![]() |
Citiraj:
Da. |
Citiraj:
Ja si DHCP uvijek ostavljam uključenim. Ako mi dođe do kvara na routeru, jednostavno prikopčam PC na router od operatera i sve 5. Btw netko je gore pisao da se za port forwarding treba zvat služba za korisnike. Znači ipak se ne treba zvat nego možeš i sam to napravit. Možda je taj forumaš iza CGNAT-a pa mu zato port forwarding ne radi... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Također, iknowwhatyoudownload.com ima cijelu listu stvari koje su se skidale s torrenta, a nitko od nas ne skida torrent. Negdje sam pročitao da A1 u routeru lažira IP adresu, pa čak i ako si iz CGNATa piše ona koju su ti dodijelili za van. Da li je to istina ili nije, ne znam. |
Za provjeru jeste li iza CGNAT-a
https://www.remoterig.com/wp/?page_id=3494 |
Citiraj:
Prije Telemacha sam imao A1 kabel i bio sam u CGNAT dok nisam nazvao SZK i bez problema su me maknuli iz CGNATA, a to da laziraju mi iz tehnickih razloga na drzi vodu. Definitivno je maknut CGNAT jer su mi aplikacije i igrice koje to detektiraju prestale to javljati... Sad mi je static IP (iako nisam to trazio), isti i prema vani i modemu, a na iknowwhatyoudownload.com samo moj promet. Nikakvih problema kao na A1, prije nego su mi maknuli CGNAT |
Citiraj:
Na A1 optici sa Huawei EchoLife ruter u GUIu pokazuje javnu IPV4 adresu a svako malo dolaze Google Robot checkovi. Na COAXu je drugačije. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Citiraj:
Robot checkovi mi ne dolaze iz nekog razloga. No sve mi ukazuje na to da u routeru namjerno napišu javnu IPv4 koju su mi dali. Vjerojatno da mislim kako imam svoju IPv4 adresu |
Citiraj:
https://gist.github.com/thedroidgeek...1da130f85a435a https://broadbandforum.co/threads/no...-guide.213439/ Možda ga i možemo otkljucati. Mislim da je čak dovoljno izvuci cfg file, bez ovih shell/root pristupa s obzirom da na GitHubu stoji - # - Decrypt/encrypt the passwords/secret values present in the configuration |
Ovih dana prelazim na Telemach optiku pa bi htio znati koji router se dobije za 300 Mbit/s paket?
Htio bi pripremiti mjesto gdje će router stajati, tj. htio bi ga objesiti na zid pa me zanima da li je to izvedivo? Ima li netko user manual s točnim dimenzijama rupa za montažu na zid? |
Citiraj:
|
Jel dižu cijenu za optiku od 01.07?
|
meni je jučer rekao prilikom prelaska moba sa a1 na njih ,da je do daljnjeg akcija za uvođenje optike-znači kad tad će bit skuplje,i da im je namjera proširiti se na cijeli grad bez obzira dali negdje postoji već optika ili ne, s vremenom-što se zagreba tiće.
|
Citiraj:
Cijene fiksnih usluga su ostale iste. Citiraj:
|
[QUOTE=Marko :)
U planu im je do kraja godine pokrit cijeli Zagreb optikom.[/QUOTE] Ako time misle SVOJOM optikom, to je do kraja 2025 godine. Ako time misle TCOMOVOM optikom, to je realistično do kraja ove godine. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Normalno da je meni svejedno čiju optiku koristim. Za ovo drugo sam vidio, ali bio je samo ovaj post. Nakon toga se još par kolega javilo i nitko nije mogao to dogovoriti (pa ni ja). Dapaće, dobili smo odgovor od Telemacha, da oni ne znaju za to.
|
Citiraj:
Za cijene ne znam ništa idu li gore ili ne... Ali da, imaju neke promo cijene, prvih 3 ili 6 mjeseci internet za 1kn i sl. |
https://hr.n1info.com/biznis/telemac...00-kucanstava/
Iako ja ne znam još nikoga da ima mogučnost spajanja u Splitu. Optiku su provukli Vukovarskom ulicom, koja prolazi preko cijelog grada, ali nisu se spajali na zgrade. |
Citiraj:
To ti ne vrijedi za najmanji paket od 300 Mbit/s. Cijene se podižu samo u mobilnim tarifama, ne u fiksnim (kod svih operatera). |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Split, Pujanke, stigla telemach optika
CGNAT, nisu znali postaviti njihov router u bridge mode, neznaju kada ce biti dostupna Public IP adresa (kao rade na tome) brzina 1000/500 toliko i daje otprilike na fast.com (netflix speedtest) to be continued... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Što se dešava sa spajanjem Optime i Telemacha u jednu firmu, pa da imamo kompletnog trećeg operatera? Prošlo je već 8 mjeseci od kada su je preuzeli :misli:.
|
Telemach ce stavljat/stavlja cijele Pujanke, sve zgrade, svoju optiku
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:06. |