usput napisat i do koje cifre ides, ovako mozemo samo pogadjat. PS Ako budes uzima neki tower hladnjak obavezno izmjeri sirinu kucista da ne bude "njesra" :D |
U prvom postu sam napisao da 280 već probija gornju granicu.
Uzeo sam CM Hyper TX3 (dobio me prodavač iz ADM-a na dječiju foru) i trenutno je mbo na stolu i E1400 radi na 28-30 C i na 1300 rpm što i ne stvara preveliku buku. Istina pored njega je 9600 GT pa ne znam tko je glasniji. Vidjet ću u pon kako će hladiti Q9400 i kako će to sve raditi u škatulji. Ali ipak me nekako vuče scythe izlog ... :) |
Brzinsko pitanje. Isplati li se mjenjati TRUE 120 + Noctua 120mm fan za Zalman CNPS10X Extreme. Nadoplata kakvih 100kn.
|
Mislim da ne. Jel ti fali nešto trulji ? :D
|
Citiraj:
ili meni TRUE ne sjedi baš najbolje. stavio sam bolt-tru s1156 koji mi sam uzeo u linksu i njegove šerafe možeš šerafati u nedogled, dok sa "križa" od 775, šerafi idu do oređene granice i onda je to to. možda sam neke pretegao više nego na kontra stranama, pa jednu stranu stišće, a drugu ne... morat ću stare šerafe iskoristiti ;) |
Taj kit je za qrac. Nema nekog smisla promjena šarafa kad je navoj u backplateu urezan baš tako da možeš šarafiti dokle god hoćeš. Idi načinom da svaki šaraf na početku okreneš samo za jedan krug da uhvati navoj. Kad uhvati onda idi po dva puna kruga po šarafu. Dakle ne jedan šaraf dokle ide pa tek ostale nego svaki po dva kruga.
Najlakša metoda da provjeriš jel nešto ne štima s kontaktom (zbog kita) je ta da makneš kit i staviš trulju samo tako. Pustiš load i stisneš ga prstima u sredinu baze. |
A tko bi nadoplatio 100 kn?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislio sam da bi tebi netko dao 100kn + Zalmana za TRUEa. |
apsolutno neisplativo
edit: Bullet1 --> brz kao metak :D |
probao sam montirati sa starim križem od s775. to baš i nejde najbolje. em je sve nekako na koso, em ona pločica od matične sa zadnje strane se ne slaže baš sa time. bit će da su te rupe za s775 cooler samo za one koji imaju prihvat kao i stock cooleri sa onim pinovima.
dakle, da ga ne mjenjam, nego da provjerim navoje i šerafe,jel? ok, hvala. |
Ni slučajno mjenjati, ni uz kakvu nadoplatu, pogotovo ne sa takvom Noctuom.
Usput taj Zalman ima tako loš vent da nije za vjerovati. |
@ Brko brkati
Ne isplati mjenjati za Zalmanka. Tebi fali gumice ( u biti gumice ventila za vodu ) koju stavlja na sredini adaptera i dodatno ih pritiska. Po meni temparature i750 presmijesne za 30 stupnja u loadu. trenutno sam na mobitelu pa da ne mogu sendati linkove |
Citiraj:
|
Mislim da gospon Dottore misli na ovo
|
Staviš si kovanicu od 2-5kn u sredinu (gdje je ona rupa na trueu) i onda zaviješ. Malo ćeš se napatit kod prvog navoja no nekad uistinu vrijedi. Kod mene npr nema razlike dok su neki dobivali i to baš drastične razlike.
|
Citiraj:
|
To ti je zato jer si škrt :p Ja stavio 5kn i ide. Naravno, nemože tako jednostavno al ako sa jednim šarafom uhvatiš samo jedan navoj, odmah si olašao sebi za dijagonalni iako ga i dalje treba životinjski pritisnut i zavit.
|
Citiraj:
haha :D So not true :p Započeo sam bio za kovanicom od 1€ (više od 5 kn :roller: :beer: ), pa nije baš sjajno išlo, i prešao na 20 lipa :D :D Ma kažem, lako je prvi šaraf uhvatiti bar navoj ili dva, ali onda trebaš stvarno jako stisnuti i praktički saviti cijeli onaj mounting mehanizam preko vrha baze coolera, a nisam baš htio riskirati stiskati sa šarafcigerom po tom nestabilnom vijku jer da je skliznuo šarafcigar od te sile jadnoj RIIE bi napravio još jednu rupu :D :D :D |
Citiraj:
Točno, i još druga metoda . Međutim, ja sam na sredini true-a stavio gumicu baš otprilike kao 20 lipa ( hvala Bullet-u na izražavanju ). Prva dva vijaka stanu ravnomjerno a potom ostalo malo pomučiti da nasjedaju :D Zato sam prešao na gumice da adapter ne ogrebe true black. Valjda jesam ĐU! :fiju: |
Ima za narucit Venomus BTK i sa njim se Truljo pomladi za dve, tri godine. Nije nista losiji od Venomusa sa tim mountingom. Isprobal sam ga na cooperu i radi savrseno.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
cpu cooler 775/1366
evo ovako razmisljam o clockanju trenutno postojeceg E8400, no nezelim se igrat s box coolerom pa ako bi mogo netko preporuciti dobar hladnjak do recimo 300kn (posto bi razvukao na 3-6 rata nece me puno kostat), a tek ako mi se ostvari prilika prelazio bi na 1366 sck tak da zelim biti pokriven na obadva podrucja
ako moze samo iz Links-a posto sam nekak najsigurniji kod njih, a i nemam bas neki veliki izbor u osijeku hvala unaprijed :chears: |
U bilo kojem drugom slučaju preporičio bih CM Hyper 212+ ali kad si već ograničen na Links mislim da ti ovaj Zalman ne bi bio loš izbor i upada ti u budžet.
http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.903.189 |
gledo sam njega ili ovaj scythe
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.191 ili http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.198 EDIT: vidim ima u techno max-u CM hyper 212+ http://www.technomax.hr/Webtrgovina/...s/Default.aspx ali nije raspoloziv BUUUU :D @xulos jel ta pila od novog kompa u os? pa da naletim viditi kad dodje noctua :D...BTW nemoj previse OC-at da neriknu "živine" ;) |
Meni ovaj tjedan ( nadam se ) stize Noctua NH-D14 pa ce pasti jedan review ( koliko ga ja budem znao napisati ) :D
|
Preporuka za zalmana performu. Sad je i malo pala cijena. Mog quada drži na 32-33C u idleu, pod loadom 60C. OC-an na 3 GHz.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel zna netko razliku između Zalmana CNPS10X Performa i Zalmana CNPS10X Flex?
Performa http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.189 Flex http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.907.052 Meni izgledaju isto,samo što Performa možda ima manje rebara? I za Performu na Zalman stranici piše Dissipation Area 7,900㎠ a za Flex je Dissipation Area 8,200㎠ ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:29. |