PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Prestigio mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=239163)

Nik 04.12.2012. 17:23

Danas sam napokon detektirao zbog cega se mob nece spojiti na internet.
Stvar je u staroj sim kartici, jednostavno se ne spaja na data promet. Zanimljivo.
Ne treba cak ni rucno postavljati APNove, radi sve od prve - s drugom sim karticom. Samo sam se nagnjavio bezveze otkrivajuci toplu vodu.

ECHO 06.12.2012. 11:51

Evo pridružujem se vlasnicima s jednim Prestigio 4300:D

Zna li netko gdje kupiti masku i zaštitu za ekran ima li što origigi ili se mora improvizirati.

alcem 06.12.2012. 15:54

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2291213)
Evo pridružujem se vlasnicima s jednim Prestigio 4300:D

Zna li netko gdje kupiti masku i zaštitu za ekran ima li što origigi ili se mora improvizirati.

Od sutra mislim krece prodaja nove ture PAP4300 koji u sebi vec ukljucuju futrolu. Slicice futrola sam vec negdje nalinkao i za bijelu i za crnu varijantu.
Rumorsi kazu da ce kupci PAP4300 mobitela koji futrolu nisu dobili u paketu, dobiti futrole besplatno u slucaju da su uredjaji kupljeni u ducanu, a ne recimo preko njuskala. :)

zlajavk 06.12.2012. 16:30

Citiraj:

Autor alcem (Post 2291447)
Od sutra mislim krece prodaja nove ture PAP4300 koji u sebi vec ukljucuju futrolu. Slicice futrola sam vec negdje nalinkao i za bijelu i za crnu varijantu.
Rumorsi kazu da ce kupci PAP4300 mobitela koji futrolu nisu dobili u paketu, dobiti futrole besplatno u slucaju da su uredjaji kupljeni u ducanu, a ne recimo preko njuskala. :)

A za PAP 4040,jel isto vrijedi?

ECHO 06.12.2012. 16:40

Mob je kupljen u trgovini ADM u ZG:) probao sam tražiti po netu(eBay,Dealextream i sl. str.) ali ništa baš za Prestigio modele e sad neznam ima li neka alternativa, nebi htjeo izgrebati mob odmah u startu, ali idem pogledati po temi premda sam ju već pregledao pa mi oćito promaklo...

alcem 06.12.2012. 16:42

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2291493)
Mob je kupljen u trgovini ADM u ZG:) probao sam tražiti po netu(eBay,Dealextream i sl. str.) ali ništa baš za Prestigio modele e sad neznam ima li neka alternativa, nebi htjeo izgrebati mob odmah u startu, ali idem pogledati po temi premda sam ju već pregledao pa mi oćito promaklo...

ma lahko za temu, moras na fejsic i lajkati i tako... :rambo:
Tamo pak kaze:
"Prestigio Hrvatska @Ante - vodimo računa o prvim kupcima te ćemo riješiti oblekicu vrlo brzo i potpuno besplatno. Čekamo finalne informacije pa ćemo se javiti po tom pitanju s detaljima"

ECHO 06.12.2012. 18:17

jbg. kad nemam fejs ni twit to uopće nekoristim :fuming: probat ću sutra nazvati ADM da vidim gdje je kvaka ako je ima i kad će otvoriti vrata:D

Svakako hvala na obavjesti.

Edit: evo nadogradio sa 1.006 na 1.009

alcem 06.12.2012. 21:39

Citiraj:

Autor zlajavk (Post 2291482)
A za PAP 4040,jel isto vrijedi?

Brijem da da s naglaskom da je sve ovo sto pricam NESLUZBENO i glasina.

Nikopa 07.12.2012. 09:37

zaštita ekrana

Zaštitne folije:

Ove jefitinije ( 6 komada ) sam kupovao za Huawei Sonic i dobre su obzirom na cijenu i količinu.

Za ove skuplje ne znam jer mi je previše dati za jednu foliju.

N

zlajavk 07.12.2012. 19:01

http://img717.imageshack.us/img717/6379/img2384n.jpg
Za one koji imaju rootan telefon,jel onda dopušta opciju "disable" stock dialera,tvorničkog.Kod mene je sada zatamnjena ta opcija

ECHO 07.12.2012. 21:14

U kojem slotu mora biti SIM kartica jer koristim samo jednu(stavio sam u onaj pokraj SD kartice) za sada i kako da pojaćam zvuk zvonjave i ima li takva opcija jer kad odem na audio profil nema ništa od takvih opcija i kako da postavim za zvuk zvonjenja nekuglazbu umjesto predefiniranih zvukova na mobu.Ima dosta nepoznanica s obzirom na prijašnji Desire.

Hvala.:chears:

alcem 07.12.2012. 21:27

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2292473)
U kojem slotu mora biti SIM kartica jer koristim samo jednu(stavio sam u onaj pokraj SD kartice) za sada i kako da pojaćam zvuk zvonjave i ima li takva opcija jer kad odem na audio profil nema ništa od takvih opcija i kako da postavim za zvuk zvonjenja nekuglazbu umjesto predefiniranih zvukova na mobu.Ima dosta nepoznanica s obzirom na prijašnji Desire.

Svejedno u kojem slotu.
Zvuk hendlas sa Settings > Audio profiles > General ili bilo koji drugi profil... tapnes bas na naziv profila i otvori ti se dosta opcija. Ono, skoro pa cisti ICS tak da... mozda zaguglat kako koristiti ICS... :dajpivu:
Zvukovolje mozda najbolje mijenjat na nacin da odes u player, fino izaberes flac, mp3, ogg ili sto vec trosis i onda imas opciju "Set as ringtone" tako nekako. :)

ECHO 07.12.2012. 21:30

Hvala, a imao sam na HTC Desire Froyo pa mi je ovo dosta čudno.:hitthewal:

Evo uspjeo naći i sredio problem.

trolljegeren 08.12.2012. 00:57

Pozdrav,zanima me kako ste rootali navedeni uredaj?Posto cu ga kupiti zanima me vi koji ste ga rootali kako ste to napravili?Moze i link neki ? (tutorial) hvala unaprijed

walbandon 08.12.2012. 02:59

Citiraj:

Autor alcem (Post 2291496)
ma lahko za temu, moras na fejsic i lajkati i tako... :rambo:
Tamo pak kaze:
"Prestigio Hrvatska @Ante - vodimo računa o prvim kupcima te ćemo riješiti oblekicu vrlo brzo i potpuno besplatno. Čekamo finalne informacije pa ćemo se javiti po tom pitanju s detaljima"

da da... to su meni odgovorili , kad sam napisao da bi bilo u redu da i prvi kupci, koji su im i izreklamirali prozivod dobiju besplatno ;)

trolljegeren 08.12.2012. 15:36

Pozdrav,zanima me kako ste rootali navedeni uredaj?Posto cu ga kupiti zanima me vi koji ste ga rootali kako ste to napravili?Moze i link neki ? (tutorial) hvala unaprijed

zelkec 08.12.2012. 17:57

Pozdrav, zanima me da li je neko imao slučaj s iznenadnim praženjenjem baterije na pap4300?
U prosjeku s obzirom da koristim samo jedan SIM slot traje dobro oko 2 i po dana ali u jednom trenutku je bio prazan u roku od 12 sati a nije bio pretjerano u funkciji...
Jel neko ko ima rootan tel. probao set cpu?

bad_ri 08.12.2012. 20:36

Citiraj:

Autor zelkec (Post 2292928)
Pozdrav, zanima me da li je neko imao slučaj s iznenadnim praženjenjem baterije na pap4300?
U prosjeku s obzirom da koristim samo jedan SIM slot traje dobro oko 2 i po dana ali u jednom trenutku je bio prazan u roku od 12 sati a nije bio pretjerano u funkciji...
Jel neko ko ima rootan tel. probao set cpu?

ja probao na 4040 modelu, i stvar radi, ali sam se vratio na cpumaster... jedino ne smiješ niti na jednom od tih programa underclockat proc ispod 500mhz, jer se sruši i reboota uređaj. overclockanje nisam isprobavao jer me ne zanima.

netko je gore pitao kako se roota, ima već i u ovoj temi linkova na skripte i tutorial, u biti je isto kao za bilo koji ICS 4.0.3 ili 4.0.4

alcem 09.12.2012. 10:38

Citiraj:

Autor zlajavk (Post 2292393)
http://img717.imageshack.us/img717/6379/img2384n.jpg
Za one koji imaju rootan telefon,jel onda dopušta opciju "disable" stock dialera,tvorničkog.Kod mene je sada zatamnjena ta opcija

Ne moze ni kod rootanog uredjaja se disable-at.

ECHO 09.12.2012. 11:30

Ima li neki program kad se mob spoji na komp da se napravi beckup i da se može preko njega prebacivati slike,pjesme,clipovi i sl. za HTC sam imao HTC sync.

Omerta 09.12.2012. 11:32

Za prebacivanje stvari u oba smjera (preko WiFi) imaš odličan AirDroid, a za backup imaš titanum backup, ili nandroid (ovisi koji recovery imaš)

alcem 09.12.2012. 11:37

Trenutno koristim Wondershare MobileGo for Android, ali cu probati i Airdroid. Zadnji put kad sam ga probao nisam bio zadovoljan cinjenicom da ide preko wifi-ja i web browsera sa prilicno krekabilnim https-om, a mene pere paranoja. Dosta hvale i Moborobo.

Inace, evo lista nekoliko Android suite-a za PC pa svatko neka proba i izabere sto mu pase:
http://www.tipsotricks.com/2012/02/b...-software.html

ECHO 09.12.2012. 11:37

Trebam nešto gdje mob netreba biti rootan(u to se nekontam) ali probat ću AirDroid.

Probat ću i nešto s navedene stranice naravno.

Hvala na brzom odgovoru:chears:

zelkec 09.12.2012. 11:56

Ne znam da li ste primjetili da je s posljednjim update-om nestala stavka software update, unutar settings/about phone, pa ne znam jel to znači da neće biti daljnjeg update-a software (android verzije) ?

alcem 09.12.2012. 13:04

Citiraj:

Autor zelkec (Post 2293225)
Ne znam da li ste primjetili da je s posljednjim update-om nestala stavka software update, unutar settings/about phone, pa ne znam jel to znači da neće biti daljnjeg update-a software (android verzije) ?

Ta stavka je zapravo bila "duplic". Jos uvijek postoji System updates stavka. Ova Software update je valjda isto radila System update. :)

zelkec 09.12.2012. 13:12

Hvala na odgovorima alcem...
S obzirom da koliko vidim ti imaš 4040 jel ima na njemu opcija za postotak baterije na status baru?
To je jedino što mi fali na 4300, a koliko vidim na 4040 je 4.0.4 pa bi trebalo biti?
Ako ne jel moguće nekako to portat s 4040 na 4300?

alcem 09.12.2012. 15:47

Citiraj:

Autor zelkec (Post 2293262)
Hvala na odgovorima alcem...
S obzirom da koliko vidim ti imaš 4040 jel ima na njemu opcija za postotak baterije na status baru?
To je jedino što mi fali na 4300, a koliko vidim na 4040 je 4.0.4 pa bi trebalo biti?
Ako ne jel moguće nekako to portat s 4040 na 4300?

Krivo vidis, ja imam 4300. :)

bauk_ 09.12.2012. 16:26

Pozdrav, zanima me da li se može na 4300 podesiti različita melodija zvona za pojedini sim?

licinka 09.12.2012. 17:29

Pozdrav svima, novi sam na forumu, kao i novi vlasnik prestigia 4300.

Napisao sam sličan post na recenziju istoimenog mobitela na portalu mob.hr, pa da podijelim dojmove i s vama.

Dakle, mobitel sam po sebi velik i robustan, ekran, responzivnost i fluidnost iznenađujuće dobro s obzirom da se radi mobitelu koji nije nekog značajnog brenda. Nema značajnijih trzanja s više pokrenutih aplikacija, baterija solidna s nekim značajnijim korištenjem wi-fi i sličnih gluposti.

Ono zbog čega ovo pišem je što ovaj mobitel ili barem ovaj "pojedinac" kojeg sam ja kupio nije sposoban uhvatiti ni "S" od signala. U stanu signal konstantno puca ili se bori da ostvari jednu crticu. Kad pošaljem sms ili pokušam se dobiti na mob, nedostupan sam u 80% slučajeva. stvar je donekle bolja kad sam na prozoru, ali ispada da ga se jedino i tamo isplati držati da bi stvar funkcionirala kao mobitel? Koristim T-mobile karticu i uredno imam 50% signala na staroj Nokiji ili Galaxy S-u.

Updatean je firmware na najnoviji - ali i dalje šipak.

Da li da ga odnesem na servis ili ima li netko koju pametniju preporuku?

Mob je inače sam po sebi odličan omjer uloženog i dobivenog, ali ovo sa signalom je ajme majko...

chief_wolfinjo 09.12.2012. 18:38

Citiraj:

Autor licinka (Post 2293412)
Pozdrav svima, novi sam na forumu, kao i novi vlasnik prestigia 4300.

Napisao sam sličan post na recenziju istoimenog mobitela na portalu mob.hr, pa da podijelim dojmove i s vama.

Dakle, mobitel sam po sebi velik i robustan, ekran, responzivnost i fluidnost iznenađujuće dobro s obzirom da se radi mobitelu koji nije nekog značajnog brenda. Nema značajnijih trzanja s više pokrenutih aplikacija, baterija solidna s nekim značajnijim korištenjem wi-fi i sličnih gluposti.

Ono zbog čega ovo pišem je što ovaj mobitel ili barem ovaj "pojedinac" kojeg sam ja kupio nije sposoban uhvatiti ni "S" od signala. U stanu signal konstantno puca ili se bori da ostvari jednu crticu. Kad pošaljem sms ili pokušam se dobiti na mob, nedostupan sam u 80% slučajeva. stvar je donekle bolja kad sam na prozoru, ali ispada da ga se jedino i tamo isplati držati da bi stvar funkcionirala kao mobitel? Koristim T-mobile karticu i uredno imam 50% signala na staroj Nokiji ili Galaxy S-u.

Updatean je firmware na najnoviji - ali i dalje šipak.

Da li da ga odnesem na servis ili ima li netko koju pametniju preporuku?

Mob je inače sam po sebi odličan omjer uloženog i dobivenog, ali ovo sa signalom je ajme majko...

probaj prije napraviti hard reset odnosno vračanje na tvorničke postavke pa vidi dali je tada ok. :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:51.