PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Kupovina sa Amazona? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162084)

Dottore 26.11.2018. 18:27

Naravno da je dobra cijena. Prošlo je skoro 2 godine i dalje ne šalju.

Отправлено через SM-G935F

Sn4k3 26.11.2018. 18:46

Pa i nije bas dobra cijena, s obzirom da na Ali-u imas Ankerov punjac sa 3 utora za slicnu cijenu...
Sami kablovi su jeftiniji, barem duplo ako ne i vise...

Dottore 26.11.2018. 19:04

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3252434)
Pa i nije bas dobra cijena, s obzirom da na Ali-u imas Ankerov punjac sa 3 utora za slicnu cijenu...
Sami kablovi su jeftiniji, barem duplo ako ne i vise...

Ma naravno, prošlo je 2 godine i meni je pukla ljubav prema Amazonu.de. Jednostavno je tako.
Naručio sam preko Ali-a za crni petak dosta kablova 2m, 5 portni punjač i jednu 256 Gb Samsunga

Nije mi je bitna cijena nego do kvalitete.

MeanBoss 29.11.2018. 13:44

Znači naručio sapphire rx580 8gb, u isto vrime s instara i adm-a naručio ostale komponente sta su mi tribale, grafička s fr amazona došla danas, naručena u petak, ostalo iz hrvatske ni blizu, znači adm je javio da tribam pricekat 5 radnih dana, ali to su mi javili u utorak i to je ok, od instara još ništa, i još sam stavio preuzimanje u poslovnici u Splitu, znači ne treba mi dolazit kući uopće.. 😂 😂 😂 Sad mi je žao sta nisam sve s amazona naručio.. 😂 😂 Iz zagreba do splita tri stvari putuju već 5 dana!

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

FerrZG 30.11.2018. 08:36

Pozdrav!

Kupio sam za BF tipkovnicu s Amazon.de, poslana je i trebala je stici u cetvrtak. Medutim sinoc oko ponoci mi je dosla notifikacija da proizvod nije moguce dostaviti. U trackingu stoji da je stiglo u Linz, ali "Parcel damaged and will not be delivered".

Mogu li ih trazit da samo posalju zamjensku tipkovnicu ili je nuzna procedura da mi refundiraju novce, pa da izvrsim novu kupovinu.. posto je trenutno ta tipkovnica 60 eura skuplja nego sto sam ju ja platio ?

:fala:

robimarko-bug 30.11.2018. 08:48

Trebao bi moći dobiti slanje nove, samo se javi supportu i brzo to riješe

1v@n 04.12.2018. 09:47

Prvo iskustvo s amazonom, a da nije odlično...

Naručim G29 volan po super cijeni s amazon.es. Pošiljka krene i sve ide ok, dođe do Budimpešte i krene se vraćati.

Amazon javlja da će pošiljka kasniti, i ajde, nema problema, ne žuri mi se.
Jučer dolazi poruka da mi vraćaju novce (paket oštećen ili izgubljen), i sad ne mogu više naći G29 po istoj cijeni :lol2:

Pretpostavljam da mi nisu dužni osigurati novi po istoj cijeni.

Da stvar bude bolja, dok sam čekao, posvuda su mi izlijetale reklame da netko kod nas ima akciju na G920 i G29, po 1550 kn. Naravno, sad više ne znam tko.
Zna li netko tko je to bio?

Master_Hrc 04.12.2018. 10:01

mall je to bio...iako su sad na 35%...

https://www.mall.hr/popisi/vikendmanija-2018

1v@n 04.12.2018. 10:07

Ne znam otkud su izvukli ovu cijenu od 2999. Svi imaju 1999 po defaultu.

Šaljem mail Amazonu da vidim mogu li dobiti paket na kraju ili ne. Sad gledam baš tracking preko ATPost. Tamo piše da paket koji sam pratio ima 0.66 kg, što je nemoguće ako je unutra bio G29 (cca 5kg.)

mamutarka 04.12.2018. 10:10

pa imaju 2999 da bi mogli dat 35% popusta, logično :D :D :D

1v@n 04.12.2018. 11:21

Amazon odgovor stiže unutar 1h.

Ispričavaju se na doživljenom iskustvu, vide da je cijena porasla u međuvremenu i izlaze u susret s promo creditom u razlici, da bi me koštalo kao i onda.

Još jednom, Amazon rastura s customer supportom.

mamutarka 04.12.2018. 11:25

ajmo links, di ste sada sa svojim miševima, uspoređuju se sa amazonom, neka se i ponašaju onda kao oni

FerrZG 04.12.2018. 14:21

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3255014)
Amazon odgovor stiže unutar 1h.

Ispričavaju se na doživljenom iskustvu, vide da je cijena porasla u međuvremenu i izlaze u susret s promo creditom u razlici, da bi me koštalo kao i onda.

Još jednom, Amazon rastura s customer supportom.

Istu sam takvu situaciju imao s blackwidow chroma v2[ostecen paket u dostavi]. Javio im se na chat i agent mi je u toku napravio novu narudzbu za 0 EUR, ali mi je u meduvremenu dosla ova "ostecena u transportu", kutija se ogrebala sto je dhl prikrio s puno svog selotejpa, tipkovnica netaknuta i radi :lol2:

Pohvala za customer support, necu zamjeriti sto mi je netocno rekao da je tipk s US layoutom [iako sam po review fotkama naknadno vidio da je njemacka] jer je moja krivica sto sam lijen i nisam gledao review prije narudzbe.

Tajl3r 10.12.2018. 18:20

Nikad na amazon.de nisam nista uzima a i nekuzim k... na njemackom pokusavam nac xbox 360 kontroler wireless ,nemora biti ovaj noviji od xbon/a ,treba mi par komada blagdani darovi ovo ono,neko ko ima volje mu se da linkat da najjeftinije da prodem sa postarinom ..plezz

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kamby 10.12.2018. 18:23

Prebaci na engleski jezik i sve ce ti (valjda) biti jasno. :)

sharyn 10.12.2018. 19:12

se moze kako nagovorit amazon. de da shipaju u hrvatsku?
svaki drugi item kojeg bi piknuo ne shipaju nama i to me malo ljuti :P

franzD 10.12.2018. 19:14

Jesi siguran da te iteme prodaje Amazon.de, a ne drugi prodavači s marketplacea? Većinu robe šalju.

Možeš koristiti mailboxde.com, ako si baš zapeo za te proizvode koje ne šalju.

mamutarka 10.12.2018. 19:14

evo uskoro će https://www.bug.hr/internet/odredba-...-na-snagu-6995

samo očekuj velik shipping cost

Elven 10.12.2018. 20:06

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3256955)
evo uskoro će https://www.bug.hr/internet/odredba-...-na-snagu-6995

samo očekuj velik shipping cost

Zar nije to stupilo na snagu? I pise da su usluge prijevoza iskljucene iz obveze ukidanja geoblokinga, a ovdje je upravo dostava / prijevoz robe problem.

Znaci oni nam moraju prodati, ali ne i dostaviti

Juice 10.12.2018. 20:11

1 privitaka
Evo PDF gdje je sve objašnjeno i česta pitanja također

Tako je, ne moraju dostavit van svog područja dostave

Tajl3r 10.12.2018. 21:05

https://www.youtube.com/watch?v=miHbw3hv7mY
Cekaj sta rec onda cemu ovaj topic ako ne salju u Rvatsku.wtf

zalman1 10.12.2018. 21:11

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3256988)
Eto sta rec onda cemu ovaj topic ako ne salju u Rvatsku.

Čemu ovaj topic ako ga ti ne čitaš?
Neke stvari ne šalju, hrpu šalju, ne znam što ti nije jasno.
Traži ono što ti treba, ako ne šalju kupi kod nas i kraj.

Tajl3r 10.12.2018. 22:27

Ee di si zalman sta ima kako je,dobro bit ce sve u redu samo polako

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

ToroRosso 11.12.2018. 14:32

Kolko u prosjeku treba selleru da shipa? Prvi puta narucujem s amazona, platio sam prije 4 dana robu i jos uvijek ne pise dispatched pa me zanima dal je to normalno? Htio bi da mi stigne prije bozica. Sold by: Amazon EU S.a.r.L.

xlr 11.12.2018. 14:57

Jesu ti skinuli lovu s racuna? Meni najcesce posalju na dan ili sutradan od skidanja para s racuna. Zna proci nekoliko dana prije nego se to desi pa ono, neki delay postoji. Cesto uz iteme napisu da stize prije bozica, a u checkoutu kod odabira metode slanja ima i vremenski period trajanja isporuke koji je u mojim slucajevima uvijek bio kraci.

ToroRosso 11.12.2018. 16:35

Skinuli su mi u nedelju. I pisalo je da bi najkasnije trebalo stici do 19.12

JuiceBox 19.12.2018. 11:59

17.12 kupih stvarcicu preko amazona, i platih expedited deliveriy da to dodje do petka 21. Medutim jucer izbaci da ce dostava kasniti ali da se trude da dodje do petka. Na upsovoj stranici pise da je kamion stigao kasno i da je delivery scheduled ?! Mislim bmk za vas kamion, platio sam skuplju dostavu da to dodje do tada. Kome i kako se zaliti, tj kakva prava imam. Ok znam, trebam pitati amazon al me zanima jel netko imao takva iskustva?

Pecarosh 19.12.2018. 14:42

Naručio PSU sa amazon.de prije 2 tjedna al nakon 2 dana se napajanje zagubilo negdje u austrijskim alpama. Na kraju mi vratili lovu.

nino 19.12.2018. 15:18

Citiraj:

Autor Pecarosh (Post 3259518)
Naručio PSU sa amazon.de prije 2 tjedna al nakon 2 dana se napajanje zagubilo negdje u austrijskim alpama. Na kraju mi vratili lovu.

Da pogodim ATPost? :D

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Igorr 19.12.2018. 15:50

Citiraj:

Autor xulos (Post 3259447)
17.12 kupih stvarcicu preko amazona, i platih expedited deliveriy da to dodje do petka 21. Medutim jucer izbaci da ce dostava kasniti ali da se trude da dodje do petka. Na upsovoj stranici pise da je kamion stigao kasno i da je delivery scheduled ?! Mislim bmk za vas kamion, platio sam skuplju dostavu da to dodje do tada. Kome i kako se zaliti, tj kakva prava imam. Ok znam, trebam pitati amazon al me zanima jel netko imao takva iskustva?

Imao sam identičnu situaciju prošle godine - javio se direktno ljudima na amazonu i u roku od valjda 5 minuta mi vratili kompletnu paru za prijevoz a item je došao u roku od dan/dva nakon toga :)

Tako da - javi im se i nemaš brige.

Necronomicon 19.12.2018. 15:59

Prije 15 dana naručio nešto s amazon.co.uk.
Poslano prije 13 dana a traking se ne miče, stoji "Shipment Data Uploaded".
Poslano s nekim Landmark Global...
Nije od Amazona direkt nego neki seller a nemogu se još žalit jer stavio da je dostava između 15.12 i 4.1. :hitthewal: :fuming:

1v@n 19.12.2018. 16:37

Kaj je s tim ATPOST?

Tko je pratio gore više, drugi paket sad čekam već ohoho. Trebao je doći 12.12.
Ni traga ni glasa, a tracking ne radi. Amazonov support i dalje besprijekoran, ispričavaju se i nude povrat novaca...ali ja dalje hoću ono što je u paketu, a po drugi put to ne dolazi.

nino 19.12.2018. 17:13

Menscini da je ATPost, avstrijski Overseas. :D

1v@n 19.12.2018. 17:35

U Overseas skladište paket bar dođe :D

Pecarosh 19.12.2018. 17:43

Citiraj:

Autor nino (Post 3259532)
Da pogodim ATPost? :D

Yep. Izgleda su poznati vec po šlampavosti.

ToroRosso 19.12.2018. 18:34

Netko imao ikad double charge na amazonu? Prva kupnja pa musko. Prvo kasni par dana sa shipanjem, onda mi naplati 2 puta za istu stavku. Druga je kao autorizacijska iako ja ne vidim na izvodu da to igdje pise.(mzaba). Tocnije jedna je manja za 2gbp od druge valjda zbog tecajnih razlika. Ugl kontaktiram njih prije 5 dana u vezi toga i kazu da se nakon 2 dana to.rijesava. Kako se nije rijesilo, kontaktiram ja njih opet i daju mi neki autorizacijski kod da ja to prosljedim svojoj banci. Doletavam u banku i kazem kakva je situacija i baba me blijedo gleda :roller:

Danas cu im opet j. mater kad dodem doma al me zanima dal jw imao netko slicno iskustvo

JuiceBox 19.12.2018. 19:22

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3259543)
Imao sam identičnu situaciju prošle godine - javio se direktno ljudima na amazonu i u roku od valjda 5 minuta mi vratili kompletnu paru za prijevoz a item je došao u roku od dan/dva nakon toga :)

Tako da - javi im se i nemaš brige.

Napravio kako si i rekao i vratili mi novce za postarinu, ispricali se uz opis da su direktno kontaktirali UPS , pozurili ih i zazeljeli mi sve najbolje povodom blagdana :) Well played Amazon, sad se nadam da ce doc do petka.

IcyTexx 20.12.2018. 01:07

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3259558)
Kaj je s tim ATPOST?

Tko je pratio gore više, drugi paket sad čekam već ohoho. Trebao je doći 12.12.
Ni traga ni glasa, a tracking ne radi. Amazonov support i dalje besprijekoran, ispričavaju se i nude povrat novaca...ali ja dalje hoću ono što je u paketu, a po drugi put to ne dolazi.

Da, meni je trebalo doći 17., al je došlo 18. Znači još sam imao i sreće. Nisam imao živaca tražit ih da mi vrate pare dostave, jer skrivaju kontakt formular kao zmija noge.

Puno brže mi je dolazilo kad su slali iz Njemačke, AtPost je smeće kao i naš Overseas preko kojeg je došlo. Žao mi je 7EUR shippinga na 50EUR robe.

1v@n 20.12.2018. 08:07

Prema trackingu, iz Njemačke i dolazi.
Kao početna točka je u oba slučaja stajalo Krefeld, DE.

Pješke je moglo stići dosad. Dosad nikakvih problema s naručivanjem s .de, co.uk, .fr i .it.
Prvi i jedini problem (2x) s .es.

Nije mi samo jasno kako uspiju držati drugačije cijene, ponekad s jako velikim razlikama, kad na kraju sve dolazi s istih skladišta.

IcyTexx 20.12.2018. 08:24

Nisam ni znao da se cijene robe znacajno razlikuju po europskim drzavama. Vjerojatno ce ih korigirati ona nova odredba.

Ipak sam napisao mail, pozalio se na ATPOST, pa neka imaju feedback (stvarno su spori, tracking je ubi boze, cak je i nas Overseas bio brzi), a ja svojih 7.63EUR nazad. Ono sto im svaka cast - brzo odgovaraju i rjesavaju.

Inace, imao sam jako, jako dobro iskustvo s FedExom - posiljka iz Mousera iz Texasa za free shipping iznad 50EUR narudzbe je dosla u 3 dana do mojih vrata! Poslano 03.12., doslo 06.12. ujutro! Dostavljac je bio profesionalan i veoma pristojan. Texas-Tennessee-Francuska-Beč-Hrvatska.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22.