![]() |
Citiraj:
Gle osobno koristim 930, zamjerki nemam (sad da nabrajam neke prednosti i mane, mislim da nije potrebno... ima hrpa recenzija) ;) Ali ako se nikad nisi susreo s WP8.1, bolje pucaj na sigurno i uzmi Android M8. Ak ti se ne svidi, lakse ces ga prodat :D Za WP bi najbolje trebo vidit prvo oce ti pasat (mozda isprobat neku jeftiniju/stariju Lumiu). Sve ovisi sta ocekujes od telefona/OS-a. Recimo imam frenda koji je poslovnjak i nedavno je preso s nekog HTC Androida na Lumiu 925... lik je odusevljen jednostavnoscu i brzinom... njega zanimaju samo mailovi i cloud integracija (OneDrive, OneNote) tj. da ima svoje dokumente sa sobom bio doma, u uredu ili na gasu ;) S druge strane znam za ekipu koja predje s Androida na WP i ona ih sprasi hladan tus, kad vide da nema customiziranja i twekanja :kafa: |
Citiraj:
Ali vrlo fluidno i vrlo lijepo to radi. Ako je fon za pozive, poruke, osnovno net i fotke - dušu dalo. |
U tome i je stvar to mi je sluzbeni tel. Mejl, g.drive i pozivi. Ocu brz telefon.Ne trebam igrice i slicne pizdarije.
Lamunjam pun k**** po svijetu i treba mi pouzdan tel koji se nece non stop apdejtat i da ima solidnu kameru da mogu roknit i koju sliku za svoje i poslovne potrebe. |
Kamera - definitivno Lumia 930 prije M8
Google drive. Gmail aplikacija - definitivno M8 prije 930 Brzina mobitela - rekao bih jednako odlično rade oba Baterija - rekao bih M8 Update softvera - ne brini, nema ni Android a bome ni WP apdejtova svako malo. Slobodno me netko ispravi. |
Citiraj:
OneDrive je integriran u OS, radi vrhunski. Integrirani mail klijent uredno radi sa svim "popularnim" servisima te podrzava exchange. Imenik i kalendar su u syncu, tako da nemas frke. Office i OneNote su takodjer integrirani u OS. Uredno rade, no malo su "out of date", ako ih se usporedi s nedavno izislim verzijama Office-a za iOS/Android... MS je vec najavio novu verziju Office-a, koja ce doc s Win10. Kamera na 930 je takodjer vrhunska, pogotovo sa zadnjim updateom (s druge strane, kamera je vjerovatno najlosiji element M8... tako da ovdje definitivno Lumia 930). Lumia 930 je upravo dobila Denim update, sljedeci veliki update bi trebo bit Win10, a on nece do ljeta (finalna verzija). Ovo ostalo sto se update-a su sitne sistemske aplikacije 10-15mb, gotovo nikad ne zahtjevaju ni restart telefona. Tako da ne gnjave, cesto ni neznas da su se nadogradile ;) |
Citiraj:
|
Hahahaha :lol2:
Evo mi još jednog kolege iz Kluba mrzitelja Androida :D |
Da li vam se brisu zadnje uneseni kontakti?
Ne znam zasto ali ak odaberem da sprema na google kontakt mi se nakon 2-10 dana obrise iz moba. |
:D
Citiraj:
ljudi moji.....ja ne kužim....WP8 ima win 8 gui i s tim tilesima je puno praktičniji nego android a imao sam androida...meni i izgleda puno bolje kad se sredi transparent tiles i neka fora pozadina. Uzmimo i to da su nokie aluminijske, da imaju u pravilu odlične kamere, da rade fluidno i sa manjom količinom rama i "slabijim" procesorima...Pa kaj će ti više, imaš mob koji je kvalitetne izrade, ima super kameru, vatsapFejswadadaada, mail, net, onedrive, dropbox i gestures pa se možeš javljati bez stiskanja po ekranu...kaj će ti više?? Doista, što će ti više?, kako bi rekli naši glumci.... |
Citiraj:
|
Ja evo koristim WP i Android i samo cekam da sredim kucni internet i picim natrag samo na WP (WP mi je bolji kao hot spot pa je zato Android prvi mobitel) :D Cak bi vrlo rado L1020 zamijenio s L930, ali cekat cu da dodju novi modeli.
|
Daleko od toga da Androidi nisu dobri. Pače izvrni su..ali tvrdiit da su bolji jer se po n jima može vieš d**** ili zato jer tamo ima aplikacija koja je Darku s FERa draga je smiješno...
|
Citiraj:
S druge strane, osobno nebi Android za telefon jer imam Nexus 7 tablet i cinjenica je da: Android moras par put tjedno restartat jel se tu i tamo rusi, na random steka, Chrome je do prije par verzija bio neupotrebljiv i tak musice na sve strane. Na papiru je sve lijepo i savrseno, u praksi.. ne bas :hitthewal: Zbog toga masa ekipe i tweka i mjenja ROMove... non stop :fiju: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Stoga nije u redu širiti dezinformacije koje potiču na flejm. |
Ja najveću razliku primjetim u tome da mi baterija traje 3x dulje :D
|
Citiraj:
Citiraj:
http://www.pohrani.com/t/25/2D/vTdlR...3810235366.jpg Ne zelim uopce ulazit u neke rasprave Android vs WP. Samo navodim svoja iskusta sa Nexusom, znaci nista "rekla-kazala, procitala na netu"... sve sam osobno dozivio. Citiraj:
|
Ko kaže da je nexus mjerilo androida? :D Osobno bi mi nexus bio zadnji izbor prilikom kupnje mobitela.
Zapinje zato jer prvi dobije update koji nije skroz ispeglan ili debuggiran. Daleko od toga da je Jandra savršen. FC nisam na svojim mobovima vidio od androida 2.2 i HTC Desirea a promijenio sam ih više od nekoliko. Da ne odemo predaleko, sve u svemu, samo ti predočujem da nije svima tako kako se nažalost tebi događalo ili događa. Samo to. A sad, dalje o Lumijama ;) |
Citiraj:
Kao i svugdje problemi su mogući. Nexus 5 sam koristio godinu dana i nikad nikakvih problema niti rušenja. I da, nazvao bi ga svetim gralom Androida jer je to mob bez laga. I evo, kaj ćeš sada. Ja isto ne kažem rekla-kazala već na avome iskustvo a to je 100% ugodno iskostvo u korištenju Nexusa. I zamisli vidiš, posve drugačijeg od tvojeg. Tako da se vratim na drugu rečenicu svog posta - određeni postotak korisnika će s bilo kojom stvari/predmetom imati problema. I nakon toliko godina je posve glupo pokretati raspravu Android vs WP. Bar danas svatko može bilo kaj koristiti i mirna bosna. |
Citiraj:
osim toga ja sam dizelu preporucio da uzme M8 umjesto 930... tako da me nazivat trolom ili fanboy-em, u krajnjem slucaju, nije u redu ;) Citiraj:
/s p.s. ovo dolje je trolanje, no hard feelings :fiju: |
Jebiga, tolko sam se napalio da si uzmem Nokiju, al ste me odgovorili :D Totalno sam sad zbunjen i morat ću ipak M8 izgleda.
|
Citiraj:
U suprotnom dajem prednost M8.. OT: WP je stabilan kao i Android a vrijedi i obrnuto. Tocka. |
WP ko OS neće se gotovo nikad srušiti. 3rd party aplikacija s druge strane... Tu bih rekao da je ista šansa i na WP-u i na Androidu da se sruše.
|
Ja sam imao samo jedan OS crash u godinu i pol otkako imam L920.
|
Sutra moram odlučit i nikako nisam načisto još uvijek :D
|
Pogledaj na tržnici moju 1020. Dobio sam službeni LG G3 i nemam mjesta po džepovima za 2 velika smartphonea.
Ide s njom bežični punjač, maska za punjenje, battery grip i Speck zaštitna maska. M8 sam imao na tjedan dana. Flagship koji bi to bio na početku 2013., a ne danas. Kaska za svim ostalim flagship modelima. Veći je od svih, a ima ekran manji od svih i samo FHD rezoluciju (prema svima na qHD). microUSB konektor mu nije na sredini i još je okrenut za 180 stupnjeva, pa ako imaš nekakav dock, imaš veliki problem. Sklizak i lako ispada iz ruku zbog metalnog kućišta. Kamera ne da je loša, nego je kriminalna. K800 radi bolje fotke od toga. Ako već uzimaš Android, uzmi LG G3, a ne M8. |
Ma to dobijam mobitel na produljenje ugovora u firmi..
|
Sastavi si listu kaj mislis koristiti i prema tome kupi, ako ti se posao oslanja na Gapps onda idi na HTC...
Mozes i probati u izlogu ako imaju,meni su oba mobitela vrh ponude... |
E vidiš, kamera je poprilično bitna stavka u tom izboru. Često sam na putu po svijetu (poslovno) i ne da mi se nositi i fotić u ruksaku uz teški laptop(Dell Precision 17") i punjače...A kolko sam vidio Lumia je u tom segmentu kralj.
|
HTC M8 - jača baterija, više aplikacija, IPS ekran, nadogradnja na Lollipop, IR senzor, BoomSound zvučnici
Lumia 930 - plug and play OS, puuuno bolja kamera, AMOLED, nadogradnja na Win10, 4K snimanje i 4 mikrofona Rezolucija ekrana - mislim da je FHD na 5" sasvim dovoljno, čak i na 6" je savršeno oštro i po meni QHD nema smisla na tako malim ekranima. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:28. |