![]() |
Pogledaj koju si zemlju izabrao kod prvog setupa TV-a.
Budem pogledao kaj sam ja doma izabrao, pa javim. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pomoć!!
Zašto na računalu ne mogu gledat mini DVD sa kamere? Kad stavim običan DVD sve je ok, ali kad ubacim mini DVD ne reagira, ponaša se kao da nema medija u combo uređaju. Može li me netko reči u čemu je problem? |
Nije mi jasna jedna stvar, DI SE NALAZI MP SETUP?? Imam MP Configuration, ali tamo nema opcije capture card
|
Citiraj:
|
Postoje. Ali kad uđem u setup>Television, nemam opcije capture card... Zaštekam karticu,
PS kartica je U8000 |
|
Nakon skoro cjelogodišnjeg korištenja vistamediacentra, a poslije i TVpacka2008, vratio sam se na MediaPortal. Sada RC4. Ni traga prijašnjoj "lijenosti" aplikacije.(možda je bio loš svn). Spor je samo kod starta. TV programi se mjenjaju mrvicu sporije nego kod vmc-a (koja šalta skoro trenutno),ali još ok.
Pošto bih se rado na mom htpc-u zadržao na mediaportalu, trebao bih malu pomoć. Zanima me da li je LAcy-jeva uputa o webEPG-u još aktualna, evo c/p na kaj mislim: Upravo sam otkrio još jedan graber za EPG, upute slijede: Na xmltv wiki imate sve linkove, a za one kojima se ne da čitati download. Skinete (kliknete ne ono zeleno gdje piše XMLTV :) ), pročitate readme ili slijedite upute: 1. Otpakirajte ga u C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\XMLTV\ ili gdje već držite tvguide.xml 2. Pokrenete cmd, pa u njemu xmltv.exe tv_grab_hr --configure, malo je dosadno ali samo jednom pravite taj file, kad ga otvorite skužiti će te da je jedina razlika u ! ili = 3. Sad pokrenete xmltv tv_grab_hr --output tvguide.xml tj napravite xmltv.bat i u njemu to 4. Korigirajte imena u Setup-u MP, da odgovaraju onima u ovom EPG-u, i isključite Use time zone information from XMLTV file jer iz nekog razloga graber dodaje 2 sata 5. Primiječeno je da se ne prikazuju naša slova u MP. Rješenje je jednostavno, potrebno je obrisati 'encoding='iso-8859-1'u prvoj liniji file-a tvguide.xml. Da li fali koja slika ili se nešto zagubilo po serverima tokom godine? Probao sam i po uputama s: http://www.team-mediaportal.com/manu...alSetup_WebEPG te pročitao ovu i druge vezane teme, ali mi baš ne uspjeva. Dakle, ne tražim da netko umjesto mene odradi istraživanje, već da malo aktualiziramo problematiku. Svaka sugestija je dobrodošla. |
pozdrav ekipa
imam problem. imam TERRATEC Cinergy DVB-T 1200 karticu. i koji god program instaliram, od Media Portala, DVBViewera i DVB Dreama. niti jedan mi ne želi učitati karticu. a s Cnergy Digitalom koji sam dobio uz karticu gledam normalno TV ali samo 4 programa. Probao sam i obrisati sve drivere i instalirati najnovije BDA i opet ništa. googlao sam isto o kartici ali nisam nigdje naletio na takav problem. dosta sam zelen na ovom području pa se nadam da ćete imati razumijevanja za mene. |
Pozdrav!Prvo da naglasim da sam u dilemi da li je moje pitanje vezano za ovu ili je zrelo za otvaranje nove teme.Unaprijed ispričavam ako sam pogriješio.
Imam Gigabyte U7000 TV karticu i nekoliko pitanja vezana za nju.Prvo,u PowerCinema programu koji sam dobio sa karticom mi tipka na daljinskom za Snapshot nema nikakve funkcije.Dakle zanima me da li je moguće promijeniti kao u igrici funkcije tipaka na daljincu?Drugo pitanje je vezano za Windows Media Center,da li je i za njega napraviti moguće napraviti re-mapping tipaka u media centru ili samom daljinskom? Unaprijed se zahvaljujem! |
Yebeni DVB-T :D
Jučer kupio Metabox HR-T da dobim digitalnu sliku na TV. Mislim si ono, neće biti problema, jer imam digitalnu tv karticu u kompu, i kad je spiojena na vanjsku antenu (riblju kost) digitalni signal je više nego dobar i stvar šljaka. No kad sam vanjsku antenu spojio na ovaj DVB-T receiver, ne mogu nikako uloviti DVB-T signal s njom. Jednostavno neće. I već sam pomislio da je kriv Metabox receiver, pa sam se sjetio da imam negdje u špajzi sobnu antenu. Donesem, spojim nju, i gle čuda hvata signal... Eh sad, još bih se pomirio s tim da ću TV gledati na ružnu sobnu antenu, ali je problem taj što je ta antena jako osjetljiva, kad neko prolazi po sobi gdje je tv imam smetnje u prijemu signala. Zanima me ima li neka caka kod spajanja ''riblje kosti'' na standalone DVB-T receiver? Ima li načina da to sredim? Imam fucking optičku vidljvost s odašiljačem na sljemenu (manje od 5km zračne linije), s tom antenom lovim prosječan analogni signal i lovim s njom digitalni signal na kompu, a ovdje neće... |
@Roberto
Obzirom da radi na sobnoj anteni očito nešto ne valja sa vanjskom ''riblje kosti'' (kabel u prekidu, spojevi, asimetrični član ako je verzija antene koja ga treba). Ovo 'riblje kosti'' je previše uopćeno, o kojoj se anteni radi i jel pokriva UHF IV/V band? |
Citiraj:
Čudno mi je da ne šljaka s tom antenom jer s njom normalno lovim analogni signal, a i digitalni na kompu. kabel sam stavio novi prije dva mjeseca tako da ni to ne bi smio biti problem. u jednom trenutku sam zapravo uspio uloviti signal - kad sam spojio vanjsku antenu na sobnu (na sobnoj je bilo uključen prijem preko vanjske antene) i onda do tv-a. ali je signal bio izrazito loš. iz navedenog zaključujem da bi s antenom trebalo biti sve ok. izgleda da je i s receiverom sve ok budući da prima DVB-T preko sobne antene bez problema. Spojeve sam radio sam, ali radim tako već godinama i nikad nisam imao problema... Kod podešavanja signala antene u Metaboxu vidim da je jakost signala s vanjskom 30-40%, a s unutarnjom je na cca 70%. Najčudnija stvar u cijeloj priči je to da imam optičku vidljivost čistu ko suza s odašiljačem na sljemenu... Jest da ta sobna antena ima 36db pojačalo, a vanjska ne, znam da mnogi, koji imaju mnogo goru optičku vidljivost od mene, love digitalni signal i na sam komad žice (kabel) ili s nekom najobičnijom štapnom antenom. |
Koliko god to glupo zvučalo (iako nije) možda ti je signal prejak za receiver. Pokušaj odspojiti masu unutar konektora ili staviti neki atenuator.
|
Možda u dotičnom prijemniku nije uključeno napajanje antene(preko izbornika)?
|
Citiraj:
Ne kužim se baš u atenuatore, znaš li koji bi mi trebao? http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi...atenuatori.htm Citiraj:
|
Možda se radi o uređajima upitne kvalitete?:stoopid:
No, kako je ovo valjda neslužbena tema i za MediaPortal, možda treba napomenut da se do Božića očekuje 1.0 final. |
I ja uzeo jučer taj Metabox HR-T.
1. Vidim da ima RS-232 pa me zanima ako netko kojim slučajem zna gdje se može skinuti noviji firmware za eventualni upgrade (radi prijema više programa). 2. Ima netko ovdje tko s ovim receiverom prima ORF ili sloveniju? Čisto me zanima ako je moguće. Proskeniral sam sva područja i našao mi samo naša 4 domaća kanala (HRT1 i 2, RTL i nova) i 2 njemačka (3sat i neki promo-radio kanal). Imam za antenu "riblju kost" s kojom sam normalno primao ORF prije nego su prešli kompletno na digitalni signal. |
Konačno je MediaPortal došao do verzije 1.0!
http://www.team-mediaportal.com/news..._released.html |
A obećali su ga prije Božića :)
Budem ga uskoro probao. Trebaju mi TVserver mogućnosti, quick :/ |
Imam pitanje za koje nisam siguran gdje ga postaviti. Vezano je uz tipkovnicu, pa bi moglo u "Monitori,tipkovnice i miševi" al vidim da se tamo samo praši o hardveru.
Vezano je i uz MediaPortal pa idemo ovdje. Imam Genius luxemate810 tipkovnicu: slika 1: http://www.xtremecomputing.co.uk/ima...C/image011.jpg slika 2: http://www.xtremecomputing.co.uk/ima...C/image026.jpg slika 3: http://www.xtremecomputing.co.uk/ima...C/image028.jpg U vista mediacentru po defoltu rade svi gumbi tipa My TV, Recorded TV, My Videos i ostali na slikama 2 i 3. U MediaPortalu samo neki. E sad, ja bih rado upogonio sve gumbe u Mediaportalu. Dodatni je problem što neki od gumbi odmah startaju i vistamediacentar. U setup-u MP-a mi nije baš jasno ono remapiranje, pa ak netko ima ideju... I da li se vistamediacentar može deinstalirati bez poslijedica na rad os-a. hvala |
Za MP imaš plugin KeyboardInputPlugin Ovdje
Mislim da ćeš s njime lako namjestiti kontrole za tipkovnicu.. Dosta sam davno radio s time, pa se ne sjećam točno detalja, ali ako sam ja shvatio po readme onda ćeš valjda i ti :D A što se tiče vista mediacentra, to ti ne znam.. Nisam se nikad vistom koristio.. |
Probam čim ulovim vremena. Stalno kopam po njihovim stranicama, al sam ovo preskočio. Mislio sam na neki od brojnih kotkey-ovo/hotkey-ono programa, al ovo bu sigurno bolje. Uglavnom hvala:respekt:, javim rezultat.
Usput, dali se netko trenutno igra epg-om da mi kaže koju riječ u vezi posta br.428 malo iznad...:D |
To što je Lacy tamo pisao još uvijek funkcionira kako treba.. I još je netko na ovoj temi (ne mogu se sjetit o kome se radi) stavio mali programčić koji automatski uzima tv-guide i iz njega briše prvu liniju koda da bi se dobro vidjela naša slova.. Ako ne uspiješ naći javi pa ću poslati..
|
Hvala, ne treba, sve imam, valjda sam negdje zajebo. Pokušat ću na čistom OS imageu sa 1.0 verzijom MP-a kad mi prođe gužva. Za sad sam skinuo MP1.0 i sve plug-ine i skinove, pa nek čekaju. (Da mi ženi prođe godišnji :D)
Bez obzira na to, hvala. |
Evo jedne korisne informacije.Dakle,tijekom ove godine će proraditi DVB-T odašiljač Moslavačka gora, na K-23 (490MHz).
|
Citiraj:
Ne mozes ga citati zato sto ti taj mini DVD s kamere nije finishiran. Moras ga zatvoriti (finishirati) na kameri i onda ces ga moci na bilo kojem uredjaju citati. |
Vezano za DVB-T. Originalni windows mediacentar u windowsima 7 podržava po defaultu mpeg4, dakle vidi se hrt HD, te 7 slovenskih programa i normalno naša 4. Sam je prepoznao TV karticu i instalirao driver za istu bez mog sudjelovanja. Vrlo lijepo za jednu betu. Loše je što MediaPortal za sada nije moguće instalirati na sedmicu.
Toliko za sada. |
Imam jedno pitanje, ako mi itko može pomoći!!!
Imam 24" LCD i na njega sam si spojio externi tv tuner i radi ok... ali nikako nisam zadovoljan sa slikom.... Pa mi je pala ideja da kupim neki dvb-t reciver i spojim na monitor putem scarta? Pa me znima dali je to moguće i dali je to tko pokušao... Koliko znam svaki dvb-t reciver ima scart izlaz, a u čipoteci ima za kupiti scart - vga kabel preko kojeg bi to spojio.... sada je samo pitanje dali bi to tako funkcioniralo!!! (http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8071600301) |
Cek koji se programi (u HD formatu) mogu hvatati trenutacno for free?
Na podrucju Zagreba? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:01. |