![]() |
Mislim da je NVIDA ovu generaciju napravila baš zbog FS2020.
S RTX3080/3090 imaš autentični doživljaj JET aviona. |
Evo slike i Gainwardica, ne znam, jedva čekam testeove, ali ako budu ovako ogromne i rastrošne, mislim da preskačem. Toplo se nadam da će biti barem pošteno brže od Turinga (pun intended). Sve imaju backplate, još na GW ovo ogromno upozorenje ''WARNING: Hot surface!'' nikako ne izgleda dobro. Pa šta će na kraju ispast da su Vege bile štedljive i hladne?! :(
EDIT: LOL, zaboravio link: https://www.guru3d.com/news-story/ph...ications).html Doduše, mene zanima niži rang, pa te možda budu fizički manje i hladnije. |
|
Drlog Vega 64 je sad mala beba za ovaj roštilj na koks ugljen. ima da kućište pucketa od topline.
|
Joj kad vidim ovo na backplateu-u : Warning - hot surface, srce mi se ozari :D Napokon pošteni HW a La Fermi, a ne ovi Greta thunberg isprdci. Iako samo 2x8, lame :)
|
Ima smisla da su išli na onaj 12-pin micro-fit molex koji daje 600W, jer ipak izgleda štedljivije od 3x 8-pin grdosija.:):D Samo da su performanse u skladu s potrošnjom i ne bude previše zamjerki.
|
Jos nema release date?
|
Navodno 21. i 28.09., ali znali budemo sigurno za dva-tri dana kad se slegne prašina.
|
Citiraj:
|
Znači opet se vraća orginalna priča da su 3090, 3080 i 3070 na 7nm...
Samo što sam negdje pročitao da je to i dalje samsung, tj. nije tsmc. Ako tako ispadne Škot je opet zveknio jednu ekskluzivu prije par tjedana. Samo što je on rekao samsung 5nm, no to su sve neki derivati |
Citiraj:
Citiraj:
I sve bude super, ako ne ispadne da RTX 3090 ima 20% bolje performanse od RTX 2080 Ti, ali rastura u Ray Tracingu - kaj je uistinu bitno Lewisu za posel i još pet ljudi na planeti.:goood: |
kak su se sad svi uzjebali oko 350W grafe, a donosi 800% jace performanse od GTX 580, a trosi 100W manje.
|
Citiraj:
A nisu svi u hladnom Dublinu i 500W+ treba hladit. I nije samo to poanta, to mora bit i bučno. |
350w grafa je drlog, preskupi drlog.
|
Citiraj:
Ali da, Samsung...opet se sjetim iphonea 6s gdje se ''Samsungov'' SOC izrađen na manjem procesu više grijao i više trošio bateriju od ''TSMC-ovog''. |
|
Citiraj:
|
A govorili ste da je moja R9 Fury drlog sa 275W TDPom 😁
To je po meni cca gornja granica TDPa, a da se u nasim uvjetima ljeti nekako hladi. Bez da u 1min pregrije cijelu sobu. Ali i tada se soba od 16 kvadrata prebrzo grije... Iako, osobno mi je draze da je TDP na grafi koju ja posjedujem ispod 200W. Cekam nesto ranga HD7870/R9 270X, a da pristojno vrti 1440p UW... nisam siguran da cemo to imat u ovoj generaciji... no, vidjet cemo. |
High end je uvijek puno trošio i bio topliji od ostatka. Ipak je to bleeding edge i hvata se zadnji atom snage. No to što ovaj put idu iznad 250-300w može značiti samo dvije stvari:
- performanse ne skaliraju dobro nakon 250w, pa potrošnja ode u mp3 kako bi se ostvario značajan pomak u performansama, odnosno perf. koje su si zacrtali - boje se AMD-a, odnosno saznali su da se i oni neće libiti izbaciti 300+ w gpu, a nisu sigurni da bi ih njihov flagship ispod 300w ostao no1 |
Ja sam rekel da je moja sa 150 w gornja granica, srećom 2,5 slot hladnjak na 1200 rpma pa je to OK uz otvoreno kućište. ove od 300 wata, isuse :D
edit; s tim da mi je cpu na 45-50 w u gamingu :D da je više pa kad se to zbroji, kalolifer. |
Ja o potrošnji ni ne razmišljam, jer ionako nisam nikad imao bijesne gpu koje bi trošile puno, nit ih planiram imati, bitan je samo OK cooler za takvu gpu i to je to
|
ne pričam ni ja o potrošnji nego o količini izbačene topline i razini buke
|
BTW spominje se gtx 1080 i 180w, to nije bila potrošnja nego samo TDP referentnih modela koje nije niko imao, AiB modeli su imali cca do 220w potrošnje u gamingu, a peakovi su išli kod nekih preko 250w (stress test itd.)
https://www.techpowerup.com/review/m...ming-x/22.html |
Pa koliko će onda biti AiB modeli ove serije...još kad ljudi kloknu :D
imao gtx 460 fermi, kartica je pjevala ko mlažnjak :D |
Sve mi se cini da ce fanboy ekipa proci gore nego da su imali buldozera uparenog sa r9 fury.
Zanima me da li se na backplate moze jaje ispeci, to bi ustedilo tavu. |
ludo kuda je to otišlo...malo tko je očekivao ovakav TDP, cijene očekivane :D
|
A čuj, ljudi će si morati razgraničiti dali su kupovali nvidiju radi efikasnosti ili max performansi. Ako žele najbrže, potrošnju ne smiju gledati
A i nije sad da neće biti odličnih opcija glede performance per watt od 150-250w (potrošnje). |
Citiraj:
https://youtu.be/onZqz0JYtMQ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Btw neznam jel bilo, cip je stvarno monolit : https://cdn.videocardz.com/1/2020/08...U-RTX-3080.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:46. |