PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce GTX 9X0 series (Maxwell) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=260681)

Litra 20.10.2014. 14:56

Jos cu pokusat nekoliko stvari, ako ne upali ide sve na servis.jedino mi pada na pamet da je to mozda zato sto strix 970 ima onaj silent mode pa ne zavrti ventove odmah kad se pali dok se ne ugrije dovoljno grafa.

virus1 20.10.2014. 15:20

Citiraj:

Autor Litra (Post 2679303)
Jos cu pokusat nekoliko stvari, ako ne upali ide sve na servis.jedino mi pada na pamet da je to mozda zato sto strix 970 ima onaj silent mode pa ne zavrti ventove odmah kad se pali dok se ne ugrije dovoljno grafa.

Možda jedno glupo pitanje :D, vjerujem da si uštekao napajanje u grafičku, neke grafe su čak znale raditi bez toga ali bi pri paljenju zapištale, ili uopće ne bi dale sliku.
Pitam ovo jel nisam skužio dali pišti MBO ili GPU?

Litra 20.10.2014. 15:44

Citiraj:

Autor virus1 (Post 2679318)
Možda jedno glupo pitanje :D, vjerujem da si uštekao napajanje u grafičku, neke grafe su čak znale raditi bez toga ali bi pri paljenju zapištale, ili uopće ne bi dale sliku.
Pitam ovo jel nisam skužio dali pišti MBO ili GPU?

Pišti mbo dok svijetli crveno vga led i onda ga upali najnormalnije :hitthewal:
Sve sam probao, sa starom grafom se to ne čuje i to me najviše muči.

nino 20.10.2014. 16:36

Pokusaj noviji bios staviti ako vec nisi.

Litra 20.10.2014. 17:23

Citiraj:

Autor nino (Post 2679377)
Pokusaj noviji bios staviti ako vec nisi.

probao i nije uspijelo. ali na kraju riješio sam problem i to zamjenom konektora sa display porta na hdmi. imam dell u2414h i čini se da serija 9XX ima problema sa dell-ovim monitorima. slučajno našao na dellovom forumu da se ekipa žali na bipanje i uz pomoć xulosa na kraju riješio. ispada jako jednostavno na kraju pa ekipa ako se ikome to dogodi ovo je riješenje :goood::roller:

Tvrdi 21.10.2014. 00:27

Citiraj:

Autor Litra (Post 2679389)
probao i nije uspijelo. ali na kraju riješio sam problem i to zamjenom konektora sa display porta na hdmi. imam dell u2414h i čini se da serija 9XX ima problema sa dell-ovim monitorima. slučajno našao na dellovom forumu da se ekipa žali na bipanje i uz pomoć xulosa na kraju riješio. ispada jako jednostavno na kraju pa ekipa ako se ikome to dogodi ovo je riješenje :goood::roller:

Zanimljivo, baš imam della..

iprodano 21.10.2014. 07:57

Citiraj:

Autor japa (Post 2679159)
Evo, ako netko slucajno ima fractal define r3 i pita se da li mu stane spomenuta gigabyte-ica odgovor je provjereno da.

Usput grafulja mi radi perfektno. Imam nekih 8 god. staro napajanje, a ni procesor nije bas mlad (vidi moj komp). Maksimalna temp. u MSI afterburn-u u nekoliko benchmarka (bioshock, tomb raider) i pola sata igranja alien isolation-a se pokazala kao 61 stupanj sa samo dva stock ventilatora u kucistu. Mislio sam posto baca toplinu u kuciste da ce tu bit problema, ali sve je u redu, procesor se isto ne grije vise nego prije kao ni diskovi.

Jedno pitanje ako mi u AfterBurnu pise GPU use 99% jel to znaci da procesor ne predstavlja usko grlo, odnosno graf. radi max performansama, kako to jos mogu provjerit?

Znači imaš i3 2100 i uredno potpuno iskorištavaš gtx 970? Pitam iz razloga jer i ja imam sličan procesor (i3 2120) pa ako u budućnosti budem nadograđivao...

Sam Fischer 21.10.2014. 08:18

Citiraj:

Autor iprodano (Post 2679691)
Znači imaš i3 2100 i uredno potpuno iskorištavaš gtx 970? Pitam iz razloga jer i ja imam sličan procesor (i3 2120) pa ako u budućnosti budem nadograđivao...

Nije baš tako crno-bijelo, ovisi naravno koliko je sama igra CPU bounded, ali u principu, ne bi trebalo biti većih problema... U ostalom, i ako imaš negdje 7 fps manje jer je GPU na 84%, preživit ćeš :)

IMHO je cijela ta CPU bottleneck priča prenapuhana po ovim našim internetima :)

geronimo_2 21.10.2014. 08:18

sad mi nije nes jasno bas. nekak sav poceo dobivat dojam da vise nije ni i5 dosta za potpuno iskoristit najnovije grafe u najnovijim igrama, a sad ispada da je i i3 dost?

iprodano 21.10.2014. 08:26

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2679694)
Nije baš tako crno-bijelo, ovisi naravno koliko je sama igra CPU bounded, ali u principu, ne bi trebalo biti većih problema... U ostalom, i ako imaš negdje jer je 7 fps manje jer je GPU na 84%, preživit ćeš :)

IMHO je cijela ta CPU bottleneck priča prenapuhana po ovim našim internetima :)

Odlično, lijepo je znati da i i3 može pogurati tu grafu.

Igorr 21.10.2014. 09:05

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2679695)
sad mi nije nes jasno bas. nekak sav poceo dobivat dojam da vise nije ni i5 dosta za potpuno iskoristit najnovije grafe u najnovijim igrama, a sad ispada da je i i3 dost?

Kao što ti je i kolega Sam Fischer rekao, ovisi od igre do igre.

Ja sam to vec jednom pokusao objasniti u jednoj drugoj temi na ovom forumu, ali sam naišao na takav zid da mi se neda više uopće filozofirati o tome... Ukratko i bez dodatnih objašnjenja - preko 90% igara će raditi savršeno igrivo sa max detaljima ako imaš dovoljno dobru grafičku za tu igru i iole normalniji procesor.

Ja imam phenoma II, koji brat bratu postaje fosil od procesora (i svejedno ga nemam namjeru mjenjati još solidan period) i sad sam nabavio r9 290tku. Neki "stručnjaci" na ovom forumu bi to prozvali blasfemijom. A ja ti garantiram da ću igrati full hd sa full detaljima bez ikakvih problema u svim najnovijim igrama (osim nekakve masivne mape u BF4 i slično).

Rino 21.10.2014. 09:35

Citiraj:

Autor Igorr (Post 2679715)
ja ti garantiram da ću igrati full hd sa full detaljima bez ikakvih problema u svim najnovijim igrama (osim nekakve masivne mape u BF4 i slično).

:offtopic:

Upravo tako...svi testovi koji se mogu naći na netu za BF4 MP su uglavnom rađeni na praznim serverima jer jednostavno postoji previše varijabli koje mogu utjecati na krajnji rezultat.

U tim testovima vidi se razlika i3 vs i5 koja bi se na punom serveru samo povećala.

Nije da je BF4 jedina igra na planetu (uzeo sam ju kao primjer), ali ima nas dosta koji igramo samo MP. :D

Igorr 21.10.2014. 09:52

Citiraj:

Autor Rino (Post 2679741)
:offtopic:

Upravo tako...svi testovi koji se mogu naći na netu za BF4 MP su uglavnom rađeni na praznim serverima jer jednostavno postoji previše varijabli koje mogu utjecati na krajnji rezultat.

U tim testovima vidi se razlika i3 vs i5 koja bi se na punom serveru samo povećala.

Nije da je BF4 jedina igra na planetu (uzeo sam ju kao primjer), ali ima nas dosta koji igramo samo MP. :D

Naravno, ako si igrač koji voli igrati BF4 i slične, uzet ćeš što jači procesor možeš. Ja samo tvrdim da su takve igre u velikoj manjini (takve = jako jako procesorski zahtjevne) te da ako ne igraš takve igre da je zamjena "starijih" procesora bacanje para ;) (pod uvjetom da ti od zahtjevnijih stvari PC služi samo za igranje)

Tvrdi 21.10.2014. 11:20

Citiraj:

Autor Igorr (Post 2679755)
Naravno, ako si igrač koji voli igrati BF4 i slične, uzet ćeš što jači procesor možeš. Ja samo tvrdim da su takve igre u velikoj manjini (takve = jako jako procesorski zahtjevne) te da ako ne igraš takve igre da je zamjena "starijih" procesora bacanje para ;) (pod uvjetom da ti od zahtjevnijih stvari PC služi samo za igranje)

Postoje igre koje su iznimke ali ionako ih većina vas ne igra a koje su extremno CPU zahtjevne...neke hardcore letačke simulacije (DCS, Cliffs) pa onda ARMA3 itd...Tamo postoji puno jedinica u zraku i na zemlji, dosta naprednog AIa itd a sve to ždere proceve...iz sličnog razloga je za takve igre imati i grafu s više VRAMA i SSD disk jel se često radi o loadiranju hrpa textura tijekom igranja i često su te texture velike, mape su ogromne...itd...

Sam Fischer 21.10.2014. 11:23

Citiraj:

Autor Igorr (Post 2679715)
Ja imam phenoma II, koji brat bratu postaje fosil od procesora (i svejedno ga nemam namjeru mjenjati još solidan period) i sad sam nabavio r9 290tku. Neki "stručnjaci" na ovom forumu bi to prozvali blasfemijom. A ja ti garantiram da ću igrati full hd sa full detaljima bez ikakvih problema u svim najnovijim igrama (osim nekakve masivne mape u BF4 i slično).

Ja te razumijem/podržavam u potunosti :)
Generalno pretjeruje ekipa, a vani po forumima se može vidjet gdje ekipa piše da će i5-2600K biti bottleneck GTX 780 (i ono, nek kupi i7-4770K) i slične gluposti...

Igorr 21.10.2014. 11:57

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2679831)
Ja te razumijem/podržavam u potunosti :)
Generalno pretjeruje ekipa, a vani po forumima se može vidjet gdje ekipa piše da će i5-2600K biti bottleneck GTX 780 (i ono, nek kupi i7-4770K) i slične gluposti...

Zahvaljujem :)
Ma kad vidim što sve ljudi rade... Naišao sam čak i na primjere gdje su išli mjenjati procesore zato što bi im neka eye candy igra štekala kad bi stavili neki žestoki AA... da upravo tako, procesore O.o

Tvrdi 21.10.2014. 13:06

Citiraj:

Autor Igorr (Post 2679854)
Zahvaljujem :)
Ma kad vidim što sve ljudi rade... Naišao sam čak i na primjere gdje su išli mjenjati procesore zato što bi im neka eye candy igra štekala kad bi stavili neki žestoki AA... da upravo tako, procesore O.o

Kažem za većinu popularnih igara te priče su bajka. No kod onih koje sam naveo u MP ima i dosta AI jedinica i onda može biti problem....

Igorr 21.10.2014. 14:31

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2679883)
Kažem za većinu popularnih igara te priče su bajka. No kod onih koje sam naveo u MP ima i dosta AI jedinica i onda može biti problem....

Naravno, vec sam rekao da se slazem za to ;)
Sad bi trebali stati jer je otislo u OT.

Overclock_freak 21.10.2014. 15:50

Gigabyte lansirao prvu ITX verziju GTX 970 čipa !!

http://videocardz.com/53393/gigabyte...eforce-gtx-970

vahha 21.10.2014. 15:55

Ovdje se uglavnom priča o MSI ili Gigabyte proizvođačima kao najpoželjnijim za kupit 970, nego ima li itko iskustva sa ZOTAC proizvođačem?

http://www.techpowerup.com/gpudb/b30...c-gtx-970.html

Vidim da oni imaju tri različita modela dok je ovaj najjeftiniji i može se nać za 309€.

nino 21.10.2014. 16:19

Zotac je ok, registracijom grafe u roku od 28 dana ok kupovine, produzujes garanciju na 5 god.

Orc 21.10.2014. 18:19

Citiraj:

Autor Litra (Post 2679389)

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2679656)
Zanimljivo, baš imam della..

Ja imam DELL Ultrasharp U2412M. Nisam primjetio nikakvo bipkanje.

Drvoje 21.10.2014. 18:20

Citiraj:

Autor nino (Post 2680007)
Zotac je ok, registracijom grafe u roku od 28 dana ok kupovine, produzujes garanciju na 5 god.

UJJJ ako može pitanje za ZOTAC:
- recimo produže jamstvo s 2 na dodatne 3 god. (da li i dalje triba čuvat račun, eventualno ambalažu...)?
- da li znaš kome se šalje u slučaju da grafa pandrkne (direkt proizvođaču tj. nekoj europskoj državi di im je centralna ispostava ili nekome u HR)?

Inače na stranicama ZOTACA je sve madakatafakingstrofa (da ne bude šta nisam sam pogleda):

- idem na sekciju where to buy - ne može se odabrati nijedna država
http://www.zotac.com/where-to-buy.html

- vidim ovaj 5 year certifikat/znak - kliknem na njega za detalje = 404 page not found
http://www.zotac.com/about-us/the-pulse-story.html

Nadam se da su im grafičke u boljem stanju od ovog gore WEB odrona :p (njihove stranice mi učitava par minuta, a sve mi druge instant šibaju)

Hvala unaprid Nino

RaneZ 21.10.2014. 20:06

Automatski te baci na Croatia gore desno. Tako da promjeni u English i peri...

Ja tražim njihovu 970 AMP Extreme!, ali imaju bug sa biosom. Zasad. :(

Sam Fischer 21.10.2014. 21:45

Meni su očajno gadne te debele Zotacice nove, ali dobro, just me :D

A ovo za Gigabyte je čisti win! Kakva mrcinska mala, tiha i štedljiva konfa se može složit...

JuiceBox 21.10.2014. 22:24

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 2680106)
Automatski te baci na Croatia gore desno. Tako da promjeni u English i peri...

Ja tražim njihovu 970 AMP Extreme!, ali imaju bug sa biosom. Zasad. :(

Šta, ko, kuda ? :D

esc 22.10.2014. 11:18

Citiraj:

Autor Overclock_freak (Post 2679989)
Gigabyte lansirao prvu ITX verziju GTX 970 čipa !!

http://videocardz.com/53393/gigabyte...eforce-gtx-970

te su super,to se čeka,male,sad će valjda i cijene dolje,amd je spustio svoje r9 tako da će i nvidia
čeka se još samo msi gtx 970 ITX i onda bi možda mogao nabavit msi itx ili gigabyte itx 970

gmax 22.10.2014. 11:36

Dok se god 970 i 980 prodaju ko vruće kifle cijene mogu ići nažalost samo gore.

EDIT: Stigla mi danas u 18h Gigabyte GTX 970 G1 naručena iz Alzashop-a, trebalo je 6 dana. I ono kaj je najbitnije radi. :)

japa 22.10.2014. 23:27

Citiraj:

Autor gmax (Post 2680396)
EDIT: Stigla mi danas u 18h Gigabyte GTX 970 G1 naručena iz Alzashop-a, trebalo je 6 dana. I ono kaj je najbitnije radi. :)

Čestitke :chears:

Da sam znao za Alzashop prije i ja bi naručio od njih, a ovako sam preko computeruniverse morao platiti poštarinu.

Vidim da u GeForce Experience ima opcija LED visualizer što bi značilo da se može kontrolirati onaj WindForce natpis, vjerovatno oni sa prozorom na kućištu bi od toga imali više koristi od mene, ali eto ako netko nije znao. :roller:

RaneZ 23.10.2014. 09:03

Citiraj:

Autor gmax (Post 2680396)
Dok se god 970 i 980 prodaju ko vruće kifle cijene mogu ići nažalost samo gore.

Ima coil whine ?

@xulos eto pa citaj :/
Ne daj se smesti sa 980, isto vrijedi i za 970 seriju.. Ima i tome clanak. Gugl ak te zanima...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:24.