PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Telemach (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Optima Telekom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47184)

nino 01.10.2007. 14:43

Citiraj:

Autor b.b. (Post 829124)
Nisam ni mislio da se linija veže na objekat kako mi ti imputiraš. Rekao sam da me pitao broj telefona, ja sam mu rekao broj s kojeg sam zvao. Po toj logici ne možeš uopće uvesti optiminu uslugu ako već nemaš broj od tcoma. ovdje se radi o novom stanu, plus ja nit znam nit me zanimaju njihove tehničke radnje koje moraju napraviti da bi meni isporučili uslugu. Mene kao prosječnog korsnika zanima mogu li dobiti tel + adsl. Po tebi moram prvo od tcoma (ili mogu i od optime) dobiti telefon pa tek onda prebaciti od tcoma na optimu (ako ne mogu optimu odmah tražiti tel) pa onda još dodati adsl nakadno.

Na koji način utvrđuju u novim zgradama gdje mogu uvesti liniju gdje ne?

I da, wolv, početi post u sa u najmanju ruku smiješan mi je uvrijedljivo, kao odmah daješ do znanja da je nemam pojma ali sada će mi čika vuk objasniti itd. Mislim da nema potrebe tako započeti postove.

i još sam probao objasniti kako će mi trebati nova linija, da je to novi stan da zovem od stana ispod, ali frajer jednostavno nije čuo ili nije htio čuti šta mu ja to govorim. Nije rekao da, dobro, moraš uzeti liniju. pa kada dobiješ broj onda ćemo ti moći reći šta i kako sa adslom

lp

Susjed ne pili :D, evo ja ocekujem ovih dana prijelaz na Optimu. Vidim da nisi jos upoznat sa sirenjem mreze Optime, a njihov FAQ kaze:

"8.Gdje je sve dostupna OptiTelefon usluga?

Usluga je trenutno dostupna na područjima slijedećih središta: Zagreb, Varaždin, Zadar, Osijek, a uskoro i u Rijeci i Splitu. Za detaljnije informacije o dostupnosti molimo nazovite Službu za korisnike."

Znaci rade na sirenju mreze, koja kroz par godina mora biti dostupna svakome u Hr. Za sada se dostupnost provjerava, ja sam dostupan, kuca do mene nije, jbga bice jednog dana. Trenutno mozes dobiti samo ako imas vec liniju, znaci nisu ti (za sada) u mogucnosti uvodit novu liniju...

Wolverine 01.10.2007. 14:52

Citiraj:

Autor b.b. (Post 829124)

Na koji način utvrđuju u novim zgradama gdje mogu uvesti liniju gdje ne?

preko broja telefon tj ovisno o centrali kojoj pripada linija (govorim za tvoj slučaj)

Citiraj:

Autor b.b. (Post 829124)
I da, wolv, početi post u sa u najmanju ruku smiješan mi je uvrijedljivo, kao odmah daješ do znanja da je nemam pojma ali sada će mi čika vuk objasniti itd. Mislim da nema potrebe tako započeti postove.

ono u sa u najmanju ruku smiješan ćeš mi morat prevest jer vjerojatno ili nekaj fali ili ima viška u :D

nisam te htio uvrijediti nego samo vraćam tonom kojim si se i sam postavio osobi u SZK...evo sad bar znaš kako se on osjećao tj što je značio onaj muk ;)

Citiraj:

Autor b.b. (Post 829124)
i još sam probao objasniti kako će mi trebati nova linija, da je to novi stan da zovem od stana ispod, ali frajer jednostavno nije čuo ili nije htio čuti šta mu ja to govorim. Nije rekao da, dobro, moraš uzeti liniju. pa kada dobiješ broj onda ćemo ti moći reći šta i kako sa adslom

taj frajer je vrlo vjerojatno neki student koji tam radi honorarno i zna ono kaj mu piše na papiru/što mu računalo izbaci

dakle moraš prvo uzet liniju i onda pitat dal može optima gore

Dawar 01.10.2007. 14:54

Nazovi optimu i kaži da oćeš novu liniju, ak kažu da nemre, nazovi iskon oni znam da daju i nove...

nino 03.10.2007. 12:30

Citiraj:

Autor nino5 (Post 813450)
Ja jucer poslao papire i nadam se do 01.10. da ce me obradovat bas na moj rodjendan :D

:respekt: Evo mene opet...U ponedeljak u 08,00 ujutro ostao sam bez dsl linije, lampica za liniju na routeru ne svijetli. Nazovem ja t-com szk i lik mi kaze da moramo prijavit kvar na liniji :D

Da skratim, nisam znao da su me prebacili na Optimu od 01.10., tek danas mi dodje postom obavjest, a dva dana vadim mast deckima na SZK t-com. Telefon je prebacen odmah, bezbolno, a za net mi dolaze sutra ujutro postavit.

Sve u svemu, lijep poklon za rodjendan, kako sam i ocekivao, bye bye T-Com :banned:

zippo 03.10.2007. 12:51

Citiraj:

Autor nino5 (Post 830699)
:respekt: Evo mene opet...U ponedeljak u 08,00 ujutro ostao sam bez dsl linije, lampica za liniju na routeru ne svijetli. Nazovem ja t-com szk i lik mi kaze da moramo prijavit kvar na liniji :D

Da skratim, nisam znao da su me prebacili na Optimu od 01.10., tek danas mi dodje postom obavjest, a dva dana vadim mast deckima na SZK t-com. Telefon je prebacen odmah, bezbolno, a za net mi dolaze sutra ujutro postavit.

Sve u svemu, lijep poklon za rodjendan, kako sam i ocekivao, bye bye T-Com :banned:

Njub ! :D
Sta im je sve radio (T-comu) davez jedan, ja bi mu precvikao kabel da sam na njihovom mjestu :D
Uglavnom postedio me je gnjavaze kada i ja predjem na Optimu :D Zahtjev saljem sutra, necu biti njub :fiju:zbog procedure hehe
Neko mora probiti led :D

AuX 03.10.2007. 15:47

imam jedno pitanje tj. 2 vezana uz optimu.

posto cu uskoro valjda preci na optimu (ovisi o ovome) zanima me da li ja moram uzeti onaj njihov modem ako ne idem na ugovor vec cu sve platiti u kesu???
ja sam procitao mislim na njihovoj stranici jos prije par mjeseci da mogu koristiti i svoj modem ali moj brat je zvao i pitao za to i kaze zena da moram uzeti njihov modem odnosno onaj Huawei.

i jos me nesto zanima sta je sa onom 6mbps brzinom. kazu da je u testranju.

hvala na odgovorima

nino 03.10.2007. 17:05

Mozes koristit modem ako je annex a, t-com ima annex b. Ja sam probao 2-3 routera i 0 bodova, nema dsl linije...cekam sutra njih da donesu onaj njihov neki hau, hua, hawai..:D

AuX 03.10.2007. 17:57

ja imam od d-linka dsl-g684t nije od t-coma vec je kupljen zasebno u linksu. ce raditi to ili nece???

p.s.
ovo mi jos ne odgovara na moje pitanje. pitanje je je ako hocu optimin dsl da li moram koristiti njihov modem ili ne. jer ako ne onda to znaci da necu kupiti. to je jasno. i ako moj radi nece njihov kupiti ako ne moram. dakle ako moj radi je moram kupiti taj hawaji cudo?

Xan 03.10.2007. 18:05

pa zavisi koja je verzija... ako je annex A radit ce, a ako je annex B, nece

AuX 03.10.2007. 20:10

to sam shvatio :D. nego ako je annex a i radi da li ja svejedno moram ono govno havajsko uzeti ili ne jer kaze zena da moram :D

danij3l 03.10.2007. 20:13

jok

ta zemska nema 2 ciste. plavusha ziher :D

AuX 03.10.2007. 20:30

to me zanima. napokon. :D posteni odgovor :lol2:

nino 03.10.2007. 20:47

Citiraj:

Autor AuX (Post 831044)
to sam shvatio :D. nego ako je annex a i radi da li ja svejedno moram ono govno havajsko uzeti ili ne jer kaze zena da moram :D

Dobro zena zbori :D a ti fino 0800 0088 pa pitaj konkretno. Monter sigurno nece 2 puta dolaziti, odnosno ako on ne donese modem na tvoj zahtjev, a tvoj neradi, sta ces onda? Ja cu ga pitat sutra u 10,00 stizu kod mene :D

DoX_Chabar 03.10.2007. 20:48

Nece ti radit jer je AnnexB onaj D-Linkov koji ti imas... Koristi huawei, stavi u PPPoE mode, uštekaj D-Linkov ruter u jedini port na hawaji ruteru :D i stavi ga u bridge mode... trebalo bi normalno raditi ;)

Igsy 03.10.2007. 23:20

pa nije loš taj havajski.... lipo izgleda bar i nije velik.... jedino se dosta grije (pogotovo s doljne strane), ali dosad još nikad nije pukla veza zbog pregrijavanja i sl...

Vteh 04.10.2007. 12:05

Citiraj:

Autor AuX (Post 831044)

Od kud znaš da je Huawei govno? Mislim da je D-link puno bliže tome:goood:

nino 04.10.2007. 14:49

Eo dosla Optima, konacno, 4 dana na modemu. brrrr, a sada :D

http://www.speedtest.net/result/189870749.png

zippo slini,:dajpivu::rtfm:

MadManBD 04.10.2007. 17:52

Dali Optima koristi iste parice ko T-com? Jer mi tamo kazu da se ne mogu maknut sa 1mbita, kao tehnicke poteskoce, dali bi isto bilo i na optimi?

nino 04.10.2007. 18:04

Bajke. Ako mozes imat 1mb, mozes i 2 i 3, valjda se tek kod vecih brzina pojavljuje limit. Kod Optime ti je najbolje kontaktirati direktno njih.

MadManBD 04.10.2007. 20:12

Citiraj:

Autor nino5 (Post 831782)
Bajke. Ako mozes imat 1mb, mozes i 2 i 3, valjda se tek kod vecih brzina pojavljuje limit. Kod Optime ti je najbolje kontaktirati direktno njih.

A znas sta je najbolje? Prije jedino 8-10 mjeseci sam imao 3mbit vezu na 2-3 mjeseca, i odlicno je radilo, a sad ne mogu se kao maknut sa 1mbit... ma.. sacekat cu da ovo podizanje zavrsi, mozda zbog toga kazu da ne moze.
Ako u 11 mjesecu budu govorili isto, t-com bye bye

$ol@ 05.10.2007. 13:12

mene zanima dali optimov modem mogu spojit na dva telefona,tj. imam na svakom katu po 1 telefon,na oba je isti broj????

nino 05.10.2007. 13:19

:stoopid: Pa ne spajas telefon na modem, na splitter spajas tel. liniju i dsl modem. A sad kako ces ti i koliko spojit telefona na tu jednu liniju/ulaz to je tvoja stvar.

Ovakva pitanja su mi naj.....:lol2:

danij3l 05.10.2007. 13:41

cuj nino ako ljudi nisu upoznati s razlikom izmedju IP i analogne telefonije onda ta pitanja i nisu tako glupa. mozda je kod nekoga jednostavno vidio recimo Iskonovu instalaciju.

@sola - Optima ima "pravi" telefon. dakle modem i telefon (svaki odvojeno) spajash u splitter.

nino 05.10.2007. 13:51

Citiraj:

Autor DaNiJ3L (Post 832483)
cuj nino ako ljudi nisu upoznati s razlikom izmedju IP i analogne telefonije onda ta pitanja i nisu tako glupa. mozda je kod nekoga jednostavno vidio recimo Iskonovu instalaciju.....

cuj DaNiJ3L, nisam napomenuo da je pitanje glupo, nego smijesno, barem meni....a odgovorio sam gore kako spojiti, btw, ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori :)

danij3l 05.10.2007. 14:05

NHF

amerix 05.10.2007. 18:47

koji password i username se upisuje kad ocu pristupit modemu ? (ono odem na 192.168.1.14 )

evo nađoh na netu
admin obadvoje :lol2:

Cybertron 05.10.2007. 19:57

Jeli se moguce spojiti na OptiADSL preko modema od T-coma?!

U Optimi mi tvrde da je to nemoguce ali mi ne mogu ponuditi WLAN koji ja sada imam!

Ako ne u cemu je razlika i dali se moze nekako to rijesiti?!

:chears:

nino 05.10.2007. 20:02

1. Vjerojatno nemas modem nego router, jel? Koji model?
2. Optima nema wireless, za sada...
3. Rjesenje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81950
4. :D

$ol@ 05.10.2007. 20:23

i još jedno pitanje dali je besplatan novi broj na optimi

nino 05.10.2007. 20:28

Ja ne kuzim vas, pa sve pise na Optima webu, evo procitaj zadnje stavke ...http://www.optima.hr/pots.aspx

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:24.