![]() |
Citiraj:
ak na tom testu ne baci artefakte, neće nigdje.....valjda zato što je sve bijelo pa se i najsitnije nepravilnosti odmah vide |
Citiraj:
@The Satara - ako pada, onda nije zbog bjeline, već zbog zahtjevnosti testa ;) |
Citiraj:
|
Ne, mislim na ATi :p
|
Ja sam primjetio nesto interesantno. A to je da buka coolera manje smeta na 70% nego na 55-60%, nije da je cooler tad tisi, nego je zvuk manje naporan. Na 70% se cuje kao fen, dakle onaj sum zraka, ali na 55-60% se cuje visok ton, nesto kao pisak, a ne samo sum zraka.
Uglavnom ugodniji mi je zvuk na 70% nego na 55 ili 60%. Na 70% je sa GPU-om na 750MHz temperatura u loadu bila 68-69C. |
ja na 3870 drzim fan stalno na 44% (i u idle i u load)
temp: idle=38C load=78C |
Sada ću si ubzo nabaviti jednu 3850...
Hoće l imeni moj x2 3600+ na 2.85GHz usporavati puni potencijal 3850? |
Nece, nevidim zasto mislis uopce da bi? Imas dual core na 2.85GHz.
To sto ti nije core2duo nema veze s vezom, u igrama ti je tu negdi kad su na istoj frekvenciji... Ako te to zanimalo. |
Citiraj:
|
A bome je :D
Ne pricam o smijesnim rezolucijama kao sto je 800 600 i 1024 768 i low detaljima na kojima je radena vecina testova na internetu. Pa tko jos igra na tim rezolucijama? A i stvarno mi nisu jasni ti idioti, testiraju na tim rezolucijama i detaljima i onda proglase nadmoc intel procesora u igrama?! :stoopid: U potpunosti se slazem da intel trenutno ima bolju arhitekturu, u svemu je brzi od AMD-a, ali u nekim stvarima je brzi za stvarno mizerne brojke. Na 1280 1024 i 1600 1200 sa med/full detaljima razlika je skoro pa neprimjetna izmedu AMD - INTEL, naravno na istim frekvencijama... |
Citiraj:
|
E da ne otvaram novi topic, na ovoj mojoj, 3850 od GeCube se jako cuje neko vibriranje ventilatora, malo se cuje malo ne, onako krrrrrrrrrrr, pogotovo kad upalim komp na nekih sat dva tako onda prestane...
u cemu je problem, neispravan ventilator? da nosim nazad grafu u links? edit: evo i snimio sam, malo losa kvaliteta al ajd (otvorit sa wmp). Povecavo sam brzino u rivatuneru da se bolje cuje to lupetanje :( http://rapidshare.de/files/38233182/grafa.wav.html |
Očito struže negdje, dogodilo bi se prije ili kasnije ;). Ja bih razmislio o S1 ili VF900, ako si sa karticom inače zadovoljan. Ili još bolje zamoli ih u Linksu da ti to naprave "no charge" (tu mislim na rad servisa, ne cijenu hladnjaka).
|
Samo da dodam što se tiče drivera 7.12 i boja, na 2900Pro isti slučaj. :)
|
Jel mi možete preporučiti koju 3850 da kupim?Vidim da ih ima dosta i da svaka ima mane i prednosti :)
Jedino ne bi Powercolor. I da,VF700 ide na 3850?Kako hladi? |
Sapphire je 1150KN. Šta drugo reći, vidim ekipa jedino s njim nema problema, a ni meni zasad nije kenjala ni sa driverima čak. Za iddle je vent na 30% skoro nečujan!
|
2 veki : zasto nebi powercolor???????
|
Zato što pravi najlošije kartice, često s njima bude problema i u pravilu nemaju temp. senzor.
|
Citiraj:
|
da li je neko probao 3850 spoit sa tveom preko s-video kabla i da li je uspio u toj nakani i kako
|
Citiraj:
"River's Edge" 1986 |
EDIT:
ups nisam vidio da je vec bilo rasprave o soft modu :fiju: |
Zbog 20-30MHz?! Nema čanse!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Konacno sam otkrio kako radi automatska regulacija venta na 3850. U idle-u se vent vrti na 16%, ok, to sam otprije znao, ali pravo iznenadjenje sada dolazi. Naime, vent je tako podesen da u loadu drzi karticu na 90C, odnosno 89-91C, ubrzat ce taman toliko koliko je potrebno da kartica ostane na tih 90C. Kad je bilo hladnije, bilo je potrebno oko 40% za takvo nesto, sada kad je toplije treba 46%. Kad (sada) clockam karticu na 750/2000, potrebno je 50%. Uglavnom, vent ubrza taman koliko je potrebno da se odrzi 90C. Ocito je AMD ciljano isao da tako podesi kartice, a ako su oni doslovce odabrali 90C za "normalnu" load temperaturu, onda je to OK. A kartica je, kada tako automatski radi, vrlo tiha i u loadu.
|
Nebi bas rekel da su odabrali 90°C kao ok temp. To su stavili da kartica ne prelazi tih 90°C ali to su vec opasno visoke temp. i ja se nebi s tim zafrkaval.
|
Jok, doslovce su odabrali tih 90C. Nisam ni ja prije mislio tako, ali nakon par dana testiranja sam to zakljucio.
Kad se pogleda u CCC-u (konacno sam ga instalirao), kazaljka je na 90C tek u narancastom podrucju. |
da ali meni na preko 85 restarta,tj srusi se u xpeu i digne na defaultu
|
To onda nema veze sa tim. Rusi ti se zbog neceg drugo. Probaj sa ati toolom artifact test, pa mozda razjasnis.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:35. |