![]() |
Ja mislim da sam ti to vec objasnjaval FSB=200 x trenutni multy je 6=> 1200MHz. Kad opteretis sustav podize ti se frekvencija na 2.2Ghz tako sto autoamtski se dize multiy otd proca na 11 i dobivas FSB=200 x multy=11 => 2.2Ghz. Prođi upute za oc od razera i onda postaj pitanja.
|
OMFG još jedna C1E/EIST zbunj tema...
|
ok.
to pitam jer mi i frend ima toga quada a ima jos i 4gb ddr2 i 8800gtx a igra crysis mu nejde na high...a i igre koje igra veli da mu igre koriste jednu jezgru poneka i drugu al ne cijelu. ubiti ima sve nove igre cod4, crysis... dobro on je toga uzel jer jos rad i u maya, 3dsmax,adobe... a ja pitam za frenda koji ce samo igrati ... ja sam mu rekel :respekt:nek uzme toga duala ak ima jos bolje neki extream dual core |
crysis je quad optimizirana, dakle nes ne valja...nek proba updejtat igru, il tak nes
mora mu sve 4 jezgre koristit |
vise je bolje dugoroco gledajuci
itelovi procovi se uz malo bolju plocu (i napajanje) daju clockat bez puno znoja, grijanja i inih problema pa je moja sugestija 4 jezgre dobar kuler i malo clocka i eto sve leti + sta uvjek dobro dojde jezgra vise jer lako se najde posla za nezaposlenu jezgru :D sta se tice krizne igre nju ne racunam pod normalne jer ta zakolje i puno vece mrcne od moje (a moja bas nije za otpis ako mogu skromno primjetit :lol2:) narocito pod vistom tj DX 10 zato je ja peglam pod XP-om tj DX 9, npr bioshock mi skroz uredno radi (igriljiv je bez trzanja) na hight postavkam i rezi 1680x1050 (DX 9) a sta se tice razlike izmedju DX 10 i 9 je po mome vidjenju samo na kozmetickoj razini, uostalom koliko vas krene igrat crysis i kada dojde na vrh brda baci pogled na more i tako jedno cca pola sata uziva u pogledu i trazi razlike izmedju DX 10 i 9 :stoopid:, ako igra nesto valja bit ce ti dobra ovako ili onako |
Citiraj:
|
ak imas quad onda sve 4, ak imas dual onda normalno dvije :)
Citiraj:
Citiraj:
|
Da još nešto pitam, da kasnije ne skitam.. ;)
http://img246.imageshack.us/img246/1...restbo3.th.jpg Interesira me pošto na slici piše 2D(/533), bojim se da ovo u zagradi ne bi značilo da je Everest prepoznao moju matičnu kao 2D ili kao 2D/533 model, a ne znam kako da provjerim. I još jedno pitanje, koliko je komplicirana instalacija procesora? Po kompu sam bio prčkao do sada prilikom instalacije rama i DvD pržilice i kada čistim kontu ponekad, ali oko procesora nisam petljao nikada (niti je bilo potrebe). |
otkopčaš vent skineš vent digneš polugicu izvadiš ga staviš novoga ( nemožeš falit zlatna strelica put dole desno ide ) spustiš polugicu naneseš na proc termalne paste (tanku crtu po sredin ;sredina od ljevo prema desno) staviš vent i skopčaš ga
iznimno jednostavno ako ti se čini komplicirano iman matičnu s procom ispred sebe pa ti tut napravim :P |
Shvaćam skidanje coolera, polugice ako ne mogu fulat budem pronašao, ali malo me zbunjuješ sa pastom. Jeli nužno staviti? Da li bi trebalo biti paste od starog procesora kada maknem?
|
Da, mora obavezno biti pasta. Staru pastu očistiš i sa procesora i sa hladnjaka.
|
Ma ne mora obavezno biti pasta, ja svoja dva kompa vrtim bez paste, od toga jedan Pentium 4 2.4 Ghz i smanjio sam broj okretaja na ventu na 1500 rpm i temperatura je u zatvoren0om kučištu oko 35 C. Istina, to je komp koji starome služi za piskaranje i surfanje, ali eto samo za primjer...
|
Staru pastu mogu lagano alkoholom ili se ona i ovako lagano skida?
Našao sam Arctic Silver Ceramique za 20-25 kuna po dučanima, će ta dobro poslužiti? |
Da možeš alkoholom (ali bolje onim 96% za čišćenje nego medicinskim od 70% jer je ostalo u medicinskom voda a i sporije se suši) ili benzinom za čišćenje...
Da AC će dobro radit... |
Super, hvala svima na pomoći. Pronašao sam 2.8 Northwood koji bi mi trebao stići poštom ovaj tjedan, budem onda i kupio tu pastu, 20kn je u linku ako se ne varam. A za alkohol imam "čisti" doma. :chears:
|
e polugicu nemo falit :D a pastu obavezno sve jedno je koja je samo nek je pasta ;D i tanku crtu po sredini staviš :D lagano je sve to :D
|
Uzeo sam ceramique za 20 kuna a polugicu valjda ne bum fulao ;)
Javim kada ubacim novi. :) |
Stigao proc, sada pošto mi je prvi put da vadim cooler ne mogu baš svom silom čupati.
Da pojasnim gdje je problem, evo i slike: http://img211.imageshack.us/img211/1046/proc1er3.th.jpg Otpustim coolerove polugice, i krenem ga polako vuči van no bez uspijeha. Kada sam malo jače potegnuo uspio sam ga olabaviti, no samo ovaj središnji dio. Sada da bi on izašao van smetaju ovi nosači na kojima su polugice pošto su oni preko toga dijela. Nadam se da shavaćate. I samo da provjerim, pastu bi trebao ovako nanjeti? http://img212.imageshack.us/img212/3334/proclc4.jpg |
Tejo, mogao si napisati da smo rjesili problem...
|
Jesmo li? A da, jesmo. Hvala svima na pomoći.
|
Došla mi je danas ploča i mem. Pitanje za NB: na njega sam prikeljio 4cm slim vent. Imam i normalne debljie koji je nešto jači. Jel ovaj slim dovoljan? 4.4 cfm vs. 7.0cfm. Nisam stavljao novu pastu ispod, jel potrebno? Na cooleru su napravljena rebra na 4cm da se može lagano zavidat vent. Baš pametno.
|
dosta ce bit taj slim, glavno da mice ustajali zrak, ostalo je nebitno
|
Pentium 4 ili Intel Pentium E2140 BOX Dual core, 1.6GHz, 775-pin, 1MB ?
Kupujem novi komp i ne bi uzimao procesor preko 500 kn. Koji je bolji od ova 2 procesa.
A kakav je ovaj :CPU AMD Athlon64 X2 4200+ BOX, dual core, SckAM2. Sve slične cijene oko 450 kn Kakve su ove radne memorije DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax za 123 kn? kako mogu bit ovako jeftine? |
ja ti preporučujem ovaj D2C, ok proc, pa najbolje ti je da zatražiš da ti ekipa složi cijelu konfu, pa si bez brige
...jbg. meme su zbilja jeftine, nadam se da ti ti nije žal...:D |
Uzmi bilo koji od ta dva, P4 je star...
Kingmax žemo :D |
A to šta imaju skoro duplo manji takt radni ne smeta? Jel ipak P4 ima polje performanse?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Od navedenog uzmi e2140
|
Dilema E2200 vs E2180
Evo napokon prelazim na c2d i imam malu dilemu. Da li uzeti E2200 ili E2180. Za 2180 ima brdo reviewa di idu u nebesa,a za E2200 bas i nisam uspio naci neke direktne usporedbe u OC-u. Za 2180 znam da bi svi trebali bit ocabilne rev,a zanima me da li je to slucaj i kod 2200?
Btw ploca ce bit Asus P5K. :chears: |
E2140 @3.2GHz ti nebi bio dosta?
|
Slazem se tomekom, E2140 ili E2160 koji ima malo veci mnozitelj mogu potegnut do 3.2 bez problema a uz bolje hlađenje i 3.5Ghz.
|
e2160 na 3.36 sa freezerom 7 pro stabilno
ali drzim ga na 3.0 333*9 |
Sve ti je to više manje isto. Ja imam E2160 u jednom kompu i zbog ploče ne može više od 2.2GHz. U drugom kompu imam E2200 s pločom Gigabyte P35 DS3L. Najviše što sam ja uspio s njime postić je 3.4GHz sa 1.475 V napona. Hladi se sa Freezerom. Ja ga držim trenutno na 3.2 ili 3.0Ghz, to mi je i više nego dovoljno.
Kad skupim vremena moram ih zamjeniti jer E2200 na ovoj lošoj ploči ide na 2.6 radi visokog množitelja pa onda moram testirati E2160 koliko on može. |
Ja na svojoj ploči mogu stavit na 4.2
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Obzirom koliko se E2xxx zagrijavaju, dobar je. Moj se vrti na nekih 500rpm, a puno puta se i zaustavi jer se proc ni ne zagrijava puno. Kad se sjetim Optija 165 i njegovog coolera, ovaj proc je za njega naučna fantastika.
|
Q6600 blizu Core2 Duo 2.4GHz?
Pozdrav,
evo došlo je vrijeme da zamijenim svog Prescott-a @ 3.0 sa nečim s više jezgri. Gledam tako razne Bencmarke poput onog na Tomshardware i slično i vidim da je Quad Q6600 2.4GHz vrlo malo iznad po performansama za razliku od C2 Duo 2.4, barem što se tiče igara. E sad, izvinite mi, ali nisam nekovrijeme pratio razvoj proceosra, no čitao sam da igre još uvijek ne podržavaju quad core procesore (istina?), pa mi je od tud i logično da je ovaj quad iz subjekta sličan po brzini kao C2 Duo 2.4, no ono što me zapanjuje je enorman skok u performansama kada je u pitanju Extreme quad core koji je daleko iznad oba procesora, a recimo radi na istoj ili sličnoj frekvenciji. Moje je pitanje, što je to zapravo u etreme seriji procesora koji su također quad core da je tako enormana razlika u FPS-ima recimo? Hvala i pozdrav, Oz |
QUAD ne uzimaj ako nisi Maya/Photoshop/i sl(profi applikacije) user. Za igre OC-ani Duo i peglaj!
E i baš ako gledaš testove 3DMark sa Q vs D ne obaziri se što u njemu ima Q bolji score, a to je potpuno zanemarivo! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:04. |