PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   F1 2010 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=187439)

Blue_Fatal1ty 04.11.2010. 00:22

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1769369)
Jesu li bar popravili ono da je Petrov brži od Kubice? Kao da su im zamijenili identitete :D
Kubica je uvijek van bodova, dok se s Petrovom jako često borim oko 4. i 5. mjesta.

naravno da nisu!

Burko 04.11.2010. 00:37

singapore marina bay...........

definitivno po meni najdosadnija, nikakav ritam, uska........ fuj. plus sto je mrak (ajd ok, nocna utrka), i jos k tome heavy rain (normalno practice i kvale suho ko' barut). toliko puta sam piruetu napravio da se ruski balet nebi postidio takvih performansa, jeble ih pasice te ih jeble......... tri dana i tona zivaca otisla u nepovrat zbog jedne staze.

1v@n 04.11.2010. 00:40

Probaj s intermediate gumama i postavkama bolida za full wet. Čudno, ali brži sam nego na istim postavkama i wet gumama.

Burko 04.11.2010. 01:03

ma, wet gume i postavka bolida skoro na max brzina :D. probao sam sve osim intermedie, ali toliko pada da je ubitacno, okrece me ko' po ledu sa wet gumama i prakticki bilo kakva postavka bolida. pa sam zakljucio, posto mi svejedno nikako ne lezi moj zeleni lotus kroz zavoje, zasto barem na ravnici im nebi lagano bjezao? :)

ma prosao sam 10 minuta prije nego sam napisao prosli post, tri dana me jebala staza........... neke staze mi leze 101%, neke mogu samo stopati sto duze, da budem naprijed.

1v@n 04.11.2010. 01:33

Sva sreća pa mi još Monaco nije došao po kiši. Nikad tu utrku nisam završio iz prve i bez polomljenog nosa :D

Blue_Fatal1ty 04.11.2010. 03:46

Ljudi kak vi vozite montreal?

Ja s lotusom na legend igram i tamo ih sve mažem za pola sekunde. Vozim 1:17:XX

Jel ja tak dobro pogodim setup, il je AI tolko loš na toj stazi?

Brko 04.11.2010. 09:06

Citiraj:

Autor Burko (Post 1769384)

definitivno po meni najdosadnija, nikakav ritam, uska........ fuj. plus sto je mrak (ajd ok, nocna utrka), i jos k tome heavy rain (normalno practice i kvale suho ko' barut). toliko puta sam piruetu napravio da se ruski balet nebi postidio takvih performansa, jeble ih pasice te ih jeble......... tri dana i tona zivaca otisla u nepovrat zbog jedne staze.

potpisujem. zato, odvezem dobre kvalifikacije, i nakon jednog ili dva zavoja, poberem konkurente za naslov sa kamikaze potezom o zid i to je to. utrka traje jako kratko, a bodovi ostaju kao utrku prije :D Michael Schumaher style :D

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1769407)

ta staza je lagana za vozit, a AI je loš na ravnim dijelovima. Ja sam pobjedio u Virginu tamo i u Monzi. AI na legend.

Brko 04.11.2010. 09:52

Citiraj:

Autor jopcx (Post 1769480)
Taman mi se skida igrica.

Vi to svi sa volanom igrate ili se da i na tipkovnici?

Predlažem da izbrišeš prvu rečenicu, inače će biti po glavi stanovnika :D

Inače, igram sa Logitech RumblePad2 joypadom. Volan nemam, a tipkovnica mi je prekruta što se volana tiče.

theorigigi 04.11.2010. 10:08

Citiraj:

Taman mi se skida igrica.

Vi to svi sa volanom igrate ili se da i na tipkovnici?
Ja sa Joysticom...
Citiraj:

Zaboravio sam svoje vrijeme ali si mi dao motivaciju za rušiti rekord,javim se poslje

Citiraj:

Autor Burko http://forum.pcekspert.com/images/buttons/viewpost.gif
definitivno meni najgora staza još niti jedan krug nisam napravio kako treba,nikada kraja zavojima i pasicama...užas.

Brko 04.11.2010. 10:12

onda napomeni da si je kupio :D

RumblePad2 i Dual Action rade dobro svoj posao, ali Logitech Precision je katastrofa. Bolje vozit na tastaturu nego sa njime.

Blue_Fatal1ty 04.11.2010. 10:37

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1769532)
onda napomeni da si je kupio :D

RumblePad2 i Dual Action rade dobro svoj posao, ali Logitech Precision je katastrofa. Bolje vozit na tastaturu nego sa njime.

Jel ti osjetiš da je tromo skretanje po recimo monacu kad treba radit nagle promjene smjerova, a vozač ljeno mota?

Brko 04.11.2010. 11:26

Ne, dapače, mota najnormalnije. no, u Singapuru je sve sam ne normalno. podesima auto na maximum downforce, nebi li izbjegao zakucavanje u zid i smooth prolaženje kroz zavoje, ali makaki. ekipa ispred mene prođe sa 120-13 zavoje koje ja prođem sa 90 jedva i još hvatam bolid na izlazu da ne pogodim zid. Zato maksimalno izbjegavam tu stazu i nikad ne računam na neke bodove :D

Blue_Fatal1ty 04.11.2010. 11:59

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1769587)
Ne, dapače, mota najnormalnije. no, u Singapuru je sve sam ne normalno. podesima auto na maximum downforce, nebi li izbjegao zakucavanje u zid i smooth prolaženje kroz zavoje, ali makaki. ekipa ispred mene prođe sa 120-13 zavoje koje ja prođem sa 90 jedva i još hvatam bolid na izlazu da ne pogodim zid. Zato maksimalno izbjegavam tu stazu i nikad ne računam na neke bodove :D

čudno.. Recimo ako smotam full desno treba mu dosta dugo da smota full lijevo. U rFactoru je to recimo instantno, a tu mu treba barem 1 sec da smota.
Uglavnom brišem igru jer mi je sad dopizdila pošto mi save ne radi!!!!
Vozim istambul već peti put i nikak da save-a. Popizdio sam i obriso taj šit jer mi se neda treći put krenut iz početka! :fuming:

Brko 04.11.2010. 12:58

kako ti ne sejva? pa jel ti uključen Autosave? meni bez autosejva nije htio, kad sam sejvao ručno na SAVE u MY F1 meniju.

theorigigi 04.11.2010. 13:45

Citiraj:

Blue_Fatal1ty
Citiraj:

čudno.. Recimo ako smotam full desno treba mu dosta dugo da smota full lijevo. U rFactoru je to recimo instantno, a tu mu treba barem 1 sec da smota.
Uglavnom brišem igru jer mi je sad dopizdila pošto mi save ne radi!!!!
Vozim istambul već peti put i nikak da save-a. Popizdio sam i obriso taj šit jer mi se neda treći put krenut iz početka! :fuming:
http://lh4.ggpht.com/_Z_8j5svu8qE/TJ...010%5D%209.jpg
http://lh4.ggpht.com/_Z_8j5svu8qE/TJ...10%5D%2010.jpg
http://lh6.ggpht.com/_Z_8j5svu8qE/TJ...10%5D%2011.jpg
http://lh4.ggpht.com/_Z_8j5svu8qE/TJ...10%5D%2012.jpg

Blue_Fatal1ty 04.11.2010. 16:47

Krivo sam se izjasnio.
Uključen mi je autosave i od kad sam patchiro igro ne đeli više save-at ni s autosaveom ni ručno.

theorigigi 04.11.2010. 21:27

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty http://forum.pcekspert.com/images/buttons/viewpost.gif

Sa Red-Bullom na medium....1.15.xxx

Blue_Fatal1ty 04.11.2010. 23:31

Citiraj:

Autor theorigigi (Post 1770085)
Sa Red-Bullom na medium....1.15.xxx

Evo probao i ja sa redbullom vozim bez ikakvih pomoći 1:13:2

Neo2001 04.11.2010. 23:35

oprostite na ovome sto cu sada reci, ali to sto vi igrate F1, ili bilo koju drugu simulaciju voznje na gamepadu, tipkovnici ili ne znam cemu, je isto ko da i jedete cevape bez luka ;) Jednom kad probate voziti na volan, a sto reci, nikada vise necete pomisliti to voziti na prijasnje uredaje... preporuka, volan obavezno, rabljeni ako ne novi, da se ih naci dosta povoljno za svaki dzep...

theorigigi 05.11.2010. 00:59

Citiraj:

Neo2001
Registered User
oprostite na ovome sto cu sada reci, ali to sto vi igrate F1, ili bilo koju drugu simulaciju voznje na gamepadu, tipkovnici ili ne znam cemu, je isto ko da i jedete cevape bez luka ;) Jednom kad probate voziti na volan, a sto reci, nikada vise necete pomisliti to voziti na prijasnje uredaje... preporuka, volan obavezno, rabljeni ako ne novi, da se ih naci dosta povoljno za svaki dzep...
Kupio sam ga dvaput i nikako da se naviknem....neznam nekako mi je joystic zakon

Citiraj:

Evo probao i ja sa redbullom vozim bez ikakvih pomoći 1:13:2
Sada si mi dao razlog da cijeli vikend provedem za kompom....morat ču sliku ili video staviti da nebi bilo zabune...grrr

Brko 05.11.2010. 07:23

Citiraj:

Autor Neo2001 (Post 1770227)

ja ne jedem luk sa čevapima, nego feferone. tako da mi ni volan nije potreban. zavalim se u naslonjač i pičim na TV-u. uz tu igru se želim opustiti i odmoriti, a ne da cimam volan i roštiljam po gasu i kočnici još i doma. Dosta mi je simulacije vožnje kad idem na posao i s posla svaki dan.

Gile 05.11.2010. 07:58

Stavio patch i primjete se neki fini pomaci, da su ipak nešta radili.

Load u igru i u utrku je sada puno brži, dobio oko 10 fps-a, ff sa volanom sada radi uglađenije, gume sa brže "čiste" kad odete na travu, pit za sada dobar ali testiran na jednoj utrci, puno teži tyre puncture.

Burko 05.11.2010. 09:47

patch nisam stavljao jer iskreno, strah me da se nesto ne pojebe :). sada mi su postavke na 1680x1050, sve na high i 4AA (mislim, ili 8AA), i igra ide 5/5, apsolutno nikakvog problema........ tako da ono, riskirati sa drugim problemima da bi dobio koji FPS, koji mi ionako ne treba - ne hvala :).

inace nocas sam odvozio brazil, sao paulo...... ma to je staza, koreja mi nije losa bila uopce, ali brazil sa tamo-amo po laganim nizbrdicama/uzbrdicama, pa okini na ravnicama dobrano preko 300km/h, pa pravovremeno kociti prije zavoja koji je 120° i onda opet lijevo-desno sa prakticki full gasom....... zaljubio sam se u stazu, do sada najbolja od svih. dosta staza sam inace "odvozio i znam" iz grida, ali tamo nije bio brazil :goood:.

tako da jedva cekam sutra prave kvalifikacije. i da, ja vozim sa tipkovnicom, i vozim sa tipkarusom od kada znam za sebe, pa mi nije problem. ali zivcira me sto imam osjecaj kao da ne mogu dovoljno jako skrenuti jer koristim tipkovnicu a ne volan ili joystick, i lagano kao zakasnjenje kod lijevo-desno. gas i kocnica mi reagiraju savrseno, tu sam se ispraksao ko' veliki, ali mi dode da bacim cijeli komp kroz prozor kad produzim sa staze u PM negdje sa strane........

Mr.Ex.President 05.11.2010. 16:03

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1769407)

Ta Kanada je prelaka, AI je skroz spor, prvi sektor ajde, tu negdje, +/- 0,200 sek, dok drugi i treći (zadnju šikanu) sektor zaostanu i po 1 sekundu zbrojeno jel. S Lotusom sam bio prvi, ne sjećam se vremena...

Sa Force Indiom sam sad ponovo bio prvi uz pole, best lap, nekih 1:15:1xx sam odvezao

A glede patcha...ne znan...najviše me živcira šta ne mogu reć, jesu popravili su, nego ono, nekad radi, nekad ne radi:D

theorigigi 05.11.2010. 21:44

Citiraj:

Upalio igricu, neda mi se sad previše obrazlagati ali meni je igra totalna katastrofa.
Nema mi jedne jedine dobre stvari u igri.
A kaj si ti očekivao neke gole žene ili poker aseva poslje opako dobro opljačkane banke i jurnjave po gradu sa milion ispaljenih metaka....i bijega sa Jet-om u Jamajcu..:!!!

Brko 05.11.2010. 22:02

Citiraj:

Autor jopcx (Post 1771032)
Upalio igricu, neda mi se sad previše obrazlagati ali meni je igra totalna katastrofa.
Nema mi jedne jedine dobre stvari u igri.

onda natrag na rFactor. :D meni kad F1 2010 dosadi, odem na rFactor, i onda mi je tek sve čudno :D puno realnija vožnja. stoga, ako oćeš pravu simulaciju, RFT F1 2010 mod je za tebe.

theorigigi 05.11.2010. 22:22

Citiraj:

onda natrag na rFactor. :D meni kad F1 2010 dosadi, odem na rFactor, i onda mi je tek sve čudno :D puno realnija vožnja. stoga, ako oćeš pravu simulaciju, RFT F1 2010 mod je za tebe.
daj ako imaš neki link za skinuti taj rFactor da probam i to čudo,nemogu ga nigdje nači..

i P.S.-Montreal nikako nemogu ispod 1.15xxx proči....grrr...svaka ti čast ako ideš 1.13.

Blue_Fatal1ty 06.11.2010. 00:08

Citiraj:

Autor theorigigi (Post 1771071)
Montreal nikako nemogu ispod 1.15xxx proči....grrr...svaka ti čast ako ideš 1.13.

uploadat ću vožnju sad preko vikenda na youtube pa da se vidi. Mislim da bi mogao spustit i ispod 1:13

Bilo bi fora kad bi opet pokrenuli neko mini natjecanje kao i s dirtom 2. :goood:

Mr.Ex.President 06.11.2010. 00:12

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1771110)
uploadat ću vožnju sad preko vikenda na youtube pa da se vidi. Mislim da bi mogao spustit i ispod 1:13

A ja san ima 10 stranica pita da usporedimo rezultate pa niko nije napisa ništa, nula:D Ugl može se Kanada odvozit jebački, kažem ja san sa Force Indiom iša 1:15:1xx, RB/Ferrari/McLaren idu sigurno 2, možda i 3 sekunde niže u perfektnom krugu jel...

aircanada 06.11.2010. 11:46

Citiraj:

Autor jopcx (Post 1771194)
Na rfactoru mi je grafika jako loša inače je ok igra, da ima grafiku sa staze kao ovaj f1 2010 to bi bilo to.

Bitna je igrivost. Radje provedem 2h na rFactoru, nego 2 minute u F1 2010.
Mozda bi cak i igrao F1 2010, kad bi moga kalibrirat volan u igri (genius speedwheel pro 5), i da mi ne trza igra svakih pola minute na pola sekunde (ma i manje, ali iritira).
Citiraj:

Isto tako onaj klasičan pogled sa usisnika zraka, tj. svi pogledi iz igre su loši i nepregledni, kad krene utrka prvih par zavoja je nemoguće odradit a da se ne sudari s nekim a i tu onda nisam primjetio neka oštečenja.
na cca ~1ipo metar si od poda, naravno da je nepregledno. Vozi iz pogleda vozaca, sa svim onim treskanjem i nosom, pa reci o nepreglednosti. Zato se staza i vjezba, uci, da se. Svi bi odma na race, hebes practice, a? XD

reezon 06.11.2010. 11:54

Citiraj:

Autor jopcx (Post 1771194)
Na rfactoru mi je grafika jako loša inače je ok igra, da ima grafiku sa staze kao ovaj f1 2010 to bi bilo to.

Uglavnom sad manje ljut nego jučer za bačenu lovu:

Onaj uvod u igricu je silovanje poput onog iz Dirta, beskrajni razgovori i objašnjavanja koja se nemogu prekinuti, neznam zašto su mijenjali klasičan uvod u F1 sa normalnim menijem itd. i zašto bi ja morao bit vozač a ne uzet nekog vozača, pa ne zanima me formula 2020.

Što se tiče vožnje, stavio sam iz prva na hard i jednostavno mi je preteško ali dobro ajde to bi se dalo ispraksirati nekako, na tipkovnici je totalno neigrivo a igra nije dovoljno interesantna da odem kupit volan.

Isto tako onaj klasičan pogled sa usisnika zraka, tj. svi pogledi iz igre su loši i nepregledni, kad krene utrka prvih par zavoja je nemoguće odradit a da se ne sudari s nekim a i tu onda nisam primjetio neka oštečenja.

Na rFactoru se dade grafika skroz fino poštelat. F1 2010 je sasvim solidna igra...a šta se tiče vozača...ko tebi brani vozit single race sa kim god oćeš, inače u rFactoru sigurno nećeš vozit Championship. E, i da, ako je tebi igra preteška to ne znači da je igra loša, nego da ti ne znaš igrat i nemaš volje za naučit

Blue_Fatal1ty 06.11.2010. 12:22

Citiraj:

Autor theorigigi (Post 1771071)
daj ako imaš neki link za skinuti taj rFactor da probam i to čudo,nemogu ga nigdje nači..

i P.S.-
Montreal nikako nemogu ispod 1.15xxx proči....grrr...svaka ti čast ako ideš 1.13.

Evo 1:12:83 :D

i još to ide dolje!

theorigigi 06.11.2010. 13:10

Pokušavam več stotinu puta ali ispod 1.15 nikako da padne,kakve su ti postavke ????...grrrr

Blue_Fatal1ty 06.11.2010. 15:41

Citiraj:

Autor theorigigi (Post 1771332)
Pokušavam več stotinu puta ali ispod 1.15 nikako da padne,kakve su ti postavke ????...grrrr

Vozim sa RedBullom da nebude zabune time trial sa option gumama.

Potavke neznam na pamet...

Aerodinamika je na 2
balans kočnica 54% naprijed
Balast 60% naprijed
ovo drugo neznam...

Flatline 06.11.2010. 21:13

U rfactoru grafika nije kao u F1 2010 ali nije ni loša a to možete vidjet na ovom filmiću f1-croteam lige.

draksa 06.11.2010. 21:38

Konacno nabavio igru. Uzeo sam HRT najtezi protivnici,assisti tc,automatik i abs (dok se nepriviknem na igru :D) ,uzeo sam 7 sezona :D
U Bahreinu kvalificiram se kao 17,u utrci budem 8 ,krug prije kraja napravim vrijeme 1.59.6 (najbolje moje tog vikenda ) ,i onda u sljedecem krugu mi gume postanu narancaste te se izvrtim 2 puta i zavrsim kao 11 :D . I odma lvl 3 ,sad nezz kolko lvla ima al valjda je dobro :D .

Mr.Ex.President 06.11.2010. 23:46

Evo čisto zavrtija iz gušta 2, 3 kruga, neman volje za više, čeka me VN Njemačke:D
http://img200.imageshack.us/img200/8...0623385.th.jpg
ide još bolje, u trećem krugu sam imao skoro -1,0 ali sam se zabio u zid prvaka:D

EDIT:
Njemačka pole pa pobjeda, dosta lagana ali zajebana staza, doslovno je svaki zavoj opasan pogotovo kad gume popuste...
Pa sam se vratio kanadi još malo, najviše me jebe prijelaz između Force India na RB, ali ipak spustio za gore spomenitih skoro pa -1:000
http://img33.imageshack.us/img33/476...0700591.th.jpg

1v@n 07.11.2010. 01:02

1:13:5xx i najviše problema imam s zavojem 8, taman kad dobar prvi dio staze napravim, onda prođem pasicu tako da me baci u zid i ne dobijem samo invalidated lap, nego i invalidated next lap pa izgubim volju brzo. Al skinut ću na 1:12:xxx pa makar mi to bilo zadnje :D

EDIT:
Malo podešavanja bolida i voila... 1:12:345
Čekam da me netko sruši... :D
http://img683.imageshack.us/img683/1...tureekd.th.jpg

EDIT2:
1:12:021
Čini se da bi moglo i ispod 1:12 uz još malo podešenja
http://img17.imageshack.us/img17/706/capture2zv.th.jpg

eyeballl 07.11.2010. 10:51

Jedno pitanje ako neko ima slična iskustva .. ili je imao...
Znači desilo mi se nakon 3/4 sezone da mi odjednom frame rate postane mizeran i igra postane neigriva (i kroz menije i u vožnji) te se vuče od samog učitavanja...
Tražio malo po netu ...
Bili generički driveri za grafu od winsa 7 gore... zamijenio sa najnovijima od nvidie --> ne pomaže
stavio patch --> ne pomaže
read only na replay --> malo bolje skoro neprimjetno
raptor zvuk promijenjen u software --> mizeran pomak...
repair igrice iz dvd menija --> 0 bodova
kompletni reinstall --> probat ću večeras ako niko nema ideja...
reinstall windowsa --> hmmm

Inače konfa je slična recomended settingsima tako da WTF?
Dual core E5400@3,7Ghz
Asus P5N-E SLI (refurbished još u fazi testiranja, mada kod ostalih radnji za sada ne pokazuje neke bugove)
Gigabyte GT9800OC@stock
2 X 2Gb Kinmagx 800@920
Win7 64bit

Ima kakav patch ili workaround za ovu situaciju?

Blue_Fatal1ty 07.11.2010. 11:13

1:11:963 :D

http://img574.imageshack.us/img574/1431/47571881.th.jpg

Vadio sam mu mast! :lol2:

Ide to još dolje koje 2-3 desetinke.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:24.