PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Call of Duty 5 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107242)

sh0kre 10.11.2008. 16:52

Citiraj:

Autor Bang (Post 1188670)
jel nije buljšit da nemogu proć kroz grmlje,da nemogu skočit na neku kutijicu...i da ,nema svaka igra takve mane.neznam zašto toliko branite igru.neki je vole neki ne. svako ima pravo reć svoje mišljenje a ako se tebi ono nesviđa preskoči ga. Reagiraš kao da se to osobno tebe tiče. ili si nadrkanko ili te jebe pubertet:pirate:

ne jebe me pubertet imam 25g, niti sam nadrkanko, nego mi jebeno nije jasno da samo gledate mane, da, istina u nekoj drugoj igri mozes proc kroz grmlje (to je stvarno ludnica i stvara wow efekt da mos mislit) i mozes skocit na neku jeb. kutijicu, al zato nemas ovako fino srocenu pricu, nemres palit ekipu, raskomadavat tijela (tj gust dok po nekom sipaš metke), nemas ovakvu grafiku, i ATMOSFERU koja je odlicna, meni je samo zao da mnogi procitaju te vase komentare i odmah u sebi stvore predrasude i umanje im gust igranja...
I jos jedna stvar, ne kuzim zasto uopce komentirate igru, jer ako vam je ovaj nastavak los, onda vam je i svaki prijasnji los jer svaki COD je linearan, ima gotovo isti zvuk, tj te mane koje vi spominjete, makar meni je i taj dio dobar.... sto znaci da ne volite COD serijal, i sto ce reci da vam mjesto na ovom topicu nebi trebalo biti.....

alan_poh 10.11.2008. 17:03

Citiraj:

Autor evang (Post 1188570)
Pozdrav svima.
Imam problem sa SP,igra mi je usporena i uzasno dugo ucitava ,al ne kao da imam problem sa fps-om.
MP beta mi je radila najnormalnije.
I igra instalirana iz istog izvora kod frenda radi normalno.
Jel itko ima ideje sta bi to moglo bit?
Hvala unaprijed.

koji antivirus imaš? ajd probaj za početak uninstalirat (ne disable, nego baš izbriši) antivirus pa onda onda probaj uć u igru....javi kako prošlo

fps_gamer 10.11.2008. 18:30

isti problem ko xgame, skinuo direct x od november '08, skinuo drivere od zvucne... pokusao SVE!!
nece :cry:

fps_gamer 10.11.2008. 19:01

rijesio...
idite u control panel, u phones and modems, u modems tab, i removajte modem koji vjerovatno ne koristite...
valjda i za dead space i fc2 rijesava probleme...
nazalost, ds sam izbrisao i nemam vise dvd a fc2 vise mi se neda instalirati :D

xGAME 10.11.2008. 19:07

kakve veze ima modem s tom igrom????

Filip7 10.11.2008. 19:10

i dalje ne uspjeva ionako ni nemam modem

@xgame jesi li uspio mozda pokrenut kako igricu

xGAME 10.11.2008. 19:18

već se hebem 4h i ništa:(

koju zvučnu imaš?? moja Realtek HD...

Bang 10.11.2008. 19:18

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 1188713)
ne jebe me pubertet imam 25g, niti sam nadrkanko, nego mi jebeno nije jasno da samo gledate mane, da, istina u nekoj drugoj igri mozes proc kroz grmlje (to je stvarno ludnica i stvara wow efekt da mos mislit) i mozes skocit na neku jeb. kutijicu, al zato nemas ovako fino srocenu pricu, nemres palit ekipu, raskomadavat tijela (tj gust dok po nekom sipaš metke), nemas ovakvu grafiku, i ATMOSFERU koja je odlicna, meni je samo zao da mnogi procitaju te vase komentare i odmah u sebi stvore predrasude i umanje im gust igranja...
I jos jedna stvar, ne kuzim zasto uopce komentirate igru, jer ako vam je ovaj nastavak los, onda vam je i svaki prijasnji los jer svaki COD je linearan, ima gotovo isti zvuk, tj te mane koje vi spominjete, makar meni je i taj dio dobar.... sto znaci da ne volite COD serijal, i sto ce reci da vam mjesto na ovom topicu nebi trebalo biti.....

takve sitnice čine igru puno boljom i zaniljivijom. I ne kužim zašto ne komentirati igru ako mi se nesviđa.komentar je komentar ma kakav on bio.neznam zašto ti smeta uopće ako kažem da je igra smeće.nisam tebi reko da si smeće a tako reagiraš ko da sam tebi reko. uostalom ova tema se nezove "divimo se cod-u 5" nego vidiš i sam kako se zove. mislim da svako mže reć šta oće bez da mu ti govoriš jel mu mjesto tu ili ne.

IGRA JE SMEĆE

fps_gamer 10.11.2008. 19:22

sta ja znam sta ima modem sa igrom??
procitao i radi... jbt

dejanbinladen 10.11.2008. 19:23

meni je igra strava, inace igram iskljucivo css al cod serijal mi je svakim brojem sve bolji... mislim da sam blizu kraja world at wara :beer:

xGAME 10.11.2008. 19:23

ma jebo vas pregovaranja o tome jel igra dobra ili ne, radije mi reci zašto mi ne radi??:D

Mad_Duke 10.11.2008. 19:23

Citiraj:

Autor xGAME (Post 1188851)
kakve veze ima modem s tom igrom????

A cuj, ja moram u CoD 4 reciimo bilo kaj zapiknuti u mikrofon na kompu inace se igra nece pokrenuti. Probao sa svim driverima i nema pomoci. Neke stvari znaju biti jednostavno glupe i nelogicne, ali funkcioniraju! :D

xGAME 10.11.2008. 19:24

Citiraj:

Autor fps_gamer (Post 1188878)
sta ja znam sta ima modem sa igrom??
procitao i radi... jbt

pa kaj, tebi je na taj način proradila:stoopid:

Filip7 10.11.2008. 19:35

Citiraj:

Autor xGAME (Post 1188869)
već se hebem 4h i ništa:(

koju zvučnu imaš?? moja Realtek HD...

ac 97 i ja se isto hebem i nikak da skuzim

fps_gamer 10.11.2008. 19:43

da bila proradila :D
ali vise nece :D

Michel 10.11.2008. 19:45

Prešo preheben singleplayer

jpelko1 10.11.2008. 19:53

evo i ja nabavio igru i prešao je nakon 7 sati misija ima dovoljno dobro da su stavili u ww2 jer modern warfare ne volim.
čisti nastavak cod2 ima svih oružja igrate za amerikance protiv japanaca pola misiji i pola misiji s rusima protiv njemaca,igra me jako zadovoljila na kraju je bitka za berlin gdje se ide na reichstag i tu je kraj kad ga osvojite.
Zar oni nemogu stavit neku drugu bitku osim staljingrada kao npr. bitka za minsk,krakow ili kursk samo to fali da ima malo više misija,multiplayer još nisam probao.

Campeonato 10.11.2008. 19:53

Evo i ja preso CoD WaW.
Igra mi je super ipak CoD 4 SP mi je bolji od ovog, al WaW mi je bolji od CoD 2.
Igro sam na regular i bilo mi je nekak prelagano (igro sam sa onim puskama na repetiranje tipa Kar98 da se malo zezam s njima). Kad izadje podrska na xfireu za ovo onda budem igro i na hard sam da SS pohvatam.
Bolji mi je ovaj dio sa Rusima. Japanci su mi nekako preglupi.(ma svi su protivnici nekak tulavi, lezim pred njima i reloadam a oni deru oko mene... take gluposti)
Kad te onaj banzai napadne mos postupit s njima kao sa đukelom u cod 4, fora.
Bacac plamena je coooooooooooool.
Onaj Ruski snajper je jos bolji, bit ce dobra zamjena za barrett u MP.
Beta MP je krepala pa sad ko ce docekat igranje prek XF.
E da, Igrica je dosta zahtjevna, na istim postavkama kao i cod 4 framerate manji za 25%. kad picim s bacacem plamena baca mi nekad manje od 20 FPS-ova. (1024*768, 2AA-teksture high)

Filip7 10.11.2008. 20:07

ako neko ima istih problema ko ja i xgame molim ga lijepo da napise jel mu proradilo

hvala:care::care::care:

fps_gamer 10.11.2008. 20:10

ni sama igra nezna dali bi radila kod mene...
pogledam onaj video intro i da ce loadati block!! :mad:
i sada kada ukljucim komp mi dode da je nasao new hardware... :mad:^2

Death_Bringer 10.11.2008. 20:44

Pa koji ti to procesor imaš amd 3200+, jel to barton, socket A? Koliko sam vidio komentare od nekih ne radi im igra na tim starim procovima.

"
Može biti kao i većina u posljednje vrijeme, a to da je u pitanju SSE2 set
instrukcija....."

Filip7 10.11.2008. 21:03

amd athlon 3700+ 939

crocro25 10.11.2008. 21:22

kako napravit server i spojiti se putem hamachija

xGAME 10.11.2008. 21:30

kaj je da je meni komp nje preslabi za igru, tak da je nekaj drugo krivo, samo kaj???

pinkskin 10.11.2008. 21:35

I ja sam imo tih problema, ali sam uninstaliro drivere od modema i izvadio ga van i sad mi radi, apsolutno sve na low ili off i radi, ali treba čekat puno vremena dok uđe u igru i lodira ju

fps_gamer 10.11.2008. 21:51

Citiraj:

Autor pinkskin (Post 1189015)
I ja sam imo tih problema, ali sam uninstaliro drivere od modema i izvadio ga van i sad mi radi, apsolutno sve na low ili off i radi, ali treba čekat puno vremena dok uđe u igru i lodira ju

like i said...

btw, imam athlona...

sh0kre 10.11.2008. 22:24

Citiraj:

Autor Bang (Post 1188870)
takve sitnice čine igru puno boljom i zaniljivijom. I ne kužim zašto ne komentirati igru ako mi se nesviđa.komentar je komentar ma kakav on bio.neznam zašto ti smeta uopće ako kažem da je igra smeće.nisam tebi reko da si smeće a tako reagiraš ko da sam tebi reko. uostalom ova tema se nezove "divimo se cod-u 5" nego vidiš i sam kako se zove. mislim da svako mže reć šta oće bez da mu ti govoriš jel mu mjesto tu ili ne.

IGRA JE SMEĆE

Da o tom se i radi, ti ju ocito komentiras bez obzira sto ne volis COD opcenito(jer je svaki do sada imao te "nedostatke"), onda napisi ne volim COD, ocu ti skrenut paznju da je razlika izmedju smeca i onoga sto ti ne volis, ja ne volim npr fifu, sto ne znaci da je smece (dobro je lol) i kao takvu ju necu opce komentirat, jer da ja sad idem kenjat po onom sto opcenito ne volim je spamanje, a to nije dobro :)
Uostalom bmk, oni koji vole odigrat cod SP ce im i ovaj bit dobar, jer nema razloga da nebude, u MP se necu dirat jer igram jedino UT

Michel 10.11.2008. 22:42

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 1189063)
Da o tom se i radi, ti ju ocito komentiras bez obzira sto ne volis COD opcenito(jer je svaki do sada imao te "nedostatke"), onda napisi ne volim COD, ocu ti skrenut paznju da je razlika izmedju smeca i onoga sto ti ne volis, ja ne volim npr fifu, sto ne znaci da je smece (dobro je lol) i kao takvu ju necu opce komentirat, jer da ja sad idem kenjat po onom sto opcenito ne volim je spamanje, a to nije dobro :)
Uostalom bmk, oni koji vole odigrat cod SP ce im i ovaj bit dobar, jer nema razloga da nebude, u MP se necu dirat jer igram jedino UT

Da u pravu si. Nije dobro baš reći za ovakvu igru da je smeće.
Ako je ne voliš rečeš ne sviđa ti se.
Npr meni je fallout 3 "smeće" dok bi me neki ubili zbog te izjave. Recenzije joj davaju 10/10 ocjene a meni katastrofa, jer ne volim takvu vrstu igara. ALi onima koji je vole je pregenijalna. Tako i meni ovaj cod preheben.
Jednostavno o ukusima se ne raspravlja bili oni slatki ili Natren:D

xGAME 10.11.2008. 22:46

kaj ja sad tu trebam napraviti:

Citiraj:

To remedy this problem click:
Start>Control Panel>Sound
Right Click on the default playback device (e.g. Speakers) and click properties. From there select the Advanced tab.
To eliminate this error the default playback format must be set at 24 bit 48000Hz (Studio Quality). Simply select this from the dropdown list and apply the settings.
Try launching the game now-Everything should run fine.
gdje je to u xp-u??

crocro25 10.11.2008. 22:59

zaboravite prethodni tekst XDXD

Ako netko oce zombije preko hamachia,pm

xGAME 10.11.2008. 23:15

meže netko probat tko ima image od igre na kompu ili...nek mounta u nekom novijem daemon toolsu i koristi safe disc hider (neki noviji), znači da se proba pokrenut ko clone release bez da se kopira c***k (sorry moderator ali više ne znam kaj da napravim da to pokrenem)...ja imam igru na dvd-u pa mi se ne da sad raditi image:D

Zmalamuth 10.11.2008. 23:47

meni igra nece radit na XP, oce na Visti,
isti komp isti hardver.
Tako da je definitivno nes do igre, jer su forumi puni ljudi kojima ne radi.

drazac 11.11.2008. 00:07

Imao sam problem da, od trenutka pokretanja igre pa do samog ulaska u igru treba nekih 5 minuta... zvuk se sav zbloka i loading screenu treba jaku dugo da lodira... instaliranje najnovijih sound drivera i updatenja directx nije pomoglo... ali diskonektanje sa interneta prije samog pokretanja igre je... neznam dali ce ovo nekom pomoci ali meni je...

R2D2x2 11.11.2008. 00:38

ne znam zasto se ljudi zale na linearnost (isti vrag kao i u COD4 - ni u cod4 nije moguce skakati po svemu i svacemu, ili uc u svaku ulicu -nevidljivi zidovi su posvuda), pogresne zvukove oruzja, itd

upravo sam odigrao jedno sat vremena i mogu reci da je igra klon cod2

naglasak je na akciji - uvijek si brojcano nadjacan i moras stalno ici naprijed i klat neprijatelje kako bi osvojio checkpointove

stalno nadlijecu avioni, ne mozes prezivjeti odredjene dijelove bez upotrebe dimnih bombi, koristis snajperska gnjezda kako bi se rijesio nadolazecih valova neprijatelja

ugl, ako vam se svidio COD2 svidjet ce vam se i ovo

grafika je jako dobra i primjeti se da je rijec o COD4 engineu (pogotovo kad je rijec o kolicini detalja na likovima) - cak bih rekao da je osvjetljenje i bolje nego u COD4
jedino mi malo vatra izgleda jadno - po menireturn to castle wolfenstein (igra stara 7 godina) ima bolji flame thrower i grafiku vatre

zvuk u igri nije jaca strana - naravno da sve zvuci kao i u cod 1 i 2 (ne znam zasto ljudi misle da je zvuk oruzja pogresan - ne razlikuje se od cod2), ali sve je nekako mlako i slabo - cuje se da su glasovi snimani u studiju (nemas dojam da se deru po bojistu), pozadinska paljba je relativno slaba

dakle, igra je skoro isti cod2 (nekako mi je pacific cak i bolji od egipta iz cod2), ali sa boljom grafikom i slabijim zvukom

Darude 11.11.2008. 01:18

de nek mi netko helpa...

perem na veteran i sad sam na snajperskoj misiji... drugoj po redu... kad moram ubit onog što izlazi iz zgrade a ubija me njegov snajper... i nikak preč to...

već sam na rubu živaca...

gdje je taj snajper... !?

bor1s 11.11.2008. 01:26

Ne znam po cemu je ova igra slicna COD2 osim po tome sto je radnja WW2.
Igra je cista kopija COD4 smjestena u WW2.

Bang 11.11.2008. 01:57

Citiraj:

Autor Darude (Post 1189197)
de nek mi netko helpa...

perem na veteran i sad sam na snajperskoj misiji... drugoj po redu... kad moram ubit onog što izlazi iz zgrade a ubija me njegov snajper... i nikak preč to...

već sam na rubu živaca...

gdje je taj snajper... !?

moraš pobit one što izađu s njim.oni ti imaju snajpere.njegove tjelohranitelje.mislim da ih ima 4 ili 5.rokaj ih čim izađu iz zgrade a kasnije ti se skrivaju iza onog tenka ili kamiona

Nebbo 11.11.2008. 04:03

Evo i ja imam problem. Tj ne ja nego kolega sa kojim bih odigrao malo Coop. Prilikom pokretanja igre odmah mu baci Send - Don't send prozorcic: "Call of Duty(R): World at War has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience."

Ima XP SP3, ATI 1350xt, AMD Barton soc.A, onboard zvucnu, nema modem...
Probao sam maknuti drivere od zvucne, ugasit zvuk u biosu, zatim u CP-u na zvuk "Hardware Acceleration" na "full" i "Sample Rate Conversion Quality" na "good", stavio dx najnoviji, drivere od graficke najnovije, SP3 za windoze...

Da skratim pricu, jel ima jos nekakvo rijesenje da mi predlozite? Koliko sam skuzio po vasim postovima, procesor je najkriticniji u njegovoj konfi, tj nekima radi nekima ne na Soc.A proc.

Matt 11.11.2008. 07:56

System requirements:
Publishers Minimum System
Processor: Intel Pentium 4 3.0Ghz /
AMD Athlon 64 3200+
Display Card!: NVIDIA Geforce 6600 GT 256MB /
ATI Radeon X1600 XT 256MB
Memory: 1024MB
Free Disk Space: 8GB
Operating System: Windows XP SP2 / Windows Vista

Inače, jučer sam odigrao nekih sat vremena. Igra mi je ok, al se nema što raditi na drugom ili trećem skill levelu. Jednostavno je prelagano na njima.
Grafika je po meni ista ko u COD4. Bio bi malo zadovoljniji da je zvuk oružja za nekih 1/3 glasniji, al nije ni to loše.

marac 11.11.2008. 08:30

Evo odigrao i ja SOLO mode, šta reći nego jedna sasvim solidna igra.
Osobno me živcira preskakanje iz misija s amerima u misije sa sovjetima (koje su mi btw puno bolje nego ameri/banzai-harakiri-kamikaze). Grafika je u nekim dijelovima odlicna dok je u nekim li-la, na mom stroju na 1280x1024 normal detalji ide u prosjeku 30-35fps-a.

Ono bonus misiju s mrtvacima jos nisam odigrao jer sam jos pod dojmom osvajanja Rajha :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:00.