![]() |
Znam da je tamo, samo kaem da bi to trebao biti korak prije nego se spomeni putty i radnje sa njim.
|
a dok dodaje voip account, jel ti pie "other"?
|
Ali ne dodajem voip, njega ne koristim.
|
Citiraj:
Ocito da je jedino rjesenje serial, gdje mogu naci shemu kabla i ostalo potrebno za flesiranje serialom ? |
U susjednoj temi za drugi uređaj je taj adapter spominjan: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=213413
Sami postupak (koliko znam) nije nigdje opisan. |
Odustajem od serijskog kabla: otvorio sam router i cak nema ni konektore za adapter nego bi trebao lemiti po ploci. Vratit cu taj siemens frendu neka si nabavi neki sa ispravnim USB portom ako hoce otkljucani siemens a ovaj cu mu srediti kada (tj. ako ikada) "procuri" root password u javnost...
|
Ima li tko iskustva sa stavljanjem OpenWrt-a na ovaj router?
Hvala! |
Koliko sam vidio na njihovom forumu, jo je rano jer masu toga nije jo podrano ili treba dorađivati,
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=132609 http://bcsaba.net/?q=node/8 |
Za sada smo wlan ne radi, a sto se tice voip-a treba netko napisat jedan program koji bi komunicirao sa voip driverom (tapi-sip), ali i da postoji opet neznam kolko ce cijeli voip rama uzet jer ga nema bas previse(32mb).
VLAN tagging bi trebao radit, nisam bas previse proucavao. |
Za wireless;
- bugovit - negdje sam vidio / bilo napisano da su uzeli std. Atheros "karticu" ali su namjerno promjenili njen fw a time i Device ID |
Sudeći po http://bcsaba.net/?q=node/9 WiFi bi trebao raditi barem kao AP, imaju li upute kako flashat ovaj router sa OpenWrt?
|
To je kao radilo nesto kod njega, al bez zastite, jer inace ode kernel u panic.
@nikky Mađar je izvukao van iz siemensovog fw-a eeprom koji se emulira i to ubacio u driver od wirelessa za openwrt uz neke modifikacije. |
sudionici i pratioci ovog foruma mole se da ne alju PM znalcima ovoga rutera.
slobodno pitajte u ovaj topic, te ćemo vam na pitanje odgovoriti ukoliko ga netko prije nije postavio. dakle, pitanja koja poaljete preko PM-a, bit će ignorirana, barem s moje strane. |
Malo se igram pa imam jedno pitanje: madjar ovdje http://bcsaba.net/?q=node/2&page=1 kaze da su root, operator i subscriber SSH login podaci hardcoded u siemens firmwareu i to je OK a da se za administrator login koriste podaci user: administrator i password: lozinka koju si postavio za logiranje u router (dakle user ili admin) no meni takav administrator login ne prolazi.
Jel neko zna u cemu je problem ??? |
evo napokon sam izvukao to se dogodi kada se ruter zblesira.
u logovima to izgleda ovako: Apr 9 04:38:21 War Apr 9 04:38:21 Err Apr 9 04:38:22 Err Apr 9 04:38:22 Err Apr 9 04:38:27 Err Po meni se najvjerojatnije poklapa vrijeme forceanog i diskonekta iniciranog od strane rutera. |
Citiraj:
Inace ja sam na otkljucanom siemensu ali ne sa firmwareom iz all-in-one paketa nego sa 4.3.52.11.300 i vec mjesec dana mi se vise nijednom nije zablesirao |
Kako doći do toga firmware-a jer meni se blesira u prosjeku svakih 5-6 dana i počinje me strano ivcirati?!
|
A koji siemens imas, made in germany ili onaj sagemov iz tunisa ?
|
Sagemov iz Tunisa
|
E sorry nemam taj, imam samo germany 4.3.52.11.300 a u tvoj tuniski bi trebao ici 4.3.52.11.310 i neznam jel smijes firmware od germany stavljati u tuniski ?
Nego sad posto smo ustanovili da vise nas ima probleme sa blesiranjem kod rekonekta sa firmwareom iz all-in-one paketa bilo bi lijepo od decki (hackerivs mozda ili delboy?) koji imaju 4.3.52.11.300 i 310 da to negdje postave na upload da si ljudi koji imaju rekonekt probleme vrate stari firmware |
andrija siguran sam da nema 4.3.52.11.300 nego 4.3.52.6.300. molim te provjeri ukoliko nije problem.
blesiranje s rekonektom ja sam rijeio isključivanjem automatskog rekonekta, jer očito sudeći po logovima dolazi do rekonekta od strane centrale i rekonekta od strane rutera u isto vrijeme. stari fw neće biti vraćan u tutorijal. |
sigurno imam runtime 4.3.52.11.300 i secondary 4.1.27.52.0 evo pogledaj
Citiraj:
Citiraj:
Inace nebi se slozio sa tvojim zapazanjem da do problema dolazi zbog rekonekta od strane centrale i rekonekta od strane rutera u isto vrijeme, meni se siemens puno cesce blesirao dok nisam imao forsirani rekonekt, kad sam ukljucio da siemens forsira rekonekt izmedju 4-5 ujutro blesiranja su se puno rjedje desavala |
zaključio sam to na temelju logova.
|
A ja sam zakljucio na temelju vlastitih zapazanja, testirao sam siemens preko mjesec dana i kad sam ga postavio da forsira rekonekt npr izmedju 4-5 ujutro blesiranja su se puno rjedje desavala (ali su se ipak desavala)
Tek kad sam vratio original t-com firmware blesiranja su potpuno nestala, dakle nije stvar do centrale i t-coma nego do bugovitog v4.3.52.19.00 firmwarea. |
I to je sada meni činiti koji imam taj buggy 4.3.52.19.00 i blesiranje svakih 5-6 dana?
Moe li njemački firmware u tuniski? |
moe, ali nije preporučljivo.
isključi automatski reconnect i neće imati problema, jer sigurno nema dreamboxove i ostale vane uređaje pa da ba mora u gluha doba noći rekonektat. |
Ako je to ona opcija di moe namjestiti vrijeme reconnect-a,to mi je uvijek i bilo isključeno. Najgore je to mi ispadne i voip pa sam bez telefona dok ne restartam modem
|
od 9.4. kod mene isključeno (auto reconnect) i nikakvih problema
|
Citiraj:
Inace probat cu iz istog izvora otkuda sam dobio njemacki nabaviti i tuniski firmware (kad ga vec oni koji ga imaju ne zele dati:baad:) a u najgorem slucaju nabavio sam upute za serijski kabel pa cu ga sam izvaditi iz tuniskog siemensa i staviti negdje na upload da bude dostupan svima koji su si kao ti i ja zajebali siemense sa tim bugovitim 4.3.52.19.00 i sad se nemogu vratit na staro |
nemamo firmware, a da ga imamo ne bismo imali razloga ne podijeliti ga s ostalim članovima, to je svrha ovog topica.
puno uspjeha u izvlačenju istog van. |
U dva dana tri "blesiranja" modema. Ovo vie nema smisla...
|
Opet mi radi probleme sa WLAN-om, jednostavno bez razloga pukne WLAN iako njegova lampica uredno svijetli. Imam 9 usera spojenih na Wlan dok sam na starom SE555 imao i vie od 10 konekcija preko Wlana i nikada nije pucao. Koristim i WDS sa drugim SE 555 i wep enkripciju.
|
znam, to se meni deava(lo) na svim firmwareima.
jednostavno se zblesira i to je to. moda bi bilo dobro napravit neku skriptu da se u točno određeno vrijeme noći reboota. |
Citiraj:
|
da ali problem je da ruter misli da je wlan upaljen, zato se takva skripta ne moe izraditi.
|
@andrija m, bi li ti mogao pomoći sudionicima kao i pokretačima ovoga topica tako da iz svojih izvora nabavi 11.310 kao i najnoviji 21.01 firmware za daljnja istraivanja?
unlock najnovije verzije ne moemo izvriti sve dok ne dođemo u posjed gore navedenog firmwarea. |
Bilo ga je ovdje http://rghost.net/2880592
t-com-sx76x-sagem-secondary-and-fw-4.3.52.11.310.rar (6.16 MB) ali su ga maknuli na neki server na koji se moras registrirati, hm |
to misli o najnovijiem 21.01 firmwareu?
|
Nisam imao u rukama sx763 sa tim firmwareom pa ne mogu nista pametnog reci. Koja je tocno full oznaka tog najnovijeg fw-a, 4.3.52.21.01 ?
|
da.
moe li naj firmware nabaviti od svog tehničara kojeg si spomenuo? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:05. |